Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tak vy si tady vesele kecáte a mě nechodí upozornění na email a přitom to mám zapnuté ![]()
Přečetla jsem jen poslední stránku, dneska nemám sílu, ale zkusím dočíst zítra, ať jsem v obraze, já myslela, že to tu vůbec nejede ![]()
Překvapily jste mě s tím bebilonem, já o něm vím, ale nechce se mi kvůli tomu do Polska, panuško, nedala by jsi sem odkaz na tu paní na MMB? díky ![]()
Tak už jsem to našla na MMB, od jedné paní a má i kaše jakoby od Hami, tý objednávám, to ušetřím dost peněz, to je 100kč na jedné krabici
to je stejně šílené a to samé kaše, je to tedy 20kč,ale na ulici ji jen tak nenajdu ![]()
Katy jestli ti malá zlobí s příkrmem, klidně počkej, u nás v dubňátkách máme maminku a dcerka nechce ani v 9 měsících skoro nic, všechno do ní tlačí a je ráda, že sní třeba 100g, takže tvoje beruška má ještě čas. ![]()
Pudli gratuluju k úspěchům s příkrmama, Terka mi dělá to samý, někdy prostě neotvírá pusinu a já do ní potřebuju třeba dostat k obědu 100g, tak ke konci jí taky beru za tvářičky, prostě vše okolo je zajímavější než máma a blbý jídlo
U ní poznám, že má dost, že se u toho začíná vztekat a dávit se, to okamžitě přestávám ![]()
Luci tak koukám, že už jsi to našla- já jsem fakt spokojená a je to bez problémů a fakt se na tom hodně ušetří.
Pudli tak potichu držím palce ať to takhle jde dál a už moc nezlobí s jídlem.
S otvíráním pusinky, prostě bych počkala jestli ještě nechce. U nás byla malá zvyklá na lžičku -dávala jsem jí tak sab takže už od začátku otvírala pěkně a teď s ní klape celý den. MOhla by jíst snad nepřetržitě
to jsem zvědavá co nám příští týden řekne dr. kolik přibrala ![]()
Jani, prosímtě, ten Babydream se dá sehnat kde? Já jsem to od minule zapomněla
Chceme to u Kubíka zkusit. I když jsme byli rozhodnutí dávat stále Nutrilon a už neexperimentovat, tak finance jsou finance........je to blbé, přepočítávat peníze u děcka,ale přeci jen nás to stojí i s kojvodou cca 3000kč měsíčně ![]()
Ahoj holky..........
tak koukám jak tu bojujete…
O Bebilonu jsem taky četla, to samé ty kašičky a čajíky, v Německu je to fakt levnější taky ségřin přítel pracuje v Německu tak to vozí domů a tam ta veeliká plechovka čaje vyjde na 75 kč......
Já bych bývala taky objednávala Bebilon přes MMB ale bohužel, Zuzanka má Nutrilon Alergy Care a ten je v Polsku jen na recept......
Ptala sjem se doktora Honzíka kdy zkusit normální a radí počkat do 6. měsíce tak snad potom......... je to fakt výhoda jak píše Panuška, pěkně až do domu a za lepší peníz:-)
Zoubky Babydream mají v Rossmannu, 800 g stojí jen 129 Kč, což je super
A hlavně malý vyhovuje mnohem líp jak Nutrilon, proto ho používám a navíc úspora je tam taky super.. Je to blbý šetřit takhle na dětech, ale zase hold když na to není, u nás je to to samý..
ale zase bych to nekupovala, kdyby to malý nedělalo dobře, to by se hold nedalo nic dělat.. Ale jako byla jsem mile překvapená, když jsem zjistila, že jí chutná víc jak ty drahý..
JAni, díky. Mrknu tam. Akorát se musím podívat, zda mají HA. Naše Dr. mi doporučila zatím dávat HA jakékoliv UM kvůli alergiím, které by se u Kuby mohly vyskytnout.
CEna je to suprová. On sice Nutrilon baští s chutí, takže by to bylo jen kvůli ceně a ne chuti. Ale pak by se šetřilo na větší pleny, které jsou samo dražší ![]()
HA asi nemají, minule jsem se dívala a mají jen ten klasickej..
My tohle naštěstí řešit nemusíme, doktorka mi řekla, že pokud v rodině alergie nemáme, tak takový riziko není, takže kupujeme klasický..
Tak jsem holky objevila uhle diskuzi a na základní dotaz zakladatelky si chci taky zanadávat.
STŘEDOVĚK HOVNO
![]()
Kojení mi nikdo nevysvětlil ani v porodnici a když jsem pak volala na linku pomoci laktační ligy tak mi to nikdo nebral.Byla jsem po císaři ale to není výmluva a opravdu jsem se snažila a zkoušela kojit a odstříkávat asi 4m. Malý mi všechno mléko blil.A to jsem byla před porodem zastánce kojení, nějakým UM jsem se vůůůůůůůůůůůůůůbec nezatěžovala a říkala si no já stejně budu tak rok kojit,haha.Teď je nám 10m a nemocní jsme ještě pořádně nebyli, jen rýma a když se na to podívám zpětně tak si říkám, že jsem prcka zbytečně jen trápila a sebe taky.Jedeme na UM Hami a jsme spokojeni.
A okolí?Jo to je ta co má to umělé dítě,
A rodina?Nekojíš, protože se ti nechce nebo co?Přikládej přikládej.No super stres na počátek mateřství.Mléko bylo samá voda.Jo a taky bylo s kým srovnávat.Moje švagrová které se narodil klucina po nás za měsíc kojí dodnes, takže na mě útočí neustále.
Jerryno z okolí si nic nedělej.. Do mě podobný nesmysly hustila známá taky, ale naštěstí už toho nechala ![]()
Rodina mi to teda nezazlívá, mě a bráchu máma taky krmila téměř od narození Sunarem (teda tenkrát to prý byl Feminar) a nějak neřeší, že mě kojení taky nejde.. Já vlastně do dvou měsíců kojila + dokrmovala a teď jedem jen na Babydreamu..
A tchýně mi taky na nekojení řekla jen, že se hold nedá nic dělat, nikdo mi to prostě v rodině nevyčítá. Tchýni víc vadí to, že nepřebaluju do látkovek, podle ní jsou ženský, co používaj jednorázovky děsně líný ![]()
Podle mě je fuk, na čem mimi vyrůstá, hlavně že prospívá ![]()
Jerry nic si z toho nedělej, já jsem to tedy měla naopak, všichni do mě hustily, ať už přestanu, že se na Terku a její záchvaty nemůžou dívat, že to má z mého mlíka, že málo přibírá atd. pořád něco, trošku mě mrzelo,že mě vůbec nepodporovaly. Ale moje mlíko asi opravdu stálo za prd, ke konci to byla taky jen voda a když jsem přestala, Terka začala přibírat a vyjedla se na necelých 9 kilo na 8 měsících. Teď už se to ustaluje, začala se plazit, tak už to takový extrém nebude, ale co já ty její faldíky miluju.
Nenech se rozhodit, udělala jsi pro své mimi to nejlepší.
Já jsem řikala, že u druhého to udělám jinak, jakmile bude náznak problému seknu s tím, celé 4 měsíce jsem řešila kojení a její křik, místo abych si užívala mateřství a svojí malý, už nikdy více ![]()
Přišla jsem o to krásný a vlastně si pamatuju náš neustálý boj ![]()
Tak Lucinko tu poslední větičku jsi mi vzala úplně z úst.Při druhém, mám chuť se někam s miminem a manželem schovat a nikomu se neukazovat a až se nám ustálí režim tak vylezu.
jerryno tak tos to měla fakt těžký........
nám to v porodce taky nikdo nevysvětlil, Zuzanku dorkmili flaškou a té se to náramně líbilo, mučila jsem jí na kloboučkách, nechtěla dát dokrm, nakonec dala ale stejně jí cpala prso až mi i manžel říkal at neblbnu a nechám jí být že jen brečí, že je to fuk co dostane k jídlu hlavně že se nají a že jsou ty mlíka dělaný pro ně tak aby jim co nejlíp vyhovovali tak o co jde, hlavně že je zdravá, má ruce nohy, všechny prsty a basta.........
Moje mladší sestra kojila první dcerku do 14 měs a druhou která se narodila v 31 tt také kojí a ona sama mi řekla že mít potíže co já tak na to prdí at si s tím hlavu nedělám nekoukám na ostatní a jestli někdo bude mít řeči at ho pošlu s prominutím někam.
Když to nejde tak to nejde.........
Včera mi brečela kamarádka do telefonu, malé jsou 2 měsíce, byly u doktorky a zjistili že vůbec nepřibírá tak že má dokrmovat, malá jí po kojení vyžahla celou stovku, tak taky že chce kojit, tak jsem říkala at neblázní hlavně když malá bude spkojená když prý pak viděla jak spokojeně spí tak si nadávala že jí to nenapadlo dřív že má málo že jí chudáka trápila, cpala dudlíka atd.....
Když se ted někdo zeptá zda kojím řenu jen ne ne, já bych kojila až bych brečela ale Zuzanka brečela že jsem jí kojila ![]()
S tím mlíčkem je to fakt že kldině levnější méně známé může sedět líp, když sedí tak proč ho nekupovat však miminko potřebuje spoustu věcí a penízky sami nerostou…
My máme smůlu, Zuzanka má ABKM takže máme Nutrilon Allergy Care ale zaplatpánbůh za něj, od té doby máme klid a fakt si to obě užíváme, ona se směje jen přijdu k postýlce a já jsem klidná protože jí vidím spokojenou, dnes dělala takové pokroky - sáhla pro chrastítko na hrazdičce, krásně popásla koníčky - paráda ![]()
Jani malá má úžasné vlásky, naše Zuzanka má podobné ![]()
Luci Terinka jé krásná a věřím že to vyběhá ale nejdůležitější je že jste obě spokojené.......
Jerryno a fakt je že nejdůležitější pro dítě je tvoje láska a péče, jídlo mu dokážou nahradit a dokonce moc dobré jídlo ale tvou lásku, péči a klid tu mu nikdo nenahradí a i když je kojení výborné bez něj se obejde bez tebe ne, takže všechny pošli někam.....
a bud v lidu já se taky nějakým UM vůůbec nezatěžovala, měla jsme doma jednu miniflaštičku na čaj - ha ha na čaj , ani ve snu mně nenapadlo že kojit nebudu, vše jsem o kojení četla, ségra kojila, já taky budu - ha ha, věděla jsem že to nemsuí jít ale říkala jsem si že to přece musím zvládnout
dnes se tomu směju to byla životní lekce ![]()