Někdo prostě nekojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
27.6.14 10:00

@martulkasloník no právě..oni na jednu stranu pořád chodily, že máme kojit, měly blbé řeči nikdo neporadil, když jsme chtěli malý dokrm, tak měly fakt blbé řeči, ale prostě nikdo neporadil a pak otraveně někdo došel..
Ale to bylo sestrami, ne všechny.. taky sipak vedle pani postěžovlala na vizitě, že má málo mléka, snaží se a ještě ji tam bude někdo nervovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
27.6.14 10:01

@Králičice já si tím jediným přisátím pak zazdila i tu odsávačku prostě jsem pak nesnesla už ani tu…
@kvaček no, taky jsem zažila, chudáka malou mordovali, ona akorát nešťastná brečela a nechtěla, prostě napřed nevěděla co s tím, a pak už se jí to samotné nelíbilo, jak jí do toho někdo nutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16988
27.6.14 10:05

@Koblížek21 - já měla 3-4 měsíce nemocniční - medelu symphony, pak jsem to vydržela na nátlak okolí 9 měsíců..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
27.6.14 10:06

@Králičice já vydržela jen dva měsíce. Pak se malá přisála, a ten hrozný pocit jsem pak měla už i u odsávačky a začla se mi z toho - asi z toho, rozjíždět depka. Gyndařka zavelela okamžit zastavit laktaci…no ještě, že tak. Jako teď s druhým na to prdím, to klidně nasadím to UM už v porodce, zkusím to, ale když to kojení nesnesu, tak prostě UM a žádný stresy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16988
27.6.14 10:08

@Koblížek21 - hlavně klid :-) spokojená máma-spokojené dítě a naopak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
27.6.14 10:11

@Koblížek21 já bych na sebe odsávačku nikdy nedala, to by mě opravdu zabilo. přišla bych si hrozně jak kráva co jí odsávají mlíko z vemena. (tímto se omlouvám všem kojícím, ale já to tak prostě cítím)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
27.6.14 10:13

@martulkasloník taky mi to tak přišlo no, ale nezkušená prvorodička chtěla pro prcka „to nejlepší“ - teď si o MM myslím teda svoje :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
27.6.14 10:14

Ahoj holky
ja jsem sice prviho kojila i kdyz to nebylo uplne idealni a od 9mesice byl odstaveny, ale u druheho mam smisene pocity.
Kojit mi nejspis pujde…i bych kojila na zacatek ale nevim proc, nejak se mi do toho nechce…
taky bych chtela zacit zase brzy cvicit a nebyt jen cisterna na mleko proste smisene pocity a manzel je razne proti tomu, ze kvuli mym vymyslum nebude platit za drahe UM :nevim: :mrgreen:
tak babo rad :D
myslite ze jde cvicit a kojit dite, mleko je udajne spatne a plne toxinu a kys. mlecne ale ja uz ted od 8tt mam rizikove a tim, ze jsem byla zvykla na sport me to ubiji a tloustnu pred ocima :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
27.6.14 10:24
@Lana222 píše:
Ahoj holky
ja jsem sice prviho kojila i kdyz to nebylo uplne idealni a od 9mesice byl odstaveny, ale u druheho mam smisene pocity.
Kojit mi nejspis pujde…i bych kojila na zacatek ale nevim proc, nejak se mi do toho nechce…
taky bych chtela zacit zase brzy cvicit a nebyt jen cisterna na mleko proste smisene pocity a manzel je razne proti tomu, ze kvuli mym vymyslum nebude platit za drahe UM :nevim: :mrgreen:
tak babo rad :D
myslite ze jde cvicit a kojit dite, mleko je udajne spatne a plne toxinu a kys. mlecne ale ja uz ted od 8tt mam rizikove a tim, ze jsem byla zvykla na sport me to ubiji a tloustnu pred ocima :nevim:

no určitě jsou ženské co cvičí a kojí, znám dvě, obě kojili dlouho, cvičitve fitku začali skoro hned obě. ale co to udělá s tím mlíkem ti neřekne asi nikdo, kojit určitě budeš o to nic ale jestli to fakt nebude to mlíko plné kdovíčeho tak to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
27.6.14 10:33

Mě po císaři taky nějak mléko neteklo. V porodnici s titulem „baby friendly“, přístup jak stehno, žádné hvězda se neobtěžovala mi pořádně ukázat, jak na to. Jen jedna mi se založenýma rukama řekla, že to dělám blbě :zed: Tak až jsem jí řekla a jak to mám jako dělat, tak mi ukázala nějaké polohy, no hrůza. Manžel taky celkem tlačil, aby byl malý kojený, tak jsme koupily odsávačku, pak zaplatily laktační poradkyni - která teda nebyla nic moc, půjčili si od ní ještě lepší odsávačku…pak jsem pomalu 45 min. zkoušela kojit a střídala 4 polohy :zed: No bylo to snad nejhorší období v mém životě. Vydržela jsem to 6 měsíců.
Teď čekám druhé a jsem rozhodnutá, že nic takového teda opakovat nebudu. Pokud mlíko poteče, tak jo kojit zkusím, ale pokud né, tak prostě koupím Nutrilon a nebudu se taky půl roku nervovat, trápit a sedět jen doma, protože se pak vše točí jen kolem kojení, jak tu některé píšete a to teda už znovu dělat nebudu, jinak by mi už škráblo. Zvlášť, když už tu budu mít ještě staršího sourozence, který bude chtít také pozornost.

@Lana222 Jinak si myslím, že i když kojíš, tak cvičit můžeš :think: někdo kojí hooodně dlouho a pochybuju o tom, že by celou dobu nikdo necvičil. Ono se možná ta chuť toho mlíka změnit může, ale tak třeba bude stačit, když si to rozvrhneš tak, aby mezi cvičení a kojením byla nějaká pauza, aby se mlíko zase upravilo do normálu :think:. Nebo se tím dítě pak prostě odstaví a nebudeš muset řešit kojení a máš důvod pro manžela, proč se musí přejít na UM 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
27.6.14 10:35

@martulkasloník
prave :nevim: zase si rikam, ze kdyz to nebude denne ale jen 2× do tydne nejaka vetsi zatez ve fitnes a doma jen takove klasicke :nevim:
spis jsem byla zvykla cvicit s doplnky a treba „spalovac“ urcite neni vhodny :D to by ditko po mlece asi nespalo, napadlo me na noc kdy prijdu ze cviceni dam UM pres noc sdtrikat a vyhodit a rano uz normal nakojit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
27.6.14 10:37

@IvaX
dekuji za reakci, ja mam na mysli treba 3-4tydny po porodu proste co nejdriv a to je mimco malicke :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.6.14 11:49
@Králičice píše:
@Koblížek21 - já měla 3-4 měsíce nemocniční - medelu symphony, pak jsem to vydržela na nátlak okolí 9 měsíců..

no tak moment! V každé fundované diskuzi o kojení jsem se dočetla, že žádná kojosekta neexistuje, nátlak okolí taky ne, kojících matek se nikdo na nic neptal, tak nechápu, na co si stěžuješ :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.6.14 11:52

Jinak teda holky, mít ještě chlapa co by mě do toho tlačil, to bych si to asi hodila úplně. Mýmu to bylo jedno, hlavně chtěl spokojenou ženu která bude jako žena fungovat a ne vystresovanou mlíkárnu. To bych ho asi poslala tam, kde slunce nesvítí kdyby mi ještě do tohodle kecal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
27.6.14 11:58

A tak počkej, to zas nemůžeš tak brát, podle mě spaní je věc dítěte a ne o způsobu jeho výživy.

mě dcera spí od příchodu z porodnice v tahu 21:00-5:00 a to je kojená. Ovšem má prso jen na jídlo (tj. přes den á 3h-neříkám že jí odměřuju minuty, aby mě tu někdo nenapadnul :mrgreen:, ale prostě opravdu jen nabaštit a hotovo), žádný dudlík jsem ze sebe nechtěla nechat udělat a neudělala, na usnutí dudlík má a jinak si radši žužlá hračky nebo povídá.

syna jsem nekojila (nechytl se, já se nějak extra nesnažila taky, prvorodička po císaři, no, bylo toho prostě víc, to už je teď jedno), mlíko jsem mu 4m odsávala, pak zmizelo, ale spal taky stejně jak s MM, tak s UM.
@martulkasloník píše:
@Miusche no moje obě děcka spí celou noc zhruba od měsíce, neříkám že si to nepochvaluju a že neopěvuji sunar do nebes ale že bych nekojila kvůli tomu to ne. ale je to příjemná součást nekojení:-)) nalít vodu z termosky není žádná hrůza takže si myslím že nekojení je jednodušší ale zase to stojí peníze
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová