Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Panuško musím na tebe reagovat, Prevenar není jen reklama, viděla jsem nejedno dítě, které díky pneumokokové infekce má těžké následky.
A ta maminak co je v té reklamě, tak její Ondrášek byl naprosoto zdravé dítě, ani rýma nic a pak z čistého nebe rána a dostal těžkou pneumokokovou infekci, on naštěstí JEN ohluchnul, ale jsou děti co mají následky 100× horší. ![]()
Já teda raději očkovat budu, přece jen je to svinstvo a kdyby to malá chytila, celý život bych si vyčítala, že jsem jí to nenechala dát, když je ta možnost..
Jinak já ven chodím, třeba jen na chvíli.. Doma mě to nebaví, prostě malou nabalím a vyrazím ![]()
Zoubky skoro jsi to trefila, je to Parson russell terier, vlastně je to stejný jako jack, jen parson má delší nožičky
Ale je to děsný hovado ![]()
Jani, takhle se mluví o domácím miláčkovi
Je krásnej a hzávidím. Vždycky jsem chtěla pejska,a el kvůli práci mimo město jsme si pořídili kočičku. Když najd fotku, tak ji sem vložím ![]()
No jo, ale on je fakt hovado
Dneska mi sežral ze stolu snídani, když jsem přebalovala malou a nějakým způsobem se dostal přes zavřený dveře do ložnice a sežral rukavičku
O papírových kapesnících a pantoflích radši ani nemluvím
Ale jinak je to poklad
No ale buď ráda, že máš kočičku ![]()
No, kočička taky není žádná výhra. Ale tu naší jsme si museli trošku vychovat. Brala jsem si jí jako 10měsíční z domácího depozita. Naštěstí byla vychována k čistotnosti v bytě, ale asi byla zvyklá spát v posteli a v noci nám skákala po hlavě. Takže bylo pár dní zavírání ložnice a pokrývání gauče. Pak jsme ji naučili spát v komoře, kde má svůj"pokojíček". Krásně poslechne, když se na ní jen zle podívám. Když jsme pryč, raději tam zavíráme a zamykáme - umí vyskočit na kliku a otevřít si dveře, mrška. Ale jinak nic neničí. A roho jsem se bála, že se bude mstít za Kubíka........naopak, je ještě víc mazlinější ![]()
Ahoooj.......
Tak my jsme byli dnes na kontrole a malá má 6980 g, tý jo nevím kde to bere nevypadá tlustě, ale je fakt že je i dlouhá, nosí 68…
Očkovat jsme nemohli, museli jí taky mačkat ten vřídek, chudinka ta hulákala, ale prý už to vypadá že se to zhojí tak snad jo..... no a pak budeme mít hexa a pneumokoka najednou.....
O tom že ten Synflorix je nějak proti více jsem taky slyšela ale přehled v tom extra nemám..
Pudlo jo jo moudra na všechny hlavy, já třeba ted četla na kojení.net že kojené děti nejsou tlusté protože si vezmou jen tolik co potřebují, to mě rozesmálo, protože bráchova holčička je plně kojená a je to pěkný buřtík ![]()
Já dřív byla zarytá do kojení, pořád jsem, ale život mi trošku nafackoval a ted už vím že vše se musí brát s rezervou a nadhledem a že si na to člověk musí udělat svůj názor......
Když jsem se snažila kojit tak jsem se držela rad odstříkávat co 2 hodiny atd, ale nějak to na mně npůsobilo, kdyby mi to dřív někdo řekl tak budu tvrdit že to není možný........
Jani pejska máte krásnýho.........
Taky máme pejska, takového černého voříška co mu občas říkají že vypadá jako netopýr........ ![]()
A jak reaguje na malou? Koukám že to je fakt docela srandovní pesan ![]()
Zoubky tak vy máte takhle hodnou mazlivou kočiku? To je dobře jdou o nich a dětech zvěsti že se člověk pak bojí vid, ale asi záleží na tom kjak která a taky jak je vychovaná a jak se k ní chovají „páníčci“
Havlice, tý joooo, malá je tedy kusan.....a přitom měla při narození méně než Kuba. A kolik měří? Kuba při svých mírách (a to je o půl kila lehčí) nosí už 74
A jinak o kojení jsem taky měla své představy,a le opravdu život je o něčem jiném. ![]()
Zoubky Clark taky skáče po klice, ale dneska poprvý si ty dveře otevřel. Nebo jsem možná blbě zavřela, nevím.. Ale není blbej, ví moc dobře, na co tam ta klika je
My si teda s ničením věcí užili, když byl štěňátko a začal přezubovat. Dodnes je na chodbě, když my jsme pryč. Sežral tam lišty u podlahy, dokonce i zeď ohryzal až na takový to pletivo vevnitř, madla od skříní, šuplík.. U židle za 1500 Kč ožral polstrování a i nohy židle jsou trochu ohoblovaný, takže už je považována za jeho pelíšek
No byl na zabití, fakt že jo..
Havlice k malý se chová kupodivu hezky, asi chápe, že je malá a neskáče na ní tak jako na nás (je to jinak fakt magor hyperaktivní), jen by jí furt očmuchával a lízal.. I když jednou ho chytil rapl a skákal tak, že jí málem přistál na hlavě, to jsem měla málem infarkt..
No jo, hold jsme si vybrali hyperaktivního hafana a máme, co jsme chtěli..
Jestli by nebyl lepší nějaký raťafák do kabelky.. Ale nevyměnila bych ho za nic.. ![]()
Havli tak malá je pěknej macek
Jsem zvědavá, kolik bude mít příští týden ta naše..
A s tím kojením je to podle mě blbost, kamarádky chlapeček je plně kojenej a v 8 měsících má 13 kg ![]()
Jani, tak to je teda raubíř
Posílám taky fotku naší Meggie…vždycky, když jí fotím, tak se tváří důlěžitě ![]()
Děkuji. A kolik je dneska u vás stupňů? Tady je -15, a určitě nikam s Kubou nejdu, protože je zataženo a fakt hnusně ![]()