Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@lucinka38 píše:
Kam na ty moudra holky chodite? Bezte radsi spat, zitra ma byt krasny den. Dobrou a uz opravdu sbohem
máme vychlastaný mozky, ber to tak jak to je
dobrou ![]()
@lucinka38 píše:
Aha, takze protoze mam chut na jahody a na pivo atd., tak je normalni, ze si necham zastavit laktaci? Neni to normalni, ne?
hele já nevim jestli seš teda natvrdlá ty nebo neumíš číst nebo to děláš schválně, ale ještě jednou a naposledy: nikdo si tady nenechal zastavovat laktaci kvůli jídlu a pití, jenom tady jedna uvedla, že když nekojí tak jako VEDLEJŠÍ efekt je to, že se nemusí hlídat v jídle a pití. Jestli to nechápeš nebo nechceš chápat je tvůj problém.
@martulkasloník píše:
Tak a je to, přiznejte se ženy, že jste alkoholičky a nekojíte jenom proto aby jste mohli chlastat![]()
doporučuju téma které tu proběhlo předevčírem s názvem kojící pivařky, tam nejdeš napsat moudra? kojandy se tam poplácávají po rameni že když si dají večer lahváčka tak v mlíku nic nebude a jak naopak po tom děcka budou pěkně hajat, jak i výzkumy říkají že do mlíka se nedostane z alkoholu nic(ale je zajímavý že když kojanda sežere kousek rajčete že se děcko je schopné osypat, jen ten alkohol se do mlíka prý nedostane)a vypisují že vlastně ke gulášku pivko patří tak co.za prvé je to pravda, já sice nepiju ani pivo ale jsem ráda že se můžu nažrat kfc, zapít to kofolou, dát si kafe a nemusím řešit že moje děcko bude mít bolení břucha protože já jsem nenažraná
a neboj se lucinko, my si dělat co chceme budeme, však ono to už děláme![]()
tak o týhle diskuzi jsem se lucince zmínila už 2× a ptala se jestli jí taky tak pobuřuje a zatím mi ani jednou neodpověděla
takže shrnuto podtrženo pokud kojíš můžeš pít a jíst cokoliv a je to O. K. protože máš dítě na cecku, pokud nekojíš není O. K. a už vůbec byses o neměla zmiňovat nahlas o tom, že si dáš pivo nebo pomeranč. To jsem se tady zase dozvěděla věci
Mmch jedna tady má pěknou profilovku, dítě u kozy a půllitr u huby, to bych asi radši nezveřejňovala já, hamba by mě fackovala, ale což, ještě že nám lucinka dovolila dělat si co chceme ![]()
Ježíš, tady se to zase zvrhlo…
já nevím, ale mám pocit, že je to hlavně taky o přesvědčení… pokud si budu 100% jistá, že kojení je životně důležité a nepůjde to, tak se prostě budu trápit dýl, budu zkoušet, odstříkávat, navštěvovat poradkyni a já nevím, co ještě.. protože prostě tomu věřím a chci…
no a pak jsou ženy, které prostě o mateřském mléce nejsou tak hluboce přesvědčené nejdou a ačkoliv kojení zkusí, tak holt nemají takovou vůli, protože prostě to nevychází z nich, když o něčem nejsem přesvědčená, tak se těžko za tím jde… vždy je to přece jako v životě…
no a když už přestanu kojit, tak si opravdu najdu i vedlejší výhody typu, neohrožuji dítě alkoholem, alergickými potravinami, kořením, atd.. to je přece přirozené… a vůbec nechápu, co je na tom špatnéhlo, že to tady někdo napsal---,byť teda trochu neomaleně..
to jako když nekojím, protože mi to nešlo a přešla jsem na um, tak jsem o to horší a miluji své dítě méně?? To je fakt takový přežitek…
Já čekám třetí a kapitolu kojení úplně neuzavírám… zkusím to… ale už teď vím, že tomu nejsem schopna a ani ochotna obětovat maximum… a vychází to zejména z mého přesvědčení a zkušeností… já nekojená, brácha nekojený, oba zdraví jako řípy..
kámoška kojená… věčně na hromadě, věčně zlámaná ruka či noha..
mé děti… jedno kojené, druhé ne… a to nekojené navíc předčasně narozené… a přece má lepší imunitu než to kojené…
..
synovec- kojený do dvou let!.. a rok v Motoli ve 2,5letech s obrovským nádorem na plicích… tak kruci, kde mám brát motivaci, že mm je nej… holt mám takovou zkušenost a masírka médií mě neovlivnila natolik, abych nabyla takového přesvědčení, že pro to udělám maximum..
každého vlastní postoj, tak proč vy kojící odsuzujete nás nekojící.. ![]()
@lucinka38 píše:
Ja zadny moudra psat nechci ani jsen to nemela v umyslu, jen jsem chtela pridat a mozna podporit holky, ktere kojit chtely a neslo jim to. Takze sbohem a satecek
Pekna podpora, dekuji bohu za ni, jsi fakt trida a kojo guru
Asi tezko muzu byt kojo guru, kdyz jsem nekojila. Holky proberte se, ta materska, ta s nama dela divy, co? Podotykam, ze pisi v mnoznem cisle, aby me nekdo zase neprobiral. Radsi se venujte detickam, neztracejte cas psanim takovych plku. Nemyslela jsem, ze svym prispevkem rozpoutam toto. Omlouvam se vsem, co jsem se jich dotkla.
![]()
@Selfi jo tak tahle motivace při pohledu na kojené děti u mě taky nějak nefungovala. kojený synovec pár týdnů má astma, kojená neteř 2 roky má alergie, astma a atop ekzém(nejsou příbuzní mezi sebou, neteř je mého bráchy a synovec manželovi sestry) brácha té neteř kojený byl chvilku a je jako řípa, přitom geneticky by měl mít taky předurčeny tyhle nemoci.
druhý brrácha má dvě holky, kojenou a nekojenou, nekojená byla hodné spavé dítě zdravé, sem tam nějaká virozka ve školce, má 12 let a je v pohodě. její sestra kojená 18 měs. už byla 2× v nemocnici s průjmy, chodili s ní k dr. protože měla podváhu, byla hodně uplakané nespavé dítě, má 5 let a už měla několikrát antibiotika.
moje nekojené dítě nekojených rodičů má 4,5 roku a antibiotika neměla, párkrát měla rýmu a nemá žádné alergie!! ato nebudu rozepisovat děti kamarádek, neznám jediné zdravé kojené dítě!!! všechny mají buď alergie nebo jsou často nemocné, mě dokonce přijde že snad to kojení ničí imunitu protože jinak to není možné že jsem nenašla kojené dítě v pohodě ve svém okolí!! a hlavně když vezme člověk sourozence které mají stejné podmínky k životu, stejnou gen. výbavu a zjistí že to kojené musí jezdit na ozdravné pobyty k moři aby vůbec mohlo po zbytek roku fungovat, spí v rukavicích protože ten atop má tak šílený že se v noci škrábe a její sourozenec kojený chvilku je naprosto v pohodě tak fakt nemám chuť kojit
![]()
@lucinka38 píše:
Asi tezko muzu byt kojo guru, kdyz jsem nekojila. Holky proberte se, ta materska, ta s nama dela divy, co? Podotykam, ze pisi v mnoznem cisle, aby me nekdo zase neprobiral. Radsi se venujte detickam, neztracejte cas psanim takovych plku. Nemyslela jsem, ze svym prispevkem rozpoutam toto. Omlouvam se vsem, co jsem se jich dotkla.![]()
no dobrá, my ti to teda odpustíme
ale příště ať už se to neopakuje ![]()
@lucinka38 já jsem pochopila žes nekojila ale ne dobrovolně, neměla jsi mlíko a očividně ti to chybí a proto nejsi schopná pochopit že někomu to nechybí a naopak je rád že má klid od kojení natož že někdo prostě kojit nechce. děckám se věnovat budu ale jaksi není komu, ta 4 měs. spícelé dopo, ta 4 letá je ve školce
příště si promysli co napíšeš, možná je fakt že jsme na řeči o sobecké nekojící matce citlivé ale divíš se? každá nekojička beztak i ty si užila svoje s lidma co jí odsuzovali
O nikom jsem nerekla, ze je nekojici a sobecka matka. A na tyhle rozpravy asi opravdu nemam cas.Tak se mejte
Mně vadí ta rozervanost názorů. Jde tedy o kojení nebo ne? Ono to kojení asi nebude to hlavní, ale některým vadí přístup matek. Respektive nejsou schopné přijmout, že ne všechny jsme stejné. Nekojí-li matka ze zdravotních důvodů, to je empatie! Když ještě chuděra upustí slzu, že by tolik ráda, ale nejde to, tak dojde na chlácholení, že ono to kojení zas není středobod světa. Když nekojí žena úmyslně, nedejbože dělá-li to kvůli sobě - nelíbí se jí to, sodoma gomora když si nechce nechat mordovat prsa… no to je řevu. Ale výsledek je přeci stejný - nekojené dítě, nekojící matka.
Tak sakra, kojičky, řekněte, že jde o maso a krev. O to, kolik odsávaček se zadře, kolik nocí žena nespí a odsává a jak hodně hladové dítě řve. Možná ty extrémní fanatické kojičky jsou zároveň trošku i sadistky ![]()
@lucinka38 píše:
Asi tezko muzu byt kojo guru, kdyz jsem nekojila. Holky proberte se, ta materska, ta s nama dela divy, co? Podotykam, ze pisi v mnoznem cisle, aby me nekdo zase neprobiral. Radsi se venujte detickam, neztracejte cas psanim takovych plku. Nemyslela jsem, ze svym prispevkem rozpoutam toto. Omlouvam se vsem, co jsem se jich dotkla.![]()
tak ses teda spatna matka nejspis. A ne, me materska na mozek neleze, jsou tu jini adepti ![]()
A opet cenna rada od tebe, abychom se venovaly deckam. Ja se jako dle tebe nevenuju svemu synovi? Umis i neco jineho, nez utocit? Venuj se detem radeji ty, bude to lepsi pro vsechny
@lucinka38 píše:
O nikom jsem nerekla, ze je nekojici a sobecka matka. A na tyhle rozpravy asi opravdu nemam cas.Tak se mejte
Ty jsi jak kolovratek s tim loucenim
@MilijonDolarBejby píše:
Ty jsi jak kolovratek s tim loucenim
zrovna jsem to chtěla napsat, po kolikáté se loučí?
![]()
@martulkasloník píše:
zrovna jsem to chtěla napsat, po kolikáté se loučí?![]()
Tak po 6? ![]()
no v jednom mela pravdu… Nekterym ta materska fakt leze na mozek ![]()