Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
No uvidím podle příštího vážení, když přibere pěkně, tak to snad už přestanu řešit
Spokojeně vypadá a kakání řídký nemá, spíš naopak, má tuhou šišku.. Ale jak jsem tu nedávno řešila, že jí pomáhám denně rourkou, tak už 4 dny kaká sama..
Začíná dost kopat nohama, tak asi se jí ty střeva rozhýbaly.. A všimla jsem si, že se jí dobře kadí v sedátku ![]()
No jasně, že se jí dobře kadí v sedátku.......ty taky přeci u toho neležíš, ale potřebuješ sedět a mačkat si břicho ![]()
A určitě je to spojené s tím častým hýbáním se. Já nesnášela řeči „vydrž, až se bude hýbat, tak ustoupí problémy s prdíky a kakáním“
Ale teĎ musím přiznat, že jsem to nedávno poradila kámošce, až jsem se za to styděla, a je to pravda.......prostě vydržet ![]()
Holky, jak dlouho budete dávat UM 1? Já mám ten Nutrilon 1HA, kde píšou do ukončeného 6.měsíce, ale moje Dr. mi řekla, že už od ukončeneného 4.měsíce můžu dávat 2, že prý jak je pro starší, že by byl pro Kubu sytější. ALe to teda nevím nevím
Asi se budu řídit tím, co je napsáno na krabičce ![]()
ty hele ja mam dojem, jestli ty pokracovaci mlika nejsou opak ridsi… nebo maji min zeleza, nebo neceho urcite maji min…
no tak to já nevím. Ale dodržím doporučení od výrobce a budu ho dávat až do 6.měsíce Cena je stená u 1 i u 2, takže mi o nic nejde. A nebo jsem špatně pochopila Dr., protože mi zároven už od 4.m povolila nějaké mix příkrmy. Stejně k ní jdu příští týden na Prevenar, tak se zeptám ![]()
Taky přestoupím na 2 až od půl roka, nebo jak to je. Prostě jak píšou na krabici.. Ještě mám na příkrmy čas, ale stejně - jak často se ve 4 měsících maj dávat ty různý kašičky, přesnídávky, atd.?
zacinas na obed zeleninkou, nebo muzes zacit i vecerni obilninovou kasi, pokud ti blbe spi. pridavas jeden druh za 3 dny (ja radej za 5). mliko jen kojenecke (do kase treba). varit v kojovode.
Díky
Tak to jsem zvědavá, jak jí to pak bude chutnat, až začneme ![]()
Kaši na noc dávat nebudu muset, malá spí dobře, jen je zvyklá usínat až kolem půlnoci.. Včera sice usnula až v 1, ale zato spala do 9 ![]()
Tak to já jsem na to taky zvědavá. Taky ty kašičky vlastně nepotřebuju, ale Kuba stále nemá jídelní režim, tzn. oběd někdy ve 12 někdy až ve 14hod
V noci je přesný,ale přes den je to cikcak ![]()
holky pokud vám po jedničce nebrečej příliš brzo hlady tak klidně dávejte do půl roku. Moje malá ale kolem 5. měsíce už měla hlad co 2 hodiny, dřív vydržela v pohodě 3 hodiny i dýl a doktorka mi řekla že klidně můžu dát už nutrilon2 že dřív byl taky od 4. měsíce jen se to teď na krabicích posunulo ale je to pořád to samé. A pomohlo to, malá se zasytila a byla zase spokojená. Ale ona je celkově žroutík tak už jí to prostě nestačilo. ![]()
Panuško, aha. Proto mi Dr. řekla, že můžu dát Nutrilon 2 už ve 4.měsíci. No uvidíme, jak Kuba dlouho vydrží na 1. I když je pravda, že přes den si občas řekne po 2hodinách, ale v noci je to OK
zoubky malá vnoci taky vydržela v pohodě, ale přes sden už to byl boj tak jsem to zkusila a bylo to v pohodě. ![]()
Tak malou zatím 1 zasytí a ani mi doktorka nic neříkala, že bych mohla dávat i 2.. Dneska mi malá spala až do 10 a vlastně 11 hodin nejedla!! Není to až moc? Nemůže jí to ublížit? Já se ani nevzbudila, jinak bych jí z postýlky vytáhla dřív..
Jani****, já si myslím, že by se vzbudila, kdyby byla hladová. Mně Dr. řekla, že od 2.měsíce už se mám řídit jeho potřebou jídla - do 2.měsíce je prý potřeba, aby jedla miminka asoň po 3hodinách. Jen jestli ještě není nemocná, to jsou pak děcka moc psavá, a měla by mít častěji dost tekutin.
jani, mojí malé jsou 4 měsíce a dnes jsme vypily 560ml:-(((, když byla mladší taky si dala i 700 za den, je to u nás s jídlem horší a horší, jediné co mě uklidnuje,že se tváří tak spokojeně, pěkně si hraje,je akčí,už se točí, řve pouze když ji dávám mlíko.Většina pediatrů má váhu na pujčení, nebo se zkus domluvit, že malá špatně papá, jestli si ji nemůžeš chodit jednou týdně převážit na středisko, jinak tvoje malá má moc pěknou váhu, my máme 6 kg ve čtyřech měsících…