Někdo prostě nekojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7882
19.6.12 17:03
@Pettule69 píše:
my používáme Babylove z DM, malý měl předtim Nutrilon a měl z něj hrozné koliky, neustale byl hladový a pořád po něm zvracel…s tim Babylove mlikem jsme spokojení, a cena je bezkonkurenční ;)

Tak Nutrilon jsme taky měli a malého bolelo bříško, teď jsme přešli na sunar ND, tak snad se to zlepší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
19.6.12 18:51
@Hamiks píše:
Tak Nutrilon jsme taky měli a malého bolelo bříško, teď jsme přešli na sunar ND, tak snad se to zlepší :palec:

tak držím palce at malého bříško už nebolí :) Daník po tom Nutrilonu měl šílený koliky, pomohl až Espumisan, změna mlíka a rektální rourka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
13.9.12 16:50

Ahojky, chtěla bych se přidat do vašeho spolku :) Na konci sprna se nám narodil syn, porodní váha 3.980 g, bohužel dostal žloutenku v porodnici a musel na fototerapii. To jsem ještě v porodnici byla rozhodnuta kojit, co to jde, ikdyž jsem moc mléka neměla a malý dostával MU. Po propuštění z porodnice jsem se dostala do takového stresu, že prostě mléka bylo málo. Zkoušela jsem odsávat, čaje, laktační poradkyni…no pokud by se slzy daly měřit na mléko, tak by se malý velmi dobře najedl :( Každopádně po první kontrole u doktorky, nám byl doporučen Nutrilon, takže přikrmuji a zbytek když to jde, tak trošku přikojím. Když jsem si četla některé příspěvky, tak jsem ráda, že mám normální pediatričku a to mě nekamenuje, že plně nekojíme, prostě co jde, to dám. Nemám ani odvahu v naší skupině prohlásit, že nekojím, asi bych nebyla pochválena :,( Ale malý prospívá a po týdnu z porodnice přibral 270 g, takže jsem rozhodnuta již nebrečet a začít si užívat malého a mateřskou :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
13.9.12 16:59

@NatalieII Už se netrap, já takymyslela, že budu určitě kojit, před porodem jsem si dlouho vybírala kojící podprsenky a koupila si pro jistotu i kojící kloboučky a nic, kojila jsem 2 týdny :hug:. Malá je na Sunaru. Sice se tvrdí, že člověk je savec a tudíž je pro něj kojení úplně přirozené, ale tak to prostě není a nebylo. ;)

• Citovat
  • Upravit
2258
13.9.12 17:04

@yum-yum26 Právě sedím v obýváku, malého mám na sobě „v poloze na srdíčku“ krásně spinká. Konečně jsem v klidu a užívám si ho…přestala jsem konečně brečet - už 1 den nebrečím :dance: hormony jsou fak potvory. Ale máš pravdu, trápit se nemá smysl, jen mrně je pak nervozní a je zbytečné si kazit už tímto mateřskou, hlavně že prospívá. U nás je strejda Nutrilon. Udělala jsem pro kojení vše co jsem mohla, jako všechny v této skupině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
14.12.13 18:57

Zdravím všechny maminky, ráda bych se Vám sverila a vypovidala..
Začalo tak, že muj malý brouček se narodil předčasně ve 31+0tt kvůli preeklampsii. Bylo to pro me hrozne po 14dnech v nemocnici vse vypadalo nadejne, prášky konecne začaly zabirat. A pak 8.10 se jim nelíbily moje monitory. Na poslední jsem šla někdy kolem 20hod, na monitoru rovna čára. Nepomohla infuze nic, takže jsem během 15min byla na sále a ve 20.42 se narodil Tobiasek 1510g a 39cm. Všechno bylo naštěstí dobre az na menší trampoty. V nemocnici jsem začala odstrikat mlíčko, docela se dařilo. Slo to jen rucne, ale rikali mi, že kazda kapicka je skvela a vždycky po 3hodinach jsem to malemu na RES nosila. Po 4 dnech uz jsem začala odsavat elektrickou odsavackou a i hezke množství, měla jsem obrovskou radost. Jenze mi to začalo přerůstat přes hlavu. Prsa se mi strasne nalevala, bolela, tvrdla. Spat jsem nemohla a odsavat jsem musela každé 2-3hod. S přehledem jsem odsala 100ml z každého prsa. Byla jsem z toho na dne, vyčerpana, protivna a ubulena a bez miminka. Byla jsem rozhodnuta, ze si dojdu na gyndu pro prášky na zastavení laktace. Říkala jsem si, že to přece takhle nemůžu vydržet. Nakonec jsem se překonala a vydržela. Az po 2 měsících nastal den, kdy jsme s Tobikem mohli zkusit přikládat. Slo mu to krasne a napoprvé vypil 25ml. V tenhle moment jsem dekovala sama sobe, že jsem to nevzdala. Jelikož byl maly ještě slaby, stridali jsme lahvičku a prso. Někdy to šlo a nekdy ne, nedelala jsem si z toho hlavu. Az v den propouštění mi dr řekl, ze malý nepřebírá tak jak by se jim líbilo, že ho mam hlídat a vazit. V ten moment se ve me něco stalo a ja se bala kojit, protoze jsem nemela kontrolu nad tim kolik vypije. Tak jsem doma začala s lahvickou. A občas prikladala, jenze jsem postupne zjistila, že mi na tom kojeni asi neco vadi. Nedokážu říct co, do ted se s tim stále peru. Jsem téměř bez mleka, neodsavam. Rozmrazuju zásoby a doplnuji Nutrilonem. Verim, že kdybych prikladala, tak se zase rozkojim, ale ja vůbec nevím zda chci. Je ve me nějaký blok a ja stále nevím, co delat. Bojim se, abych si to nevycitala. :,( a navíc by me za to spoustu lidi odsoudilo. Veřím, že kdyby se maly narodil v terminu, tak by vse bylo uplne jinak. Dekuju Vam za přečtení a budu ráda i za jakýkoliv názor nebo radu. Krásný večer všem. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
14.12.13 22:10

Ahoj, malej se narodil skoro v terminu a i tak jsme meli s kojenim problem. V porodnici nam nepomohli, spis naopak. Byla jsem z toho spatna a mela jsem pocit, ze jsem jako mama zklamala. Na pokoji se mnou byla maminka, ktera rikala, kdyz to nepujde, dam mu flasku. Rikala jsem si, ze nam taky nic jinyho nezbyde, ale nemohla jsem se s tim srovnat, ze nekojim. 14 dni po navratu z porodnice jsem zavolala laktacni poradkyni. Diky jejim radam, ale hlavne diky malymu, ktery byl hrozne sikovnej a neodradilo ho casty prikladani jsem mesic od porodu kojila, i kdyz s dokrmem UM. S odstupem casu, ale musim rict, ze me trochu mrzi, ze jsem tak podlehla tomu, ze musim kojit. Byla jsem z toho vystresla a i kdyz nechtene, tak asi jsem to prenasela na malyho a mesic nas trapila. Kojim dosud a jsem za to rada, ale ten mesic byl hodne tezkej. Takze uplne chapu tve pocity. Pokud by ses pri kojeni citila spatne budes to urcite prenaset i na malyho. Takze mozna by bylo lepsi dat UM a byt oba v pohode. Uvidis, ono v tomhle obdobi je to obcas jak na houpacce, dneska se citis takhle a rozhodnes se pro neco a zitra je zas vse jinak. At uz se rozhodnes jakkoli, tak preju at jsi tak spokojena a jste s malym v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
15.12.13 21:50

@montinka
Ahojky, moc dekuju. A mas pravdu. Jeden den jsem rozhodnuta, že s kojenim a odsavanim končím a druhy den se to zase snažím rozjet. Jsem z toho zmatena. Stejne tak mas pravdu s tim, ze se to kojení bere jako neco nenahraditelneho a proto všechny maminky ktere kojit nemůžou nebo třeba nechteji, tolik trpi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
15.12.13 22:21

@Katarina89 ahoj, není vůbec zač. A chápu, že je těžké se rozhodnout. Když byly dětičky v bříšku, tak jsme se těšily jak to bude krásný až budou s námi a ono to je krásný akorát jsme nepočítaly s tím, že něco nepůjde, něco co nám přišlo jako samozřejmý a přirozený. Hlavně si nic nevyčítej, pro malýho děláš, co se dá. Držte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
16.12.13 21:11
@TerezkaBrno píše:
Ahoj, nedávno jsem shlédla kousek sama doma, kde vesele propagovali kojení. Co dělat, aby to šlo, co když to nejde a hlavně jak je to nesmírně důležité. Opět se mi vybavil pocit beznaděje, když jsem 14 dní po porodu zjistila, že při vší dobré vůli a snaze, já kojit nemůžu. Teď už je jedno proč, ale není jedno, že jsem tenkrát nenašla místo, kam si jít pobrečet. Jako by nikdo nechápal, proč mám pocit, že jsem selhala a proč i po několika měsících brečím při pohledu nad šťastně kojící maminku.

A pak jsem na to přišla, dnešní trend kojení bohužel až příliš tlačí na maminky. Všude píší, že nejdůležitější je chtít (při této větičce bych byla schopna vraždit). Po roce a půl od porodu mé krásné Aničky jsem při vzpomínce na nezdařené kojení spíš naštvaná. Tenkrát mi měl někdo říct, že NĚKDO PROSTĚ NEJKOJÍ, PROTOŽE TO NEJDE . A tak jsem se rozhodla, založit tuto diskusi. Pokud jste tedy na tom jako tenkrát já, vyzkoušely jste všechno, snažili se co to šlo, ale přesto se kojení nezdařilo, vítejte v této diskusi. Tady si můžete zanadávat na všechnu tu nespravedlnost, na nepochopení dětských lékařek, na vyhozené peníze za všechny zbytečné a drahé pomůcky, které vám stejně nepomohly nebo jen můžete říct, jak špatně se cítíte.
 http://www.sirmi.ic.cz/cara/140.gif

PS: diskusí, jak zvládnout kojení je dost. Jen upřesňuji, že toto by mělo být útočiště pro ty, kterým už naděje na kojení vyhasla.

