Někdo prostě nekojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17226
16.5.10 09:46

Pudloslavo, taky jsem tu toho napsal dost a ty jsi mi plně promluvila z duše. Přesně tyhle pocity mám taky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
16.5.10 10:41
donaga píše:
zoubky máš pro Meggie krásný metřík :palec: . Tos ho sama vytvořila podle vlastní kočky, nebo ta fotka před metříkem byla součástí originálu?

Děkuji :mavam: Ta fotka je naše originál, a metřík jsem si našla podle ní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
16.5.10 11:01

Donago:Fakt se tím nestresuj.Někdy prostě kojit nejde a pak se mimču i mamině uleví právě až s lahví :palec: K čemu je kojení,pokud mimčo při něm a po něm pláče a mamina je na nervy ???Jasně chvíli se to dá vydržet a zkoušet,ale když se to nezlepší,tak co???Kojit za každou cenu a řeči,že to jít musí-ignoruj! :palec: Sama poznáš jestli to jde nebo nejde zvládnout :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
16.5.10 11:13

Donago, já kojila jen do 7.týdne. Kubík sice pil, ale po 4.týdnu začalo mlíčko ubývat, Kuba se u prsu cukal a brečel, byl pořád hladový a pil po 1,5hodině ve dne v noci…bylo to na palici :zed: Zkoušela jsem ty čaje pro kojící, odsávala jsem a děla vše možné a nemožné, a paradoxně nás v 7.týdne zachránila naše Dr. Přišla jsem za ní s tím, že Kuba má průjem s hlenem. Měla podezření na „hladovou stoličku“ a doporučila UM. Hele, takovou rychlost vypité flašky jsem snad u žádného dítěte neviděla :lol: A od té doby jsme v pohodě já i Kubča. Akorát se projevil AE a ABKM, ale i to se uklidnilo a dá se s tím žít :-)
Takže buď v klidu, pokud to nejde, dej UM a na blbé kecy okolí, že kojení je základ, nehleď. Co by asi řekli maminkám, které se nerozkojily už v porodnici :think:

Příspěvek upraven 16.05.10 v 11:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
16.5.10 11:17
donaga píše:
ddinna já si soukromě říkám, že počkám po šestinedělí, až pak budu dělat nějaké závěry. Přiznám se, že spíš přemýšlím, co bych dělala, kdybych kojit přestala a malá měla škytavku. Tu má docela často a pár minut u prsa jí většinou pomůže :lol: . Takže starosti velké žádné :mrgreen:

Zkus dát cucnout trošku vody (čajík jsem dávala až k příkrmům).....u té ti určitě nebude chtít cucat tak dlouho a taky to pomůže, a hlavně to není nic špatného :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
16.5.10 11:20

jinak ,když se mamina nerozkojí už v porodnici -dá jí to minimálně jedna sestra pořádně „sežrat“-protože kazit porodnici statistiku se nemá ,že… :lol: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
16.5.10 11:38
pavlak5 píše:
jinak ,když se mamina nerozkojí už v porodnici -dá jí to minimálně jedna sestra pořádně „sežrat“-protože kazit porodnici statistiku se nemá ,že… :lol: :twisted:

bych neřekla, myslim, ze v Podoli byli maximalne vstricni a pozitivni. Chteli me poustet nerozkojenou, rafanek sice nabral, ane na dokrmu a ja kojila tak 15 ml na davku - ukecala jsem to jeste na den a dostala jsem se na 30 ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
16.5.10 12:11

to pro mě bylo 15ml sen nedostižný ,už proto jsem nechápala proč si sestra myslí ,že když mě bude tahat za prso ,jak krávu za vemeno-že ze mě něco dostane -jako všude záleží komu se člověk dostane pod ruku ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
16.5.10 12:16
pavlak5 píše:
jinak ,když se mamina nerozkojí už v porodnici -dá jí to minimálně jedna sestra pořádně „sežrat“-protože kazit porodnici statistiku se nemá ,že… :lol: :twisted:

Já teda s kojením v porodnici neměla…tam jsem ještě vyškemrala odsávačku na nalitá prsa, ale problém nastal až po měsíci. Nevím, proč, ale během dvou dnů jsem snad přišla o většinu mléka :nevim: Ale v porodnici byla jedna sestřička, mladinká, která říkala, že kdyby se stalo, že bych nekojila, tak nemám propadat panice a zkusit to do té doby, co uznám za psychicky zvládnutelné pro mě i pro syna.....takže opravdu záleží na člověku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
16.5.10 13:45

Tak u nás v porodnici taky byly naprosto v pohodě. My měli spíš hrozný výkyvy, jednou vypila 0, jednou 50 ml pak zase 15ml a tak pořád dokolečka. :roll: Takže je to asi o přístupu lidí. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
16.5.10 16:00

Donago, AE = atopický ekzém, ABKM = alergie na kravské mléko......atopický ekzém má po mně, ale normálně chodíme plavat, jen musím dávat pozor na některé potraviny nebo zapaření, a dávat mu jen 100%bavlněné oblečení. ABKM by se měla kolem roka života srovnat a snad vymizet úplně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
16.5.10 16:22

donga ja nikdy nepoznala hladovej plac a nepoznam hlad ani tedka. marne se snazim znakovat ham ham … tak asi budu muset pockat, az zacne mluvit, coz u chlaoecka ocekavam tak ve 3 letech

zakladala jsem si na to i diskusi a 90% matek hladoverj plac nepozna, kliiiid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
16.5.10 16:38
Pudloslava píše:
donga ja nikdy nepoznala hladovej plac a nepoznam hlad ani tedka. marne se snazim znakovat ham ham … tak asi budu muset pockat, az zacne mluvit, coz u chlaoecka ocekavam tak ve 3 letechzakladala jsem si na to i diskusi a 90% matek hladoverj plac nepozna, kliiiid

Přidávám se k těm 90% matek, které neoznají hladový pláč......i když, jakmile Kuba začne cca po 3hodinách s jekotem hryzat do všeho a mlít pusinkou, jakoby tam měl sousto, tak to znaměná většinou hlad :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
17.5.10 12:03

ahoj všem maminkám nedá m to abych sem taky nenapsala, já svoji malou kojila asi jen 14 dní a pak uz sem to psychicky nezvládla páč jsem měla hrozně málo mlíčka a maou jsem chctě nechtě musela dokrmit sice se za to teď stydím a vyčítám si to že jsem to vzdala tak brzy ale rvalo mi srdce když malá plakala hlady a já jí nemohla dát dostatek svého mlíka tak jsme nakonec skončily na nutrilonu ale říkám si že snad až budeme mít druhé dítko tak snad to bude lepší a nebudu takový posera jako s malou :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
17.5.10 12:23

Tak to já mám na začátky kojení strašný zážitky, v porodnici malá první dva dny nejedla jen spala. Sestry vždycky jen přišly, koukly a odešly. Pak se jim asi rozsvítilo a řekli, že musí malá jíst. No to mi bylo jasný, tak jsem jí přiložila a nic. Tak jsem sestře řekla, ta mi pomohla, ale malá nic, nesála. Sestra řekla, že mám „blbý“ bradavky, tak mi přinesla klobouček. Tak s tím to trochu šlo. Malá celou noc spala, sestra vždycky přišla vzbudila jí a řekla, že musí jíst. Tak zase klobouček a šlo to dokola, ale na váze jsme nepřibíraly. Celý dny a noci jsem probrečela, byla jsem hotová. Pak mi daly odsávačku, tak jsem ze sebe něco vytáhla, ale nic moc. Nejedla jsem, jen pila, byla jsem úplně vycucaná. Když mě pouštěli domů, pořídila jsem si odsávačku a zkoušela malou přikládat, ale nic, nechytla se a hlavně, mlíko bylo pryč, takže mě nezbylo nic jinýho, než přejít na sunar. Byla jsem z toho hotová, ale nedalo se nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová