Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Martino(amenus33), proboha nestresuj se! Já mám pocit, že čím více máme v této době vymožeností a domácích pomocníků, tak tím více jsme jako matky tlačené do kojení a původních stylů starání se o miminko. Já taky chtěla kojit, ale jak už tu bylo několikrát napsáno - když to nejde, tak to nejde
. A abys stresovala ještě svoje miminko v bříšku, tak se na to vykašli. Ale nevím, zda hned kupovat UM? Nejdřív si počkej na to, jak ti to půjde. Asi hned dopředu neodhadneš, jaký typ UM mu bude vyhovovat. A to, že jsi nekojila první kluky, neznamená, že nebudeš kojit další dítě............držím palce ![]()
Jani, tak to mě teda mrzí, a moc dobře chápu, že 3tis. nestačí na UM a chod domácnosti
Ono to pomalu nestačí ani na UM a plenky. Tak ti budu držet palečky, ať se ti to podaří nějak vyřešit ![]()
A jak malá papá? Už jí střídáš ty dávky?
Ještě že malý vyhovuje ten Babydream, to je cca 500 Kč měsíčně, to ještě jde.. A plínky máme, nakoupili jsme je v akci a mám 6 balíků ![]()
Zkusila jsem písnout email do banky, že to chci nějak řešit, tak uvidím.. Chci, ať mi domluví schůzku s někým, kdo předem bude vědět, proč přijdu.. Protože když tam půjdu zase jen tak, tak mě vykopnou jak tenkrát..
Jinak to střídám.. Někdy to vypije, někdy ne.. Ale celkem to jde.. ![]()
Už se trochu vzpamatovávám z toho šoku
No jo, ono to nějak dopadne, i když nevím teda jak..
![]()
Jani, 500měsíčně? Tak to je bomba
My máme ten Nutrilon 400g za 270č na 2,5dne
Takže pěkná pálka za měsíc. Proot teď budu kupovat přes net ten polský Bebilon, ten je o 100Kč levnější, a to už je potom znát
Kubíkovi taky kupuju plenky v akcích nebo mám ty slevové kupony do DM, ale už ho nějak tlačí velikost 5-9kg
Jediné, co nechci, jsu Pampersky - ty mi pročůral a má z nich vyrážku. Jinak mu nevadí ani obyč Babydream nebo Babylove
No stojí 129 kč a je zhruba na týden ![]()
No já kupovala sleep and play 2 a ty byly super, s pružnými pásky.. Pak jsme nakoupili do zásoby 3 v akci a ty bohužel pružný pásky nemají, takže taky nejsem spokojená..
Mám ještě tři balíky.. A pak tři balíky active baby, ty jsou celkem dobrý, taky je máme v akci, jinak jsou docela drahý..
Já mám kuponky na plínky 2-5 kg, takže smůla.. ![]()
Zoubky a tyhle plínky stojí kolik a kolik jich tam je? Ať si spočtu, jestli se vyplatí.. A nemáš zkušenost s Clever z Billy? Tu my máme nejblíž totiž..
Jani, já vždy počítám cenu za 1ks, protože každá firma má jiný počet plenek v balení. Ty Babydream z Rossmannu stojí 3,75Kč/1plenku, Babylove z DM(ale mám ještě staré slevové kupony) a zelené Alana taky DM (tam mám novou slevu) vychází na 3,50Kč/plenka - velikost 4-9kg.Takže určitě levné proti Pampers. A pak v Intersparu, kam jezídme na klasické nákupy, mají často slevu na Huggies, které si nemůžu vynachválit, a tam seženu taky 3,50/plenku s pružným páskem. Samozřejmě, čím větší plenka, tím dražší
A hlavně, my tu mám edvě drgerie u Vietnamců, a tam někdy kupuju Huggies bez pružného pásku za 3,20Kč. Billa bohužel u nás není, tak nemám porovnání.
Taky to tak dělám.. Já mám pampers sleep and play v akci za 2,60 za kus a pampers active baby za 3,30 v akci (a k těm byl plastový box, který se hodí v budoucnu třeba na hračky)
Neocate stoji 1600 kč pixla 450 g, ale doplatek je tedka na Bulovce jen 95 Kč, to se dá. vydrží mu asi 3,5 dne, protože mlíko nerad - pro socky docela štěstí.
manžel dostal výpověď. ještě má odstupný a máme rezervu, ale pro architekty moc práce není. nechcete některá nakreslit barák? No počé situaci, co..... současnítám že asi ne, v
Jani, tak to super cena
A to máš s nějakou slevou nebo je to někde akce?
Pudli, s tou prací je to fakt hnusný a je mi to líto
A to Neocaté je něco specálního? To neznám
Asi na předpis, co? A nějak jsem nepochopila tvoje poslední věty, asi ti utekla písmenka ![]()
Pudlo, když nám ten nákres zaplatíš a barák postavíš, tak klidně ![]()
Zoubky to byla v bille akce, ty SaP za 149 kč! A v DM měli 2× active baby + box za 618 kč s tím, že jsem si zřídila zákaznickou kartu, dostala kupon na 25 % slevu na jeden výrobek, tak jsem ho použila na ty plíny a vyšly mě asi na 460 kč
Ten můj přišel o práci měsíc po tom, co jsem otěhotněla a pak byl půl roku na pracáku.. Teď dělá za 10 tisíc, což je málo, ale lepší než nic, je z tý práce nešťastnej, ale nic lepšího není, takže prostě čekáme, jak se to vyvine a až začnou někde nabírat, tak snad bude líp.. ![]()
zoubky píše:
Jani, tak to super cenaA to máš s nějakou slevou nebo je to někde akce?
Pudli, s tou prací je to fakt hnusný a je mi to lítoA to Neocaté je něco specálního? To neznám
Asi na předpis, co? A nějak jsem nepochopila tvoje poslední věty, asi ti utekla písmenka
mam notas a casto mi skoci kursor nekam doprostred textu, kdyz se te placicky omylem dotknu
jana_m myslela jsem to jako moznost prividelku pro manzela
ne ze by se na pracaku tak nudil …:-)))