Někdo prostě nekojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6623
27.2.18 13:52

V životě by mě nenapadlo přikládat kojení takovou moc, že pokud budu kojit tak budu mít silný vztah s dětmi a když nebudu tak nebudeme mít tak silný a pevný vztah. Já jsem nekojila, asi 2× jsem to zkusila a ne nebylo to nic pro mě. Pak jsem asi 2 měsíce odstrikavala a pak dala UM, absolutně bez výčitek. U druhé dcery, se mi mliko ztratilo už v porodnici. A i když to většina z vás nepochopí, já byla ráda. Kojení není nic pro mě, vadí mi to, je mi to nepříjemné. Obě holky byly na UM a vztah máme s ohledem na věk super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2050
27.2.18 13:53
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,
předesílám, že jsem vyzkoušela snad vše, co se dalo, ale bohužel kojení se nakonec nezdařilo. Dokonce si myslím, že jsem s tím zkoušením měla přestat dřív, protože na konci jsem byla na pokraji svých psychických i fyzických sil a vedle mě křičelo vyhladovělé dítě, přesto se s tím těžko smiřuji a psychika stále pracuje…třeba kdybych vydržela déle…ze všech stran se na mě hrne, že kojit přece může každá, když chce :,( Ještě mi to chvíli potrvá něž to úplně zpracuji…
Ale k věci. V těhotenství jsem přečetla o kojení mnoho a taky vyslechla mnoho názorů. V určité věci se všichni shodují a to, že kojení je velmi důležité pro dobrý vztah matky a dítěte, že se tím vytváří i citové pouto. Proto se chci zeptat nekojících matek již odrostlých miminek, myslíte, že nekojení ovlivnilo vztah mezi vámi a vaším dítkem? :think:

Nekojila jsem ani jedno z dětí, a určitě to naše citové pouto nenarušilo :kytka:
U prvního jsem z toho taky byla úplně vyřízená, u druhé už míň, ale teď už fakt ne. Mám 3 zdravé a spokojené děti, i přesto, že byly od narození na UM :);)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
27.2.18 13:53
@pikola píše:
Kojila jsem dlouho, ale myslím, že nekojené děti nejsou o nic zásadního citově ochuzené.
Spíš je pro kojící dost omezující, že se od toho dítěte dost dlouho prakticky nehneš a přijdeš si jak chodící mlíkárna…

Ono dělat 3× za noc Sunar taky nic moc holka to si nevybreš. :) Ale je fakt že je výhoda, když můžu někam vypadnout a táta obstárá všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
27.2.18 13:55

Me mamka nekojila temer vubec, vztah mame hezky. Pupecni snuru jsem prestrihla az po dvacitce :mrgreen:.@

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
27.2.18 13:56
@Boudová píše:
Ono dělat 3× za noc Sunar taky nic moc holka to si nevybreš. :) Ale je fakt že je výhoda, když můžu někam vypadnout a táta obstárá všechno.

To jo, je to bez práce, ale zastoupit kojící nejde :mrgreen: Naše si nikdy lahev nevzala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
27.2.18 13:57

Prvnímu synovi je 6, kojen 3 mesice s silnější lásku jsem nezažila. Je to od narozeni můj parťák na život a na smrt a vše od mala děláme společně :) druhy syn ma dva mesice a kojila jsem šest týdnu a nemám obavy ze by bylo naše pouto do budoucnosti jakkoli poškozeno :oops: však vzájemne pouto ovlivňuje společný cas, mazleni, hraní si, povídání, výlety, maličkosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
27.2.18 13:57

@Lenka_Hal co se dávalo nekojeným dětem, když ještě nebylo UM? Kravské mléko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80017
27.2.18 13:59

Takových masáží na světě je, co se všechno má a nemá a běda když ne! Moje rada je jednoduchá - kašlete na to, žijete jen jednou, tak se netrapte. Když nejde kojit, dejte umělý, ono to to děcko taky vydrží a bude spokojené a hlavně vy budete v pohodě. Důležitější je být spokojená máma se spokojeným prckem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623

@fia80
Moje babička byla "odkojena " na kozím mléku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
@fia80 píše:
@Lenka_Hal co se dávalo nekojeným dětem, když ještě nebylo UM? Kravské mléko?

přišla kojná z vedlejší dědiny :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
27.2.18 14:00
@fia80 píše:
@Lenka_Hal co se dávalo nekojeným dětem, když ještě nebylo UM? Kravské mléko?

Babička byla na kozím, kravský bylo drahý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.18 14:04

Asi o tom moc přemýšlím, jak jsem psala, budu to ještě chvíli zpracovávat. Hlavně to samotné zkoušení mě dostalo na dno. Člověk celý život všude poslouchá jak je kojení pro dítě důležité, jak nekojící matky jsou sobecké, že kojit může každá apod. a pak ho to úplně skácí, když mu to nejde :? :roll: Do toho některé kojící matky se svými věčnými dotazy, proč, jak. Dokonce jsem si vyslechla, že v přírodě se mláďata přece taky nedokrmují nutrilonem :zed: Chci pro malého jen to nejlepší a snad nám bude spolu hezky i tak :srdce:

• Citovat
  • Upravit
106067
27.2.18 14:06
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,
předesílám, že jsem vyzkoušela snad vše, co se dalo, ale bohužel kojení se nakonec nezdařilo. Dokonce si myslím, že jsem s tím zkoušením měla přestat dřív, protože na konci jsem byla na pokraji svých psychických i fyzických sil a vedle mě křičelo vyhladovělé dítě, přesto se s tím těžko smiřuji a psychika stále pracuje…třeba kdybych vydržela déle…ze všech stran se na mě hrne, že kojit přece může každá, když chce :,( Ještě mi to chvíli potrvá něž to úplně zpracuji…
Ale k věci. V těhotenství jsem přečetla o kojení mnoho a taky vyslechla mnoho názorů. V určité věci se všichni shodují a to, že kojení je velmi důležité pro dobrý vztah matky a dítěte, že se tím vytváří i citové pouto. Proto se chci zeptat nekojících matek již odrostlých miminek, myslíte, že nekojení ovlivnilo vztah mezi vámi a vaším dítkem? :think:

nekojila jsem ani jedno dite a nemyslim, ze by to nejak ovlivnilo citovy vztah :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
27.2.18 14:07

Co podle mě může ovlivnit vztah matka-dítě je psychický stav matky. Pokud je maminka celá vynervovaná, utrápená je nervozni i miminko. Pokud je maminka usměvavá a v pohodě, i miminko se více směje, bez ohledu na to, zda je kojené nebo ne. Tak prostě se na miminko usmívej, dávej mu lásku a uvidíš, bude to veselé miminko :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
27.2.18 14:08
@Anonymní píše:
Asi o tom moc přemýšlím, jak jsem psala, budu to ještě chvíli zpracovávat. Hlavně to samotné zkoušení mě dostalo na dno. Člověk celý život všude poslouchá jak je kojení pro dítě důležité, jak nekojící matky jsou sobecké, že kojit může každá apod. a pak ho to úplně skácí, když mu to nejde :? :roll: Do toho některé kojící matky se svými věčnými dotazy, proč, jak. Dokonce jsem si vyslechla, že v přírodě se mláďata přece taky nedokrmují nutrilonem :zed: Chci pro malého jen to nejlepší a snad nám bude spolu hezky i tak :srdce:

To si nevybereš, já kojila krásně. Super to šlo. Pak přišly takový úzkosti, že sem prostě bez lexaurinu nevylezla z baráku. Malý sem dělala Nutrilon a mlíko stříkala do vany a u toho brečela. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová