Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@variska kdyz si vezmu kolík penez jsem narvala do udrzeni laktace, tak kdybych je misto toho vrazila do maleho, tak by se mel jak dite milionaru. Ale ted jsem se teda dozvedela novinku, takze kdyz diteti nebude dobre tak me se zmeni mleko? Takze kdyz maly potreboval transfuzi krve tak ja mela mliko s hromadou zeleza? To by me zajimalo kde to to telo vzalo, kdyz ja sama byla po Cs chudokrevna jak svina. Nebo jak to mam brat?
„@martulkasloník jjjjjj. Vsak muj maly je take supr (tuk tuk) zdrave miminko. Od narozeni na SMA, ted na Hipp. Nikdy mu noc mebylo, ani sebemensi ryma, nic. Bydlime u more, tak asi i to hraje roli, ale i tak. A to mame psa (jsou hodne kontaktni) od ktereho by mohl "ciste teoreticky“ chytnout buhvi co…plus hned byl bran do kolektivu, bazenu, ruznych skupin atd atd.. Ale vsak imunita se ziskava z mm??!!!--nemyslim si–takze vlastne je bez imunity
a asi ma jen stesti ![]()
Příspěvek upraven 21.08.14 v 10:13
@variska hranice sobeckosti nelze určit, pro někoho je sobecké že matka nechce vstávat v noci, pro jiného je to základní potřeba a priorita!! pro mě by bylo mnohem víc sobecké kojit dceru s odporem, s pocitem že zdravosti MM nevěřím a dělám to kvůli toho abych splnila tabulky kojosekty a představy okolí o oddané matce!! v poslední době mám dojem že pokud matka netrpí jako kůň je považována za špatnou matku!! přiznejte že jste si dala při porodu epidurál a lidi na vás dělají ksichty protože ony to zvládli bez utišujících prostředků
řekněte že máte pohodu, v noci spíte a sem tam pohlídá a nakrmí taťka a hned jste za divnou jakto že nejde 24 hodin s děckem, jak je chudáček ochuzený o matku. řekněte že Vám chybí práce a hned jste kariéristka…
@martulkasloník Hele ja ted resim neco podobneho, najeli jsme na ten Hipp a vse super, konecne michana vajicka, prestal blinkat a spravily se i koliky ale ted po 14 dnech zacal kakat i 4× denne, nekdy ma treba jen tak uprdnuto. Tak nevim zatim cekam
@JulkaD no a vem si že moje dcery jsou nekojené děti nekojených rodičů…dokonce ani náš kocour nebyl kojený, i ten je vypiplaný na sunaru
jsme to ale rodinka, dle článků bychom měli být těsně před smrtí, IQ tykve a nevím co ještě protože vlastně to MM je to nej!! holka má 4,5 roku, dva roky už chodí do školky a kromě sem tam rýmy neměla nikdy nic jiného antibiotika ještě neměla.5 letá neteř kojená 18 měs. měla antibiotika už mnohokrát, chodí spolu do školky, tak zajímavé že neteř ty školkové bacily chytá a moje chuďátko bez imunity ne ![]()
@Eliskaxox tak častější kadění bych neřešila, mě ale holka po tom nutrionu fakt nekadila, spíš jí tekla ze zadku voda která byla někdy i jako pěna. no děs, to samé měla po nutrilonu kámoška, obě jsme mlíko změnili a super. ten nutrilon nebude žádná výhra bych řekla, co tak slyším kolem sebe tak sedí málokomu
@Eliskaxox já jsem tím spíš myslela, že mlíko vyrábí protilátky proti infekci pokud je třeba, pokud dítě potřebuje zelezo, tak se mu musí dodat jinak, to je snad jedno na jaké je stravě? Miliony? To sis ty prsa nechala pozlatit?
jak jsem psala, nelze kojit za každou cenu, ale minimálně by se o to matka měla pokusit, jestli to půjde
@martulkasloník Myslim, že jsi natolik vytocena tím nátlakem kojosekty jak říkáš
, že jsi stejně umanuta jako oni, akorát na druhé straně, já jsem ti tady řekla jedno pozitivum mm, kvůli kterého si myslim, že je prospěšnější a to je prostě fakt. Nikdo ale nemůže říkat, že jsi špatná matka protože nekojis, já bych si to v životě nedovolila. Špatné matky jsou úplně někde jinde… Jinak já jsem teda taky pohodlná matka, fakt se nehodlám naprosto obětovat jen dítěti, takže bordel v bytě, šťastně dítě atd jsou moje hesla ![]()
My dostaly v porodce také nutrilon zatím sedí uvidíme. První bylo na Beba a bylo ok.
A víte, co mě dostalo nejvíc. Přístup několika sester a doktorek jak na porodních sálech tak na od. šestinedělí. Ve chvíli, kdy dostaly černé na bílém, že já nekojím a zastavují mi laktaci začaly z nich padat moudra, jak jim to také nešlo, že s tím bojovali úplně zbytečně, že po 14ti dnech to vzdaly…prostě z nich spadl ten tlak co „musí“ na rodičky vyvíjet kojte kojte kojte se změnilo v něco jako konečně někdo, kdo myslí hlavou a ne fenoménem a kozama…tak asi tak ![]()
Samo se našla i jedna superfanatická dětská dr. si ji pamatuju z minula
která se do mě navezla, ale byla jsem na ni nachystaná ![]()
@enda111 myslim, že vyzkoušet to týden, čtrnáct dnů a pak když tak přejít na um, pokud jsou s tím stále problémy je rozumne
Tahle kampaň UNICEF http://www.unicef.cz/…-kojeni-2014#… je prostě celosvětová kampaň pouze přeložená do češtiny. Obzvláště relevantní pro ČR je hlavně bod 2 - kolik kojících matek HIV pozitivních v ČR asi teď máme, když počet nakažených lidí v ČR je řádově kolem 1000???
A tady je komentovaná statistika úmrtnosti novorozenců a kojenců v ČR 2012, je tam i odkaz na podrobnější zdroj: http://www.wikiskripta.eu/…dnictv%C3%AD
Tady je pořadí ČR ve světové tabulce z roku 2009: http://www.celysvet.cz/…cka-umrtnost
Máme jednu z nejnižších novorozeneckých a kojeneckých úmrtností na světě, jen necelé 4 děti z 1000, přitom nekojené děti se počítají na desítky procent. Tam bych opravdu nehledala souvislost, prostě se narodí 4 promile slabých jedinců, kterým se nepodaří pomoci a nezvládnou to ![]()
@enda111 píše:
My dostaly v porodce také nutrilon zatím sedí uvidíme. První bylo na Beba a bylo ok.A víte, co mě dostalo nejvíc. Přístup několika sester a doktorek jak na porodních sálech tak na od. šestinedělí. Ve chvíli, kdy dostaly černé na bílém, že já nekojím a zastavují mi laktaci začaly z nich padat moudra, jak jim to také nešlo, že s tím bojovali úplně zbytečně, že po 14ti dnech to vzdaly…prostě z nich spadl ten tlak co „musí“ na rodičky vyvíjet kojte kojte kojte se změnilo v něco jako konečně někdo, kdo myslí hlavou a ne fenoménem a kozama…tak asi tak
Samo se našla i jedna superfanatická dětská dr. si ji pamatuju z minulakterá se do mě navezla, ale byla jsem na ni nachystaná
Naprosto stejná zkušenost - když jsem podepsala, že se kojit nebude, tak to sestry najednou jak je chlapeček roztomilej, jak hezky papá z lahvičky, jak mu mám dát na uklidnění dudlíček
Pak mi vysvětlily, jak UM ohřívat, kolik vydrží v lednici, no to bylo rad a zkušeností ![]()
@variska píše:
@enda111 myslim, že vyzkoušet to týden, čtrnáct dnů a pak když tak přejít na um, pokud jsou s tím stále problémy je rozumne
Kdyby sis přečetla dřívější stránky této diskuse, tak zjistíš, že pro spoustu z nás by právě ten týden až čtrnáct dnů zkoušení velmi pravděpodobně rozjelo nějaký problém, depresi apod. Takže já jsem třeba sobecky svému dítěti odepřela MM a tím mu i velmi pravděpodobně odepřela šanci si vyzkoušet mít depresivní, agresivní a nefungjící matku, popř. hospitalizovanou matku nebo matku užívající antidepresiva a potřebující dohled další osoby. Kromě toho jsem mu taky odepřela přenos dalšího mého zdravotního problému, který nebudu dlouze rozebírat. Předpokládám, že kdyby tomu rozuměl a mohl se rozhodnout, tak by s tím souhlasil.
Bohužel, první 3 týdny po porodu jsou pro matku nejnáročnější - rekonvalescence, nový režim a zátěž, náchylnost k psychické labilitě - a tehdy zrovna se to má zkusit… tehdy, kdy je nejsnazší rozjezd deprese nebo podobných problémů?! Kdyby to šlo „zkusit“ jindy, tak možná, ale takhle bohužel.