Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
zoubky predd kazdym krmenim je to blbost, vyvaruje se jednou denne a i od toho pomalu ustupuju. do 6m bych vyvarovala 1× denne - delala jsem to v MW
Pudloslavo, tak to jsi mě uklidnila, že nejsem čuně
Oni to totiž píší i na krabici UM, že se má před každým krmením. A můžu se zeptat, jak se vyváří v MW? Na to jsou ty speciální nádoby? Nebo myslíš, že stačí vyváření na plotně postaru? Dokonce vyvářím i štětku na flašky. Ale už musím koupit novou, ona se mi trošku rozpadla ![]()
Jj pravda stačí jednou denně bohatě stačí,to bys nedělala nic jinýho než vyvářela.Já taky vyvářela v obyč.vodě a pohoda,a od půl roka už postupně ubírala,takže třeba 3-4×týdně,a teď už třeba jen 1× za 14dní
Prostě jen pořádně vymeju ![]()
Christy, díky za uklidnění. A vymýváš klasicky štětkou a teplou vodou......bez saponátu, že? Já teda už krmím UM přes dva měsíce,ale až teĎ jsem znejistěla, zda to dělám dobře
...........jen jsem dala na rady mojí mamky.......takže pro někoho to fakt dělám zasataralým způsobem ![]()
on ,hodně záleží jak je mimi malý do půl roku jsem vyvařovla před každým jídlem,potom jen lahvičky na mlíko ,ne misky na příkrmy.V nemocnici neměli sterilizátory vůbec,počítali s tím,že matky s miminy kojí,tak jsem to aspon vždy vypláchla vařící vodou,ale stejně jsme si odtamtud přivezli rotaviry.Jinak lahvičky umívat vodou teplou se saponátem-je potřeba to odmastit-a pak opláchnout čistou vodou.Kartáč se nevyvařuje-není na to dělanej-musí se častěji měnit.Taky se nedají vyvařovat některé dávkovače léků,to je pak lepší koupit v lékárně inj.stříkačku,ta se vyvařovat dá ![]()
meju štětkou bez saponátu, ale někdy i houbičkou se saponátem, ono to mlíko je celke mastný
sterilizuji v MV tak, ze to dam do pladstove misky s vikem, ve kterem je dirka, na dno dam trosku vody a varim cca 7 minut vicemene v pare.lahvicky dsavam nalezato a dbam na to, aby i v kazde z nioch byla troska vody.
zustava potom na nich vodni kamen, ktery utiram cistou uterkou
tedka mame novou MW s naparovakem, tak sterilizuji v tom, je to vicemene stejny., sterilizator do MW je jen parak na knedliky.
pavla konyová píše:
on ,hodně záleží jak je mimi malý do půl roku jsem vyvařovla před každým jídlem,potom jen lahvičky na mlíko ,ne misky na příkrmy.V nemocnici neměli sterilizátory vůbec,počítali s tím,že matky s miminy kojí,tak jsem to aspon vždy vypláchla vařící vodou,ale stejně jsme si odtamtud přivezli rotaviry.Jinak lahvičky umívat vodou teplou se saponátem-je potřeba to odmastit-a pak opláchnout čistou vodou.Kartáč se nevyvařuje-není na to dělanej-musí se častěji měnit.Taky se nedají vyvařovat některé dávkovače léků,to je pak lepší koupit v lékárně inj.stříkačku,ta se vyvařovat dá
strikacka vyvarovat? to jsem zskusila jednou .....
Zoubky já popravdě taky nevyvařuju před každým krmením, někdy ani ne denně, snad to nevadí? ![]()
vymývám normálně teplou vodou s jarem kartáčem, pak vypláchnu čistou vodou a nechám okapat.. A občas vyvařím tím stylem, že si uvařím vodu v kastrolu, lahvičku tam hodím, dám poklici a nechám cca 5 minut..
A kartáč se mi taky rozpadl, ulomil se mi ten menší na dudlík.. ![]()
asi jsi to nechala vyvařovat moc dlouho ,mě ty obyč.šly.ale z dávkovače od panadolu mi zbyla housenka zkroucená
jinak jsem taky používala MW (nádobu od Aventu).
Holky, díky za rady. Zkusím tu nádobu do MW, a jinak budu vyvřovyt tak, jako před tím. Hlavně, že jste mě neukamenovaly za vyváření 3× denně ![]()
A jak často je tedy nutné vyvářet u tříměsíčního mimi? Ať teda něco nezanedbám, když to tu tak čtu
Taky právě jsem na tohle lempl
do 6m je ta imunita ditete celkem vachrlata a mliko je docela pro bakterie basta, radej bych to cas od casu vyvarila...... neni spatne udelat si ritual a v te MW to neni zadna prace.
čas od času je co? 1× denně? Nebo častěji? Já to občas dělám třeba 2× týdne
Co je ten MW?
Zoubky,vymývám saponátem a štetkou,a oplachuju vařicí vodou,štetku nevyvářím
je to starej způsob,ale vyhovoval ![]()
nevim já aj maminy okolo mě jsme vyvařovaly do půl roka 1× denně,a děti neměli žádnou újmu ![]()