Někdo prostě nekojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16990
27.6.14 12:09

@terien - byl to nátlak lékařů..A svědomí - když už jsem své děti nedonosila, chtěla jsem pro ni to „nejlepší“ :-) A já si nestěžuji - jen říkám, jak jsem to měla já :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.6.14 12:20
@Králičice píše:
@terien - byl to nátlak lékařů..A svědomí - když už jsem své děti nedonosila, chtěla jsem pro ni to „nejlepší“ :-) A já si nestěžuji - jen říkám, jak jsem to měla já :-)

to byla nadsázka :* o nátlaku kohokoliv si myslim svoje stejně jako vím v jakém oparu se nachází ženská po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16990
27.6.14 12:24

@terien - já to chápu.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
27.6.14 12:34
@terien píše:
@monika25:mrgreen: já taky a jak nám šmakovalo :mrgreen: dneska se to všechno neskutečně hrotí.

přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
27.6.14 12:35

A nikdy nám nic nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
27.6.14 13:02
Mě můj taky do kojení tlačil ale to už jsem psala, zmagořený právě těma příručkama která rád pročítal, to já těhotná jsem to ani nečetla:-))navíc v práci měli zrovna pár mimin, teda jeho kolegové z práce a všichni měli manželky úžasné kojičky takže když slyšeli že nekojím tak to bylo něco, 8 hodin denně mu v práci vymývali mozek tím jak malá musí být kojená a mě on musí donutit. takže to skončilo tak že jsme se v porodnici zhádali a já ho vyrazila žeho tam už nechci vidět. zavolala jsem máti, ta jemu a pak volala i tchýně a obě ho seřvali že ani on nebyl kojený ani já(on si myslel že kojený byl) a od té doby mi dal pokoj. naopak pak svou ségru seřval že trápí malého kozama :mrgreen: manžel od kámošky byl taky celý hotový z kojení ale jen do doby než přišl az porodky a malá jim půl noci prořvala, tak to dělali pár dnů kdy nespal nikdo a pak šel do lékárny a donesl jí domů sunar :mrgreen: :mrgreen:
@terien píše:
no tak moment! V každé fundované diskuzi o kojení jsem se dočetla, že žádná kojosekta neexistuje, nátlak okolí taky ne, kojících matek se nikdo na nic neptal, tak nechápu, na co si stěžuješ :mrgreen: :mrgreen:

přesně tak, kojo sekta není, to naopak my nekojičky jsme prý jako sekta a závidíme jim úspěšné kojeníčko :lol:

@elanaa jak je to s tím spaním ti neřeknu, moje děcka jsou nekojené od narození a spí. ale třeba kámošky malá která rodila pár dnů po mě se v noci budila několikrát, najeli na sunar a budí se jen jednou aráno spí déle. synovec se v noci budil co dvě hodiny, po najetí na nutrilon se začal budit jen jednou za noc ato přesně od chvíle kdy dostal příkrm. ale jasně že je rozdíl když se děcka budí hladem nebo jen tak ze zvyku. jinak tvůj malý pokud byl krmen odsátým mlíkem tak možná proto spal, protože u kojení bývá i problém že děcka toho tolik nevytáhnou, ono flaška teče líp a tak byl víc najezený a proto spal líp. těžké říct, na toto nejsem odborník :mrgreen: ale v mém okolí tak 90% kojených děcek se v noci budí 2× a více a nekojené buď vůbec max 1×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31382
27.6.14 13:07

@martulkasloník mě to fakt spíš přijde, že je to o tom, jak jsou naučené, moje dítě vycítilo, že ze sebe nebudu dělat dudlík a tak se nají a když se v noci probere (jakože každý se probírá, i dospěláci), tak se jídla nedožaduje. Samozřejmě že kdybych vstala a dala jí, tak pít bude, ale ne z hladu, prostě jen proto, že je k dispozici. Takhle pohladím, dostane dudlíka a spí další dvě hodiny a když to tak někdy přijde, že fakt hlad má, tak se ududlíkovat nedá (což známe všechny, i vy, co máte mimina na UM). Kamarádka si ze sebe dudlík (ráda) udělala, kojí 16× denně, jakmile malej vrzne, už ho na sebe lepí…ok, její věc.

jen prostě už mi trošku leze krkem ten omílaný argument „proti“ kojení, že kojený děti pijou 8× za noc a děti na UM max. 1×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
27.6.14 13:12
@elanaa píše:
@martulkasloník mě to fakt spíš přijde, že je to o tom, jak jsou naučené, moje dítě vycítilo, že ze sebe nebudu dělat dudlík a tak se nají a když se v noci probere (jakože každý se probírá, i dospěláci), tak se jídla nedožaduje. Samozřejmě že kdybych vstala a dala jí, tak pít bude, ale ne z hladu, prostě jen proto, že je k dispozici. Takhle pohladím, dostane dudlíka a spí další dvě hodiny. Kamarádka si ze sebe dudlík (ráda) udělala, kojí 16× denně, jakmile malej vrzne, už ho na sebe lepí…ok, její věc.jen prostě už mi trošku leze krkem ten omílaný argument „proti“ kojení, že kojený děti pijou 8× za noc a děti na UM max. 1×.

Pravda. Tohle je fakt o dítěti. První-kojený se budil ještě v roce a půl 3krát za noc na kojení. Druhý-kojený se od narození budil 2krát, po 3. měsíci maximálně jednou za noc, někdy si ani za celou noc na mlíko nevzpomene. Zato kamarádky nekojené dítě vyžaduje flašku několikrát za noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31382
27.6.14 13:15

@Peppa Pig tak ano-to jsem zapomněla. Taky mám kamarádku, která vstává a jde dělat UM asi 3× za noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
27.6.14 13:26
@elanaa jj i tak to bývá, moje děcka se nebudiliprotože nevěděli že se mají budit, myslím že větší mimčo už se nemůže budit hladem, právě ta kamarádka co sse jí malý dost pořád budí i v roce je taková fakt mu oddaná, jak kvíkne skočí a hned ho kojí, přes den i v noci
@elanaa píše:
@Peppa Pig tak ano-to jsem zapomněla. Taky mám kamarádku, která vstává a jde dělat UM asi 3× za noc.

a jak staré dítko to je? u miminka to pochopím ale u toho staršího je to jako s tou kozou, kdyby mu to nedovolila a dala jen vodu nebo nic tak si odvykne se budit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
27.6.14 13:36

@martulkasloník
Ja kojit mohla a nic mi to nepřinášelo jako krásný pocit a štěstí a u druhého bych nejradši nekojila vůbec a když tak 0-3 měsíce a hotovo
Ja kojena nejsem a manžel do 3let od tchyně ta kojila cca 9let v kuse ma 3deti po sobe a vse do školky kojeny takže manžel nechce slyšet ale uvidíme :) nejak nedokáže pochopit ze kojení boli a ze ne každa to chce dělat a ze mi to přijde chvílemi az nechutný mit u prsou prisaty díte.

Jak na to koukají g porodnici ze někdo muže a nechce???

Příspěvek upraven 27.06.14 v 13:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
27.6.14 13:37

Holky, já si taky zažila nátlak od partnera, ale vyléčila ho první noc s náma v porodnici. Zůstal s náma přes noc na nadstandardu, já a dítě vyčerpaní z porodu a on toho měl taky plné kecky, takže jsme všichni prospali asi 6 hodin v kuse. A ráno sprdung od dětské sestry, že jakto že jsme ve 3.00 nepřikládali a nepřišli k nim na sesternu kojit. Když odešla, tak si zaklepal na čelo, že jestli si jako máme nastavovat budík a budit spící dítě, když hlad nemá nebo co. Pak nám bylo sestrou vysvětleno, že žádné napůl kojit a napůl dokrmovat, jak jsem to plánovala dělat, neexistuje, že musím přikládat co 3hod, jinak z toho nic nebude. Já jsem věděla, že přikládat co 3hod nedám, že mi to správné sání a stimulace hormonů fakt způsobuje psychickou nepohodu, kterou jsem znala z dřívějška, takže jsem volila zástavu Dostinexem.
Přijde mi, že porodnice sice chtějí mít co nejlepší statistiku kojení, ale zároveň se bojí, aby neměli moc vysokou statistiku laktační psychózy, takže u těch psychických důvodů zástavě nebrání.
Tlačící tatínky doporučuju do problémů s kojením zapojit - sice s váma nemůžou prožít tu psychickou nepohodu, pokud ji máte, ale vstávat s váma v noci můžou, zaplatit účty za laktační poradkyni a všechny pomůcky ke kojení taky, ono je to nakonec přejde. Finančně je kojení výhodné jen pokud je naprosto bezproblémové, jinak je to podobná pálka jako za UM (laktační, podprdy, trička, vložky, čajíky, homeopatika, odsávačky,…). Za mě kojit ano, pokud to jde dobře a vyhovuje to matce i dítěti, ale nelámat to za každou cenu přes koleno, nestojí to za stres v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31382
27.6.14 13:44

