Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
zoubky rafanek je na probiotikach od 3 tydnu, tak v klidu nasaď
Holky, ty probiotila jsou super, Kačenka už zase kaká třeba 2×-3× denně a normální konzistence, ne žádný modelínovitý šištičky.A zabralo to rychle. Druhý den už se vykadila bez pomoci. ![]()
JančoK, a které kupuješ? Myslíš, že by to šlo i bez dohody s Dr. Nějak se mi tam nehce běžet. Nebo myslíš, že mu můžu dávat i ty moje - v létáku píšou „vhodné i pro kojence“.Tady je hrozné počasí, už druhý den zima a vytrvalé sněžení ![]()
Pudli, teprve teď jsem si všimla tvé odpovědi. Takže můj předešlý dotaz je zbytečný ![]()
Jani_m, u mě ty laktobacily fungují super po všech stránkách - denně a měkce ![]()
tak snad ty laktobacílky budou fungovat i u malý. Dneska se vykadila sama, i když jen trošku
A prdíky už má teď třetí den jen občas, většinou večer a pak po ránu, když se poprvé budí na jídlo
pudlo kolik ti teď vypije Rafánek mlíčka za den?
Mě Eli zase pije nějak méně, vypije tak 4× 170ml, nevím zda to není málo, prostě více nechce. ![]()
Teda v noci kojím, to ale myslím moc nevypije, spíš má kozu jako dudel. ![]()
hele rafanek je teda desnej nepapanek, micham mu sice 6× 120 ml, ale je zazrak, kdyz to vypije, vylevam tu 30, tu 60 … nevim presne, jsou lepsi a horsi dny, tedka jsme zavedli prikrm, kterej nejdriv papal krasne, ale uz se i tohle nejak pokakalo. taky rsime zacpu, doufam, az se to podari upravit, ze snad bude papat o neco lip - ale vis co, on pribejva, nevim, kde ty kalorie bere, ale zjevne mu to staci.
jo musim se priznat, ze kdyz vypije fakt malo, tak mu zbytek osladim, aby si jestze trochu dal- nevychovne, delam to nerada, nechci, aby si zvykl, ale kdyz vypije nekolikrat po sobe 60 ml - jde mi hlavne o ty tekutiny, s takovejma davkama se zacpy nezbavime
Pudlo, my jsme ještě před dvěma dny pili (teda Majda
) 4×denně 120 ml, od 6m máme příkrmy, ale v tom moc vody není… Ale přes den jí dávám normálně z hrnku vodu, čaj… ona je opička, chce to , co my a já tak do ní dostala alespoň nějaké tekutiny navíc, sice za cenu mokrého oblečení, ale baví jí to a pije…
A taky třeba u kluků mi pomáhali na zácpu borůvky, trochu borůvkové přesnídávky a byl klid, nebo švestky…
Jsou to nervy s prckama…
Pudlo, tak od včerejška Eli zase nežere skoro vůbec, včera jsem do ní s bídou dostala 400ml mlíka, vodu ani čaj nechce, no a dnes od rána jednou 80ml a jednou 70ml, víc prostě nebude.............včera se dokonce několikrát zblila, což normálně teda nedělá, ach jo, nevím co zase s ní............furt nějaký problém, ale fakt furt.
Jo hele a kolik váží Rafánek? Mě Eli raketově přibrala co jsem jí začala dávat MM z flašky, to fakt za týden přibrala skoro půl kila, ale teď zase stojí na váze, má bez pár g 7 kg, ale to už má tak týden. ![]()
Pudli jestli ti Rafánek přibírá tak bych ty dávky neřešila, prostě do něj víc stejně nenarveš. Co se týče zácpy, tak u nás pomohlo pití (čaj) a pak až ovoce do té doby to byl boj. A občas je i teď,a le už je to lepší. Borůvky čučím že pomohli, ty spíš stavěj ne? Ale švestky určitě.
Holky já mám zase opačnej problém, Veru toho sežere neskutečně moc ale přibírá tak tak spíš míň. To jsem měla strach abych jí toho necpala moc
a spíš by mohla ještě i víc. Takž buďte v klidu jestli přibývaj na váze. ![]()
Panoušku já bych to zda jí nebo nejí taky moc neřešila kdyby aspoň pila vodu či čaj, jen že ona ani nepije a to už je problém.....co mám jako s ní dělat? Prostě to do ní nenervu nějak.
Jako od rána fakt vypila skoro prd, co jako s tím?
katy kdyby nebyl rafanek zasnoubenej s klaudii, bral by asi Eli. vazi stejne, taky zacal nabirat-u me teda jeste pred odstavenim, kdyz jsem drzela prisnou dietu. A presne jako tebe me trapi nedostatek tekutin - nejen kvuli te zacpe. co do nej dostanu je fest oslazena voda - ale to zase nechci…
jestli uz mas fakt strach o vodni bilanci, tak hod lzicku glukopuru do 50 ml teple vody a zkus to… Glukopur ma tu vyhodu, ze se spali na vodu, nezatezuje telo solema
jo a prikrmy - posledni dny u toho desne rve a ja mam dojem, ze rve, protoze je hladovej a prikrm nelze konzumovat tak rychle, jako mliko z flasky … alespon dneska teda ze zacatku sileny (krmila jsem metodou 1 lzicka a hned ucpat dudlickem) a pak najednou papal a papal .....
Příspěvek upraven 10.01.10 v 16:34
jo a katy, desne me nastolicuje, kdyz rafanka pracne vecer nakrmim a on mi to vyhodi …
nekdy se da nakrmit dobre v polospanku, ze mu to strcim kdyz usne, nebo se zrovna budi…
marlenka myslis, ze mam v 5m zkusit hrnecek?
no mozna bych ho mohla vybalit prazdnej, dostal takovou hezkou detskou sadu -…
hele prosimte (nebo ostatni) - od jakeho veku se muze diteti dat kousek jidla do ruky?