Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
tak housku jsem snědla a malej je nakojen tak hurá taky do hajan ![]()
Ahoj holky, tak já jdu krmit teprve teď, malá zase chrápe.. A to jí ještě jdu budit, protože už je mi to blbý ![]()
Jinak jste mě nakazili těma metříkama, že jsem si ho musela taky změnit ![]()
Dobré ráno. Teda holky, vy máte fotogenické děti - ten náš vypadá jak Homer Simpson ![]()
Jani, to je aktuální fotka malé? Pořád je tak krásně vlasatá
A co ti řekla na to, že jsi ji vzbudila??? Teď jsem zapomněla, kdy jdete na 3.měsíční prohlídku?
Kuba dneska taky chrněl na jeho zvyky dlouho - 9hodin ![]()
Michaelakkk píše:
holky prosím poradte… Když nekojíte spí vám děti celou noc, nebo se budí na krmení… já zatím kojím, ale musím třeba i 5 krát za noc(to je extrém) vztávat a to mě ubíjí… synovi je ted 2,8 měsíce… poradte vím že kojit by se mělo že je to pro dítě zdraví, ale studuju a potřebuju se trochu vyspat… díky
hele ja odstavovala kvuli alergii, ale jako vedlejsi efekt jsem si slibopvala to spani a naopak - na UM se zacal budit stale casteji, az jsem nakonec krmila po hodine a pul 30 ml a musela jsem rict dost - tedka krmim jen jednou v noci, ale minimalne jednou ho nechavam vyrvat a asi tak 20× vracim dudlicek …
segra zkusila davat kvuli nespani UM na noc a nepomohlo to - podle me je to z 90% zvyk a z 10% hlad. Samik je dost malej, ale cetla jsem navod, jak omezit nocni i kojeni - ma se prej prodluzovat interval o pul hodinby (tzn nechat rvat) a zaroven zkracovat dobu kojeni. Myslim, ze kdyz budes kojit po 3 hodinach, tak si nemuze na nic stezovat.
zkus par noci trenovat, nam se to zlepsilo dost rychle, ale na tom dudlickovani uz se to nejak ustalilo…
Pudloslava: děkuji za radu ale v noci ho nechat řvát nemůžu nebydlím sama a u toho bych se stejně nevyspala…
Jano , Zoubky : normálně se ten můj holomek asi zalekl toho že chci přejít na UMa od půl 1 spal až do půl 7 a pak až do půl 10 je to poprvé takhle dlouho tak to nechci zakřiknoutr ![]()
Zoubky je stará asi týden, takže aktuální
Ty vlásky už jí snad nevypadaj..
Na buzení se tvářila všelijak, každopádně vyžahla flašku jak nic a chrněla dál
Teď papkala znovu, ale je nějaká nevrlá, možná ještě unavená..
Míšo tak to spal skvěle ![]()
Naše první mimi jsem kojila s vypětím asi 4 měsíce, posledních 14 dní jsem dávala odstříkané mléko do láhve. Hlavně bych vše proč se mi nedařilo kojit dala za vinu několika faktorům. Za prvé prcek byl spavý, pozdě se mi udělalo mléko, ale on pořád spal. Málo často jsem přikládala, věřila okolním řečem, že musí dostat až po třech hodinách a utlumovala mimino dudlíkem, takže opět nesálo tak jak mělo. Za další Mudr. doporuč. okamžitě dokrm, přibývá moc málo, mléko jsem dala do lahvičky, jenom aby mimi neplakalo… Zkrátka jsem byla hromádka neštěstí, telefonovala jsem i laktační poradkyni, střídala prsa, prostě se fakt snažila, ale s dokrmem od 6 týdne jsem fakt dýl nevydržela. Nemohla jsem se smířit s tím, že nebudu kojit a umínila si , že při dalším dítěti to prostě půjde a basta, že se už vyvaruju chyb.
Takže uběhlo pár let a situace byla o trochu jiná, další mimi se přisálo hned, spavé nebylo, ale mlíko se tvořilo zase později. Mimi bylo neklidné, řvalo, mně to stresovalo, každé kojení jsem kolila s obou prsů. Doma zase Mudr., že sice přibývá, ale kojit 20 minut vtahu se nesmí…, že mi rozžužlá bradavky, nic neudělám v domácnosti… No kecy jako obvykle. Na nic jsem nedala, a kojila dál. Ale po měsíci mělo mimi zelené řídké a časté stolice, prostě ať jsem dělala cokoliv , pořád to trvalo. Tak jsem koupila UM a po stříkačkách a prstu dokrmovala . Sice prácička děsná, ale po zavedení příkrmů jsem toto odbourala. A fakt svou umíněností kojím dodnes a to má dítko už nějaký ten měsíc přes rok. Prošly jsme spolu laktačníma krizema, spojenejma asi s růstem zoubků, s menses apod. Už kojíme jen 3× denně , někdy jednou v noci, ale jsem ráda, že jsem to nakonec dokázala, fakt někdy jen svojí vůlí, a chci dodat, že si fakt myslím, že kojené děti mají lepší imunitu. A vám, které bojujete, přeji hodně sil a vůle, vím jaké to je, když se člověk trápí, že nekojí, ale někdy to tak prostě je, ale ze světa kvůli tomu nikdo nepůjde. Třeba se zadaří někdy příště, jako mně. Jsem moc ráda, že jsem se mohla vypsat, protože to fakt může pochopit jenom ten, kdo to zažil nebo zažívá.
Míšo, tak to je fajn, že vydržel tak krásně spinkat. Neboj, ono se to srovná (tuhle větu jsem na začátku nesnášela, ale teď vím, že se to opravdu srovná).
Ene, tak to tě obdivuju, že jsi to vydržela. Já se zkoušela rozkojit týden, ale nešlo to, spíš se MM vytrácelo
Taky měl Kuba ty ošklivé hladové stoličky. Ale prostě i přes snahu a chtění, to nevyšlo. NEvadí, třeba jindy, a určitě se za to nestydím.
Jani, závidím vlásky. Kubíkovi se postupně vyměňují. Akorát řešíme po kom je zrzounek - já blond, manžel tmavý.....ale na 100% je jeho ![]()
Ahooj vy jste se hezky rozpovídaly......
Metříky máte krásné, já pořád nevím kterou adresu zkopčit aby se mit amzobrazila i fotka ![]()
Míšo ono je to s tíms paním těžké, některé děti v noci spinkají jiné ne at už jsou na UM či MM, vidím že se Samík lepší tak snad mu to vydrží!!!
Zuzanka je na UM a spinkat začala pořádne asi před měsícem, budila se endjříve 2× v noci, pak 1× a jde spinkat v sedm a vstává kolem šesté.........
Ene máš můj obdiv za vydržení, já se snažila měsíc, Zuzanka ke konci odmítala vzít prs byt jen do pusy ani s kloboučkem..... Já se hroutila, kojit jsem moc chtěla tak snad u druhéhobudu moudřejší......
S tou imunitou je to různé znám fakt spoustu dětí které byly kojené třeba do 2 let a stačí na někýchnout a jsou z toho 14 dní nemocné a znám ty co vyrostli výhradně na Um a jsou v pohodě..........
Ono to záleží také na genech, vývoji v bříšku atd......... Kojení imunitu určitě setsakramentsky podpoří, ale myslím že neplatí nekojené dítě = nemocnější dítě
Zoubky přítelovo strejda má taky zrzavé děcko, i když on je černovlasý a manželka blondýna.. Ale tam jsou trochu pochyby o otcovství, protože mají zrzavého kamaráda, který často chodí na návštěvu, když manžel není doma ![]()
Havlice, klikni na jakýkoliv náš metřík, kde máme fotku miminka a mělo by ti to pak v nabídce taky ukázat, zda hcceš nebo nechceš vložit foto.
Jinak s tebou o imunitě souhlasím. Já i brácha jsme od šestinedělí byli na Feminaru, a mamka říkala, že jsme ani jeden netrpěli nemocema, rýmičkama nebo nějaké pokašlávání. Samo, třeba jednou ročně lehčí chřipka je normální. Já mám teda alergii a AE, ale na to UM ani MM nemá vliv. A kamarádka má obě děti kojené do 1,5roka a pořád jsou doma ze školky s kašlem a rýmou.
Takže toto je podle mě už dané genama.
Jani, manžel má taky zrzavého kamaráda. ALe ten k nám jezdí pouze 2× ročně......a vloni u nás byla až po otěhotnění ![]()
díky dík a je to
dobrou noc