Někdo prostě nekojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17226
17.5.10 12:25
piskotek11 píše:
ahoj všem maminkám nedá m to abych sem taky nenapsala, já svoji malou kojila asi jen 14 dní a pak uz sem to psychicky nezvládla páč jsem měla hrozně málo mlíčka a maou jsem chctě nechtě musela dokrmit sice se za to teď stydím a vyčítám si to že jsem to vzdala tak brzy ale rvalo mi srdce když malá plakala hlady a já jí nemohla dát dostatek svého mlíka tak jsme nakonec skončily na nutrilonu ale říkám si že snad až budeme mít druhé dítko tak snad to bude lepší a nebudu takový posera jako s malou :oops:

Ahojky, jen se chci zeptat, proč se považuješ za poseru a obviňuješ se, že jsi se nepokračovala v kojení…určitě jsi pro ní (i pro svoji psychiku) udělala vše, co jsi tehdy považovala za nutné, a to je důležité :palec: Sama píšeš, jak jsi byla něšťastná, že ti malá pláče hlady, tak není důvod cítit vinu. Psychika musí být v pořádku i u matky. Pokud by se mi to samé, co se mi stalo u Kubíka, satlo i u druhého dítěte, tak budu pokračovat stejně, ať si okolí říká, co chce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
18.5.10 10:28

Piskotek11 Nic si z toho nedělej, já na tom byla uplně stejně jako ty kojila sem 14 dní. Taky sem to obrečela, to je jasný, ale pak sem si řekla, že mimi potřebuje vyrovnanou mamku a ne uřvanou hysterku :-D . A krásně nám holka roste a mlíčko ji chutná. Byli nám 4 měsíce a začínáme s mrkvičkou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.5.10 15:42

boj s kojenim

Ahoj vsem zacinajicim ne-kojicim maminkam! Moje Majdalenka se narodila pred 3 tydny v Podoli. Bohuzel kvuli tomu, ze byla v podatate celou pulku tehotenstvi koncem panevnim a az do konce se ta moje svehlavicka odmitla otocit. Proc by se taky tlacila nekam, kam se nevejde, kdyz se muze nechat jako nazehlena princezna v pohode vyndat z briska, ze? A mamino premlouvani nepomohlo … Takze po cisarskem rezu u ktereho jsme mely i tatinka mi malou nosily kazde 3 hodinky na prikladani. Mala ale byla celkem zasobena z briska (3550g a 55cm) a tak prvni 2 dny ji ani nenapadlo se zkusit prisat. Ani sestricky si nevedely rady. Mala proste porad spala a spala… cpaly ji to moje prso do pusy i nasilim a nic… Bala jsem se, ze nebudu mit mlicko, ale uz druhy den jsem mela mlezivo a 3 den se prsa zacala nalevat… jenze mala vubec nepila… pres veskerou snahu se prisala jen nachvilku, vysosla max 5-10 ml a spala jako dudek u toho prsa i hodinu. Nic nepomohlo simrani pod bradickou, za ouskem, na nozickach..dokonce ani oplach obliceje studenou vodou .. proste spac a tak to slo den za dnem… mirne se zvedal objem vypiteho mlicka na 30.. pak az na 50 ml, ale ne pri kazdem prilozeni…porad jenom spala a zacala nam hubnout. Zhubla vic nez 10% porodni vahy a tak ji zacaly dokrmovat Nutrilonem… no a tim byl s kojenim temer konec a s nalitymi prsy taktez. Mlicka ubyvalo a ubyvalo.. odsvacku mi ani nenabidly. To az den pred propustenim napadlo me, ale na nove rozbehnuti laktace uz bylo pozde. Z lahvicky vysosla vzdycky vsechno a z prsu nic moc… nakonec jsme byly v porodnici celych 11 dni, nez zacala pribirat. Sly jsme domu s vahou 3400g, ale na prikrmech. Doma jsem zrusila flasku, zacala dokrmovat strikackou a snazila se malou prikladat k prsu.. ale to byly ( astale jsou, protoze to porad zkousim) boje!!! Psychicky jsem se zacala hroutit. Mala skrabala, odtahovala se od prsa a zaboha ke me nechtela a dosud nechce… Podari se mi ji prilozit jen v noci, nebo kdyz vychytam, ze je hodne rozespala a ne uplne hladova… to neco sosne (typla bych tak 10) a pak dostane zachvat vzteku, ze to netece … Mela jsem desny pocti, ze jsem neschopna matka, ze ji nemuzu dat to nejlepsi (MM), ze ke me nebude chtit ani pochovat, protoze si bude myslet, ze ji zase jdu cpat prso … kamaradi mi rikaly, at se nehroutim, ze na UM vyroslt kde kdo (nokonec i ja byla kojena jen 2 mesice a pak na sunaru) ale ten prvni tyden po navratu z porodnice byl opravdu krizovy … i nas tatinek uz ze me nemohl, jak jsem se porad jen obvinovala. Detska doktorka se tvarila kysele, ze se nedari kojit, ze urcite delam neco spatne.. po tydnu jsme sly s malou opet na kontrolu a na prevazeni k Mudr. Za tyden nabrala na 3600g (200g za tyden), coz je parada … rekla jsem si, ze je vlastne lepsi, kdyz prospiva i kdyz castecne na Nutrilonu 1 a castecne na odstrikanem MM. Ale slzicky mi tecou jeste dnes, ze plne nekojim. Chodim do laktacni ligy na konzultace, piju kojici caje, beru homeopatika na laktaci, ale mlicka je porad malo. Odstrikavam pomoci elektricke odsvacky kazde 2 hodiny, mam uplne zhmozdene bradavky, ale mam pocit, ze delam vse co muzu a pokud to holt nepujde, tak az mlicko dojde, zbyde nam jen UM…Tohle tempo se stjene neda si dlouho vydrzet. Doufam,ze se do konce 6ti nedeli srovnam a snad to prestanu tak prozivat. Svet se asi opravdu nezbori. Ale ten pocit, ze prichazim o neco intimniho a jedinecneho s malou je desny… Treba se to jeste zlomi, mala prijde na to, ze prisat se a sosat umi a treba se ta laktace jetse nastartuje… no uvidime. Kazdopadne drzim palce kazde mamince, ktera valci tak jako my. No nakonec prospivajici dite a spokojena maminka…to je oc tu bezi a jestli to holt bude z M ci UM… vem cert! Dobromila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
20.5.10 17:02

devcata to musi byt agonie. je desne tezke prestat kojit, kojeni je droga a hormony nas k tomu nuti. ale kdyz prestanete, za nejaky cas se srovnate - ja se srovnala asi za 10 dni - vlastne co jsem prestala odsavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.10 13:36

Taky jsem alergicka na vety tzou … to pujde, kdyz budes opravdu chtit … dneska jsem byla opet u laktacni poradkyne. Po te elktricke odsavacce, mem castcenem uklidneni se a kdo vi jeste po cem, se alespon o chloupek zvedla tvorba mlicka. Majdalenka ted dostava mlicko a Nutrilon tak pul na pul … coz ma jeste porad cenu. a tak mi laktacni rikala, ze tam mela maminku, ktera odsala denne jen jednu davku mlicka (sbirala ji chudak vzdycky cely den a jinak dokrmovala) a pry to vydrzela 4 mesice … tak uvidime. Kazdopadne je to motivace. Mrzi me, ze mas zanety a bolava prsa .. me trapi zatim jen ty bradavky, tak mazu Bepantenem … Taky jsem se rozhodla, ze zainvestuju cca 3500,– a koupim tu elektrickou odsavacku od Medely . Swing. Zkousela jsem ji u laktacni…U nas jsou problemem i ty kloboucky … bez nich se mala ani nesnazi prisat. s nima obcas alespon neco vysosne. Ale je znat, ze jak nabira na sile, tak ma i vetsi tah u toho prsa .. i kdyz stale 3×nasaje a pak chrupka (pokud se se mnou rovnou nepere) …Kazdopadne jsem rada (bohuzel), ze v tom nejsem sama. Ze nas ne-kojicich maminek je vic … a tak se nebojime vlka nic :o)
Dobromila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.10 18:47

Donaga

Dekuju moc za tzp. Ja mam tu rucni od Aventu ISIS s via poharkama a odsavala jsme s ni do te doby, nez jsme si pujcila v panice ze ztarty mlicka tu elektrickou. Musim rict, ze ta elektricka asi vytahne vic mlicka a neboli me z ni palec na ruce :o) I kdyz asi zkusim pri dalsim odsavani znovu tu manualni a porovnam produkci… Kazdopadne to s tou rucni slo lepe, kdyz jsme vyndala tu mmasazni silikonovou vlozku. A taky me dost rozciluje, ze se mi celkem casto vcucne ta hvezdicka, co ma byt yespodu te hlavy dovnitr a ja musim rozebrat celou odsavacku, abych ji tam zase dobre umistila … Dam vedet, jak jsme v porovnani s elektrickou dopadla .. Tak drzime s Madlenkou palce, at se nam ti nasi andilci trosku umoudri a zacnou sosat a prsa at se rychle hoji …
Dobromila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.5.10 18:22

Ahojte holky :o) Stazicka je krasne jmeno :o)Dekujeme za pozdravy :o) Zkousela jsem porovanavat to odsavani rucni a elektrickou … co do mnozstvi asi na stejno.. U te rucni je obrovske plus v tom, ze kdyz to boli (a to ty moje prsa uz boli jako cert, dokonce mam uz z toho odsavani na dvorcich takove male modrinky) tak proste pustis packu a bolest prestane. Kdezto nez nastelujes tu elektrickou je to pomaly …To je besny, co my pro ty mrnousky vydrzime, ze ? dokonce jsme se dneska pristihla pri tom, kdyz jsme byly s Majdulkou na zahradce v cukrarne a prisla tam taky mladicka maminka, ze ji normalne koukam na prsa a dumam, jestli koji, nebo ne… Jsem jak prastena. ale musim rict, ze jak postupue ten cas, psychika se lepsi..za coz jsme neskonale vdecna :o) Nam je dneska 25 dni , koli kje vlastne stazicce? Vy jste o tzden starsi, ze ? jinak k tem retencim… obdivuju Te, ze zatinas zuby a stale mas vuli a nevzdavas to… Ja si rikala, ze az mi tz bradavky rozpraskaj, ma Majdulka utrum..... ale asi bych se taky snazila i pres tu bolest … Tak se holky drzte a zase se ozvete :o) napisu ti i muj email, abzchom tady nezabiraly misto v diskuzi … kocicka007@seznam.cz. Tak pusinku Stazicce a pa.
Majda a D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
26.5.10 21:53

Přesně tak, souhlasím. Když jsme byli v porodnici, tak se mi malá nechtěla přisávat, zkoušeli jsme to i hodinu než se chytla. Na pokoji jsem byla s paní, která svoji holčičku přiložila k prsu a hned se ji chytla, bylo mě to tak strašně líto, že nám to nejde! Ke každému kojení jsem volala dětskou sestru a už mě bylo trapně. Probrečela jsem to tam. Nervy nejspíš způsobili to, že po návratu z porodnice, když už se naučila přisát jsem najednou měla mlíčka málo a malá nepřibývala :cry: Zkoušela jsem všechno, homeopatika, odstříkávání, častější přikládání… Nic…!!! Byla jsem na sebe naštvaná, že jsem to tak podělala. Takže jsme na UM H.A. malé to strašně chutná. Ze začátku jsem ještě před tím než jsem ji dala lahvičku nakojila, ale s postupem času byla čím dál vybíravější a ani ten trošek mého mlíčka, co jsem ji zkoušela pořád kojit, nechtěla. Vydrží chvilku sát pak se odtáhne a začně strašně plakat až jí tečou slzičky. Nabídnu tedy lahvičku a ta saje jak zjednaná… Už se nebudeme ani jedna trápit. Stejně když už nevytahá tak se neutvoří mlíčko. Je mi to strašně líto, že jsem to tak zkazila… :-x Dominička ale nestrádá, Um ji chutná a já doufám, že ji do budoucna nic chybět nebude!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
27.5.10 07:28

Ahoj, tak u nás to bylo stejné. Už vporodnici se malý po chvilce odtrhával a začal plakat. Pak už jsem měla nervy před každým kojením.
Když jsem se ptala sestřičky kolik maminek odchází s tím, že kojí. Tak říkala, že všechny…no, nevím a i kdyby, tak nikdo už neví, jestli to tak je i po příchodu domů.

Taky jsem to obrečela a měla jsem pocit, že jako matka jsem selhala. No, ale nejdůležitější je zdravé a usměvavé miminko :srdce: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4282
27.5.10 08:06

Ahoj,já bych se s tím tak netrápila,není lepší štastná maminka a štastné mimino,než zdeptaná mamča ,že selhala u kojení.Mám 17 měs.dvojčata,předčasně narozené o 2 měsíce.Takže s kojením to byl pro mě taky boj a psychika opravdu dělá své.Druhý den ,co mě přivezli z JIPU jsem se šla na ty své drobečky podívat a hned se dfo mě sesta pustila,kde mám mléko.Přitom věděla ,že jsem po císaři a byl to 29.tt.Takže asi bude trochu déle trvat než se něco utvoří.Takže jsem se každý den mučila ,nahříváním,odstříkáváním a teprve když mě 5 den propouštěli se mi podařilo odstříkat 2 zkumavky pro ty moje šmudlíky.Celá štastná,že jim konečně můžu být užitečná jsem odjížděla s brekotem domů od nich.Ob den jsem vozila mléko,odstříkavala jsem doma každé 3 hodiny a byla to paráda.říkala jsem si ,co mám mléka a jak to bude až budu moci kojit.Po 5 týdnech mrňousků v nemocnici ,jsem konečně mohla k nim a vypadalo to ,že bude všechno dobré.Jára se chytil ,pil jako o závod,vypadalo to že bude plně kojen a najednou to přišlo.Rozkapali jim očička na kontrolu očního pozadí a to miminka prospí celý den.Takže se kojení nekonalo,neměli na to oba ani sílu a zase se jelo v lahvičkách.Kájík neměl sílu ani na tu lahvičku.Takže to byla honička ,zvážit zkusit nakojit ,zvážit a běžet pro zbytek mléka do lahve.Chvíli to šlo,že se i něco ještě odstříkalo,ale mě se mléko začalo ztrácet a nepomohla ani odsávačka,která mi navíc pomalu zničila prsa.Po příjezdu domů to bylo stejné,u prsa jednou a zbytek lahve.Byla jsem ráda ,že jim mohu alespoň jednu ,či dvě dávky dát ještě od sebe a zbytek UM.Takhle jsem to praktikovala ještě 1,5 z nemocnice,celkem byli kojeni asi 3,5 měsíce a já si říkám zaplať pánbů alespoň za tohle.Taky mi dětská sestra pořád hustila musíte kojit co nejvíc.Ono se to lépe říká,než praktikuje.V nemocnici v Krči to se mnou zkoušeli sestřičky celý den,přikládat po jednom ,pak oba naráz a nic.S díky mě uklidnili,že se to stává a je lepší klidná mamča s UM než stresovaná,že to nejde,pak přišla laktační,seřvala mě ,že je to špatná technika kojení a myslela si že to napraví.Tím,mě tak rozhodila,že už to víc nebylo možné.Držím palečky všem maminkám,ať už kojí nebo ne ,hlavní je přeci štastné a zdravé miminko. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
27.5.10 10:50

Jo holky souhlsim s vama, nejlepsi je zdrave a stastne miminko. :srdce:
Ty jo ja bych dvojcata asi nezvladla, nedovedu si to vubec predstavit. Vsechny maminky s dvojcatkama moc obdivuju jak jsou statecny!!
Nekdy jsou ty sestricky v porodnici tak protivny, clovek za to ani nemuze… No asi zalezi jak se ktera vyspi a jak se jim libite vy sami :roll:
Moc si neuvedomujou, ze prvorodicky fakt nevedi jak se co dela, oni v tom pracuji kazdy den, pak na nas koukaj asi jak jsme blby, ze to neumime. :cert:
Myslim, ze kazde mamince prijde lito, ze nemuze kojit nebo ze ma malo mlicko. Nekdo ty zlazy mame hold jinak vyvinute :mrgreen:
Jsem nejstastnejsi, ze mam tak krasnou holcicku a jsme zdravi. Za to moc dekuji… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.5.10 11:17

Ahoj holky, presne tak. Ja uz prikladam jen obcas za den spis jen tak pro ten pocit. Mala stejne ode me nic nevysosne. U0 prsa se zacne okamzite vztekat, nebo usne a za chvili rve hlady…trochu ji nechapu, protoze to moje mliko ji tece po brade a ona nepolyka…trpelive ceka na svou lahvicku. jakmile dostane plenku kolem krku, hned se ji rozzari ocicka mooc dobre vi, ze prijde lahvicka. A to je ji teprve mesic…jsem zveda, co vsechno si na nas jeste cacorka vymysli :O) ale ja uz jsem se prestala trapit,ze nekojim…mala pekne pribira, ja odstrikavam kazde 2 hodky a dokrmujeme mlickem. Kdyz je ho malo, ma UM…jen ty prsa z toho odstrikavani jsou zhuntovany…uvidime,jak dlouho to vydrzim. ale UM ji vubec nevadi… Tak drzim palecky, at se dari vsem,kdo bojuji! A URCITE SE PRO TO NEKOJENI NEMA CENZ TRAPIT. Je to tezky,kdyz v 6tinedeli hormony sili,ale nestoji to za to. Vzdyt kolik z nad vyrostlo na sunaru, ze? :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
12.6.12 19:20

Ahojky, nečetla jsem celou diskuzi, ale chtěla bych se přidat mezi Vás nekojící. Než se malý narodil byla jsem rozhodnutá, že budu kojit aspon rok. Březen se přiblížil, malý se narodil a začal boj. V porodnici měl velký probém se přisát, neustale usínal, byl zesláblý díky žloutence, nasledovala fototerapie, takže maleho mi vozili na kojení, po převažení ze mě nevytáhl nic, tak už jel na dokrmu co mu dávaly sestry. V den propuštění byla dět. doktorka dokonale pohoršena tím že nam kojení nejde, takže nam dala jedinou možou variantu-kojit a dokrmit. Doma jsem se snažila co to šlo, pila kde co na podporu laktace, baštila homeo a stejně k ničemu, pořidila jsem si odsavačku, kloboučky, a buh ví co ještě, stejně nic nezabíralo, do toho stres že to nejde, přítel mi na náladě taky nepřidal, nechapal že to nejde, jen do mě hustil že kojit musím. Postupem času jsem kojení vzdala, prsa se nenalivala, nic ani po zmáčknutí prsu neteklo a najela jsem plně na UM. Přítel byl naštvaný že jsem to vzdala, ale mu se to řekne, taky jsem mu říkala at si to zkusí ho nakojit a uvidí že to nejde…po přechodu na UM se z maleho hladem uplakaneho miminka stalo mimčo spokojené, ja to zkousla, že mi nebylo dáno kojit, jsem spokojená a malý taky :) Taže kdo nemuže kojit z jakehokoliv duvodu : Nedělejte si z toho těžkou hlavu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7882
19.6.12 14:32

Ahoj :mavam: taky bych se ráda přidala. Nám se sice podařilo krásně rozkojit, během šestinedělí malý krásně přibýval a papkal a pak nastal zlom. Od poloviny jeho druhého měsíce se u kojení neustále vztekal a tak to trvalo asi měsíc, na převážení jsme zjistili, že přibral málo a já se začala stresovat. Tím pádem mlíčko hůř teklo a začal začarovaný kruh. Od jeho tří měsíců jsem začla odstřikávat a jednou denně dokrmovat nutrilonem. Toto jsem vydržela měsíc, mlíčko ubývalo a od jeho 4. měsíce jsme plně na UM.
Moc mě to mrzelo a stále mrzí, že kojení nám vydrželo jen krátce, ale co nadělám. Já naštěstí podporu manžela měla, i když z počátku mě taky nutil jen kojit, pak jen odstříkávat a když nakonec viděl, jak mě to psychicky vyčerpává, nehledě na to, že strádala domácnost, od toho upustil.
U nás nastal ale problém v tom, že nemůže najít vhodné UM, po kterém by malého nebolelo bříško :(
Pettule, vy používáte jaké UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
19.6.12 14:49
@Hamiks píše:
Ahoj :mavam: taky bych se ráda přidala. Nám se sice podařilo krásně rozkojit, během šestinedělí malý krásně přibýval a papkal a pak nastal zlom. Od poloviny jeho druhého měsíce se u kojení neustále vztekal a tak to trvalo asi měsíc, na převážení jsme zjistili, že přibral málo a já se začala stresovat. Tím pádem mlíčko hůř teklo a začal začarovaný kruh. Od jeho tří měsíců jsem začla odstřikávat a jednou denně dokrmovat nutrilonem. Toto jsem vydržela měsíc, mlíčko ubývalo a od jeho 4. měsíce jsme plně na UM.
Moc mě to mrzelo a stále mrzí, že kojení nám vydrželo jen krátce, ale co nadělám. Já naštěstí podporu manžela měla, i když z počátku mě taky nutil jen kojit, pak jen odstříkávat a když nakonec viděl, jak mě to psychicky vyčerpává, nehledě na to, že strádala domácnost, od toho upustil.
U nás nastal ale problém v tom, že nemůže najít vhodné UM, po kterém by malého nebolelo bříško :(
Pettule, vy používáte jaké UM?

my používáme Babylove z DM, malý měl předtim Nutrilon a měl z něj hrozné koliky, neustale byl hladový a pořád po něm zvracel…s tim Babylove mlikem jsme spokojení, a cena je bezkonkurenční ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová