Nemáme peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
13.8.19 20:06

@ka2ka ne, jen bydlím na kraji vesnice a každej rok se tu objeví dvě tři vyhublý toulavý kočky. Tak je odčervím, vykrmím, některý potřebujou přeléčit a většina si pak najde domov po okolí sama. Hezkou kočku si už lidi domů vezmou. Některý vozím na statky ke kravám, tam je vždycky dost myší. Nechci útulek, na to nejsem dost velkej altruista. Jen mi svědomí nedá vyhnat hladový zvíře. Takže jim poskytnu takovou první pomoc. No a občas i tu poslední.

• Citovat
  • Upravit
27705
13.8.19 20:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.8.19 20:11

@Šmoulice tak do teď se tu po ramínku plácáte vy a do ostatních se navážíte. Tak jsem se přišla poplácat taky, aby to bylo vyrovnaný ;)

• Citovat
  • Upravit
116270
13.8.19 20:26
@Markéta80 píše:
fakt? U nás šílený rozdíly a jedno město. Na menších městech ještě jiné ale chodím pár metrů od baráku a péče dobrá a ceny úplně jinde než o kus dál 8o

Tak buď je v Praze tak levně nebo u nás moc draho. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
13.8.19 20:47

Hele, fakt je zbytečný se dohadovat o psa, protože je vážně dost řešení mezi „chovat na úkor dítěte“ a „utratit“. Já jsem radila spojit se s dočaskou, spolkem na ochranu zvířat nebo podobnou neziskovkou. Kor v Praze se najde někdo, kdo se zvířetem pomůže (paradoxně je asi jednodušší vydyndat prachy na záchranu zvířete, než na jídlo pro dítě).

A k té MHD vs auto, kterou jsem tu nechtít rozpoutala - já jsem psala o konkrétní „chudé“ rodině z Prahy, která „nemá“ peníze, ale drží dvě auta. Přestože Praha má jednu z nejlepších veřejných sítí na světě (a asi nejmíň míst k parkování :) ). Legitka je tu za hubičku, děti zadarmo, rodič s malým dítetem taky zadarmo. Rozhodně jsem nepsala, že si NIKDO nemá držet auto nebo že je auto nesmysl, pokud někdo žije v Horní dolní.

Jinak pro zakladatelku - nájem je v pohodě, stěhování by stejně bylo drahé. Ale zní mi fajn rady, aby ses napojila na FB a nabídla úklid, žehlení, hlídání… Po tom je fakt velká poptávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
13.8.19 21:13

Za predpokladu, ze to neni provokace bych na strance vydajove:

1. urychlene resila situaci se psem
  2. zrusila / minimalizovala vsechny neesencialni pravidelne platby

na strance prijmove, pokud nemuze manzel bych:

1. sla pracovat
  2. sla pracovat
  3. sla pracovat
  4. sla obejit vsechny statni socialni a nestatni charitarivni organizace a instituce ke zjisteni podpory, jakou mohou pripadne poskytnout
  5. rozprodala vse co naprosto nezbytne nepotrebuji
  6. sla zebrat
  7. sla slapat
  8. sla krast

v zadnem pripade bych ale nenechala svoje dite hlady a zejmena ne v situaci, kdy by byly (z meho pohledu zbytne) vydaje na jine “priority”, protoze pro mne by bylo vzdy naprosto jasna priorita to dite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
13.8.19 21:28

@LKL ty body jsou super :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
13.8.19 21:37

Nečetla jsem celé, ale Sorry, já nechápu jak hned tu někdo píše utratit a nebo dat psa pryč? Sakra, jednou jsem si psa nebo jakékoliv zvire pořídila a nesu za něj nějakou zodpovědnost. Stejně tak za dite. Neříkám že pes je něco víc, to vůbec, ale je to též živí tvor a jsme zodpovědní se postarat ať to stojí co to stojí až do konce jeho života. Udělám snad všechno proto abych se postarala a ne že to budu brát tak, že je to jen méně cenný zvíře, než zbytek v mé domácnosti tak jde zbytu? Ne, tak já neuvazuji, bylo to mé rozhodnutí pořídit si rodinu, zvíře tak k tomu tak pristupuju. Každý závazek nese zodpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
13.8.19 21:37

@LKL @wildcherry Akorát já bych asi šla dřív krást, než šlapat :think: Ale já jsem taková prudérní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
13.8.19 21:44
@Ba-stet píše:
@LKL @wildcherry Akorát já bych asi šla dřív krást, než šlapat :think: Ale já jsem taková prudérní :)

A ja asi krást jeste pred zebranim :D
No a pak bych sla nejspis sedet :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
13.8.19 21:49

@Ba-stet no ja jsem prave pruderni - proto napred slapu (konkludentni cin obou zucastnenych stran) a pak az kradu (predpokladam, ze protistrana s tim bude mit problem :mrgreen: )

@Anna85 cimz to ovsem vyresila, protoze ve vezeni te zdarma nakrmej a dite, ktery mas do urcityho veku pravo mit u sebe, jaksi taktez. a mas po problemu. otazka ovsem je, co se v takovy situaci stane s tim psem, zvazilas to poradne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.19 21:51

Tak zkus nahradni mateřství. Ty pomuzes někomu a oni zase tobě.

• Citovat
  • Upravit
14313
13.8.19 21:51

@Janli :palec: Moc hezký, vic takovych lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
13.8.19 21:55

@LKL Tak to jsi spíš nekonfliktní, ne? Že bys krádežemi nerada někoho naštvala. Já myslela prudérní v sexu, mně by to asi za prachy moc nešlo :oops: :) A @Anna85 to bude mít s krimem na pohodu, chce to udržet se na svobodě dva tři roky (psovi je už 13) a to by mohlo vyjít, myslím, že to chvilku trvá, než se člověk prokrade až do basy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
13.8.19 21:59

@Annabela11 Hele, kočky dobrý, ale nezapomeň, že toho psa nebohýho chtěla nejdřív sníst :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat