Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, tak jak válčíte s UM a případně ještě s MM? A co dětičky, rostou, rostou? ![]()
U nás všechno v pohodě, Kuba roste, přibírá, vyvíjí se a začíná pěkně lumpačit ![]()
Ahojky,bohužel patřím také mezi nekojilky,ale ne proto abych neměla svěšená prsa nmebo tak nějak ale právě proto,že to nešlo. S kojením byl problem už v porodnici,malá neprospívala,tak mi ji přikrmovali. Problém byl v tom,že ona nesála,doku ji to samovolně teklo tak bylo vše v pořádku,ale jak to zůstalo na ni,tak plakala. Po návratu z porodnice malá nekakala,nečůrala a hrozně pohubla.Dr. byla fajn a řekla,že je malá vyhládlá a dehydrovaná.Sama mi řekla,že se ode mě nenají pouze maličko napije. A ona tak plakala a já si myslela,že mám zlobivé mimi,ale ona měla pusinka hlad.Skutečně když to nejde,tak nejde o to co si myslí ostatní,ale o to aby bylo mimi spokojené a v pořádku.Maminky NEDEJME SE!!!!!!!! ![]()
Ahoj Zoubky, tak nám rostou zoubky..
Celý den mi malá fňukala, myslela jsem, že jí bolí břicho a ono ne, ona má první zub a to jí nejsou ještě ani 4 měsíce.. Jinak nic nového, papání pořád stejný, většinou baští dobře, občas nechává zbytky.. Ale ten zub mě dostal.. ![]()
A co Kubík, roste? ![]()
Monioko přesně, hlavně, že dětičky prospívaj, je jedno, jestli na MM nebo UM a co je ostatním do toho, že? ![]()
Ahoj jani, teda vy jste rychlíci
Gratuluji k prvnímu zoubku
Já měla taky první zub v necelých 4měsících. Ale Kuba ještě nic......naštěstí. Už teď se bojím profňukaných dní a nocí, a taky prokousaných saviček a dudáků
Kubík roste krásně. zítra si ho zvážím a změřím a doplním tabulku ke 4.měsíci. Tetnto týden se mu chudáčkovi moc nevěvnuju - šrotím na poslední zkoušku, tak jsme ráda,když usne přes den ![]()
Tak se holky opatrujte a dej vědět, který další zoubek vás trápí. Jo, dáváš nějaký chladící gel na dásně nebo to není potřeba ![]()
Díky.. No my to zjistili před chvílí, celý den fňukala, teď večer spustila ječák. Myslela jsem, že jí bolí bříško a on to zoubek..
Gel nemám, nepočítala jsem s tím, zítra ho koupím. Dala jsem jí sirup nurofen, snad zabere a vyspíme se..
Tak držím palce, ať zkouška dobře dopadne ![]()
Neboj, já taky nejsem připravená. pořád o tom mluvím, jak ho koupím, ale kde nic tu nic
No vidíš, ani ten Nurofen nemám, pouze Paralen čípky ![]()
No já nurofen koupila před očkováním, protože mi bylo řečeno, že je pro malý mimi lepší než čípky.. A píšou, že je i proti bolesti, tak jsem jí ho dala a uvidíme.. Asi si jí dneska nechám přes noc v posteli, protože sebou pořád mrská a je mrzutá, tak abysme se vyspali, nechci k ní pořád vstávat ![]()
hele já mám ze zoiubků takový bobky, že už mám doma mundisal a ještě chci sehnat babydent, kdyby to první nezabíralo
a zub nikde, ale jsem šťastná, klidně to vydržíme až do roka, jako ségra
opožděný růst zubů mě nijak nestresuje
jo a zkoušela jsem zase dávat mu ukusovat kousek brambory a kousek uždíbl, mělnil dásničkami ale nakonec všechny kousky poečlivě vystrkal ven jazýčkem ![]()
tak jsem alespoň ráda, že vím, že nesežere kdejakej bordel…
Tak jsem taky koupila ten mundisal, snad to pomůže, aby ji to chudinku nebolelo.. Vedle ji raší další, má to červený..
Vím, že už to máte asi všechny za sebou, ale Kuba se mi dneska dotknul ručičkama chodidel a chvilku je držel
Takže už se přetočí na bok a drží nožičky.....pro nás je to úspěch.
Je to trošku lenoch po tatínkovi ![]()
zoubky to je dobry, rafanek dosahl na chodila az daleko pozdeji. a otacenim na bok to zacina, za chvilku se otoci na brisko. ma casu furu. gratuluji, je to sikula.
Pudli, díky. Vidíš, a já si myslela, jaký to je lenoch, když ještě nedává nožičky k rukám
Na bok se umí přetočit, ale už mu to nejde ani na bříško ani zpět na záda, a pak ječí vzteky
Teď koukám, že usnul pod hrazdičkou a rukou se drží ve vzduchu chrastítka...........je to mazlík ![]()
Zoubky tak to je šikulka. Kája to teda ještě neumí, ale má na to čas, přesně jak říká pudla.. ![]()
Mě se zatím přetáčí z boku na záda a naopak. Chtěla by i na bříško, ale to jí zatím nejde, i když se občas snaží.. ![]()
Ahoj holky, zdravím po delší době...............chtěla jsem se vás zeptat, jaké UM se vám chuťově nejvíce osvědčilo? Eliška má zatím MM s láhve, ale je ho už míň a abych pravdu řekla, už mě to odsávání ani nebaví, no a teď řeším jaké UM dávat, když MM už je méně. Jde mi hlavně o to aby jí chutnalo, ona je tak trochu nežravec, tak že pokud máte nějaké chuťově osvědčená UM tak šup sem s nimi. Díky
Ahoj** Katy**, nebudu mluvit úplně ze své zkušenosti, protože Kuba má od 7.týdne Nutrilon 1HA, které je velmi hořké a nedělají ho v příchutích - do roka by měl mít pouze HA. On ho teda vzal úplně bez problémů. Kvůli ceně jsem zkoušela Bebu(taky hořká), a Sunar, ale po těch měl zažívací problémy. Ale můžu říct, že Sunar je slaďounký, i ten bezpříchuťový. A kamarádka jejím dětem od půl roka dávala Sunar s příchutěmi,a prý na to, jak byly rozmazlené v chutích, tak ho vzaly hned
Takže, pokud hledáš sladké UM s příchutěmi i bez nich, tak zkus Sunar......ale může se ti stát, že malá bude mít třeba zácpu, jako náš Kuba. Ale pokud už dáváš zeleninové příkrmy, tak by nemusela mít problémy. Zkus a uvidíš ![]()