Někdo prostě nekojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17180
2.2.10 12:44

TAk kdy byla Veru prtě tak jsem vyvařovala jednou denně ale měla jsem víc lahviček. Pak už jsem ty menší uklidila a tu jednu co jsme používali jen vymývala horkou vodou a vyvařila jen večer :oops: trošku lepml na to mytí já vím. Od 7 měsíců jsem to omezila na jednou týdně až jsem se na to vyprdla úplně. Hlavně s příkrmama misky taky nevyvařuju a navíc Veru už teď oblizuje podlahu, naše bačkory atd, takže si říkám, že ut to moc nemá smysl.

Stříkačku na příkrmy jsem taky nevyvařovala, měla jsem jí tak na 3 dny a pak vzala novou, řekli mi to takhle v porodce. Jinak u nás v porodce večer odsávačky namáčely do nějaké desinfekce. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
2.2.10 12:52

No taky sem si vlastně vzpoměla,že sem měla víc lahviček jako Panuška,takže jednou večer vyvařila apak celej den vlastně dávala z vymytý a vyvařený lahvičky,a myslím,že to tak stačí :-)

• Citovat
  • Upravit
26
2.2.10 12:57

Zdravím všechny a jenom bych chtěla říci, že i já mám zkušenost s „nekojením“.Své první dítko jsem se snažila kojit 14dní ale po všech marných pokusech se kojení nedařilo a přešli jsme na UM.Synáček je zdraví a není na něm poznat, že kojený nebyl a prospívá velmi dobře ve všech směrech.Dnes plně kojím svojí 5týdenní dcerku a zatím to jde bez problémů. Ale ráda bych všem řekla: nevěšte hlavu že se kojení nedaří, hlavní je že svoje dětičky milujete a vynahradíte si to jiným způsobem, mazlete se a dávejte dětičkám hodně najevo jak je máte rádi a na problémy s kojením zapomenete a hlavně se !nestresujte!. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
2.2.10 13:04

mikrovlnka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
2.2.10 13:14
Pudloslava píše:
pavla konyová píše:
on ,hodně záleží jak je mimi malý do půl roku jsem vyvařovla před každým jídlem,potom jen lahvičky na mlíko ,ne misky na příkrmy.V nemocnici neměli sterilizátory vůbec,počítali s tím,že matky s miminy kojí,tak jsem to aspon vždy vypláchla vařící vodou,ale stejně jsme si odtamtud přivezli rotaviry.Jinak lahvičky umívat vodou teplou se saponátem-je potřeba to odmastit-a pak opláchnout čistou vodou.Kartáč se nevyvařuje-není na to dělanej-musí se častěji měnit.Taky se nedají vyvařovat některé dávkovače léků,to je pak lepší koupit v lékárně inj.stříkačku,ta se vyvařovat dá :-)
strikacka vyvarovat? to jsem zskusila jednou .....

Já stříkačky vyvařuju. Bez problémů.

• Citovat
  • Upravit
pavla konyová
2.2.10 13:30
Díky ,ted se na to dívám stejně,ale v porodnici-hrůza lakt.poradkyně se snažila ze mě vymačknout co to šlo-teda ono nic nešlo ,ale já pak měla na 1prsu modřiny.řekla mi ,že se málo snažím,že to jde každé ble…ble… .No snažila jsem se 1měsíc jedla homeopatika mačkala,odsávala-můj rekord byl 0,1ml!!!!-no a když jsem to vzdala tak už mě ani nepozdravila.
simi20 píše:
Zdravím všechny a jenom bych chtěla říci, že i já mám zkušenost s „nekojením“.Své první dítko jsem se snažila kojit 14dní ale po všech marných pokusech se kojení nedařilo a přešli jsme na UM.Synáček je zdraví a není na něm poznat, že kojený nebyl a prospívá velmi dobře ve všech směrech.Dnes plně kojím svojí 5týdenní dcerku a zatím to jde bez problémů. Ale ráda bych všem řekla: nevěšte hlavu že se kojení nedaří, hlavní je že svoje dětičky milujete a vynahradíte si to jiným způsobem, mazlete se a dávejte dětičkám hodně najevo jak je máte rádi a na problémy s kojením zapomenete a hlavně se !nestresujte!. :lol:
  • Citovat
  • Upravit
17226
2.2.10 14:45

OK, takže to vlastně dělám ještě lépe, když vyvařuji cca 3× denně a vy jen 1× denně :mrgreen: Akorát já se bála použít ten saponát, aby tam něco nezůstalo. Tak ho teda budu dávat.
Ještě se chci zeptat, nač je stříkačka na příkrmy? To, když neberou malé mimi lahvičky? Já totiž dala Kubovi hned v 6.týdnu flašku a bez problémů :nevim: Tak jsem nic takového ani neřešila.
A holky, které jste přišly do této diskuze později, tak děkujeme za podporu. Naštěstí většina z nás, co tu píšeme, jsme se s nekojením už srovnaly.......i když to na začátku bolelo, hlavně proto, že nám okolí nevěřilo, že to opravdu nejde :-x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
2.2.10 14:46

Pavlo, vidíš, a mně v porodnici jedna starší sestřička řekla, že kdyby se náhodou stalo, že nebudu kojit, tak ať jí zavolám, že má doma odsávačku na MM...........ale já pak stejně nevolala, zapomněla jsem na ní. Jen, že ne všechny sestry v porodnici jsou stejné......naštěstí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
2.2.10 14:50

zoubky stříkačkou jsem dokrmovala asi měsíc a půl - dělaly jsme to tak i v porodnici a je to alternativní dokrm aby si mimčo nezvyklo na flašku a na to že mu to z ní rychle teče. Strčíš prst do pusy, prcek začne sát a pak přistřikuješ mlíčko. Je to trošku pakárna a u nás to stejnak nepomohlo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
2.2.10 14:54

Panuško asi jsem blbá, ale proč si nemůže zvykat na flašku? Asi v případě, že ještě máš MM a potřebuješ ho udat? Já se ti ommlouvám, ale nějak jsem to nepochopila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
2.2.10 15:01

Zoubky v pohodě, malá byla od porodnice na kojení plus dokrm (buď MM nebo když nebylo tak UM) a to na každé krmení. Úplně bez mlíka jsem nebyla a vyšlo mi to tak na 2/3 denní dávky (odstříkaného) No a šlo prostě oto to zkusit, byla malá, slabá a spavá a všichni mi říkali že až zesílí a dospí porod a pak žloutenku tak že se chytne prsa v pohodě. Tím že jí dám flašku tak jí topoteče mnohem líp a nebude chtít sama z prsu sát je to pro ní obtížnější. No vydržela jsem to ten měsíc a půl a pak dala flašku a po 2 měsících se na to vyprdla i když ještě něco málo MM bylo. Už ode mě netahala vůbec, to co jsem dokrmila tak jsem pak z prsu odsála. Prostě netahala ani tak. Po příčině už nepátrám nemá to smysl. :wink: Je to trošku chaoticky napsané ale snad je to jasné. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavla konyová
2.2.10 15:01

zoubky: Věřím tomu.já jsem prostě natrefila na agilní a snaživou.

• Citovat
  • Upravit
43029
2.2.10 15:10
pavla konyová píše:
Díky ,ted se na to dívám stejně,ale v porodnici-hrůza lakt.poradkyně se snažila ze mě vymačknout co to šlo-teda ono nic nešlo ,ale já pak měla na 1prsu modřiny.řekla mi ,že se málo snažím,že to jde každé ble…ble… .No snažila jsem se 1měsíc jedla homeopatika mačkala,odsávala-můj rekord byl 0,1ml!!!!-no a když jsem to vzdala tak už mě ani nepozdravila.

hukot, 0,1 ml jsem snad mela i jako netehotna :-))))
mam tez kamosku, co absolutne neuznava, kdyz se nekdo nerozkoji (sama koji adopce, nemocnicni odsavacka za 70 Kc/d, suplous, a za rok se rozkojila na 250 ml/d, ze zacatku tomu venovala asi 20 hodin denne) … tak mi rekla, ze kdyz jsou v tom teda ty zdravotni problemy, tak teda jako odstavit muzu ..... …uprimne mam chut zahajit kampan „nekojte za kazdou cenu, radeji si misto toho se svymi detmi hrajte“ a osobne bych dodala „neodsavejte v noci, radeji se vyspete“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavla konyová
2.2.10 15:16
[tak to se připojím :)
kamarádka rodila v Usa A tam se matek ptají po porodu,Jestli se ZAJÍMAJÍ O KOJENÍ.tady se neptají prostě musíš.A kdo nekojí je KRAJNĚ podezdřelej.Drahý můj z toho byl dokonce tak zmatenej ,že se mě v porodnici ptal:„a to jako malej nedostane jídlo,když nemáš to mlíko?“ hukot, 0,1 ml jsem snad mela i jako netehotna :-))))
mam tez kamosku, co absolutne neuznava, kdyz se nekdo nerozkoji (sama koji adopce, nemocnicni odsavacka za 70 Kc/d, suplous, a za rok se rozkojila na 250 ml/d, ze zacatku tomu venovala asi 20 hodin denne) … tak mi rekla, ze kdyz jsou v tom teda ty zdravotni problemy, tak teda jako odstavit muzu ..... …uprimne mam chut zahajit kampan „nekojte za kazdou cenu, radeji si misto toho se svymi detmi hrajte“ a osobne bych dodala „neodsavejte v noci, radeji se vyspete“
  • Citovat
  • Upravit
43029
3.2.10 07:24

holky experiment „vyhodte dite z loznice rodicu“ pokracuje uspesne, dneska jsem tam byla 2× po 20 min a kdybych mu mozna dala mliko rovnou, tak by mozna stacilo jen jednou......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová