Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky, nevíte, jestli ten Bebilon z Polska je opravdu stejný jako náš Nutrilon - má stejnou vizáž, píšou, že to vyrábí stejná firma a na ostatních diskuzích si ho chválí. Ale já mám pořád nějaký odstup od polských výrobků, hlavně, když je to pro malého ![]()
Alecenově se to vyplatí i poštou ![]()
Zoubky tak snad to nevadí, vím, zase to řeším
Ale těch11 hodin mi prostě přijde už moc.. Ale nemocná není, teda nemá žádné příznaky.. V noci spí pokaždý hezky, ale dneska teda extrémně ![]()
Ten bebilon je prý opravdu úplně stejný.. ![]()
zoubky já už to psala tady několikrát - používám ho a jsem spokojená dokonce jsem i porovnávala složení na těch krabicích a je to fakt stejný. Takže jdi do něj.
Je to levnější jen kvůli jiné dani ne kvůli tomu že by se to vyrábělo v polsku. ![]()
Aha, já jsem t asi minule někde přešla, promiň, že jsem se zase ptala ![]()
KOuknu na MMB a zkusím najít něco nejvýhodnějšího. Díky
Zase jdu otravovat, vím, že jsem příšerně otravná a plaším i když jste mě už 100× uklidňovali.. ![]()
Ale někdo tu psal (myslím, že Zoubky), že hladovění u miminka se pozná podle řídké stolice.. Kája jí poslední dobou zase má řidší, už ne tu tuhou šišku jako když nemohla kakat bez rourky. Většinou je to něco mezi, je to takové mazlavé.. Dneska to bylo řídké.. Teda ne jako průjem, ale takové, jaké to bývá při plném kojení a barva zelenožlutá.. Jenže ta barva je taková od doby, co jsme na UM, takže ta asi špatná není.. Když dneska kakala tak řídce, jako by byla kojená, je to teda „hladovějící kakání“ nebo normální? Je to zmatený, omlouvám se za debilní otázku ![]()
Jani, vůbec se neomlouvej, proto tady jsme, abychm si navzájem poradili(y).
Já myslela tekutou jako barevná voda, která proteče kolem plenky, a hlavně častá. Barva byla taková světle zelená. Ale nechtěla jsem tě nijak vyplašit ![]()
Kuba má teĎ hráškově až špěnátově zelenou a pastovitě tuhou stoličku, která v plence zůstane. A má ji jen 1× denně. Zelená je pro velké množství železa v UM. Ale je tužší než při kojení.
Pokud by se ti něco nezdálo, domluv se s Dr. třeba na odběru vzorku a poslání na bakter.vyšetření.
A malá je už plně na UM nebo ještě občas přikojíš?
Tak to není ona.. Taky má teď stoličku žlutozelenou a tužší.. Dřív měla úplně tvrdou šišku, proto jsem používala rourku. Teď je to už měkčí, ale pořád tužší než při kojení.. Jen dneska to bylo zase řídký jako při kojení.. Už nekojím vůbec.. Ale tak ta stolička je asi fakt v pořádku
Teda doufám.. No dneska mi ale vybumbala už 700 ml a ještě jí asi kolem půlnoci proberu a dám jí ještě, než půjdu spát, protože jinak mi zase bude chrnět do rána a nebude dlouho jíst.. Nebo to nemám hrotit a nechat jí, až se vzbudí sama? Ale aby to zase nebylo v 10 dopoledne ![]()
No, zkus jí vzbudit a uvidíš, co ti na to řekne
Ale možná kvůli plné plence jí vzbuď. Mně se Kuba dneska taky vzbudil od 18hod až v 5ráno, ale byla jsem na sebe naštvaná, protože ta počůraná plena stála za to.
Takže pokud se v noci vzbudím, tak ho raději přebalím. Sice netrpí na opruzeniny,ale to množství je síla.
A k vašemu kadění gratuluju, už se to srovnává asi díky UM.
Už to nikdy nebude konzistence jako při MM, ale ani tuhá šiška.
holky prosím poradte… Když nekojíte spí vám děti celou noc, nebo se budí na krmení… já zatím kojím, ale musím třeba i 5 krát za noc(to je extrém) vztávat a to mě ubíjí… synovi je ted 2,8 měsíce… poradte vím že kojit by se mělo že je to pro dítě zdraví, ale studuju a potřebuju se trochu vyspat… díky
Kuba má teď taky období nejzení - pouze 800 - 850ml, ale je spokojený. A co Karolínka, žvatlá ti, pase hříbátka a chytá hračky? já mám strach, aby malej nebyl pozadu ![]()
Michaelakkk píše:
holky prosím poradte… Když nekojíte spí vám děti celou noc, nebo se budí na krmení… já zatím kojím, ale musím třeba i 5 krát za noc(to je extrém) vztávat a to mě ubíjí… synovi je ted 2,8 měsíce… poradte vím že kojit by se mělo že je to pro dítě zdraví, ale studuju a potřebuju se trochu vyspat… díky
kdybych dávala mlíko třeba jen na noc…???
Michaelo, taky studuju - druhým rokem VŠ, a věř mi, že po nasazení UM jsem si oddychla. Do 6.týdne jsem kojila plně každou 1,5, maxim. 2hodiny ve dne v noci - mlíka bylo až dost, ale asi mu nestačilo složení. Pak jsem měla před zkouškou a o MM jsem přišla díky stresu.
Po nasazení UM si ve dne říká po 3-4hodinách a v noci se budí pouze 1×, ale ráno už mezi 5-6hod.Ale je to oproti kojení pohoda.
Tím tě ale nechci navádět na to, že máš přestat kojit......proboha koj, dokud mu to stačí.
Zoubky nadšená asi nebude.. Ale aby to nebylo zdraví škodlivý, že tak dlouho nejí, bojím se, že zase bude spát tak dlouho, i když ne, že by se mi to nelíbilo ![]()
Žvatlá už parádně a pořád se na nás culí. S pasením koníků je trochu potíž.. Ne že by jí to nešlo, ale nechce, zkrátka vydrží pár vteřin, pak flákne obličejem do deky a začne řvát jak túr, dokud ji neotočím. Hlavičku ale drží už celkem hezky, když jí nechávám odříhnout.. S hračkama si ještě nehraje, když je v sedátku, kde má hrazdičku, tak na ně jen kouká a povídá (nebo kouká na televizi), ale nenatahuje na ně ručky. Když jí ale k ruce dám chrastítko, tak si ho už občas chytne, jen pořádně neví, co s ním, poslední dva dny většinou skončí v puse ![]()
To kadění je super, spravilo se to ze dne na den. Nejdřív jsem myslela, že je to nějaká náhoda, že to další den zase bude špatný, ale kdepak, kadí 1× denně a sama bez pomoci, v sedátku ![]()
Míšo mě spí, zrovna tu řeším, že na dnešek se probudila až po 11ti hodinách, tak jestli to už nevadí.. ale UM asi mimča zasytí víc než MM.. Já teda tak často v noci nevstávala ani při kojení, ale tak já mám šíleně klidný dítě, hold je každý jiný..
Ale asi bych kvůli tomu být tebou nenajížděla na UM, i když chápu, že je to náročný. Přece jen MM je MM a je to pro mimčo lepší a ber to i z tý stránky, že na rozdíl od nás nekojících ušetříš aspoň na tomhle.. ![]()
zoubky : děkuji a myslíš, že kdybych v noci dala mlíko a přes den kojila spal by líp já nevim když po noci sednu k učení automaticky se mi zavíraj oči a já se nic nenaučim… uběhne celej den a já houby umím…