Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Pudli, ty dávky asi nevychytáme nikdy......dětičky nám bohužel neřeknou dopředu, kolik si dají
Já raději dělám víc, protože se mi párkrát stalo, že jsem dala dávku dle předešlých a myslela si, že víc si nedá. A ouvej, malej chtěl ještě.
Já obrečela i prsa a ty pěkné podprsenky- z chudých jedniček se mi během těhu a kojení vytvořily krásné pevné trojky, a teď mám zase chudé jedničky
Ale co, manžel si mě s 1 bral ![]()
trošku nevýhhodu tam vidím, ohřívání vody, pokud nejsem u někoho doma.
Držm ti palce, aby se srovanola noční vstávání a jak říkáš scény u jídla. To naštěstí neznám-vypije to, co mu dám, i hořký Nutrilon a fenyklivý čaj
Je fajn číst o tom že taky existuje někdo komu kojení nešlo?! Při posledním dítěti jsem se pod tlakem tak snažila až to zase nešlo,měla jsem strašný pocit,že jsem neschopná máma když to nedokážu! Naštěstí máme super doktora,který mi nejen nic nevyčítal,ani nekázal,jen řekl,že kdyžto nejde tak to nejde a hotovo,už o tom nemluvil.Myslím,že se kojení strašně přeceňuje a zdaleko všechno není tak jak všude píšou ![]()
Taky mám doktorku v pohodě, na to, že jsme jen na UM mi řekla, že se hold nedá nic dělat a žádný kecy o tom, jak bych se měla víc snažit. Mám známou, podle které kojit může každá mamina a ta, která nekojí, na to kašle a málo se snaží. Jenže nechápe, že je to jinak, ne vždy to prostě jde a zbytečně se kvůli tomu stresovat nemá cenu..
Jani_m, jestli koukám správně, tak ti malá za ten měsíc přibrala krásně, gratuluju ![]()
S tím pitím se to má tak, že moje ségra mi říkala ať malý dávám pít když už nekojím, že ona dětem pít dávala na doporučení doktorky, takže druhý den když jsme šly na kontrolu, tak jsem se specielně na to pití ptala, bo mi to vrtalo hlavou abych něco nezanedbala a doktorka mi řekla, že nee, že UM je plnohodnotná náhrada MM a tudíž pití napotřebuje, ale na další kontrole se mě tak hloupě ptala jako kolik a čeho jí dávám pít a že prej samozřejmě jí pít mám dávat. Tak jsem koupila Hipp pro spokojená bříška a Kačka mi ho nechce.
A s tím kojením já měla ještě lepší depku. Že nejsem schopná otěhotnět- Malou máma po IUI. Že nejsem schopná porodit- já malá a dítě velký takže císař. Že nejsem schopná dítě normálně krmit- viz moje peripetie s kojením.
Ale naštěstí to byl jedinej šestinedělní stres ( teda zatím):-)
PS: vodu taky používám jen z kohoutku, prej máme kvalitní.
Zoubky: přibrala krásně, až se divím, bála jsem se, aby nepřibrala málo, protože kolikrát se mi fakt zdá, že málo jí.. Ale zjevně jí to stačí a bohatě ![]()
Vždyť jsem ti to říkala, že miminka se ošidit nedají a jen si pijí dle svého - jednou méně jednou více ![]()
No jo, asi je to fakt pravda. Vypadá pořád spokojeně a baští hold tak,jak to vyhovuje jí, ne podle tabulek
Taky mi doktorka doporučila laktobacílky, aby líp kakala, tak jsem zvědavá, jak to pomůže..
Má Dr. laktobacílky doporučila ještě v době kojení pro mě. Pro Kubu nic neříkala. Ale až tam půjdu na 3.měsíční kontrolu, tak se jí zeptám, zda mu je taky můžu dávat, když už to do něj nejde přes MM. Taky bychom potřebovali upravit kakání, spíše frekvenci.
No u mě by už pro mě byly zbytečný
Podle mě to můžeš dát i malýmu, podle mojí doktorky to mimčům nevadí ani při dlouhodobém používání..
No, píšou, že se to může vysypat do lahvičky s krmením. Snad mu to neublíží, není to chemie. Já si to koupila na doporučení Dr., že to půjde přes MM do jeho střev,ale když už nekojím tak je to taky zbytečný. Ale jen jsme chtěla říct, že příznivé účinky to má na moje střeva, tak to určitě pomáhá ![]()
Čau holky,mám 2 balení Beba 2HA 900g,babička špatně koupila,chtěla bych je prodat,1balení za 300,–Kč.V Praze a okolí Kladna doručím osobně,jinak pošlu na dobírku.Jestli máte zájem napište,zavolám zpět.Díky Michala
Zoubky: A když na vlastní kůži víš, jaký to má účinky, na co všechno to pomáhá?
Bude kadit častěji než jednou denně a bez pomoci? Hlavně to potřebuje „zředit“, má normálně tuhou šištičku, tak proto jí to asi jde špatně..
JančaK píše:
S tím pitím se to má tak, že moje ségra mi říkala ať malý dávám pít když už nekojím, že ona dětem pít dávala na doporučení doktorky, takže druhý den když jsme šly na kontrolu, tak jsem se specielně na to pití ptala, bo mi to vrtalo hlavou abych něco nezanedbala a doktorka mi řekla, že nee, že UM je plnohodnotná náhrada MM a tudíž pití napotřebuje, ale na další kontrole se mě tak hloupě ptala jako kolik a čeho jí dávám pít a že prej samozřejmě jí pít mám dávat. Tak jsem koupila Hipp pro spokojená bříška a Kačka mi ho nechce.A s tím kojením já měla ještě lepší depku. Že nejsem schopná otěhotnět- Malou máma po IUI. Že nejsem schopná porodit- já malá a dítě velký takže císař. Že nejsem schopná dítě normálně krmit- viz moje peripetie s kojením.
Ale naštěstí to byl jedinej šestinedělní stres ( teda zatím):-)
PS: vodu taky používám jen z kohoutku, prej máme kvalitní.
jéé, já to měla úplně stejně