@martulkasloník to je přesně ono…myslím že to spaní u nekojených bývá lepší ne v tom, že by byli nějak sytější nebo líp, kvalitněji najedení, ale prostě to prso někoho svádí vrazit mu kdykoli si vrzne a mimčo se na to naučí a pak to vyžaduje i v noci a mimo hlad, kdežto děti na UM mají jasně rozdělený co je jídlo a co zábava (dudlík, žužlací knížka, plenka atd.) Já se snažila, aby to tak mělo i moje kojený dítě a snad se mi to podařilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
27.6.14 13:45

@Pe86
Jo to je přesně ono kojit přikládat vstávat budit a trápit matku s hormonama v prd* a hladove dite
Ja pokud to nebude v klidu vytáhnu flašky a um trápit se abych kojila za každou cenu jako u staršího fakt nebudu.
A jak jsem byla psychicky zdeptana vsim a každym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
27.6.14 13:58
@Lana222 píše:
@martulkasloník
Ja kojit mohla a nic mi to nepřinášelo jako krásný pocit a štěstí a u druhého bych nejradši nekojila vůbec a když tak 0-3 měsíce a hotovo
Ja kojena nejsem a manžel do 3let od tchyně ta kojila cca 9let v kuse ma 3deti po sobe a vse do školky kojeny takže manžel nechce slyšet ale uvidíme :) nejak nedokáže pochopit ze kojení boli a ze ne každa to chce dělat a ze mi to přijde chvílemi az nechutný mit u prsou prisaty díte.

Jak na to koukají g porodnici ze někdo muže a nechce???

Příspěvek upraven 27.06.14 v 13:39

hm tak to máš blbý jestli byl tak dlouho kojený, a asi i tchýně bude s kojením otravná když tak dlouho kojila. v tvém případě bych si našla pár lidí ve svém okolí nekojených a poukázala na ně a jejich zdrav. stav. u nás to bylo pohoda, stačilo manželovi ukázat neteř která byla kojená 2 roky a má astma, atop ekzém a alergie a její bratr který byl kojený chvilku nemá nic. tím jsem zavřela pusu i bráchovi který naběhl do porodnice a hrozně řešil proč kojit nechci. poukázala jsem na zdraví jeho a jeho dětí a jak dopadla kojená neteř a pak ani necekl.

@Pe86 ano jde o statistiky, tím se v naší porodnici ani netajili že jim kazím tabulky, pro jistotu ač nekojící jsem byla propuštěna s papírem že jsem plně kojící a holka má první dvě poradny napsáno že je kojená plně a v druhéporadně že částěčně ač já jsem nikdy nekojila. doma jsem se pokoušela pouze přikládat nebo krmit přes hadičku u prsa ale jen přikládat, jinak byla dokrmována pouze sunarem, ze mě nevyteklo nic :mrgreen: takže o statistikách kojení si já myslím svoje jak jsou přesné :jazyk: :jazyk:

@Lana222 tak to víš že happy z toho nejsou ale záleží ve které porodnici, v mé první porodnici to byla sekta, tam by to nedovolili, mě rovnou primářka řekla že mě tam nechá klidně měsíc a domů nepustí dokud se nerozkojím a nezájem že kojit nechci. v druhé porodnici kam jsem šla nyní tam sice se ptali proč teda kojit nechci ale v podstatě asi pochopili že se mnou není stejně řeč, že vím že kojit nechci a že jako druhorodička asi vím co chci a nechci a co nekojení obnáší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová