Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
O tech prascich jsem cetla, ze jsou dost nebezpecne. Prso je ztvrdle ale mleko odteka samo doslova proudem. To tak staci nebo musim i odstrikavat?
@tonkar píše:
O tech prascich jsem cetla, ze jsou dost nebezpecne. Prso je ztvrdle ale mleko odteka samo doslova proudem. To tak staci nebo musim i odstrikavat?
Prasku je na trhu hodne i homeopatika. V cem by mely byt nebezpecne? A ano, odstrikavat
Asi ta prsa neumim dost dobre zmacknout ale proste nic netece, kdyz se snazim odstriknout
@tonkar píše:
Máš s nějakými konkrétní zkušenost?
To nemam, postupne se mi to ztracelo samo, i kdyz ani po roce a pul nevymizelo, ale planovala jsdm druhy mimco, tak jsem to neresila
@tonkar píše:
Asi ta prsa neumim dost dobre zmacknout ale proste nic netece, kdyz se snazim odstriknout
Zkus jit do sprchy a nahrej si je, pak masiruj a postupne je zkus mackat
@tonkar píše:
Devcata, mam problem. Rozjela se mi laktace, na levem prsu mam vpacenou bradavku a uz mi zacina tvrdnout a bolet. Poradite, jak nejrychleji zastavit laktaci a ulebit si? Diky moc
no to zatvrdlé mlíko rozmasírovat asi ve sprše a dostat ven, pak prsa svázat, ubrat na potravinách i pití, rozhodně nejez mléčné výrobky a žádné čaje, pij jen na žízeň
@martulkasloník
Shodou okolností moje kamarádka kojila všechny své tři děti (nejstaršího 3 roky, dva mladší pak „jen“ dva roky) - první má atopický ekzém, další dva jsou téměř pořád nemocní a kamarádka je totálně vyčerpaná (a zdravotně na tom není nic moc, protože tělo je vyčerpané). Dle mého je kojení určitě zdraví prospěšné, ale nic se nemá přehánět (a kdo nechce, ať nekojí, že jo?!)
@betuska.bathory moje známá si zhuntovala tělo kojením tak že bude mít důchod. jako jo neříkám už asi nějaký předpoklad měla ale tak jako rakovina, rozjede se to stresem či zátěží organismu. kojila první dítě dva roky, plynule přešla do dalšího těhotenství, i při něm kojila, porodila a začali problémy, neudržela ani tužku v ruce, klepaly se jí ruce, pořád unavená atd. našli jí nějakou nemoc, něco jako roztroušená skleroza, hned jí řekli že musí okamžitě ukončit kojení a brát léky jenže ona blázen že ne, tak radši ty léky nebrala a kojila dál. teď je na tom tak že není schopná se pořádně o sebe, děti a domácnost postarat, pořád jen spí, sama nedojde ani nakoupit, neodnese si tašku, děcka ty trošku obstará ale neokoupe je nic a po rodičáku bude muset mít důchod aspoň částečný protože prostě takto do práce nemůže
@martulkasloník píše:
@betuska.bathory moje známá si zhuntovala tělo kojením tak že bude mít důchod. jako jo neříkám už asi nějaký předpoklad měla ale tak jako rakovina, rozjede se to stresem či zátěží organismu. kojila první dítě dva roky, plynule přešla do dalšího těhotenství, i při něm kojila, porodila a začali problémy, neudržela ani tužku v ruce, klepaly se jí ruce, pořád unavená atd. našli jí nějakou nemoc, něco jako roztroušená skleroza, hned jí řekli že musí okamžitě ukončit kojení a brát léky jenže ona blázen že ne, tak radši ty léky nebrala a kojila dál. teď je na tom tak že není schopná se pořádně o sebe, děti a domácnost postarat, pořád jen spí, sama nedojde ani nakoupit, neodnese si tašku, děcka ty trošku obstará ale neokoupe je nic a po rodičáku bude muset mít důchod aspoň částečný protože prostě takto do práce nemůže
Tak to je extrém. Kojit ano, ale ne za každou cenu.
@martulkasloník píše:
no to zatvrdlé mlíko rozmasírovat asi ve sprše a dostat ven, pak prsa svázat, ubrat na potravinách i pití, rozhodně nejez mléčné výrobky a žádné čaje, pij jen na žízeň
a kup si homeo Ricinus communis - ja sem teda prsa nesvazavala, do dvou dnu od nasazeni homeo bylo po vsem. Drzim palce.
@ne-silenamatka Tahle homeopatika mi doporučila doktorka na dětském naopak na podporu laktace.. ![]()
Jinak už několik dní nekojím, jelikož se můj čtyřměsíční prcek sám odstavil, odmítá jíst skoro cokoli, jsem ráda, když do něj narvu trochu umělého, momentálně toleruje Sunar. Trochu jsem to obrečela, chtěla jsem kojit plně do toho půlroka, ale co, nechce to, tak to nemá smysl. Měla jsem trochu strach, co na to řeknou na dětském v nemocnici, kde jsme byli na kontrole. První otázka je vždycky: „Kojíte?“ Ale reakce byla úplně klidná, ve smyslu když to nejde, tak to neřešte, hlavně že prospívá. Tak se mi fakt ulevilo, už tak jsem z toho byla špatná.
@Dracunculus ty homeo jsou v základním dávkování na laktaci, při dvojnásobné dávce jsou na zástavu laktace, to by poradila lékárnice, já je nebrala ale vím o dost lidech co je na zástavu laktace bralo. je fajn že to doktor tak fajn vzal, asi i proto že jsi kojila 4 měs, horší to bývá u nekojiček od začátku, ty si užívají těc keců pořádně.
@martulkasloník píše:
@Dracunculus ty homeo jsou v základním dávkování na laktaci, při dvojnásobné dávce jsou na zástavu laktace, to by poradila lékárnice, já je nebrala ale vím o dost lidech co je na zástavu laktace bralo. je fajn že to doktor tak fajn vzal, asi i proto že jsi kojila 4 měs, horší to bývá u nekojiček od začátku, ty si užívají těc keců pořádně.
A já zase musím pochválit svoji doktorku, které jsem asi dva měsíce po porodu řekla, že nekojím a ona se nad tím ani nepozastavila.
@Menora já kvůli nekojení musela změnit pediatra, můj dr. kojomaniak, šla jsem k jeho zástupkyni, mají jakoby společnou ordinaci(stejné sestry ale dr. má každý své dveře) a ta úplně v pohodě. ale když jsem šla s holkou píchat tehdy tbc do nemocnice k primářce dětského tak hned to zjištovala a těch kecůůůůůůů. podobně mě sjel i můj lékař ze štítky, poprvé dělal ksichty že nekojím, teď když jsem mu na férovku řekla že jsem kojit odmítla tak mi řekl že jsem malý sobeček ale řekl to tak mile že jsem mu to i odpustila
teď u pediatra si nic nedovolili, měli přímo papír že jsem kojit odmítla, očividně už zvěstovala zprávu o sobecké nekojičce ta dětská sestra co chodí domů protože při první poradně už všichni věděli že to jsem já ta matka co kojení odmítla ale nikdo si nedovolil pindat.