Nekojila jsem, půjde to podruhé?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
456
4.6.12 11:51

Jeste OT, zkousela jste nektera v tehu formovace bradavek? A pokud ano, pomohlo to? Me tedy tehdy ne, mela jsem od Medela takove plastove kolecka, nasadi se na prso a nosi par hodin…me to tedy nezabiralo. Jeste Avent ma takovou „pumpicku“, ale to mi uz pak prislo lepsi vytahnout bradavky odsavackou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
4.6.12 11:52
@Marcell píše: :kytka: Jeste musim dodat, ze v nasem pripade, kdybych vedela jak to dopadne, kloboucky bych nikdy neodebrala! Jsou zenske, co koji i rok s klobouckem a nicemu to nevadi, dite spokojene. Jasne, neni to uplne ono, ale Nicol mi tehdy s klobouckem hezky pribirala a po odebrani to by konec :( Jenomze me tehdy svagrova vystrasila, ze prave s kloboucky je to konec prirozeneho kojeni, myslela to dobre, ale v nasem pripade to melo prave opacny ucinek :cert:
Jeste odpoved na dotaz zakladatelky, v Krci jsem mela sepsano porodni prani a upozornili me, ze budou dokrmovat Nutrilonem, takze s tim by problem byt nemel. Ale je taky mozne, ze dokrmovali i odsatym MM od jinych maminek, se mi zda :nevim: Meli nejake MM v lednici, tak si predem zjisti v porodnici v ktere budes rodit, jak to tam chodi

No, asi bych přece jen raději dávala nutrilon, než MM jiné maminky, přijde se mi to divné, nevím, jakou dodržuje životozprávu, co jí a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dorothea
4.6.12 11:53

určitě není pravidlo, že pokud se kojení nedaří u prvního dítěte, bude to tak i u druhého…

dceru jsem kojila 3 měsíce, syna, narozeného za 3 roky, jsem kojila skoro 12 měsíců.....

problém byl v tom, že jsem u prvního dítěte neměla o kojení tolik informací a vzdala jsem se při prvním zádrhelu (růstový spurt)

• Citovat
  • Upravit
3361
4.6.12 11:54
@Marcell píše:
Jeste OT, zkousela jste nektera v tehu formovace bradavek? A pokud ano, pomohlo to? Me tedy tehdy ne, mela jsem od Medela takove plastove kolecka, nasadi se na prso a nosi par hodin…me to tedy nezabiralo. Jeste Avent ma takovou „pumpicku“, ale to mi uz pak prislo lepsi vytahnout bradavky odsavackou.

Já si je formovala ručně pomocí bepanthemu a horké vody, to stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
4.6.12 11:55

@Marcell Já je nosila asi 6 týdnů, žádný extra efekt jsem neviděla, aspoň ne dlouhodobý. Ale moje dítě nemělo problém s bradavkami, ale spíš s množstvím mléka a svou netrpelivostí a vztekáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3338
4.6.12 11:55

Díky za dotaz, zajímá mě to. Mám z kojení trauma. V nemocnici jsem zažila od sester na nedonošencích „laktační šikanu“ a už teď se bojím… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
4.6.12 11:56
@ivodička píše:
No, asi bych přece jen raději dávala nutrilon, než MM jiné maminky, přijde se mi to divné, nevím, jakou dodržuje životozprávu, co jí a tak…

Vzdyt rikam, uz nevim jak to presne bylo, ale moje mala mela tehdy urcite Nutrilon. Taky si myslim, ze MM jine maminky musi byt z mlecne banky a prochazi to prisnymi kontrolami…ale vzpominam si, ze odsate MM maminky, ktera byla tehdy se mnou na pokoji a MM mela hooodne, rikali, at nevyliva a brali ji to :nevim: a pak jsem videla ty lahvicky v lednici na sesterne…v cervenci budu vedet vic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
4.6.12 11:59
@ivodička píše:
Já si je formovala ručně pomocí bepanthemu a horké vody, to stačilo.

Tak to rada slysim a tentokrat to zkusim, pokud by byl nedejboze problem a budu fyzicky moct :) A delala jsi to jiz v tehu nebo az po porodu? A jak dlouho jedna bradavka? Dekuji a sorry za OT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
4.6.12 12:11
@Marcell píše:
Tak to rada slysim a tentokrat to zkusim, pokud by byl nedejboze problem a budu fyzicky moct :) A delala jsi to jiz v tehu nebo az po porodu? A jak dlouho jedna bradavka? Dekuji a sorry za OT

Až po porodu, byla jsem u 1.dítěte zcela nezkušená a toto mi poradila porodní „bába“ Horkou vodou jsem bradavky rozpařila a pak si promastila prsty bepanthenem a tak minutu vytvarovala do dudlíku. Vždy těsně před kojením, zezačátku jsme měli klobouček a pak jsme to úspěšně zvládli bez něj. Mám mírně vpáčené bradavky a po této proceduře se mi obě děti chytli.
OT jsem nepochopila… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
4.6.12 13:36

Tak to jste sikulky, ze se vam to povedlo! OT jsem myslela kvuli zakladatelce diskuze, prece jenom, na formovani bradavek se neptala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
4.6.12 14:52

Jo a teď mi došlo, že moje mamka bráchu nekojila vůbec (měl žloutenku, když jí ho přinesli spal, nepil, pak ho krmili sestry z flašky, protože nebyl „čas kojení“), jen mu odstříkávala a pil z flašky… A já byla kojená cca do roka (pak mamce dávali nějaký léky za zuby a museli odstavit) …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová