Nemá se ke svadbě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3914
14.11.22 21:35

Jsem asi divná ale normálně jsem mu jednou řekla, že chci svatbu a děti.
A on že teda jo, tak že se za rok vezmeme. Na to jsemmu odvětila že super, ale že pořád čekám nějakou žádost a prstýnek :)
O pár dní později přišla žádost i prstýnek.

Jaké nucení? Jaké doprošování? Plánujete budoucnost? Je pro tebe svatba důležitá? ŘEKNI MU TO. „Chci se vdávat, nejlíp teď, ne za pět nebo deset let. Jak to vidíš ty?“
Domluvte se jako dva dospělí lidi.
Možná se nechce hnát do dalšího závazku, když jste se prakticky nedávno konečně dostali zpodručí rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
14.11.22 21:38
@Pírko2 píše:
Tohle údajné „posunování vztahu na další úroveň“ je postupné zabíjení vztahu, spontánnosti, všeho pěkného.

Nemáte se špatně, ale chceš to měnit… ale změníš to k horšímu. Jasně, svatbu si užiješ, ožerete se, pak otěhotníš časem… pak starosti, jemu už se z tebe nepostaví, protože tě uvidí u porodu a bude mít ten syndrom z toho :nevim: a ty budeš nespokojená, že se dost nestará o děti nebo se stará moc a na tebe zapomíná (všímám si, že chlapci, co se staraj dobře o děti málo souloží, chlapci co se moc nestarají zase mívaj milenky).

Budeš nešťastná, zajdeš si pro neuroly, jenže ty se nedávaj většinou nafurt, takže ti daj něco jiného, asi SSRI. Budeš tlustější a nešťastná, orgasmy zmizí. Děti budou zlobit a pak vyrostou a opustí tě jako ty své rodiče. Tvůj muž bude pít a hrát automaty.

A pak skončíte ve společném hrobě. :nevim:

Je potřeba tomuhle vzdorovat. To není správný vývoj vztahu! Nechci aby národ vymřel, ale upozorňuji tě, co se pravděpodobně stane, když do toho půjdeš. :nevim:
:D :D :D Ty jsi takový místní sexuálně deprimovaný trollík, v kterém žádná žena nevidí ten úžasný dar, kterým by měl být, že? :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3495
14.11.22 21:44
@Ou píše:
Aha - takže to není o svatbě, ale o tom, že nejspíš nemáte úplně vyjasněnou představu o společné budoucnosti a možná každý máte odlišnou představu…

Pokud se přímému dotazu na svatbu vyhýbá, tak se ženit moc nechce, ale nechce to téma otvírat, aby tě neranil.

Potřebujete se umět domluvit na představě společné budoucnosti a tedy i případného dalšího právního závazku - tedy svatby a to rozhodně dřív, než si vezmete břemeno jako je hypotéka.

Vidim to stejne. Vztah je prechozeny, tve pocity jsou pochopitelne a spravne - po 10ti letech vztahu jste meli byt manzele uz davno… Chce to uprimny rozhovor, pri kterem si vzajemne vysvetlite sve predstavy o budoucnosti. Bud ale pripravena na vsechno - netvrdim, ze to tak je na 100%, ale duvodem partnerova otaleni muzou byt i vnitrni pochyby, zda jsi ta prava. I v takovem pripade je ale lepsi podivat se pravde do oci co nejdrive, dokud jeste mas sanci potkat jineho kvalitniho partnera. K hypotece bych se postavila tak, ze je pro me prijatelna pouze v manzelstvi, stejne jako pripadne tehotneni. To neni zadne vydirani, ale naprosto normalni nastaveni zivotnich hodnot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5134
14.11.22 21:44
@LilyJane píše: :D :D :D Ty jsi takový místní sexuálně deprimovaný trollík, v kterém žádná žena nevidí ten úžasný dar, kterým by měl být, že? :D

Budeš se divit, ale já tu mam docela dost nabídek. Ale nechci, vyhrál tinder. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
14.11.22 21:58

Já nevím, je ta žádost tak nutná? Jakože jestli očekáváš cestu z růží a na konci on v saku vkleče……to udělat můj muž tak mu NE vyřvu kam můžu. Ale asi jsem v tomhle cynik. Já bych normálně sedla a dala otevřenou řeč - hele, moje pětiletka je tohle tohle tohle a svatba, co tvoje? Shodujem se? Ok, kdy svatba a to ostatní? Jak dospělí. Jako na jednu stranu chápu, že se mu nechceš “vnutit”, ale sama vím, jaký byl i ten můj trdlo, myslel si, že mě požádá až v hotovém domě (dodnes by to nebylo, máme 2 děti)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
14.11.22 21:59
@Magda26 píše:
Vidim to stejne. Vztah je prechozeny, tve pocity jsou pochopitelne a spravne - po 10ti letech vztahu jste meli byt manzele uz davno… Chce to uprimny rozhovor, pri kterem si vzajemne vysvetlite sve predstavy o budoucnosti. Bud ale pripravena na vsechno - netvrdim, ze to tak je na 100%, ale duvodem partnerova otaleni muzou byt i vnitrni pochyby, zda jsi ta prava. I v takovem pripade je ale lepsi podivat se pravde do oci co nejdrive, dokud jeste mas sanci potkat jineho kvalitniho partnera. K hypotece bych se postavila tak, ze je pro me prijatelna pouze v manzelstvi, stejne jako pripadne tehotneni. To neni zadne vydirani, ale naprosto normalni nastaveni zivotnich hodnot.

Souhlasím do puntíku, promluva je nutná. Třeba je to jenom liknavost, nebo pochyby, nebo nechuť ke sňatku (obecně, nebo se zakladatelkou) a obava jít s pravdou ven..

Prostě si nalejte čistého vína. Jo, to riziko, že to dopadne úplně opačně, než si představuješ, tam je. Ale pokud je pro tebe svatba důležitá, podstoupit to musíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
14.11.22 22:01
@Pírko2 píše:
Tohle údajné „posunování vztahu na další úroveň“ je postupné zabíjení vztahu, spontánnosti, všeho pěkného.

Nemáte se špatně, ale chceš to měnit… ale změníš to k horšímu. Jasně, svatbu si užiješ, ožerete se, pak otěhotníš časem… pak starosti, jemu už se z tebe nepostaví, protože tě uvidí u porodu a bude mít ten syndrom z toho :nevim: a ty budeš nespokojená, že se dost nestará o děti nebo se stará moc a na tebe zapomíná (všímám si, že chlapci, co se staraj dobře o děti málo souloží, chlapci co se moc nestarají zase mívaj milenky).

Budeš nešťastná, zajdeš si pro neuroly, jenže ty se nedávaj většinou nafurt, takže ti daj něco jiného, asi SSRI. Budeš tlustější a nešťastná, orgasmy zmizí. Děti budou zlobit a pak vyrostou a opustí tě jako ty své rodiče. Tvůj muž bude pít a hrát automaty.

A pak skončíte ve společném hrobě. :nevim:

Je potřeba tomuhle vzdorovat. To není správný vývoj vztahu! Nechci aby národ vymřel, ale upozorňuji tě, co se pravděpodobně stane, když do toho půjdeš. :nevim:

Já to věděla, že seš romantik :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
14.11.22 22:03
@LilyJane píše: :D :D :D Ty jsi takový místní sexuálně deprimovaný trollík, v kterém žádná žena nevidí ten úžasný dar, kterým by měl být, že? :D

Není to ten samý, co měl na fotce Dr. Venkmana? (vím, že foto bylo z jiného filmu). Jen mi ty názory tak připadají…. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4947
14.11.22 22:07

Je to tu furt dokola a je to zcela mimo moje chápání (a to jsem stará škeble, co by mohla být možná i matkou zakladatelky). CO je ponižujícího na tom aktivně otevřít diskusi, jestli svatba ano/ne a kdy? Mně přijde ponižující spíš to čekání, až se milostpánovi uráčí požádat mě o ruku. :zed: Kdyby všem někdo řekl, že nemůžete jít studovat, protože jste holky, to by bylo řevu, že nejsme ve středověku! Ale se svatbama je to nějaký zakletý. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
14.11.22 22:16

Taky by mi bylo docela trapné, že jsem dobrá do kuchyně, do postele, na úklid, na vydělávání peněz, ale jinak že jsem jeho vlastně nic. Neřeknu spolu žít jen tak rok, dva, ale po desetiletém vztahu? Asi bych mu nastavila zrcadlo. Řekla bych, zda se ho lidi taky ptají, proč ještě nebyla svatba. Že mě ano a že mi to je trapné. Zda je mám posílat za ním, a nebo zda k tomu něco řekne mně, co jim mám odpovídat. On třeba řekne, kašli na lidi, nic jim do toho není, na lásku není papír potřeba. No tak bych mu odpověděla, že lásku sice žádný papír nezaručí, ale že bych potřebovala vědět, zda se mnou počítá jako s životní partnerkou a mámou svých dětí, nebo nepočítá. V případě, že ne, bude dobré se domluvit na rozchodu, protože já chci s blízkým mužem budovat rodinu a nerada bych se od něj za dalších pět deset let dozvěděla, že on nechce ani svatbu, ani děti…za sebe dodávám…mně by bylo smutno asi taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
14.11.22 22:21
@flowerbean píše: … S partnerem budeme spolu 10 let, … děti nemáme … víc a víc očekávám žádost o ruku … je to u něj stále ve stadiu,, jo jednou se vezmem,, a že pro to stále nic neudělal.

A co od svatby očekáváš Ty?

• Chceš mít krásné bílé šaty, být středem pozornosti a užít si ten den?
  • Chceš si partnera pojistit ve vztahu?
  • Chceš společné jmění manželů kvůli společné investici do bydlení?
  • Chceš mít dítě (hlavní cíl), ale napřed musí být svatba (vedlejší cíl)?

O co Ti jde? Svatba samotná nedává žádný smysl, pokud nejsi schopná odpovědět na jednoduchou otázku: PROČ?
A tuhle otázku byste měli vyřešit oba společně.

Příspěvek upraven 15.11.22 v 06:44

• Citovat
  • Upravit
4383
14.11.22 22:30

S partnerem jste spolu 10 let a Ty se bojíš mu něco říct?,,přítel o tom neví".. to mě zvedlo ze židle. Normálně za Ním jdi a řekni mu všechno narovinu. Chceš si ho jednou vzít, ale nejsi k němu otevřená? Moc nechápu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.11.22 22:30

Ja uplne chapu, ze chces tu romantiku, necekanou zadost, kvetiny, hvezdy, polibky…

Ale zkus se smirit s tim, ze tohle uz nebude. Proste nebude, uz v tom (ty sama!) vzdy uvidis ten „natlak“. Zkus se tehle predstavy zbavit, hodne to pomuze.
Proste uz neni realne, aby se tohle stalo.
To mohlo byt po dvou letech, po peti, po skole, ale ted…? Uz ne. Prosvihnuto. Nazdar bazar.

Pokud se s timhle smiris, uz ti mozna nebude zatezko tema svatby normalne na ferovku otevrit, jak pisou ostatni.

A kdyby pak ta romantika prece jen prisla, nekaz si to predstavou natlaku, fakt. Je dospely, svepravny, ma obcanku a pistoli mu u hlavy nikdo nedrzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
14.11.22 22:34

@flowerbean Když teda hned změnil téma není to náhodou jen o tom že svatbu prostě nechce? Já jsem to samé udělala příteli. Také jsem mu říkala že svatbu někdy jo, ale když jsme se neustále točili jen kvůli tomu, změnila jsem téma. Nebude to takhle i u vás? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
14.11.22 22:40
@flowerbean píše:
@Ou asi jsem se špatně vyjádřila, bavíme. Já jsem mu dala přímo najevo, že bych to už očekávala. Ponižující by mi přišlo tlačit ho do toho a být jako některé ženy, které pak muž požádá aby měl klid.
Mám pocit, že náš vztah by se už měl někam posunout, chceme si brát hypotéku, kde by už taky bylo lepší kdyby sme byly manželé.
Prostě pocit stagnace asi..
Zrovna včera jsem se ho prostě zeptala napřímo, že kdy by teda on chtěl tu svatbu (chtěli bychom v zahraničí sami, při moři) a viděla jsem jak byl zaskočen a odpověděl opět neurčito a změnil téma..Příspěvek upraven 14.11.22 v 21:42

Nevdávej se. Svatba je především právní závazek, kdy se podepíšeš pod slib, že budeš jednou splácet polovinu dluhu, které nadělá manžel. Samozřejmě se to stát nemusí, ale…
Ošetřete si majetek, je to bohužel důležité. Žijte hezky jako partneři, kteří se podporují a je jim spolu fajn, a na nějakou svatbu se vykašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí