Někdo prostě nekojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1272
2.8.14 11:39

@martulkasloník ty jsi teda slušný psycho! 8o Já kojila první i teď druhé bez problémů a můžu tě ujistit, že rozhodně nejsem žádná nevyspaná troska co chodí (nebo leží) s kozama ven celé dny!!! :cert: Své děti jsem si pořídila dobrovolně a budu se jim věnovat na plný úvazek, ale světe div se, i přesto žiju plnohodnotný život 8o
Když kojit nechceš, tvůj problém, každý má nárok na svůj svobodný názor, ale spíš bych to takhle razantně veřejně nevytrubovala a ještě s takovými sobeckými důvody. Osobně si myslím, že to je na stydění se (ne to že nekojíš, ale to jak to obhajuješ).

Jinak jak popisujete ty praktiky porodnic, tak to je dost děs, ale já to teda ještě neslyšela a ani se s tím nesetkala. Mě nikdo k ničemu nenutil a můžu být vděčná přírodě, že mi to šlo úplně samo, ale teď třeba kamarádka se nemohla rozjet a měli k ní velice citlivý a rozumný přístup. Takže možná spíš zvolit jinou porodnici a hlavně to nějak řešit přímo tam, chápu že to pak odradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
2.8.14 11:43
@LuciLu píše:
@martulkasloník ty jsi teda slušný psycho! 8o Já kojila první i teď druhé bez problémů a můžu tě ujistit, že rozhodně nejsem žádná nevyspaná troska co chodí (nebo leží) s kozama ven celé dny!!! :cert: Své děti jsem si pořídila dobrovolně a budu se jim věnovat na plný úvazek, ale světe div se, i přesto žiju plnohodnotný život 8o
Když kojit nechceš, tvůj problém, každý má nárok na svůj svobodný názor, ale spíš bych to takhle razantně veřejně nevytrubovala a ještě s takovými sobeckými důvody. Osobně si myslím, že to je na stydění se (ne to že nekojíš, ale to jak to obhajuješ).
Jinak jak popisujete ty praktiky porodnic, tak to je dost děs, ale já to teda ještě neslyšela a ani se s tím nesetkala. Mě nikdo k ničemu nenutil a můžu být vděčná přírodě, že mi to šlo úplně samo, ale teď třeba kamarádka se nemohla rozjet a měli k ní velice citlivý a rozumný přístup. Takže možná spíš zvolit jinou porodnici a hlavně to nějak řešit přímo tam, chápu že to pak odradí.

Každý má nárok na svůj názor, ale ty nepohodlné si můžeme jen myslet, ať nás ani nenapadne je vykládat nahlas. To je tedy argument jak noha :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
2.8.14 12:03
@LuciLu píše:
Když kojit nechceš, tvůj problém, každý má nárok na svůj svobodný názor, ale spíš bych to takhle razantně veřejně nevytrubovala a ještě s takovými sobeckými důvody. Osobně si myslím, že to je na stydění se (ne to že nekojíš, ale to jak to obhajuješ).**Jinak jak popisujete ty praktiky porodnic, tak to je dost děs, ale já to teda ještě neslyšela a ani se s tím nesetkala. Mě nikdo k ničemu nenutil a můžu být vděčná přírodě, že mi to šlo úplně samo **, ale teď třeba kamarádka se nemohla rozjet a měli k ní velice citlivý a rozumný přístup. Takže možná spíš zvolit jinou porodnici a hlavně to nějak řešit přímo tam, chápu že to pak odradí.

Tady je zakopaný pes, takhle negativní vztah ke kojení, jako má @martulkaslonik totiž člověk získá téměř pokaždé výhradně poté, co mu to samo nejde.
Takže argumenty někoho, komu to jde samo jsou pro mě bez nějaké velké váhy.
Já budu zkoušet teď počtvrté, ale to, co jsem si vyslechla, včetně řeči na jipce, kde bylo mé dvoukilové dítě po operaci druhý den jeho života a první otázka ošetř. personálu po mém příchodu byla: kolik odstříkáte? 10ml. A jak si myslíte, že budete to dítě kojit? Čtvrtý den po porodu, 100km od domova, dítě s několika VVV a největší starost mají o to, kolik odstříkám.
Se třetím mi vykládali, co jako budu dělat doma, v neděli, po propuštění, když už teď mi museli dát um. Aha, já kráva přece nechala ty dvě předchozí umřít hlady. :zed: :zed: :zed:
Fakt bych ráda kojila, mně třeba to vymývání flašek, příprava mléka, pořád na to myslet, aby byla voda, nakoupená um, jestli se na návštěvě o deset minut nezdržím atp., pěkně leze na nervy.
Ale chvíli před čtyřicítkou, se čtvrtým dítětem je tam s rozběhem nakopu do pr*ele, pokud bude mít někdo opět kecy. Zrovna takový, jaký tu popisovala ta zdr. sestra. Prý každá laktační pozná, jestli nechceš nebo nemůžeš. :jazyk: To by mě teda zajímalo, jak. A ty kecy o tom, jak holt mám uplakaný dítě :lol: :lol: :lol:, paní laktační ani nepoznala, že to dítě už třetí den řve hlady. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3421
2.8.14 12:05
@martulkasloník píše:
očividně pořád panuje názor že nejlepší je matka ta která leží celé dny s kozou ven, nemá svůj život a jen lítá kolem děcka… názory jak z 18 století :potlesk: :potlesk:

tento nazor mas ocividne pouze ty, od nikoho jineho jsem podobny popis kojici matky neslysela. Kojeni je pro dite tim nejlepsim i kdyz bys rada tento fakt poprela, sama dobre vis ze je to fakt, jinak bys to neresila a do zadne diskuse neprispivala. Kojila jsem kazde ditko po 2 letech, prvni dceru prvni rok a pul vyhradne a nevim nevim co by se stalo s moji praci kdybych delala to co popisujes :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
2.8.14 12:05
@martulkasloník píše:
jasně, všecky vražedkyně dětí jsou přece ty co nekojili no ne? bylo by fajn zjistit jestli ta hyena z kauzy Kuřim děcka kojila. skvělé matky jsou jen kojící, my totiž děcka krmíme ve vzduchu, ani je na ruce nevezmeme že jo? :mrgreen: :mrgreen:

No jistě. :lol: Kojící liga si pojede to svý, s tím nic neuděláme. Musím ale říct, že mě to i uráží. Kde někdo bere tu drzost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
2.8.14 12:08

@ana11 tohle je podstatné - ne to že nekojíš, ale to jak to obhajuješ (jakým stylem). Nene, to bylo myšleno tak, že naopak ona bezdůvodně napadá ty co kojí a má je za nějaké podřadné dojnice a to její kozy sem kozy tam, bych nevytrubovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
2.8.14 12:09
@tavi píše:
tento nazor mas ocividne pouze ty, od nikoho jineho jsem podobny popis kojici matky neslysela. Kojeni je pro dite tim nejlepsim i kdyz bys rada tento fakt poprela, sama dobre vis ze je to fakt, jinak bys to neresila a do zadne diskuse neprispivala. Kojila jsem kazde ditko po 2 letech, prvni dceru prvni rok a pul vyhradne a nevim nevim co by se stalo s moji praci kdybych delala to co popisujes :mrgreen:.

V čem je nejlepší MM? Že se to teď propaguje, to není argument. Čím se liší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3421
2.8.14 12:12

@Virginia laktacni poradkyne ma za napln prace resit kojeni, tak se nediv ze neresi nic jineho. Staci ji rict ze si neprejes resit zrovna ted kojeni a poradis si sama. Ja jsem po propusteni z jipky taky nemela naladu na skoleni v kojeni. Problem s tim nebyl. Ale rekla bych ze spojovat co popisujes ty s tim co pise @martulkasloník opravdu nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
2.8.14 12:15
@tavi píše:
tento nazor mas ocividne pouze ty, od nikoho jineho jsem podobny popis kojici matky neslysela. Kojeni je pro dite tim nejlepsim i kdyz bys rada tento fakt poprela, sama dobre vis ze je to fakt, jinak bys to neresila a do zadne diskuse neprispivala. Kojila jsem kazde ditko po 2 letech, prvni dceru prvni rok a pul vyhradne a nevim nevim co by se stalo s moji praci kdybych delala to co popisujes :mrgreen:.

Víš co - já si třeba myslím, že je to nejlepší. Je to normální, přirozené, dostupné, však proč ne. Ale ve chvíli, kdy to fakt nejde, kdy se po prvotních a fakt nepřekonatelných problémech na kojení vykašleš, tak prostě je na tebe ten tlak typu: ty ses dost nesnažila, kdyby, tak by…atd. A tím hůř, pokud to fakt hodíš za hlavu a nehroutíš se z toho, že to nejde. Jsem pokaždé spokojená matka dětí na UM. Já ji chápu, je to hodně natvrdo řečeno, ale i sem může člověk po těch neg. zkušenostech dojít. Zajímavý, že to nepochopení tu vyjadřují výhradně ty, kterým to jde samo, který kojí rok, dva atp.
Ta zkušenost je asi nepřenosná a nesdělitelná. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3421
2.8.14 12:16

@Tereza1986 je to jednoduche, je to jediny prirodni zdroj pro dite, bez umeleho zpracovani. Stejne jako sobe nebudu kupovat konzervy nebo mrazene potraviny, nebudu diteti davat neco co neni v podstate jedle. Jasne ze se to kratkodobe neprojevi, ale spatna energie nespravne potravy douhodobe ovlivnuje spoustu civilizacnich chorob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.14 12:17

Holky, vy co kojite, o co vam sakra jde? Ze jste kojily decka do skolky skoro je vase vec. Nekdo to tak nema a neznamena to, ze je hned spatny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
2.8.14 12:17

@LuciLu já jsem taky neřekla že to tak má každý!!! ale mám dost kolem sebe lidí kteří se děckám dle mě „obětují“ až moc, nebo lépe řečeno já bych na to neměla. děcka milujeme všechny matky ale já si neumím představit být pořád s prckem max jít do obchodu, nejednou jsem slyšela od známého že s ženou šli do kina a utíkali za chvilku domů kojit protože z flašky mateřské mlíko prcek nechtěl nikdy a umělko už vůbec jsem zvyklá prostě jít a neřešit kdy přijdu což ale neznamená že se někde v noci trajdám. nechodím pařit, alkohol jsem neměla roky ale ráda si udělám svůj den, např. se seberu a jedu do ostravy nakupovat, na masáže a přijedu až večer, a nestydím se za to že holka chodí od pár týdnů na hlídání i k chůvě!!

třeba dneska jdu na oslavu a jede se mnou kamarádka, která musí být do 8 doma, musí malého uspat u prsa, malý má rok, já svou 5 měs. dceru nemusím řešit, manžel s ní jel už ráno ke tchýni slavit narozky od tchýně, večer taťka jí nakrmí i uspí. tu samou kamarádku jsme celé loňské léto v podstatě neviděli, sama přiznává že v určité týdny ani nechodila ven a jen kojila a že bez manžela by to nezvládla, domácnost nefungovala a že neví jestli vůbec chce druhé dítě díky této zkušenosti!
hlavně každý má názor na plnohodnotný život jiný, já jsem šla 6. den od porodu do školy, kamarádka nešla od malého ani na krok 6 měsíců ale neříkám že když někdo kojí tak že nejde, jen ona prostě měla pocit že by malý hladem umřel, já tento pocit mít nemusím a nikdy jsem neměla. nepsala jsem nikde že je to klíč kdo kojí= nežije ale že kolem mě je hodně matek které se kojení obětují, ony to dělají dobrovolně a jim to nevadí…ovšem mě by to zabilo a nemusím mít své děti ráda o nic méně.

Já jsem při mateřské začala chodit do jazykovky, udělala si řidičák atd. takže pro mě je mateřská naopak chvílí kdy se chci sama rozvíjet a ano jsem sobec, manželovi jsem řekla že druhé dítě bych neměla kdyby mě nutil do kojení. jsou matky které zvládají vše, dvě tři děti, domácnost třeba i starost o barák, práci atd. a přitom kojí a vše funguje, ale já bych to nezvládla. proto radši obětuju kojení o kterém vím že v podstatě nemělo na mé děti vliv, starší holka je naopak oproti dětem kolem nás jako řípa než třeba obětovat své zdraví a vůbec pohodu doma, manžel byl ten který mi u holky už zakázal to zkoušet(stejně jsem to dělala jen kvůli okolí abych mohla říct že jsem to nevzdala)a jakože díky nátlaku kojit jsem měla slušně rozjetou poporodní depresi!!

především si myslím že dítě/děti jsou svým způsobem závazek každé ženy doživotní, obětujeme se(bohužel lepší slovo jsem nenašla ačkoli slovo obětování nezní zrovna dobře) tím že si je pořizujeme dobrovolně už tak dost, nejen tím že si je pořídíme ale pak vychováváme. myslím že to že denně k dětem ráno vstáváme a celý den se o ně staráme je závazek dost velký, pro mě dostačující takže povídání že matka která nevstává k děcku v noci je špatná je pro mě totální hovadina!! kdyby se holka budila tak vstávám… ale nebudí a ano, nekojím i právě proto že chceme s manželem v noci se vyspat!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3421
2.8.14 12:21
@Virginia píše:
Víš co - já si třeba myslím, že je to nejlepší. Je to normální, přirozené, dostupné, však proč ne. Ale ve chvíli, kdy to fakt nejde, kdy se po prvotních a fakt nepřekonatelných problémech na kojení vykašleš, tak prostě je na tebe ten tlak typu: ty ses dost nesnažila, kdyby, tak by…atd. A tím hůř, pokud to fakt hodíš za hlavu a nehroutíš se z toho, že to nejde. Jsem pokaždé spokojená matka dětí na UM. Já ji chápu, je to hodně natvrdo řečeno, ale i sem může člověk po těch neg. zkušenostech dojít. Zajímavý, že to nepochopení tu vyjadřují výhradně ty, kterým to jde samo, který kojí rok, dva atp.
Ta zkušenost je asi nepřenosná a nesdělitelná. :nevim:

no tak me to samo vubec neslo. Bojovala jsem s kojenim u prvniho ditete cele sestinedeli. Skoncila jsem i na pohotovosti, az jsem o mliko uplne prisla, na 14 dnu. Ale zvladla jsem to, vratilo se mi a ta prace a bolest u me stala za to. Kojit dlouho uz pak neni problem, nejhorsi je zacatek a pak rustove spurty. Ja tvym argumentum rozumim a nic nenamitam. Ale asi chapes ze kdyz nekdo se snazi ostatnim vnutit ze kojici matka "… leží celé dny s kozou ven, nemá svůj život a jen lítá kolem děcka… " tak to me fakt neda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.14 12:22
@tavi píše:
@Tereza1986 je to jednoduche, je to jediny prirodni zdroj pro dite, bez umeleho zpracovani. Stejne jako sobe nebudu kupovat konzervy nebo mrazene potraviny, nebudu diteti davat neco co neni v podstate jedle. Jasne ze se to kratkodobe neprojevi, ale spatna energie nespravne potravy douhodobe ovlivnuje spoustu civilizacnich chorob.

Takze kdyz nebudu moct kojit, co mam jako delat? UM je vlastne vrazedny nastroj, tak co ted?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
2.8.14 12:22
@tavi píše:
@Virginia laktacni poradkyne ma za napln prace resit kojeni, tak se nediv ze neresi nic jineho. Staci ji rict ze si neprejes resit zrovna ted kojeni a poradis si sama. Ja jsem po propusteni z jipky taky nemela naladu na skoleni v kojeni. Problem s tim nebyl. Ale rekla bych ze spojovat co popisujes ty s tim co pise @martulkasloník opravdu nejde.

Hele, fakt nevypadám ani v reálu jako člověk, který neumí jasně a stručně formulovat své přání. Ale třikrát to nešlo samo a třikrát jsem se setkala s tak necitlivým přístupem, že bez ohledu na to, že ona je laktační a já marně se snažící matka, si myslím, že takhle se snad ženská k ženské, navíc těsně po porodu, nemůže chovat. :jazyk:
Takže já martulku chápu, chápu, že někdo si i po té první zkušenosti řekne: tohle už nikdy. Nebudu z toho sice dělat přednost a říkat, že zbytek je jak z 18. století, mi to kojení přijde v zásadě pěkný. Ale není každej stejnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová