Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@JancaS84 on by ti nevěřil, kdyby jsi mu doma přetlumočila slova lékařky?
mně právě „fascinuje“, kolik lidí občas jde s jedním dítětem? oba rodiče, sourozenec a babička, divím se, že ještě neberou sebou sousedy a psa
@NinaU. @dana.dv to není o neschopností ale třeba já jsem 7 týdnů nemohla skoro chodit a první 2 týdny po porodu absolutně ne á jít až k dr to bych nedošla takže asi 4 den co jsme byly doma mě chlap odvezl ani sedět jsem nemohla nároční takže řídit vůbec… Šílí mě více jak hodinu (2 šití)…na víc si chlap vzal paragraf na mě a byl týden doma na tom nevidím nic špatného ne každá může po porodu skákat bohužel…
Jinak na gynde semnou byl jen na screeningu jinak sama většinou autobusem doktorku mám daleko a nejsem takový řidič..
Ale pokud nemáš problém s řízením tak proč ne
Oni totiž existují i otcové, kteří si to volno vzít můžou a rádi té mamině s dítětem pomůžou. Však ono tahat to vajíčko s dítětem taky není žádná paráda. Na tom fakt nevidím nic špatného nebo nesamostatného. Možná jen závist okolí. ![]()
Já se na kontroly vozila také sama, ale měla jsem to jen 5 km, do porodnice jsem se chtěla zavézt také sama, ale rodina to nedovolila ![]()
Já měla na screeningu ve 22 tt partnera (otce dítěte) mamku a sestru. Všichni se chtěli podívat. Asi jsme teda divná rodina ![]()
Na první prohlídku miminka vyrazí i partner a i kdykoli jindy bude moct, sám bude chtít si to zkusit. Však je to otec. Ježíši asi jsem nesamostatná a on blbec, že vůbec chce něco takového zažít co. ![]()
No, spíš takovou situaci, když budu fakt potřebovat budu brát jako samozřejmost nikoli jako bonus.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem 3 týdny před porodem, teda termínem porodu, kdo ví kdy přijde
Každopádně, mám nyní dojíždět autem cca 30 minut cesty na kontrolu každý týden. Po „bundeskách“ teda, naštěstí. Detail je, že se mnou nemá kdo jet, takže musím sama. Otec dítěte je v práci a nemůže. Myslíte, že je to dobrý nápadzvládly jste to některé taky samy až do konce? Já to beru jako samozřejmost, ale popravdě taky přemýšlím, aby se něco nestalo no
Na kontroly jsem s jezdila vždy sama, přes 100km tam a 100km zpátky, taky každý týden. Vše vždy v pohodě a cítila jsem se na to. Navíc v autě mu bylo hodně dobře a prckovi taky.
Jasně, když to zvládáš není problém. Já se odvezla i k oboum porodům a po nich zas domů ![]()
Představte si, že někteří tatínkové si volno brát nemusí, protože pracují až odpoledne nebo z domu, tudíž mají dopoledne spoustu času zavézt ženu na kontrolu, doprovodit ji k pediatrovi nebo dokonce chodí s dítětem na plavání!
@dana.dv píše:
Na kontroly jsem jezdila autem taky sama, obcas s sebou i 5letou dceru… V cekarne vetsinou tehotne s doprovody. Po porodu jsem sama jezdila s mimcem k detske doktorce. Vetsinou tam je opet s kazdou novopecenou maminkou i tatinek. Nechapu, ze maji tatinkove tolik volna z prace!! Muj manzel si dovolenou setri, aby mohl byt pres leto s nami…
Nenapadlo tě, že plno tatínku si šetří dovolenou na to, aby mohli být 1. Tyden/týdny života svého miminka taky doma???
@Pidulka1991 ehm, pojem “otcovska dovolená” jsi už slyšela?
Mě od 38-39tt vozil manžel, já se totiž skoro nedosáhla přes břicho ani na volant, jak to bylo nepohodlný. jsem malá a musela jsem sedět hooodně daleko, nemluvě o tom, že jsem neměla odhad při parkování atd. já byla celkově v těhotenství nějak mimo ![]()
@dana.dv manžel chodil na propustky na kontroly se mnou cca od toho 38-39tt, kdy mě předali do rizikové poradny (ta hodinka týdně nikoho nezabila) a po porodu měl týden rodičovské dovolené a týden svojí. a v šestinedělí se mnou jezdil k dr s mimčem první měsíc, fakt bych se zašitou pipulou nezvládla řídit, táhnout mimino a ještě hlídat staršího.
@skorotehotna píše:
@Pidulka1991 ehm, pojem “otcovska dovolená” jsi už slyšela?
Ano. Pointa??? To se nějak vylučuje s tím, co jsem psala???
@Pidulka1991 Že na první týden s miminkem si nemusíš plácat dovolenou:) tudíž myšlenka " plno tatínku si šetří dovolenou na to, aby mohli být první týden života svého miminka taky doma" nedává moc smysl, když na to nepotřbeuješ šetřit dovolenou:)
@stinga já brala akorát toho psa, ten cekal venku. U kočárku.