Někdo prostě nekojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
98
8.8.14 10:15
@Šarlota4 píše:
@martulkasloník No ja samozrejme vim, ze je to prirozene a normalni. Vim, ze ty prsa mane kvuli tomu, ale me to kojeni fyzicky odpuzuje, prijde mi to nechutny. Je mi to samotne lito, ale cejtim to tak. Treba se to ve me po porodu zmeni. Jj prvni dite. A rozhodne si nemyslim, ze jsem posahana :)

Cítím to stejně, po porodu se nic nezměnilo, bohužel…tedy krom toho, že prsa ještě více zcitlivěla, což ty ošklivé pocity umocnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
8.8.14 10:23

@enda111 aspon nejsem jedina. Ja jsem nenasla jediny clanek nebo diskuzi na toto tema. A vadi mi ta silenost kolem toho. Me je to lito, ale ani se z toho nehroutim ani nemam vycitky. At si kazda zena sama rozhodne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
8.8.14 12:54
@Šarlota4 píše:
Konecne nekdo kdo neni vypsychanej z nekojeni. Jsem teprve 22tt a uz se pripravuju jak v porodnici odmitnu kojeni. Predpokladam, ze recem a pohledum se nevyhnu. Ale co 3 dny se to da vydrzet :)))

Doporučuju si kromě porodního plánu udělat plán na odd. šestinedělí, kde jim jasně napíšeš, že kojit nechceš, stručně proč (nemusí být), že si uvědomuješ nevýhody a rizika a výslovně souhlasíš s krmením dítěte UM (stříkačkou, lahví, jak chceš), podepíšeš to. U mě to fungovalo, pomluvily mě sestry asi první na sesterně a prořešily si to mezi sebou, mě už se pak jen ptaly, jestli to platí a trvám na tom. Byla jsem stejně za exota, každá vizita se zeptala na důvod. Ale nikdo neodsuzoval a nakonec mi sestry i doporučily dudlík na usínání (že když nekojím, tak přece můžu :) ) a naučily mě to UM míchat a ohřívat. Některé sestry tu kojomasírku asi žerou jen na oko, měla jsem ten pocit :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
8.8.14 13:17
@Šarlota4 píše:
@enda111 aspon nejsem jedina. Ja jsem nenasla jediny clanek nebo diskuzi na toto tema. A vadi mi ta silenost kolem toho. Me je to lito, ale ani se z toho nehroutim ani nemam vycitky. At si kazda zena sama rozhodne

Taky jsem před půl rokem hledala a nic nenašla, možná se to na webech o mateřství cenzuruje :! Možná i proto tu vedem tuhle diskusi, aby podobně „nastavené“ holky viděly, že fakt nejsou samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
8.8.14 13:39

@Pe86 A nebo tem sestram pridelava praci delat UM. Ja samozrejme chapu vyhody kojeni, ale sem uplne v soku jaky jsou kolem toho tyjatry. Dokud jsem nebyla tehotna tak jsem tuhle problematiku nevnimala a byla presvedcena, ze nekojeni je uplne standartni vzhledem ke kvalite UM. No to jsem narazila uplnej fanatismus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
8.8.14 13:42

Tak právě jsem jim to sepsala - plány dva v jednou vytisknu to dvakrát jednou k porodu a jednou na šestinedělko. Jsou toho cca tři věty první žádost o zastavení laktace s tím že jsem si vědoma následků a poté souhlas s podávání UM s vysvětllením, že jsem rozhodnutá a rozkojovat se prostě nebudu ani za nic. To jsem na to teda zvědavá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
8.8.14 13:54

Ja mam podobny problem. Kdyz jsem mela 1. dite, mela jsem pul roku zanety 7 antibiotik, pernamentni horecky a krvaceni z obou prs, prikladani pro zvetseni produkce, odsavani, dokrmovani MM nebo UM, co bylo a nebylo. Byla jsem z toho nestastna a hlavne ten maraton trval do dalsiho kojeni, takze unavena, doslova vycerpana, motala se mi palice. A stale ty same rady, neodsavejte, nechte prirozene zredukovat mliko. Nakonec jsem dostala z toho silnou poporodni depresi a problemy mam doted. Ze pred kojenim nahrivat, po kojeni chladit, stale ledovat, zelny list tvaroh, ktery se musel pred kojenim smyt ve sprse. Fakt na prasky, a to mi manzel vypomahal, co mohl. K tomu jeste pres kloboucky. No, ted mam 14 denni miminko, sal pekne v nemocnici, ale i presto jsem dostala zanety prs, k tomu zanet bricha po sc, opet antibiotika, opet kloboucek, krvaceni z obou prs, odsavacka. Jeste k tomu ale zarlive 2. dite, kteremu je pouze 2,5 roku. No, vyresila jsem to tak, ze pred kojenim odsavam, coz me neobtezuje a pak dam prckovi lahev s MM nebo UM, podle toho, co je. Slabne mi produkce mlika, ale ja proste prikladat nebudu, desim se opet zanetu, krvaceni apod. Mlicko budu odsavat pokud to pujde, okolo na me koukaji jako na macechu a kazdy samozrejme mel zanety, kazdy chytry jako radio, ale nikdo me nechape. Nastesti na gynde to chapou, dokonce mi dali hned atb a ani neradili ty babske rady, ktere nekomu pomahaji, ale mne ne. Vzdy mam hned 40 horecku a s tim se neda existovat. Takze jasne, kojeni bych rada normalni, ale kdyz to nejde, tak to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
8.8.14 14:05

@Smajlina_2012 Holka ja mam husi kuzi jen to ctu. Nerikej mi, ze tohle nekdo nepochopi. Snazis se - ses skvela fakt. Ale ja bych na tvem miste mela doma uz krabice s UM. Krvaceni a zanety + ty vypsychana… Nevim no. Nestresuj ty ses jeho mama ono te ma rado i na UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
8.8.14 14:11

@Šarlota4
Já jsem se o kojení taky začala zajímat až v těhotenství, předtím jsem si jen tak nějak matně pamatovala, jak máma míchávala bráchovi Sunar, což mi přišlo normální a nikdo to neřešil. V těhotenství jsem začala tušit, že budu mít problém, ale opravdu jsem narazila až na předporodním kurzu, kde byla ta dula silně fanatická ve prospěch kojení. Vykládala nám, jak se v porodnici bránit příkrmu a kdyžtak jedině suplementorem, odmítla se s námi bavit o lahvičkách a UM, že tohle potřebovat nebudeme. Jednou jsem málem utekla s brekem pryč. K porodu jsem si vybrala jinou PA, která je sice taky laktační poradkyně, ale paradoxně mi schválila zástavu laktace. Je rozumná :palec: U mě byla větší kojomasírka na kurzu než v porodnici :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
8.8.14 14:38
@Šarlota4 píše:
@martulkasloník No ja samozrejme vim, ze je to prirozene a normalni. Vim, ze ty prsa mane kvuli tomu, ale me to kojeni fyzicky odpuzuje, prijde mi to nechutny. Je mi to samotne lito, ale cejtim to tak. Treba se to ve me po porodu zmeni. Jj prvni dite. A rozhodne si nemyslim, ze jsem posahana :)

co je a není normální už dávno není jasné, nikomu neobhajuj své rozhodnutí. třeba se to v tobě zlomí a když ne tak co, o nic nejde, kdyby nebylo umělko je to větší průšvih, ale je a tak proč ne ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
8.8.14 14:40

@Pe86 no to je hrozny :(( navic mi to pripada jak prosazovani vlastnich nazoru. Moje okoli je nastesti v poho. Muj partner by si pral abych to aspon zkusila v tom sestinedeli, ale nenuti me. Uvedomuje si, ze jeho prsa to nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
8.8.14 14:42
@Šarlota4 píše:
@Pe86 A nebo tem sestram pridelava praci delat UM. Ja samozrejme chapu vyhody kojeni, ale sem uplne v soku jaky jsou kolem toho tyjatry. Dokud jsem nebyla tehotna tak jsem tuhle problematiku nevnimala a byla presvedcena, ze nekojeni je uplne standartni vzhledem ke kvalite UM. No to jsem narazila uplnej fanatismus

jj taky říkám fanatismus, já to zažila až po prvním porodu, do té doby jsem si nekojení nezjišťovala a myslela jsem si že nekojit je normální jakože ne že normální ale že se to tak nežere to kojení když v drogerce jsou plné regály umělka. a pak hle? zjištění že v porodnici vůbec umělko nemají mě opravdu dostalo, když už dokrmí tak cizím mlíkem. nenapadlo mě že umělko bude vnímáno jako nejhorší jed :mrgreen: :mrgreen:
jinak u druhé dcery předváděli hru jak mi dávkují umělko asi den, pak je to přestalo bavit, nacpali mi všecko na pokoj(lahvičky, ohřívačku a umělko ) a víc j to nezajímalo no díky bohu, nebavilo mě co 3 hodiny chodit pro příkrm přes celou chodbu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
8.8.14 14:42

@martulkasloník Presne. Navic si rikam ze mliko ode me nemuze bejt zas takovej zazrak. 10 let kourim mam nadvahu. Myslim ze pro moje mimi bude UM lepsi. Ale jak rikam me prijde normalni nekojit z jakyho koliv duvodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
8.8.14 14:47
@Šarlota4 píše:
@martulkasloník Presne. Navic si rikam ze mliko ode me nemuze bejt zas takovej zazrak. 10 let kourim mam nadvahu. Myslim ze pro moje mimi bude UM lepsi. Ale jak rikam me prijde normalni nekojit z jakyho koliv duvodu

A teď můžeme stopovat, jak dlouho bude trvat, než to přijde nějaká chytrá zase překroutit a osočit tě, že nechceš kojit, protože chceš kouřit :mrgreen:
U mě okolí taky vpoho, partner chtěl, ať to zkusím, zkusila jsem a neklaplo to. Zvlášť u prvního dítka bývá okolí z dítka tak naměkko, že to nekojení nějak přejdou. Aspoň u nás ano :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
8.8.14 14:51
@Smajlina_2012 píše:
Ja mam podobny problem. Kdyz jsem mela 1. dite, mela jsem pul roku zanety 7 antibiotik, pernamentni horecky a krvaceni z obou prs, prikladani pro zvetseni produkce, odsavani, dokrmovani MM nebo UM, co bylo a nebylo. Byla jsem z toho nestastna a hlavne ten maraton trval do dalsiho kojeni, takze unavena, doslova vycerpana, motala se mi palice. A stale ty same rady, neodsavejte, nechte prirozene zredukovat mliko. Nakonec jsem dostala z toho silnou poporodni depresi a problemy mam doted. Ze pred kojenim nahrivat, po kojeni chladit, stale ledovat, zelny list tvaroh, ktery se musel pred kojenim smyt ve sprse. Fakt na prasky, a to mi manzel vypomahal, co mohl. K tomu jeste pres kloboucky. No, ted mam 14 denni miminko, sal pekne v nemocnici, ale i presto jsem dostala zanety prs, k tomu zanet bricha po sc, opet antibiotika, opet kloboucek, krvaceni z obou prs, odsavacka. Jeste k tomu ale zarlive 2. dite, kteremu je pouze 2,5 roku. No, vyresila jsem to tak, ze pred kojenim odsavam, coz me neobtezuje a pak dam prckovi lahev s MM nebo UM, podle toho, co je. Slabne mi produkce mlika, ale ja proste prikladat nebudu, desim se opet zanetu, krvaceni apod. Mlicko budu odsavat pokud to pujde, okolo na me koukaji jako na macechu a kazdy samozrejme mel zanety, kazdy chytry jako radio, ale nikdo me nechape. Nastesti na gynde to chapou, dokonce mi dali hned atb a ani neradili ty babske rady, ktere nekomu pomahaji, ale mne ne. Vzdy mam hned 40 horecku a s tim se neda existovat. Takze jasne, kojeni bych rada normalni, ale kdyz to nejde, tak to nejde.

obdivuju žes to tak dlouho vydržela a že to snášíš stále. odsávat, řešit záněty atd. já tohle řešit nemusím děcka mám obě spavé ale i tak jsem často utahaná jako kotě a vnímám jak prostě dvě děti nejsou jedno, kolikrát ta starší vyžaduje pozornost, rána bývají velký stres vychystat tu starší do školky, nakrmit malou…představa jak řeším k tomu ještě to co ty tak jsem na psychině a nemyslím to jako frázi. máš můj obdiv, je jasné že ať uděláš cokoli budeš špatná, budeš kojit půl roku a stejně se najde někdo kdo ti řekne že kojil déle a líp. proto jsem se už ani nesnažila plnit přání svého okolí. ať jsem řekla jakýkoli důvod proč se u první holky kojení nepodařilo tak stejně to okolí nebralo, vždy mi někdo připomenul že on bojoval víc, déle a kojil pak rok minimálně. jen zabojojvat :poblion:
navíc si myslím že záněty a vyčerpání organismu uškodí dětem víc než umělko, jaké může být MM když je matka na pokraji sil? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová