Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
To já taky už nehci nic zkoušet, proto budu tedka do půl roku kupovat ten Bebilo - prý je to opravdu Nutrilon s jiným názvem. Pak se uvidí s příkrmy ![]()
JJ, dělají. Ale někde jsem četal, že největší význam má HA krmit do 6.měsíce. Tak nevím. No, asi ho budu kupovat dál, když to Kuba nebude zvládat.
tak ta moje dr. je s prominutím kráva… říkala jsem jí o tom UM a ona ne že by se mi snažila poradit ale kategoricky řekla ne dokud máš mlíko tak koj asi ji změním nelíbí se mi že se ke mě chová jak k dítěti co má dítě.!!!! jsem na ní nasr....... houby mi poradila!!!!
Zoubky tak uvidíš no, třeba už HA nebude třeba.. ![]()
Míšo tak to je mi líto, že ti ani neporadila.. No to by mě taky naštvalo.. My naštěstí máme doktorku v pohodě, poradí ve všem, kolikrát jí chuděru otravuju po mejlu ![]()
Míšo jestli nejsi spokojená tak doktorku změň, taky jsem měnila, ale z důvodu že jsem z ní veškeré info musela děsně tahat, malá nepřibírala a ona mi ani neřekla na další kontrole jestli už je to dobrý nebo ne
Teď jsem spokojená.
A z vlastní zkušenosti a i od kamarádek vím, že dětské dr. většinou až tolik neřeší jestli kojíš nebo ne. Aspoň ta moje to neřešila vůbec, jely jsme napůl každé krmení už od porodnice a když jsem jí ve 3 měsících řekla, že už jsme plně na nutrilonu tak mi přišlo že si v duchu říká, no ani se nedivím
![]()
A jestli ti přijde že má malej prostě málo tak to zkus - třebas jen na noc - spousta lidí to tak dělá, že přes den kojí a večer dá flašku. Jednou se nic nestane a uvidíš jestli to pomůže a když ne tak můžeš zase jen kojit. některé děti se totiž na jídlo budí i na flašce často ![]()
Míšo, taky mě to moc mrzí. My ti taky neumíme moc poradit, protože jsem v trošku jiné situaci. Já bych ti řekla „zkus to s UM“, ale tohle bych bez porady s Dr. asi neriskla. Tam jde totiž o to, aby se Dr. vyjádřila ke zdravotnímu stavu malého. Stačilo, aby ti třeba řekla, „Sam je OK, pokud chcete, dávejte obyč. UM“ nebo „má dispozice k AE a alergiím, dávejte HA, ale zkuste co nejvíce kojit“.....prostě tě ne úplně odbít
Ty jsi totiž matka a můžeš si po dohodě zvolit svůj styl.
Panuška má pravdu, vyměň Dr. Není to asi lehké, ale máš na to právo…pokud teda máš v Dr. na výběr tam u vás?
Akorát nevím, pokud chceš zkusit sama nějaké UM, které zvolit? To je těžké, každé miminko reaguje na UM jinak. Je o tom spousta diskuzí a každá máma ti doporučí něco jiného. My to měli jasné - AE a alergie vymezily jen pár značek UM
Míšo mě doktorka řekla, že pokud jeden z rodičů je alergik, je lepší koupit HA mléko.. Pokud není, tak stačí obyč.. Ale jakou značku, na to si musíš přijít sama.. Jak jsem několikrát psala, já vyzkoušela 5 druhů a teprve ten pátý vyhovuje a je to právě ten Babydream z Rossmannu.. Podle mě doktorka zase tak moc neporadí jaké, mě teda radila Bebu a Nutrilon, ale ani jedno nám nevyhovovalo, podle mě doporučujou takové ty známé značky, které jsou v reklamách.. ![]()
no tak ani bych neřekla že je to o reklamě jako takové neb výrobci UM nesmějí na mléka dělat reklamy. Ale je to o propagaci u doktorů a v porodnicích. U nás v porodce měli Bebu a Nutrilon a když jsme šli domů tak jsme v něm prostě pokračovali. Malá s ním neměla problém a nechtěla jsem měnit. No ale znám spoutu lidí kteří bez problémů přešli na levnější varinaty ať už sunar nebo hami apod.
Míšo ajestli se chystáš dokrmovat jen večer tak bych to až tolik neřešila a něco zkusila koupit, ono se taky může stát že ti prcek bude odmítat flašku a nebo i UM, chce to prostě zkusit, pokud nezkusíš nezjistíš ![]()
holky ještě počkám v pulce unora maj ve vedlejší vesnici otevrít novej areál kde bude i detská dr tak skusim jít kní a pokud se rozhodnu neco zkusit sama tak asi radsi ty HA já mám AE i alergii tak pro jistotu …
Panuško, pokud výrobci UM nesmějí mít reklamu, tak proč v TV běží reklama na Nutrilon a Hami, a ve všech dětských časopisech, které kupuju, je reklama na Sunar a někde jsem zahlídla a BEBA
A když jdu k Dr., tak tam taky vysí letáčky
zoubky píše:
Panuško, pokud výrobci UM nesmějí mít reklamu, tak proč v TV běží reklama na Nutrilon a Hami, a ve všech dětských časopisech, které kupuju, je reklama na Sunar a někde jsem zahlídla a BEBAA když jdu k Dr., tak tam taky vysí letáčky
to je vsechno na pokracovaci mleka, reklama neni na ty pocatecni
Michaelakkk nějak jsem přehlídla proč chceš dávat na noc UM?
Katy2 píše:
Michaelakkk nějak jsem přehlídla proč chceš dávat na noc UM?
myslim, ze se ji malej moc v noci budi, tak aby se napraskl