Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@scentini píše:
@martulkasloník tohle mě vždycky tak vytočí. Nikdo cizí nemá právo takhle soudit někoho koho nezná. Porod jsem měla velmi těžký, psychicky nic moc. Prsa jeden velkej bolavej strup. Děcko pilo krev. A všichni se tvářili, že je to supt čupr. Jsem se teď tak vytočila. Taky nepišu pravdy těm co neočkuji, satkuji a dávají děcku hambáč v roce. Hmmm asi začnu.
mě hlavně vždycky překvapí jak zaryté kojičky chodí do témat o nekojení, zažila jsem i témata s názvem, nechci kojit, nelíbí se mi to, nebo přímo třeba téma o umělé výživě kde se to samozřejmě probralo i ze strany nekojení jak vlastně jsme každá skončili u umělka a vždycky!!! tohle je 100% jistota že se objeví nějaká kojička azačne tam vypisovat rozumy. mě by ani nenapadlo koukat do témat s názvem čistě o kojení, odsávačkách atd. protože se mě tonetýká tak proč tyhle matky lezou do témat o umělém mlíku třeba to nechápu
@Edita2 o tom jsem psala, že nekomu kojení fakt zatemní mozek a pak mete blesky na všechny strany ![]()
Příspěvek upraven 16.07.14 v 21:25
@martulkasloník píše:
mě hlavně vždycky překvapí jak zaryté kojičky chodí do témat o nekojení, zažila jsem i témata s názvem, nechci kojit, nelíbí se mi to, nebo přímo třeba téma o umělé výživě kde se to samozřejmě probralo i ze strany nekojení jak vlastně jsme každá skončili u umělka a vždycky!!! tohle je 100% jistota že se objeví nějaká kojička azačne tam vypisovat rozumy. mě by ani nenapadlo koukat do témat s názvem čistě o kojení, odsávačkách atd. protože se mě tonetýká tak proč tyhle matky lezou do témat o umělém mlíku třeba to nechápu
jo tak to taky nechápu, se přiznám že se do těch diskuzi o kojení nahlidnu. Ale nikdy by mě nenapadlo přispívat.
@JayLee no tak ja si ho dam asi na noc..spis to resim proto, ze na me neco leze. dneska jsem si vzala paralen a od zitra mam mit antibiotika ale tak snad to nebude mit vliv a doktor me nechce zabit ![]()
Tak to mi zase prijde utazene za vlasy, i kdyz na druhou stranu, zanet v prsu je hnus.Je to kazdyho vec, jak se zachova.
Já do témat o kojení nelezu, jdu jen do témat které zní neutrálně, třeba teď předevčírem jeden deníček s názvem kojení trápení nebo slast nebo tak nějak to bylo, to jsem si říkala že možná nějaká holka co je na tom jako já a nakonec z toho vylezla zarytá kojička co mi sdělila že kojilo se už ve středověku, nekojili pouze bohaté paničky a šlechta a taky proto jim ty děcka umírali ve velkém, to obyč ženské z lidu kojili jak šlak a děcka byli jak řípa
zajímavý že nás ve škole učili něco jiného, tehdy byla úmrtnost děcek brutální ale asi umírali fakt jen ty nekojené, co já vím
![]()
@Edita2 píše:
Koukám, že tahle diskuze šla do kytek. Byly tady maminky co kojit chtěly a nemohly a teď se tu hašteří maminy jak jsou „super“ že si nechaly zastavit laktaci. To je teda fakt síla. Jak na tohle můžete být hrdé to nepochopím(teda pokud k tomu nevedou zdravotní důvody). Netvrdím že MM je to nejlepší co se dítěti může dát, ale na druhou stranu imunitu ze sunarů nezískají. Je to dosti sobecké zastavit to jen proto, že se vám prostě kojit nechce a přijde vám to zvrácenéale tak můj názor, že… tak si to užívejte a dál tu pruďte zbytek uživatelek co jsou nešťastné, že kojit nemohou
a číst tě ve škole učili? Nikdo tu není hrdý, jenom jsou tu holky co se tu z toho nehroutí a mají radši spokojený nakrmený dítě. Pro mě je zase síla, když nějaká musí kojit za každou cenu, dítě hladový, dehydrovaný, jde s váhou dolů, ale ona kojit prostě musí. Stejně tak je pro mě síla, jak se v jiné diskuzi kojící maminky předhání která vypije víc piv
ale ať se třeba postaví na hlavu, taky jim tam nechodím říkat svoje protinázory, takže ty si ty svoje nech laskavě pro sebe ![]()
No ono prave mozna deti s UM maji vetsi imunitu nez z MM matky, ktera ma cigaro u pusy a sem tam si da nejake vino nebo neco ostrejsiho.
@terien píše:
a číst tě ve škole učili? Nikdo tu není hrdý, jenom jsou tu holky co se tu z toho nehroutí a mají radši spokojený nakrmený dítě. Pro mě je zase síla, když nějaká musí kojit za každou cenu, dítě hladový, dehydrovaný, jde s váhou dolů, ale ona kojit prostě musí. Stejně tak je pro mě síla, jak se v jiné diskuzi kojící maminky předhání která vypije víc piv![]()
ale ať se třeba postaví na hlavu, taky jim tam nechodím říkat svoje protinázory, takže ty si ty svoje nech laskavě pro sebe
mě nejvíc dostala kamarádka, doktoři jí zakázali kojit ze zdrav. důvodů a ona kojila dál, zhuntovala si zdraví tak že dostane částečný důchod, děcko stejně furt uřvané, obě její děcka alergie, atop. ekzém a věčně nemocné ale kojit kojit kojit!! pamatuju jak mi koukala na starší holku do kočárku a měla kecy typu "jak to zvládáte? už se projevilo nějak to nekojení?… asi čekala že malá bude těsně před smrtí nebo co ![]()
@lucinka38 píše:
No ono prave mozna deti s UM maji vetsi imunitu nez z MM matky, ktera ma cigaro u pusy a sem tam si da nejake vino nebo neco ostrejsiho.
matka nemusí ani hulit a chlastat, mě stačila kámoška, první dítě, chlap furt v práci daleko babičky, nervy v kýblu, nestíhala si uvařit, uklidit a tak se živila jen párkama, paštikama, prostě znáte to rychlovky z lednice. fakt parádní strava do mlíka mňamyyyyy
Díky bohu za UM ![]()
Nemusim mít výčitky svědomí, když si dám pivo po obědě nebo se děsit z čeho se mi dítě osype
a jako bonus je pořád spokojené.
Včera jsem si tedy vzala první tabletku dostinexu. Z jednoho prsa mleko stale vyteka ale o dost mene nez predtim
Tak to promin, ale tohle je sila, nevim, co k tomu dodat. Nekterym matkam asi opravdu nikdy nemuzu rozumet.
![]()
@lucinka38 píše:
Tak to promin, ale tohle je sila, nevim, co k tomu dodat. Nekterym matkam asi opravdu nikdy nemuzu rozumet.![]()
![]()
Ja teda taky nesouhlasim s pristupem tonkar, ale neni jedina. Lidi delaji horsi veci a ja po problemech s kojenim u prvniho mam celkem obavu jak to bude ted. Kojeni bylo teda super, jednoduchy, zadny chystani, kontrola teploty atd, ale pak se to zkomplikovalo hospitalizaci syna a peklo zacalo
Vim, ze neni jedina, ale napsat, ze prestala kojit, aby si mohla dat po obede pivo nebo tak nejak, ta to odsuzuji.
@lucinka38 píše:
Vim, ze neni jedina, ale napsat, ze prestala kojit, aby si mohla dat po obede pivo nebo tak nejak, ta to odsuzuji.
A proč to překrucuješ? Ona nepsala že přestala kvůli tomu kojit, ale že když nekojí, tak nemusí přemýšlet o tom, co jí a pije.