Dekuju zakladatelce za tuhle diskuzy :-) Mam pul rocni holcicku a kojila jsem tak nejak dva mesice jestly se tomu tak vubec dalo rikat. Spis mi mala jen spala u prsa nebo brecela, ze ma hlad, protoze nic nevypila. Kdyz uz jsem za cely den nedelala nic jineho nez „kojila“ a v noci mela malou neustale u prsa v postely abych se alespon trochu vyspala tak jsem to vzdala a zacala odsavat, ale bohuzel mi to ani odsavackou nejak neslo ajak jsem to stale zkousela a trapila se tim, ze to nejde tak jsem mela po mleku uplne. Ale nejhorsi na tom bylo to, ze jsem se pomalu bala detskemu rict, ze jsem prestala kojit, protoze stale opakoval jak je to dulezite a at to nevzdavam! Proc by jsme se mely stydet za to, ze nekojime sakra!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marianna2
17.12.13 19:37

Já jsem měla zastavenou laktaci hned po porodu kvůli lékům co mi nasadily a co by šli do mateřského mléka a nikdo mi nic neřekl, kvůli tomu že nekojím. Nevím, proč bych se kvůli tomu měla cítit nějak špatně. Naopak, když čtu, jaké mají některé ženy problémy s kojením a jaké mají následky, tak jsem za to ráda, že jsem nekojila. To dítě si tu imunitu vytvoří stejně i bez toho mateřského mléka a máte děti, které byli kojené a jsou nemocné a co nebyli kojené a jsou zdravé, tak proč se za to vinit?

• Citovat
  • Upravit
48
22.12.13 09:54

Plně souhlasím s Ogulaa!!! :pankac: Pepík se sice hned po porodu přisál, ale kojení mi moc nešlo, nebo přikládání, neustále jsem chodila za sestrama, aby mi pomohli a vždy jsem se jen dočkala věty " maminko, musíte být trpělivá " Když se malý narodil vážil 4075g a když nás propuštěli tak měl 3600g. Na 4 kg jsme se vyškrábali až po 6nedělí, stále jsme se pokoušeli s poradkyní mě rozkojit, ale buď jsem měla málo mléka a nebo byl malý líný sát. Nakonec jsem dokrmovala až úplně přešla na flašku, a jak tu někdo píše, než se mléko ohřeje, dítě nakrmí a umyje flaška :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
25.12.13 13:22

Děkuji mamince L. V. z B.!!! Dárečky moc potěšily a jojo je moc krásné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
8.6.14 10:41

Ano, je to tak, že někdo prostě nekojí, protože není mlíko. Ikdyž jsem si řekla, že se tím již nebudu zabývat, tak při odsávání si čtu o vývoji dítěte a někdy i přelítnu něco na téma právě kojení. Mně sama laktační poradkyně řekla, že se nikdy nesetkala s případem, že pokud žena opravdu chce, tak se jí rozkojit nepodaří. No a mně se přesně tohle stalo. Tři týdny dítě na suplementoru, někdy dokrmovaný stříkačkou a cévkou, mezitím odsávání, většinou i v noci, čaj na kojení, hodně tekutin a výsledek? Tvorba se zvýšila možná z 50 ml na 120 ml denně odsátého mléka. Takže teď za celý den odsaju Máje jednu necelou dávku a to jí dávám. Jinak jí samozřejmě krmím flaškou UM. A ani nevíte, jak se mně, příteli i mojí mámě, která žije nade mnou a celou dobu musela poslouchat moje nářky, ulevilo! No a řekla bych že i Máje:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
8.6.14 11:35

Jééé to je dobrá diskuze :) taky máme teď problém. V porodnici mléka na rozdávání a teď hrůzu a děs už týden. Do toho malý za týden přibral jen 100g. U prsa vztek a řev jak kdyby ho na nože brali. Můj pocit selhání obrovský akor když moje dvě kamarádky co porodily dřiv jak já stále kojí. Malému jsem poprvé vrazila lahvičku s nutrilonem v pátek kdy po půl hodině snažení o přiložení a následný zbytečný pokus o odsátí(ani kapka mléčka). Vybzunkl 120ml a spokojeně usnul v postýlce, což nikdy neudělal že by usl v postýlce odpoledne. Homeopatika nasazeny, litry kojících čajů a podpůrných pitíček a přes den mléko nikde. V noci se mi ještě kojit daří, ale je to otázka času. Tato diskuze mi pomohla cítit se lépe když dávám přes den UM i před spaním. Už se necítím jak nejhorší matka, že plně nekojím. Malý je spokojený a snad už i bude přibývat na váze. Nevím kde se stala chyba snad za to můžou už druhé měsíčky :nevim: možná je to i laktační krizí… no nevím ze všech článků o kojení už je mi zle. PO příšerném týdnu je od pátku vše fajn :) sláva Bebě :) :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová