Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
V tomto případě bych UM raději konzultovala s Dr. Pokud malý nestrádá a máš MM dost, moc bych ho nerozhazovala UM. Vím, že je to těžké při škole, věř mi ![]()
jano : mám prostě takový dilema jestli jo nebo ne… slyčela jsem že se dá u UM smíchat částečně s MM no prostě nic o tom nevím a ten spánek mi chybí jinak se na školu asi vykašlu a nebudu to řešit… no dilema jak hrom
zoubky : vím že víš jaký to je studovat s miminem
naštěstí je samuel jinak příšerně hodnej přes den takže se to dá trochu učit, ale jak už jsem psala zavíraj se mi u toho oči…
Míšo, UM a MM se dá míchat, ale jen v případě, že m MM nestačí a musíš ho dokrmovat UM - já to tak dělala jen týde a bylo to pěkně na palici. Zase máš štěstí, že je hodný přese den - to Kuba sice nebrečí, ale vyžaduje pozornost na hraní a povídání, prostě už není spinkací miminko.
Nevím, jak jsi ddaleko ve škole, ale nešlo by si zařídit individuální učební plán? Já io to požádala, a není to problém - holt budu státnicovat až na podzim, ale je škoda školu končit, pokud to jen trošku jde. Taky mám výčitky, že se malému tolik nevěnuju,ale zase vím, že až bude starší, že už bych na další VŠ neměla chuť ![]()
Jasný, já to chápu.. Popravdě já si oddychla, když jsem skončila na UM, sice je to blbý, ale je to tak.. Předtím to byl samej stres, kojení trvalo dlouho a malá byla nervní, protože jí toho teklo málo, takže stejně chtěla dokrm.. Navíc zřejmě tou kombinací UM a MM trpěla na prdíky, no prostě teď mám v tomhle klid..
Ale Zoubky má pravdu, je lepší to zkonzultovat s doktorkou. Nebo mě ještě napadlo, že existuje čaj na dobrou noc, Humana ho dělá a je vhodný už od 1. ukončeného týdne věku, tak třeba by to na spaní pomohlo.. Ale nevím, jak jsem už spala, mě spí malá jak dřevo, takže s tímhle nemám zkušenosti.. Mě teda akorát běžně usíná až pozdě večer (kolem půlnoci), ale pak chrápe až do rána..
Ale držím palce, ať se to spraví. Musí to být dřina starat se o mimčo a k tomu studovat, to jsi dobrá, že to zvládáš.. ![]()
jano: právě že moc nezvládám… ale díky ono se to poddá ale jak znám naší doktorku nebude chtít o UM ani slyšet když není podle ní důvod vid…
pořád mám to dilema......
Jani, z toho pasení si nic ndělej, každým dnem to bude lepší. Kubík taky ještě před 14dny neudržel dlouho hlavičku a dneska vydržel i 10minut. Te´d to budou velmi rychlé pokroky. A hlavně se nemají dlouho trápit. My cvičíme ráno po vstávání, pak někdy po obědě po spinkání a ještě před večerním koupání, vždy tak 15minut - pasení, přetáení na bok, cvičení s nožičkama a otvírání pěstiček. Jinak přes den je pod hrazdičkou, kde si krásně pokecá a nebo ho nosím po bytě. Nejraději má, když se vid v zrcadle - to si s tím"kámošem" povídá ![]()
zoubky: já individuál mám ale právě tenhle rok maturuju a zkoušky na VŠ budu dělat v červnu… Na VŠ si o individuál ohu zažádat po prvním semestru takže si myslim pokud se dostanu tak to nějako pujde no…
Míšo tak snad se to fakt poddá a bude to lepší.. Doktorka ti ale asi fakt UM nedoporučí, když MM máš dost.. Ale ten čají určitě nemůže uškodit a třeba by pomohl, ale nevím no.. ![]()
Zoubky to není ani tak tím, že by ji dýl neudržela, ale jí se prostě na bříšku nelíbí
Jakým způsobem přetáčíš na bok? Já jen, abych to dělala správně
a jak cvičíš s pěstičkama? Mě doktorka říkala jen o tom pasení koníků, o jiném cvičení nemluvila.. ![]()
Jé, ty jsi mlaďounká, když letos maturuješ
A kam děláš přijímačky?
Pokud mu chceš nasadit UM, měla by ho právě vidět Dr. Třeba konzultace ohledně alergií, jako u nás. Malý má AE a dispozice k alergiím po mně, takže musí mít Nutrilon HA.
ted jsem si pročítala příspěvky a ono v UM je i železo? takže když má malej železa málo a muism mu dávat kapky po kterejch má bolení bříška zlepšilo by se mu to tím to železo? je mi jasný že při UM se kakání změní…
zoubky no je mi dvacet tak to už není tak moc mladá zas jsou mladší
no já chci dělat zkoušky na UK na 1.lékařskou fakultu obor adiktologie a na pedagogickou fakultu obor speciální pedagogika a psychologie tak uvidim kam se dostanu… no já mám AE od mala a alergie taky ale malej zatím nic a tatínek byl úplně bez alergií tak doufám že to bude mít malej po něm protože AE a alrgie je poklo.....
Teoreticky by se to železo zlepšit mohlo, ale zase může mít bolení bříška z kombinace MM a UM, to si nevybereš
A kakání se změní, bude tužší..
jano : no tak to mé dilama se stále prohlubuje a prohlubuje obojí má své plusy i minusy..... ach jo… já dávám čajík fenyklový a občas heřmánkový kvůli těm kapiičkám se železem ale vůbec a vůbec ho nepije nechutná mu to asi nebo nevím…
Příspěvek upraven 24.01.10 v 23:34
Jé, taky bych chtěla, aby mi zase bylo 20 ![]()
Já maturovala až ve 22, nejdřív jsem totiž byla na učňáku a pak mi tak nějak došlo, že se mi nechce makat a šla jsem ještě na střední
Na VŠ jsem nešla s tím, že mě to už nebavilo, navíc jsem už bydlela s přítelem a potřebovali jsme peníze, tak jsem šla radši do práce. Navíc jsem byla lajdák, takže mě ani nebavilo učení. Říkala jsem si, že třeba někdy dálkově. Teď už bych to ale asi nedala, houby si pamatuju ![]()