Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Katy vyzkoušej, teď už není úplně malé miminko tak by jí to snad nemuselo tolik vadit, nedoporučuje se to u těch mrňavých miminek.
Panuško tak jsem byla dnes s eli na očkování a pořešila s dr. to jídlo, tak že závěr je takový, že ELi dnes měla premiéru s bílou activii a jak jí chutnala. ![]()
Ahooj holky......
tak Zoubky ty už řešíš příkrmy?
Mně třeba přišel domů od Nutrilonu balíček a tam píšou že se má začínat až od půl roku i když nejsou děti kojené (pokud nevypijí víc než 1 l mlíka denně), takže se fakt porad s Dr.........každý to má dle svého
Čajík je asi jedno jaký zkusíš, je fakt že ty sáčkovaný jsou bez cukru, Zuzance dávám fenyklový, i už smíchané bylinky - ale zatím granulovaný…a nevím že by nějak víc prděla
chutnají jí
Já nevím kdy začnem, uvidím podle Zuzanky jak jí bude stačit mlíko, ale určitě budu vařit ![]()
Katy mlíka určitě zkus když jí nějaké nedělá dobře ![]()
Je fakt, že Sunar je prý dobrý chutově, kamarádce zase malý po odstavení z MM (už neměla) vzal jedině mlíko od HIpp, vyzkoušela snad vše od Nutrilonu přes Bebu, Sunar, Hami až sem ![]()
Stejně je to legrační takhle malý a jak si dovedou vybírat
(v tom hezkém slova smyslu)
Havlice, koukám, že Zuzka je taky pěkný kusan, ale my vedeme o 100g a 2cm
Taky mi přišel ten balíček a dopis od Nutrilonu. D. mi řekla, že můžu zkusit jednou denně 2-4lžičky mrkvičky minimálně na tři dny a zapít to UM nebo tím čajem. Granulovaný fenykl jsem dávala na prdíky a teda prděl dost. Ta sjem mu koupila jablko s meduňkou od Hippu,doporučila ho kámoška, a ještě směs bylinek taky od Hippu - využila jsem slev v DM
Zatím vyčkávám, až bude klidný týden, příkrm zatím není akutní, ale začíná mi Kuba staršně blbnout u krmení - kecá u toho, kope nožičkama, dásněma scvakává savičku. Tak jsem myslela, zda by si nedal už něco jiného
![]()
Zubky, určitě jeho zdraví neuškodíš kdžy začneš, to je právě ukaždého dítěte jiné a každá maminka se poradí a nakonec rozhodne podle toho jak to svý mimčo zná aspon si to tak myslím ![]()
No jo Zuzanky je kus, ale fakt vedete, no však „chlap“ by měl být větší ![]()
Snažila jsem se dočíst, tak Kubík si chytá nohy? To je šikulka, Zuzanka už taky lumpačí, hlavně se pořád otáčí a všude, jen ji položíš v tu ránu je na břiše a šátrá co by kde vzala, kope nožičkama a snaží se přitáhnout, u jídla si taky hraje, hlavně mně tahá za vlasy nebo za nos
když na mně nemůže tak si tahá svoje vlasy ![]()
Ty čaje od Hippu jsou dobrý, je fakt že jsou tam sacharidy což v Lerosu nejsou, ale kdžy jsem koupila od Lerosu psali tam že ho smí jen šálek denně, tak nevím
jak to je Panuš?
POZOR - některé 5litrové lahve kojenecké lahve Horský pramen obsahuje toluen - spotřeba do 2.8.2010 a 26.7.2010
Ahoj holčiny, chci se zeptat, měly jste někdy s mimčem problém, že určitou dobu nechtělo jíst UM? Poslední asi 3 dny mi malá hrozně málo jí..
Podle věku by měla jíst 4 - 5× denně (to odpovídá) 180 ml. No už to pila, ale pak přestala, takže už jí opět dělám dávky jen 150, ale vypije mi to třeba jen 2× celé, jindy nechá min. 30 ml a tak 1× denně vypije třeba jen 60 ml.. Vypije max 700 ml za den, někdy ani to ne. Docela mě to zaráží.. Kolikrát jedla méně, ale nikdy až takhle. Jinak podle doktorky stále pěkně prospívá, takže jsme pořád na UM a vůbec nepřikrmujem (1× jsem teda zkusila kaši, když mi přišel vzorek).
A ta voda s tím toulenem, to je fakt síla.. Ještě že používáme z kohoutku ![]()
pětilitrové naštěstí nepoužíváme - ale šlo jen o stopy topluenu - samozřejmě si takovou vodu nekoupím když to vím, ale vzhledem k tomu, že rafánek ožužlává kabely, kelímky od jogurtu, igeliťáky a vlastně cokoliv, co není hračka, tak nějaké stopy škodlivin mě netankujou
jinak rafánek pil ve 4m a vlastně pořád max 500ml mlíka denně, výjimečně 700, dávky 120 ml jsme nepřekročili nikdy a už na to zase pomalu hází bobek…
Pudlo a od kdy jsi začala s příkrmama? Já chci nejdřív od 5. měsíce, zatím přibírá dobře.. Ale když teď tak málo jí.. ![]()
od pátýho, začal hned děsdně žrát a děsně kynul, teďka už ale ubral a jí i přibírá celkem normálně.
Taky tak začnu, no jsem na to zvědavá.. Zatím budem pořád na UM, teď kupodivu vyžahla celou flašu ![]()
donaga:taky jem byla alergická na věty-stačí chtít a kojení jde vždycky
Snažila jsem se a vydržela jsem s oběma dcerkama 3měsíce
A rozhodně se nám po přechodu na lahev ulevilo.Konec pláče a vyvádění kolem krmení a všichni jsem byli spokojení ![]()
donago:Rozhodně si do toho nenech mluvit.Prostě bud se kojení upraví a když ne,tak lahví o nic s malou nepřijdete.Umělá výživa je dnes na vysoké úrovni a řeči,že kojené děti jsou zdravější,moc neberu
Možná ted někoho naštvu,ale hned tři moje kamarádky co kojily své děti do roka…se dodnes potýkají s nemocemi.Jejich děti mají imunitu na budu mrazu.Tak prostě kojení beru jako skvělé,ale jen pokud mamince i miminku vyhovuje.Pokud jsou dlouhodobé problémy,je tu prostě umělá výživa a vyčítat si něco ,je prostě nesmysl
A že maminka přijde o kontakt s miminkem?To je blbost!Bohatě stačí neodkládat při krmení dětátko do lehátka,ale hezky si ho s lahví pochovat
Tak držím palečky ,at to dopadne jak chce-žádný stresy a udělej ,co je pro tebe a pro malou nejlepší! ![]()
Já už jsem tady toho napsala dost a dost, tak se nechci opakovat - ale upřímně řečeno, až budu mít další dítě - pokud bude mít tak „vřelý“ vztah ke kojení jako rafánek - tak snad aby mělo taky alergii na mlíko, abych měla důvod ho odstavit .....
na zázračný účinky MM nevěřím - snad jen prevence alergií - ale u nás to nezabralo. preotilátky stejně brání jen střevním infekcím, jiným ne. a když onemocní matka, protilátky se vytvoří až za X dní, mezití dítě kráááásně nakazí. kvůli malýmu množství MM bych neodsávala a neomezovala se stran alkoholu, léků a podobně.