Někdo prostě nekojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43029
2.2.10 10:32

zoubky predd kazdym krmenim je to blbost, vyvaruje se jednou denne a i od toho pomalu ustupuju. do 6m bych vyvarovala 1× denne - delala jsem to v MW

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
2.2.10 10:38

Pudloslavo, tak to jsi mě uklidnila, že nejsem čuně :-) Oni to totiž píší i na krabici UM, že se má před každým krmením. A můžu se zeptat, jak se vyváří v MW? Na to jsou ty speciální nádoby? Nebo myslíš, že stačí vyváření na plotně postaru? Dokonce vyvářím i štětku na flašky. Ale už musím koupit novou, ona se mi trošku rozpadla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
2.2.10 10:39

Jj pravda stačí jednou denně bohatě stačí,to bys nedělala nic jinýho než vyvářela.Já taky vyvářela v obyč.vodě a pohoda,a od půl roka už postupně ubírala,takže třeba 3-4×týdně,a teď už třeba jen 1× za 14dní :-) Prostě jen pořádně vymeju :-)

• Citovat
  • Upravit
17226
2.2.10 10:45

Christy, díky za uklidnění. A vymýváš klasicky štětkou a teplou vodou......bez saponátu, že? Já teda už krmím UM přes dva měsíce,ale až teĎ jsem znejistěla, zda to dělám dobře :nevim: ...........jen jsem dala na rady mojí mamky.......takže pro někoho to fakt dělám zasataralým způsobem :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavla konyová
2.2.10 11:03

on ,hodně záleží jak je mimi malý do půl roku jsem vyvařovla před každým jídlem,potom jen lahvičky na mlíko ,ne misky na příkrmy.V nemocnici neměli sterilizátory vůbec,počítali s tím,že matky s miminy kojí,tak jsem to aspon vždy vypláchla vařící vodou,ale stejně jsme si odtamtud přivezli rotaviry.Jinak lahvičky umívat vodou teplou se saponátem-je potřeba to odmastit-a pak opláchnout čistou vodou.Kartáč se nevyvařuje-není na to dělanej-musí se častěji měnit.Taky se nedají vyvařovat některé dávkovače léků,to je pak lepší koupit v lékárně inj.stříkačku,ta se vyvařovat dá :-)

• Citovat
  • Upravit
43029
2.2.10 11:10

meju štětkou bez saponátu, ale někdy i houbičkou se saponátem, ono to mlíko je celke mastný
sterilizuji v MV tak, ze to dam do pladstove misky s vikem, ve kterem je dirka, na dno dam trosku vody a varim cca 7 minut vicemene v pare.lahvicky dsavam nalezato a dbam na to, aby i v kazde z nioch byla troska vody.
zustava potom na nich vodni kamen, ktery utiram cistou uterkou
tedka mame novou MW s naparovakem, tak sterilizuji v tom, je to vicemene stejny., sterilizator do MW je jen parak na knedliky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
2.2.10 11:11
pavla konyová píše:
on ,hodně záleží jak je mimi malý do půl roku jsem vyvařovla před každým jídlem,potom jen lahvičky na mlíko ,ne misky na příkrmy.V nemocnici neměli sterilizátory vůbec,počítali s tím,že matky s miminy kojí,tak jsem to aspon vždy vypláchla vařící vodou,ale stejně jsme si odtamtud přivezli rotaviry.Jinak lahvičky umívat vodou teplou se saponátem-je potřeba to odmastit-a pak opláchnout čistou vodou.Kartáč se nevyvařuje-není na to dělanej-musí se častěji měnit.Taky se nedají vyvařovat některé dávkovače léků,to je pak lepší koupit v lékárně inj.stříkačku,ta se vyvařovat dá :-)

strikacka vyvarovat? to jsem zskusila jednou .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
2.2.10 11:12

Zoubky já popravdě taky nevyvařuju před každým krmením, někdy ani ne denně, snad to nevadí? :oops:
vymývám normálně teplou vodou s jarem kartáčem, pak vypláchnu čistou vodou a nechám okapat.. A občas vyvařím tím stylem, že si uvařím vodu v kastrolu, lahvičku tam hodím, dám poklici a nechám cca 5 minut..
A kartáč se mi taky rozpadl, ulomil se mi ten menší na dudlík.. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavla konyová
2.2.10 11:21

asi jsi to nechala vyvařovat moc dlouho ,mě ty obyč.šly.ale z dávkovače od panadolu mi zbyla housenka zkroucená :lol: jinak jsem taky používala MW (nádobu od Aventu).

• Citovat
  • Upravit
17226
2.2.10 11:39

Holky, díky za rady. Zkusím tu nádobu do MW, a jinak budu vyvřovyt tak, jako před tím. Hlavně, že jste mě neukamenovaly za vyváření 3× denně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
2.2.10 11:46

A jak často je tedy nutné vyvářet u tříměsíčního mimi? Ať teda něco nezanedbám, když to tu tak čtu :-) Taky právě jsem na tohle lempl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
2.2.10 11:54

do 6m je ta imunita ditete celkem vachrlata a mliko je docela pro bakterie basta, radej bych to cas od casu vyvarila...... neni spatne udelat si ritual a v te MW to neni zadna prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
2.2.10 11:59

čas od času je co? 1× denně? Nebo častěji? Já to občas dělám třeba 2× týdne :oops: Co je ten MW?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
2.2.10 12:10

Zoubky,vymývám saponátem a štetkou,a oplachuju vařicí vodou,štetku nevyvářím :-) je to starej způsob,ale vyhovoval :-)

• Citovat
  • Upravit
Rose-k
2.2.10 12:12

nevim já aj maminy okolo mě jsme vyvařovaly do půl roka 1× denně,a děti neměli žádnou újmu :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová