Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já na netu nekupuju, ale prý polský Bebilon je náš Nutrilon, jen se jinak jmenuje a vyjde o 100 kč levněji.. Taky jsem o něm uvažovala, ale první jsem právě vyzkoušela jedno balení nutrilonu a zjistila, že nám nevyhovuje. Na mimibazaru ten bebilon prodávaj za nějakých 250 kč ![]()
My HA nepotřebujem, takže to moc neřeším. A ten Hipp moc nedoporučuju, dělá hrudky a je kyselej, nic moc. To ten Babydream je lepší a vyjde ještě levněji (800 g 129 Kč, to máš o 200 Kč míň jak u Nutrilonu
)
Já UM na netu zatím nekupuji, malá zatím na mém mlíčku které odstříkávám.
Ale holky u nás s diskuze normálěn přes mimibazar nakupují a to ty polské mlíka, jak Nutrilon tak Bebu, poláci to mají fakt levnější a přitom je to fakt to samé co u nás, jen polský název. ![]()
A prý se i vyplatí nakupovat v Německu, já nevím, my jsme bez auta, tak se tam nedostanu, ale kámoška tam kupuje pro malýho různý čaje od Hippu, co tu stojej přes 100 Kč, tak ona koupí třeba za 75 a ještě je to větší balení
Tak třeba tam mají levnější i UM.
Tak já na netu nekupuju, ale kupuju přes mmb ten poslký bebilon a jsem spokojená. Beru vždycky 10 krabic najednou takže mě vyjde na zhruba 250 Kč vč. poštovného a pošta mi to přiveze až domů. Pak nemusím pořád přemýšlet, jeslti ještě mám nebo musím koupit. TAdy u nás v lékárně mají vždy jen jednu krabici
takže v dobách největšího pití jsem tam líala každý týden. Teď jsem maximálně spokojená. Jo a teď měla paní i nějakou akci že jsem k tomu dostala kaši zdarma. Prostě služy jak mají být. ![]()
ahoj mamky kojení je super když to jde a nejsou komplikace, první mimi jsem kojila 6 týdnů s příkrmem nešlo to…druhé mimi kojím dodnes je jí 14měsíců a jde to,ale ze začátku šílené bolesti a pak že kojení nebolí, to zase napsali nějací chlapi. Mylsím, že pro každé dítě je nejlepší maminky která je v pohodě ať kojí nebo ne a tak proč někoho odsuzovat? taky jsme někdo tlustý a někdo hubený je to přeci věc každého z nás!
Tak mi odepsala doktorka. Tu lactulosu bych měla používat prý jedině, pokud se nevykadí ani s rourkou, ale pokud se s ní vykaká každý den, je to prý zbytečné. Prý se to za chvilku spraví samo, až se začne víc hýbat.. Už aby to bylo ![]()
Tak na neocate mi pomalu ale jiste zacina hazet bobek. Micham ho do prikrmu, snad to neva. Pije minimalne, ale prikrmu zdlabne treba 250g. Nekdy teda s mezirtevem, vlastne nevim,jestli ho netrapim. Viz moje nova diskuse „dudlickova metoda“ https://www.emimino.cz/…ch-36240/cpu ho jak husu,ale nakonec je spokojen a nebleje
pudlo no stolice u Elišky už dobrý, ale i přesto se to dr. moc nepozdávalo tak udělal aspoň výtěr........malá už teda začala i jíst, vypije teď tak v průměru 6×140ml a v noci teda bere prso. No doufám že jí to žraní chvíli vydrží. Vůbec nevím co to s ní zase bylo. ![]()
Holky rafanek dneska taky nejak pije- tedka si dal 150(po 30 ml postupne michano) a dokonce se tvaril na dalsi porci, ale to jsem radeji nedala, vsak se stejne hnedka ublil..... ze by nejaka hladova vlna?
asi ho budu sledovat a davat mu piti podle hladu a zkusim vysledovat, kdy to je… potrebovala bych nejakej rezim, s flastickou se neda celej den nabizet cerstvych 30 ml…
Pudlo že by Rafánek dostal hlad?
JO hele a jak jsi začínala s příkrmy, já teda sem tam něco zkusím, ale nic do té opice nedostanu, na všechno se šklebí, tak teda nevím co jí dát. ![]()
Katy v tom byl zlatej - po zkusenostech s mlikem jsem byla pripravena na vse, nachystala jsem hnusny hadry pro sebe, tatinek kameru, jaka to bude sranda, az to ne me bude plivat - a on normalne po prvni lzicce krasne oteviral pusinku a snedl napoprve vsechno (asi 50g), az jsem se kvuli alergii bala, jestli toho neni moc. druhy den 70 ml, pak 150, tedka do nej dostanu asi 200. Se hnusne chlubim, co?
Ale cca v polovine pripadu u toho desne breci a musim pouzivat dudlickovou metodu (viz moje diskuse https://www.emimino.cz/…ckach-36240/?…) - dneska mam zase novou teorii. zatimco mliko davat az kdyz rve hladem, prikrm davat cca v case jidla, ale dokud je jeste v pohode. Ale jinak neporadim, problemy s prikrmy jsou caste a bezne.
Jeste mozna jsem cetla, ze detem se ma jidlo dat do prostredka pusinky, ze z kraje ho vystrkuji jazyckem, protoze to jinak neumeji, ne ze by jim nejelo. tak mu zastrkuji lzicku hluboko a otiram jakoby o horni celist.
PUdlo, já bych jí to klidně dala do prostřed pusinky, ale ona tu hubu fakt neotevře a když už jo, tak je to škleb nad škleby a stejně to pluje ven. ![]()
kamaradka mackala holcicce pusinku ze stran, aby otevrela - a casem ji vycvicila, ze jen na lehky dotek tvaricek sama otevira, ale sama ne
teda kdyz je to dobrota, tak jo…