Nemáme peníze
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Janli píše:
S financemi problém nemáme, přesto mají děti vše ze sekáčů, i hračky z druhé ruky. Jako pracovní auto máme Felicii a ta jezdí šest let prakticky bez poruchy a opravy jsou za hubičku. Není potřeba mít hogofogo auto, co má poločas rozpadu 14 dní. Pokud bych neměla peníze na věci pro dítě, tak prostě oželím nemocnýho psa, ale v tomhle jsem fakt realista. U dluhů bych si dohodla menší splátky na delší dobu a chlapa bych donutila hledat lepší práci nebo si našla práci na nočni směnu a dítě by holt obstaral chlap. Otázka je, jestli hledáš řešení nebo se chceš jen vybrečet
Prosím Tě, co je hogo fogo auto s poločasem rozpadu 14 dní? Myslíš, že Felicie je výhra? Vždyť je to stará pojízdná rakev a při nehodě se Ti zmačká jak plechovka od sardinek. A nemocného psa chceš co, utratit? Vždyť je to člen rodiny, zvíře není věc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
i naši dlouholetí mazlíčci jsou jen zvířata a fakt nejsou na stejne úrovni jako lidé, nedejbože hladovějící děti, fakt ne.
A zvíře je jako něco míň než člověk? Je to věc? Jednou si ho pořídili, tak se musí starat, to zvíře si nevybralo, že u nich bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zabatko píše:
A zvíře je jako něco míň než člověk? Je to věc? Jednou si ho pořídili, tak se musí starat, to zvíře si nevybralo, že u nich bude.
věc to není, je to zvíře a není to člověk
v situaci zakladatelky by byla proste volba jasna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
věc to není, je to zvíře a není to člověkv situaci zakladatelky by byla proste volba jasna.
Člověk to není, ale zvíře není míň než člověk. Vycházím z toho, a v tomto jsem nekompromisní, že když si jednou zvíře pořídím, musím mu zajistit odpovídající životní podmínky, a to i na sklonku života.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zabatko pro me proste není zvíře a člověk na stejné úrovni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
@Zabatko pro me proste není zvíře a člověk na stejné úrovni.
Domýšlivost lidí je nekonečná, proto už lidi vyhubili tolik druhů a další tento smutný osud čeká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zabatko tak si predstav, ze jsou to dve deti. pokud zaplatis nejlepsi moznou peci jednomu, druhe bude hlady.
co udelas?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zabatko píše:
No, dost dlouho to byla ze zákona věc, ale myslím, ze už to změnili. Dlouhodobě nemocné zvíře bych na lécích neudrzovala. Když naše první kočka onemocněla s ledvinami, tak jsme s ní běhali po doktorech, stejně jsme ji nakonec museli utratit. Tak když teď druhá onemocněla stejně, už jsme to neprotahovali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Je vidět, že z vás nikdo není v takové sytuaci, jinak byste mluvily jinak
jako že bychom v případě, kdy nemám na jídlo pro dítě, utrácela přes 6tisíc měsíčně za psa, upřednostnili toho psa?
obávám se, že fakt ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zabatko píše:
Ta otázka je míněna vážně? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zabatko píše: Člověk to není, ale zvíře není míň než člověk. Vycházím z toho, a v tomto jsem nekompromisní, žekdyž si jednou zvíře pořídím, musím mu zajistit odpovídající životní podmínky, a to i na sklonku života.
tak ona si pořídila i to dítě, že? v jeho případě už nejsi tak nekompromisní? dítko nepotřebuje odpovídající životní podmínky? a to se nebavím o hadrech ze sekáče, ale o tom, že zakladatelka jasně píše, že dochází peníze na jídlo pro dítě a že na rodičáku bud ještě hůř!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, pokud ses prisla vypovidat, tak mas splneno
pokud jsi prisla pro rady a inspiraci, dostalo se ti jich 28 stran (byt obcas prolozeno cernym humorem, ktery zjevne nebyl miren osobne proti tobe, kdybys nebyla tak plna emoci, musela bys to jasne videt taky)
kazdy clovek a kazda instituce na svete pracuje s nejak omezenym rozpoctem. v ramci toho rozpoctu pak delas denne volby o tom, za co ho utratis. i male dite vi, ze kdyz ma deset korun, koupi si BUD tatranku NEBO kitkat, ale zjevne ne oboji. a nebo si ji 10× nekoupi a usetri si na svihadlo.
ty VEDOME A DOBROVOLNE utracis pres 70 tisic rocne (rikas ze leky a pece stoji 5600 mesicne, dejme jidlo za 400, at se to dobre pocita, tj 6,000×12 = 72,000) za neco, o cem se vetsina diskutujicich shodla, ze by to proste nedelala (jiste, byly i hlasy proti). a pak tu brecis ze nemas cim nakrmit dite. za tyhle penize by byl nejen ten nejlepsi sunar, ale i dovolena u more a ty tebou vzpominane darky ke vsem prilezitostem. tak co si jako predstavujes?
a tohle proste plati u jakekoli castky - kdyz si koupim kabelku za sto litru, tak uz proste nepojedu na romanticky vikend do dubaje, ale tezko muzu nekde plakat ze “na to nemam”. mam, jen jsem se rozhodla jinak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:Asi je jeste dcerka moc mala, takze aupair asi neprichazi do uvahy, ale kdyz bude vetsi, tak treba bys mohla nabizet aupair u tebe doma. Anebo pokud mate nejakou starsi sousedku, ktera potrebuje opateru, tak se muzes nabidnout jako opatrovatelka v sobotu, nedeli, 1-2 hodky denne, jenom pripravit jidlo, podat leky, pripadne jit neco nakoupit pro toho starsiho cloveka, pomoct s uklidem, ja to delala jako studentka, hodinu rano a hodinu vecer, pres den byla ta pani sama.
@My Melody ahoj, moc děkuji.. Nečetla jsem všechny komentáře, protože to co holky psaly snad není ani možný. Hnus.. A tobě moc děkuji za rady, zvedla jsi mi náladumalé jsou dva měsíce, manžel v 6 odchází a v 9 se vrací… Jinak jsem levá na ruční práce, takže ne napadlo, kdybych udělala zavareniny na vánoce a hezký popsala
Kdyby malá byla větší, tak není co řešit, ale s takhle malým percksm se to moc nedá
Jinak co se holky ještě ptaly, tak má onemocnění srdce, je to bigl a léčba stojí 5600 Kč, léky, vyšetření měsíčně.
Ty zavareniy na Vanoce jsou super napad, namalovat nejakou hezkou etiketu a venovani a je to, mas darek.
neboj, za chvili bude tve dite vetsi a bude lip.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zabatko píše:
ano zvíře je míň než člověk. Nenechala bych nikdy svoje dítě o hladu a přitom v klidu utrácela tisíce za zvíře.
- Citovat
- Upravit
Jinak, jeste mi napadlo, je to hodne za tu lecbu, neokrada vas veterinar, muzes mu duverovat? Protoze me treba jeden neserioznej veterinar oberal o penize, kdyz jsem navstivila jineho, najednou nebyli potrebne zbytecne injekce, atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit