Někdo prostě nekojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17180
4.1.10 13:30

Pudli tak že by se blýskalo na lepší zítřky? vypadá to, že by vás brambora mohla vysvobodit. Pro nás byly příkrmy taky potěšením, po všem tom trápení s kojením, prdama a nevrlým dítětem jsem měla konečně radost, baštila a baští jak o závod, jen je prekérka že nám v případě nouze skleničky nestačí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
4.1.10 15:37

ptala jsem se dneska mudry, tak prej mliko v kazdym pripadku vic neredit, pritom holou vodu pit muze, moc tomu nerozumim proc… a mliko prej radeji neskladovat, ikdyz prej v kojenakach to prej taky sestry namichaj na celou noc dopredu … takze zvazit sama .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
4.1.10 22:28

Ahooj,
tak Pudli že už by se fakt blýskalo na lepší časy? To je dobře však za chvíli bude víc baštit příkrmy než mlíčko a snad to bude dobré.....

Já toho tedy moc nevylívám, spíš abych jí to trhala od pusy aby nesnědla i ten dudlík :mrgreen: když jsme přidali dávku tak nechávala tak 20 ml ale ted už si zase vypije skoro všechno.....tak to vám moc neporadím.........

bebu jsme taky zkusili a ucpala šíleně, navíc k tomu kolika z té bílkoviny brr radši nevzpomínat, každému miminku ale sedí něco jiného, tak hlavně že je výběr a tak jim můžeme vybrat to správné pro ně když nejde to kojení :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.10 12:38

hezky den.kazdy jsme jini,ja bych z toho,ze nemohu kojit tragedii rozhodne nedelala.kojila jsem pouze mesic pote jsme jiz byli na UM.za sebe mohu rici,ze pripravovani UM a delka spani meho miminka mi bylo o stoprocent sympatictejsi nez pri kojeni.vecne nalita bolestiva prsa,neustale mokry polstar a dite se budilo co hodinu.nektere citlivejsi maminky ktere si kojeni vylozene vychutnavaji,to mohou brat tragicteji ale porad si muzeme rict-Um v dnesni dobe je opravdu kvalitni a ja vim ze jsem svemu diteti dala to nejlepsi.hlavne jsem pres den normalne fungovala,byla vyspana a mohla se male o to vic venovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
6.1.10 10:26

Ahojky, chtěla jsem se zeptat, doporučená denní dávka UM na krabicích je minimum nebo maximum, co by mělo mimi vypít? Já jen, že malá mi to někdy vypije, ale většinou vypije o něco méně, víc plive. Buď mi vypije správný počet dávek, ale v každé dávce něco málo zbyde a nebo vypije pokaždé celou porci, ale třeba o jednu dávku méně.. Nevadí to? Nechci jí to nutit, když to pak už nechce a vypadá spokojeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
6.1.10 10:37

Jani,podle mě to jsou průměrné dávky.Kubčovi třeba teďka ve 2,5měsících dělám dávku 150ml kojvody + 5odměrek=170ml mléka. Krmím podle jeho potřeby, tzn. někdy po 2hodinách, někdy až po 4hodinách, a kolik vypije, tolik vypije(někdy celých 170ml, někdy 110ml). Nikdy ho nenutím dopíjet celou dávku. Já si teda píšu, kdy pil a kolik toho bylo a za ten den si udělám součet, a tím si kontroluju, zda vypije denně podobné množství. Jinak ho ještě obden vážím (mám půjčenou váhu od Dr.), a to je nejlepší kontrola. Mně Dr. řekla, že pokud přibírá naváze, tak je jedno, kolik vypije. Takže mu hlídej hlavně váhu, a zda je spkojený. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
6.1.10 10:50

A někde jsem taky četla, že do 3měsíců věku mají vypít 1/6 své váhy.......nojo, to by měl náš prcek vypít cca 950ml, a vypije jen 820-860ml denně, a přitom podle Dr. krásně prospívá. Takže každé miminko je indviduální. Spíš opravdu hlídej váhu a čilost malé. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
6.1.10 10:54

Ahojky.
Já to dělám asi tak stejně máme 2.měsíce a vypije mně 150.ml.
A stačí mu to si jenom myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
6.1.10 11:08

Tak mě vypije méně.. Na tom Babydreamu doporučují 130 ml dávky a má jich být 6 - 7 vzhledem k jejímu věku.. Větší dávku vypije málokdy, většinou jí těch 130 stačí, někdy dokonce vypije třeba jen 110.. Ale těch dávek 7 není nikdy, těch 6 maximum, víc nechce.. Zkoušela jsem víc UM a pokaždý vypila jiné množství, ale taky tam jiné množství doporučovali.. Tohle jí zatím nejvíc vyhovuje.. Ale nestrádá, roste jako z vody (zítra uvidím, kolik mi za ten měsíc přibrala), tak jí to asi stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
6.1.10 11:21

JAni, určitě jí to stačí. Miminka se prý násilím nemají přepíjet,pokud prospívají. Ale není na škodu se zeptat svojí Dr., jestli to tak děláš správně. Ty taky přeci nejíš každý den stejné množství jídla :-) Samozřejmě, že by neměla jedne vypít celkem pouze500ml a druhý den třeba 900ml, to jsou velké skoky. Ale mně dr. doporučila si hlídat rozmezí až 120ml mezi dny. A pokud vypadá opravdu spokojeně, tak je vše OK. Užívej si to krásné malé miminko. Kubík je o pár dnů starší než KArolínka, a v jejím věku to byl ještě takový králíček. No a teĎ už se řehtá, když mě vidí, kope nožičkama, mlátí do hraček, ráno na mě huláká z postýlky a během dvou dnů perfektně drží hlavičku. Jde to strašně rychle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
6.1.10 11:22

Taky jsem chtěla KArolínku, a měla jsem termín nejdříve 8.11., a pak 3.11......takže máme něc i společného :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
6.1.10 11:51

Tak na mě se už taky pěkně řehtá posledních pár dnů, je to andílek. K doktorce jdu zítra, snad mi nevynadá, že krmím málo :lol: Ona totiž nechce jíst v noci, spinká do rána (někdy i 7 hodin), takže má asi proto o tu dávku méně, ale když jsem jí ze začátku zkoušela na radu doktorky budit (to bylo v době, kdy jsem se snažila kojit), tak stejně jíst odmítala a byla mrzutá)..

Já měla termíny úplně jiné, podle menstruace už 12.10, podle UTZ 26.10, podle výpočtu v nemocnici (nevím, jak na to přišli) asi ještě o 5 dní později a nakonec jsem stejně přenášela do toho třetího :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
6.1.10 12:06

Jani ty dávky jsou fakt doporučené, já se řídila tím, že má za den vypít cca 1/6 své váhy děleno počet krmení malá pila vždycky o něco míň a i měla výkyvy a to má doteď, někdy vypije ráno celou flašu jindy půlku nechá. Nenutím, to samé s jídlem. Pokud přibírá tak bych to neřešila a řídila se tím, kolik chce ona :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
6.1.10 12:06

Jéé, tak ti závidím, že spí tak dlouho. Já si tada olepšila s UM, prootže když jsem kojila, tak spal jen 1,5hodiny, a to jsem šílela. S UM se budí pouze 2× o půlnoci, ve 3 a v 6hod. A přes den jak kdy.
Tak to jsme si krásně termíny skoro prohodily :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
6.1.10 12:48

No já nevím, kolik teď váží (uvidím zítra, jdeme totiž k doktorce), ale možná tu 1/6 nevypije.. Ale roste a fakt je spokojená kočička moje :-)
No mě usíná kolem půlnoci (včera ve 12 s tím, že jedla v 11) a spí třeba do 7. Dneska se ale kolem 5tý vrtila, tak jsem jí vytáhla, nakrmila a zase chrněla skoro do půl 10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová