Někdo prostě nekojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4972
26.1.10 11:53

Zoubky já u ní byla před měsícem a říkala, že prevenar, který je zdarma je na 7 typů nemoci s tím, že je i nový, který je na 13, ale ten je zatím hrazený a údajně by od února měl být taky zdarma. Jenže prý nebude zdarma a ten Synflorix je zase proti 10 typům, takže bych řekla, že je lepší než starý typ prevenaru.. Kámoška malýmu nechala píchnout synflorix ještě v době, kdy byl placený a nestěžovala si na žádné vedlejší účinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
26.1.10 11:54

Jani, teď jsem koukala na www.prevenar.cz, kde v sekci Novinky je věta:
Dovolujeme si Vás informovat, že pro děti mezi třetím až pátým měsícem věku, u kterých bylo v roce 2010 očkování Prevenarem zahájeno, je Prevenar plně hrazen z veřejného zdravotního pojištění.

Takže je tam zahrnut i ten tzv. nový............i když já moc nevím, co je nový a starý Prevenar :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
26.1.10 11:57

Koukám, že jsi stihla odpovědět dřív :-)
Já to moc neštudovala, protože si nemůžu dovolit platit další peníze za očkování, i když vím, že jde o zdraví miminka. S těma vedlejšíma účinkama je to asi individuální jako s UM.
Konzultovala jsem to i s mojí mamkou a shodly jsme se na Prevenaru. Uvidíš, co ti řekne Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
26.1.10 12:03

Já nevím no, uvidíme :-) Taky bych si to nemohla dovolit zaplatit, ještě že je to zadarmo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
26.1.10 14:44

Holky me ockovani proti pneumokokum uplne uteklo. Mudra to na me vybalila na petimesicni kontrole s tim, ze vcera bylo pozde (a to doslova, protoze mu bylo 5 mesicu 3.1 (neděle) a my meli kontrolu 4.1 - takze to realne fakt neslo stihnout). Otazka je, jak by se to proplacelo, kdybych si bejvala tu prvni davku zaplatila. Vedely jste dopredu, ze to bude hrazene? Ja vubec, jsem nejak uplne mimo.
No kazdopadne do toho 5m jsme meli zavaznejsi zdravotni potize, stejne bych ho ockovat nedala, tedka zvazuju, ze bych hoi naockovala az se skonci s tema hexama, pak je skoro rok ockovaci pauza -jestli teda bude mit lepsi ekzem, ale zase to platit ze svyho, kdyz jsem to mohla mit na pojistovnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
26.1.10 14:59

Pudlo, já jsem o tom četla už během těhotenství a říkala mi to kamarádka, že se to musí sihnout do 5.měsíce věku, že by to měla od 1.1.2010 pojišťovna. A pak jsem s ena to ptala Dr. před Vánoci a ona řekla, že jo, že to bude pojišťovna hradit. Mně zase utekl nějaký nový Preveran 13(jak o něm psala Jana) a ten Sinflorix. Ale nevadí, aspoň něco má Kuba :lol:
Ale ani nevím, kolik ten Prevenar stojí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
26.1.10 15:00

Jani, máte krásného pejska. :lol: To je nějaký terierék? Něco jako Jack Russel teriér, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
26.1.10 15:01

Pudlo já nedala očkovat malou vůbec, řekla jsem si že počkám až jak bude nemocná a když tak dám naočkovat pak. Přijde mi zbytečné do ní teď cpát něco co třeba ani nebude potřeba, jen protože je na to reklama. Ale to je jen můj názor, nikomu to nevnucuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
26.1.10 15:04

Panuško, no vidíš, a já se bála, že by mohlo být „pak“ pozdě. A hlavně znám pneumokokový případ tady ze sousedství. A bohužel pak znám i případ 2leté holčičky s meningokokem vedle v baráku, bohužel skončil špatně :cry: ......ten se teda Prevenaru netýká, ale prostě i to mě vyplašilo, že smrt si nevybírá :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
26.1.10 15:09

Holky, jiný dotaz. Chodíte s děckama v těchto mrazech ven? Dneska je třeba krásně slunečno,ale mráz je pěkný. Venku jsem s kUbou nebyla už 3dny. Zítra teda musím do města, a samozřejmě mu boudičku zakreju takovou tou slídou. Ale nevím, jestli třeba můžu jít na procházku na 2hodiny. Vím, že se píše, že můžou do -5st.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
26.1.10 15:10

zoubky chápu to je jasný. Každý to máme jinak. Já zase pátrala ve svém okolí a nikdo moc očkovat nedával. Třeba když měli starší dítě ve školce a malé doma pak jo. Ale jak říkám, je to každého věc. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
26.1.10 15:20

Jo, já to beru, já jsem jenom taky napsala, proč jsem dala očkovat.......a samozřejmě, že to pojišťovna hradí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
26.1.10 15:22

Vím, že tady nění inzerce, ale neznáte někoho, kdo by prodával cestovní postýlku? A nebo mi můžete doporučit nějaký typ, který máte doma a je dobrý?
Potřebujeme jí teda až od května na chalupu, ale už pátrám teďka. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
26.1.10 15:49

¨zoubky já s malím taky nwbyla tak 4 dny venku je moc zima na té kalmetizaci ( měření vřídko po TBC) nám řekli že nemusíme na očkování ve dvou letech tak z toho přece jen zjistí že je sam ok :-)

• Citovat
  • Upravit
43029
26.1.10 16:38

panusko ja na zanety usi jako mala docela trpela a nejspis jsem mela i komplikace, mozna i nepoznanou meningitidu, bo mam tedka poskozeny sluch, nastesti jen na jednom uchu. takze jsem spis pro ockovani, jenze odcad pocad - kdyz jsem resila rafankovo kakani krve a kvuli ekzemnu jsme skoro odkladali hexu.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová