Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Všichni mu říkaj normálně Kubo.. Nevím teda, jak mu říkají kolegové v práci.. Je teda fakt, že je to asi trochu dětinský, ale zase jsou na to všichni nějak zvyklý..
Třeba můj brácha je Bohouš, je mu 31 a máma mu do dneška říká jedině Bohoušku.. Chudák, nejlepší je, když ho takhle oslovuje i venku na veřejnosti ![]()
Hmmmm, já tvého bráchu chápu - tchýně mi zásadně říká Kačenko
A to mě poznala už jako dospělou. I když je pravda, že manželovi říkají Ríšánku ![]()
Jani a o jí zkusit reklamovat,ale to ste asi už zkoušeli viď??Jinak mě si Kája doteď neříká,že má hlad,to jen já si hlídám ten 3-4hodinovej inrerval,brečela,že má hlad akorát,když byla úplně malá a my se teprve zžívaly,A teď se zabere do hraní,že si nevzpomene,apak otvírá papulu jak divá ![]()
No ještě nezkoušeli, já mu to strčím, ať to vrátí, beztak to kupoval v práci..
Mě teda teď kupodivu spustila, ale jakým způsobem
Musím jí rychle připravit flašku
jani, to mi KUba dělá každé ráno. Takže vím, že po noci mi vypije jen 1OOml, tak ani víc nepřipravuju ![]()
No jo, jenže než se se vzbudí, bude vlastně čas na další krmení, takže tímhle jedno vynechala a v noci dlouho spí, takže to vynechá další.. Měla by mít 6-7, zvládáme 6 a dneska to teda bude jen 5 ![]()
Jani, možná to bude znít divně a neuraž se, ale neřeš to tolik nebo se z toho zblázníš. Musíš akorát opravdu sledovat, zda ti přibývá na váze stačí jednou týdně) a zda je na ní vidět spokojenost. Samozřejmě si hlídej, aby měla denně minimálně těch 6dávek, ale když ti jeden den udělá méně a druhý den zase více, tak se nic neděje.
Jedině, kdyby byla nemocná nebo ti jídlo odmítala, tak se do ní snaž narvat co nejvíce tekutin.
A ona se fakt nevzbudí ani po těch 4hodinách? Nebo neřve hlady?
Já vím, mně se to mluví - Kuba je v tomhle bezproblémový, až mám někdy chuť mu tu flašku sebrat, jak se láduje. ![]()
Přes den se většinou vzbudí a tak nějak už vím, kdy je její čas, tak to připravím dřív, než spustí..
V noci se nebudí, to spinká do rána, zato pak je to řev na celej barák, protože samozřejmě chvilku trvá, než jí to připravím a po tom nočním půstu je hladová jak vlčák.. Přes den moc nebrečí.. ale asi fakt proto, že už to mám vychytaný, nebo prostě ještě není tak hladová, nevím.. ![]()
Souhlasím se Zoubky,nemá cenu se moc nervovat,hlavně,že přibírá a je spokojená
Mě Kája do půl roka jedla jak urvaná,pak začli zoubky a to byl s jídlem konec,taky jsem se nervila,ale viditelně nestrádá,tak už neřeším ![]()
ja taky mesla strach , tak jsem testovala, jestli chuvicku spusti monitor a v pohode. jsme na vesnici, v ulici nikdy mimino nema, takze ruchy nechytame. pokojicek ma hned vedle - zkratka asi optimalni podminky. ja se jen bojim, aby se to nepodelalo jako vsechno. vubec nejsem v euforii, pripadam si jako na vrcholku domu ze sirek.
Ahojda holky, jdu vás zase na chvíli pozdravit ![]()
Jani super, že jste si udělaly s manželem super večer, u mě to nehrozí,nikdy se mi zatím nenabídl na hlídání přes noc ![]()
Lahvičky jsem vyvařovala taky v hrnci a do půl roka, tak že měla vždy vyvařenou lahev, ale nebavilo mě to
a teď už jsem nevyvařovala ani nepamatuju
taky bych to tak nehrotila, hlavní je, že jsou prcci zdravý a přehnaná čistota taky není to pravý ![]()
Když jsme přecházely na větší dávku, tak jsem to dávala na přeskáčku, aby si zvykla a pak to už šlo samo a když jsme skočily na 180ml, tak začly příkrmy a někdy mi to ani nevypije… jen ráno, to má hládek ![]()
My jsme teď nemocný, má trošku teplotku, tedy jen zvýšenou, rýmu a je celkově moooc protivná a pořád brečí a fňuká, je mi jí líto, beruška moje malá, a já jsem totálně psychicky vyčerpaná ![]()
Dneska se nám poprvé postavila v postýlce, to bude strašný s usínáním, pořád tam cestuje a teď ještě tohle ![]()
Jo a máme jí zatím u sebe v ložnici, taky se mi nechtělo lítat přes celý být, i když je maličký, takhle jí přeci jen mám hned u sebe a vůbec když jí rostou zuby, to jsem co hodinu vzhůru a dávám jen dudlík ![]()
Ale na jaře budeme dělat pokoj, tedy jen přestěhujeme věci a Terince tam vymalujeme ![]()
Jinak jsem dneska Terku vážila, tedy na normální váze, nejdřív s ní a pak bez a tipuji tak 9,5kilo, už mi to přijde celkem dost, mám takovou malou droběnku
To jsem zvědavá co mi řekne dr. na 10-ti měsíční kontrole ![]()
Teď jsem jí hodinu a půl uspávala v postýlce, nepodařilo se, akorát se naučila se tam postavit
je zvyklá usínat jen v kočárku, ale teď to nejde, když je nastydlá… předevčírem mi tam usnula a teď to nějak nešlo a nevím proč, tak jsme daly kočár dovnitř, jezdila jsem přes práh a usnula do 5 minut, no ale připadám si jako blázen
a už hodinu spí, asi byla už hodně unavená ![]()