Někdo prostě nekojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
27.6.14 07:27
@Eliskaxox píše:
@martulkasloník toho se prave taky bojim, uz ted si preju byt nemocna abych si musela vzit prasky a nemohla kojit ale to by i znamenalo ze nemuzu jet za malym a to uz bych psychicky nezvladla vubec

zapoj selský rozum a vykašli se na každýho. Má tohle co děláš cenu? Nemá, trápíš se a ty potřebuješ být v pohodě kvůli miminku. Stejně až si ho přineseš domů tak na tohle nebudeš mít čas ani myšlenky. Dobrá máma je podle mě ta, která má spokojený dítě co prospívá a z tvého mlíka by prospíval jenom těžko. Muž to asi myslí dobře, ale jsou věci do kterých by chlapi mluvit neměli. Nejdřív si to rozhodni ty, stůj si za tím a pak už tě to tolik nerozhodí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.6.14 07:31
@monika25 píše:
Předem říkám, že nechci nikoho soudit, ale mam jen jednu otázku jaky máte některé maminy důvod kojeni ani nezkusit? Naprosto chapu ukončení kojení když tto nejde. Ja sama taky kojila ani ne dcva měsíce a to ještě mizerně, ale vůbec to nezkusit to mi přijde trochu sobecké. Jen proto abych mohla dát dítě hlídat nebo aby sppalo celou noc…

moje nekojené dítě se budilo do 2 let 5-6× za noc :mrgreen: výhoda jako krá. va :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
27.6.14 07:32
@Miusche píše:
@monika25 mám ve svém okolí několik žen, které nekojily - snažily se všechny, neklaplo to dlouhodobě. Ale myslím si, že je úplná hloupost si myslet, že někdo nekojí proto, aby se v noci vyspal - nekojené děti mých kamarádek se budily naprosto stejně jako kojené a navíc - pokud kojíš, vytáhneš prso a nemusíš vylézt z postele. Ony musely jít, nachystat čerstvý příkrm… Promiň, ale pokud si někdo myslí, že je nekojení pohodlnější, tak by měl trochu popřemýšlet…
Stejně jako - dát hlídat dítě. Moje známá odstříká a zamrazí své mléko a prcka vesele vrzne chůvě. Toto je o mozku ne o kojení…

Ja to právě vím, že nekojené dítě neznamená, že spí celou noc.. Ale já to nenapsala potřetí píšu ze to tu psal někdo jiný že nekojeni je mnohem pohodlnější. Ja si myslím, že není proto jsem se ptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
27.6.14 07:34

Myslim ze nejhorsi je kdyz se fakt snazite, me rozjeti laktace stalo uz prez 7000 jsem nevyspala, prsa me boli jak se snazim odsavat, kojici caje uz mi lezly i usima a co z toho? Akorat stres, trauma pro dalsi kojeni a odsuzujich pohledy vsech okolo. A jako bonus za ty nervy a namahu si pak v krame muzete koupit predrazene UM. Jako kdybych si to vybrala, ze se mi syn narodi predcasne a ja neudrzim laktaci, jejiz zakladem je prisati ditete :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
27.6.14 07:41
@Miusche píše:
@martulkasloník Moc děkuji za Tvůj příspěvek - jak jsem psala, v okolí mám několik „málo“ kojících a nešťastných z takových to „inteligentních“ dotazů. Myslím, že kdo něco nezažil, má se zdržet komentářů…Já se kamarádkám nedivím, že nemají často sílu o tomto diskutovat…

A proč myslíš že já nic nezažila? Přečti si pořádně můj „inteligentní“dotaz. Ptala jsem se proč to někdo ani nezkusí ne proč přestávají s kojením. A když mi to bylo vysvětleno tak jsem se omluvila a už neřekla ani slovo takže spíš nechápu tvůj komentář. Ja sama taky nemohla kojit takže vím jaké to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.6.14 07:51
@Eliskaxox píše:
Myslim ze nejhorsi je kdyz se fakt snazite, me rozjeti laktace stalo uz prez 7000 jsem nevyspala, prsa me boli jak se snazim odsavat, kojici caje uz mi lezly i usima a co z toho? Akorat stres, trauma pro dalsi kojeni a odsuzujich pohledy vsech okolo. A jako bonus za ty nervy a namahu si pak v krame muzete koupit predrazene UM. Jako kdybych si to vybrala, ze se mi syn narodi predcasne a ja neudrzim laktaci, jejiz zakladem je prisati ditete :(
:hug: vykašli se na to, tohle tě zničí. Pokud tě trápí co řekne okolí tak jim klidně řekni že kojíš a k tomu dokrmuješ a budeš mít klid, každý ví houby. A ty prachy bych si radši schovala na dovolenou až budete moct s prckem jet. Nevím jestli u tebe byla lakt. poradkyně, ale já bych je hnala holí. Za to co si účtují se ani nedivím že tvrdí že kojit může každá nebo dokonce údajně rozkojí adoptivní maminky :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
27.6.14 08:08
@terien píše: :hug: vykašli se na to, tohle tě zničí. Pokud tě trápí co řekne okolí tak jim klidně řekni že kojíš a k tomu dokrmuješ a budeš mít klid, každý ví houby. A ty prachy bych si radši schovala na dovolenou až budete moct s prckem jet. Nevím jestli u tebe byla lakt. poradkyně, ale já bych je hnala holí. Za to co si účtují se ani nedivím že tvrdí že kojit může každá nebo dokonce údajně rozkojí adoptivní maminky :cert:

přesně tak. To je normální zlodějina si brat od ženský takový prachy za to ze ji „rozkojí“ to je nesmysl! Když to nejde tak to nejde. Ja sama taky nebyla kojená a dřív to vůbec nikdo neřešil a ještě jsme dostali sunar s cukrem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.6.14 08:14
@monika25
@monika25 píše:
přesně tak. To je normální zlodějina si brat od ženský takový prachy za to ze ji „rozkojí“ to je nesmysl! Když to nejde tak to nejde. Ja sama taky nebyla kojená a dřív to vůbec nikdo neřešil a ještě jsme dostali sunar s cukrem
:mrgreen: já taky a jak nám šmakovalo :mrgreen: dneska se to všechno neskutečně hrotí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
27.6.14 08:50

@Miusche no moje obě děcka spí celou noc zhruba od měsíce, neříkám že si to nepochvaluju a že neopěvuji sunar do nebes ale že bych nekojila kvůli tomu to ne. ale je to příjemná součást nekojení:-)) nalít vodu z termosky není žádná hrůza takže si myslím že nekojení je jednodušší ale zase to stojí peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
27.6.14 09:02

Z kojení se bohužel stal velký byznys!! pořád poslouchám jak výrobci umělka vnucují své produkty ale mě osobně to nikd ynepřišlo. sem tam vidím v telce reklamu na umělko kde mi důrazně vysvětlí že kojení je to nej ale když už nic jiného tak teda mám dát umělko. vždycky mě pobaví ten vzkaz dole o tom že kojení je doporučováno. bohužel nikdo nevidí co se děje kolem kojení, příručky pro těhotné všechny se předhání v tom aby ženským vymyli mozek tím že pokud nebudou mít doma už plnou skříň kojících polštářů, odsávaček, vložek do podprsenek atd. tak absolutně neporodí. já jsem si to samozřejmě celá zmagořená pořídila taky a pak mi to bylo k čemu? no k prdu. o lakta poradkyních ani nemluvím, ty jsou jak osina v zadku, kolikrát jsem byla na nějakém bazárku pro maminy na fcb a jakmile tam nějaká holka napsala dotaz na umělko že s ním začíná a něco neví, objevila se tam nějaká lakta odbornice a hned jí nabízela své služby. o tom že když dostanete balíček v porodnici a je tam vesměs vše na kojení od mazání na kozy, vzorky vložek do podprdy až po letáčky s nabídkami odsávaček a nevím čeho všeho. já jsem ze svého balíčkupoužila akorát plínku a sudokrém, vše ostatní mohlo jít do koše rovnou protože jsem byla hrdá nekojička. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.6.14 09:31

@monika25 tak pro mě pohodlnější je.. A to musím napsta, že to nebyl důvod nekojení, já jsem zkoušela, ale psala jsem, že prostě první co bylo, tak nešlo nám to vleže, pak sednou, tak to pak ono, malý nechtěl sát, pak nechtěl tu pozici pak onu, tak jsem měla málo mléka, pak zase řval jakmile prso uviděl- např. v porodnici sestřičky rvaly hlavy dětem k prsu a on se pak i bál 8o no přišlo mě, že prostě ne..
U prvního jsme kojila dva měsíce a to taky byl něco. Přes kloubouček, v zimě, pak jsme někde jeli, nevěděla jsem jestli vytáhnout prso někde na sněhu či kde- nejsme moc ukazovací typ, v nemocnici na prohlídce žádné místo, kde by se dalo sedout, tak jsem hledala místo, kde by se nám pohodlně kojilo.. Dva měsíce jsem kojila pak přišla láhev a bylo to jakoby vysvobození i pro malého, prostě viděl a láhev klidu se napil.. U druhého jsem zkoušel a14 dní a viděla jsem to stejně, tak jsem přešla hned..
A proč někdo nekoji vůbec.. třeba já kdybych viděla moji kamarádku a předtím neměla děti tak taky nekojím.. Jejich kojení je na 40 minut řevu, kdy jim nejde přisát, ona co byla klidná osoba je zní nervák, dítě řve, nechce se samo přisát.. Vydržela to dlouho, malý má půl roku, ale říkala, že kojení je pro nich boj.. tka nevím co je lepší no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16988
27.6.14 09:41

Jinak já nekojila, protože mi to bylo prostě nepříjemné..První přisátí bylo 2 měsíce po porodu a já už si zvykla na na odsávačku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.6.14 09:44

Hlavně já si mylsím, že za nekojení můžou i v nemocnici. Zažila jsem takový zvláštní přístup, kdy místo aby poradily, tak měly blbé řeči a když už tak přišly a vyloženě tlakem dávaly hlavičku k bradavce. Moje dítě pak fakt nechtělo a bálo se..
To stejné zažila pani vedle a hned mi říkala, že prostě ji to tak znechutily, že v klidu dá Nutrilon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
27.6.14 09:53

@kvaček taky mám několik kojících kamarádek ale popravdě obdivuju je všechny, porovnávám to se svýma děckama ono se to ani jinak nedá než porovnávat, většina z nich období všech spurtů prožila v leže, v podstatě čas se zastavil, jen děcko u kozy, nikam moc nechodily, nejdřív boje o mlíko, bolavé prsa, pak boj naučit děcko pít z flašky aspoň vodu a za pár měsíců nebo rok dva zase boj na to aby děcko odnaučili od prsa. flaška mi vždycky přišla jednodušší, obě mateřské mám celkem pohodu, děcka v noci spali, přes den taky dost, nemusela jsem mít nervy je nechat na hlídání ať už manželovi nebo babičkám, ono jde odstříkat ale zase hodně děcek nechce pak pít z lahvičky to mm a nebo se matky bojí že se odnaučí od prsa kvůli flašky a tak jsou s děckama skoro pořád max si odskočí na chvilku azase peláší domů kojit. jednu kamarádku jsme celé měsíce neviděli, kdykoli jsme za ní přišli tak ona ležela a kojila, když už jsme jí vytáhli někam ven tak po dvou hodinách letěla domů nakojit, i posedět chtěla co nejblíže baráku aby mohla v případě nouze letět domů. já nejsem tento typ, neumím se dětem takto obětovat a být pořád s nimi. já měla fakt pohodu a kromě sem tam bolavého břucha člověk nic moc neřešil aspoň já ne, kojící kamarádky většinou pořád něco řešily ale neříkám že je to pravidlo ale v mém okolí to bylo časté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
27.6.14 09:55

@kvaček to je podle porodnice, v mojí porodnici byli s radami o kojení vlezlý až moc a mě naopak tohle nucení neuskutečně vadilo. díky nim vím úplně dokonale polohy, rady jak čemu zabránit, jakzvýšit tvorbu mléka a taky to jak je MM úúúžasné akorát že když jsem se zeptala co dělat kdyby se mi holka dusila že sice mám nanny ale nevím co bych dělala tak mi bylo řečeno že kojené děti se nedusí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová