Nemáme peníze
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Holky, psa mám 13 let, je to můj parťák. Rozhodně ho nenechám utratit.. Bydlíme v Praze skoro u centra máme 1+2,nemam řidičák, potrebuju dostupný obchody.. Díky za radu, zkusím ty letáky. A nebojte, těhotná už nechci být.. Teda chci ale až se z toho dostaneme
Když jedu do Prahy, tak odstavím auto někde na okraji a po Praze se pohybuji pouze hromadnou dopravou. Nevidím důvod, proč v PRAZE bydlet v centru, kvůli dostupnosti obchodů. Jsou všude. Jestli je pejskovi 13 a je hodně nemocný, tak už je to spíš prodlužování trápení. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kfětoslava píše:
Až dojde UM, věřím, že koupí novou krabici. Tady někdo se potřebuje držet myšlenky hladovějícího dítěte zuby nehty
no možná kdyby sama zakladatelka nepsala o tom, že jejich příjmy nestačí na jídlo, tak by to holky neřešily
pak je celkem jasné, že se měsíční výdaj ve výši 6tis asi trochu probírat bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahojky mám problém, nevím jak dál. Nemáme peníze, mazel je denně xhodin v práci a stejne to nestačí na jidlo, pohledávky a na věci pro malou. Teď nás čekají různé narozeniny a když slyším o vánocích, tak mi je na zvracení. Dáváme měsíčně X tisíc do léků pro psa, do umělého mléka. 15tis nájem.. Auto se nám rozpadá a nemáme skoro co jíst.Kolem mě jsou všichni šťastný na mateřský, jejich děti mají vše co jim na očích vidí a já jen uvnitř placu, že malá má vše že sekace a z druhé ruky.. Tak strašně moc bych ji chtěla koupit něco krásného. Na brigádu teď nemůžu, nemám hlídání a nevím kam dát holčičku. Je někdo v podobné situaci?
Citace původního příspěvku. Dle toho vytučněného opravdu působí dost zoufale
Proto ty dohady, domněnky, úsudky nad hladověním.
![]()
Jestli to bylo myšleno hodně nadneseně a zakladatelka přehání, to zde nemohl ale nikdo vědět…
![]()
Jestli nikdo nehladoví (ani dítě ani oni), pak je vše v pořádku, ale tím pádem tato diskuze postrádá smysl a působí spíš jako nějaký výkřik do tmy, že si zakladatelka na mateřské nemůže tak vyskakovat, jako před dítětem. Což ale každému normálně myslícímu člověku musí být víc jak jasné, že s dítětem se rodinný příjem na (zpravidla) 3 roky sníží a výdaje se zvýší. Ano, když žena může kojit, tak prvního půl roku jsou to jen náklady na plenky a krémy na opruzeniny. Ale taky se musí počítat i s variantou, kdy žena z jakéhokoliv důvodu kojit nemůže a další náklady za UM (a ne zrovna malé) jsou na světě.
Pokud někdo ale s ničím takovým nepočítá a pak je veeeelmi překvapen, kolik vlastně dítě stojí a že už si musí rozmýšlet jestli koupí dítku 1 krabici UM a sobě/manželovi/psovi dopřeje něco navíc, nebo radši koupí těch krabic 5 a sobě/manželovi/psovi nic nedopřeje, tak jeho problém…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@werajsik píše:
Citace původního příspěvku. Dle toho vytučněného opravdu působí dost zoufale![]()
Proto ty dohady, domněnky, úsudky nad hladověním.
![]()
Jestli to bylo myšleno hodně nadneseně a zakladatelka přehání, to zde nemohl ale nikdo vědět…![]()
Jestli nikdo nehladoví (ani dítě ani oni), pak je vše v pořádku, ale tím pádem tato diskuze postrádá smysl a působí spíš jako nějaký výkřik do tmy, že si zakladatelka na mateřské nemůže tak vyskakovat, jako před dítětem. Což ale každému normálně myslícímu člověku musí být víc jak jasné, že s dítětem se rodinný příjem na (zpravidla) 3 roky sníží a výdaje se zvýší. Ano, když žena může kojit, tak prvního půl roku jsou to jen náklady na plenky a krémy na opruzeniny. Ale taky se musí počítat i s variantou, kdy žena z jakéhokoliv důvodu kojit nemůže a další náklady za UM (a ne zrovna malé) jsou na světě.
Pokud někdo ale s ničím takovým nepočítá a pak je veeeelmi překvapen, kolik vlastně dítě stojí a že už si musí rozmýšlet jestli koupí dítku 1 krabici UM a sobě/manželovi/psovi dopřeje něco navíc, nebo radši koupí těch krabic 5 a sobě/manželovi/psovi nic nedopřeje, tak jeho problém…
Ty poslys. Hezky jsi to shrnula, souhlasim, ale pointa mi je nejasná, ale kojila jsem. Prece u kojence na UM si nemuzes rozmyslet, kolit tech krabic koupis, tam je jasna davka, ne
naopak u starsich deti se UM da nahradit kravskym a kdo ma zdroj, tak pry kozi je nejpodobnejsi materskemu (ted jsem ho videla za 60 litr).
- Citovat
- Upravit
@Kačus82
No pravda, použila jsem špatný příklad - to mě napadlo, až když jsem příspěvek odeslala… Ale chtěla jsem tím říct, že pokud si neumím spočítat, že i tak malé dítě může (nemusí) mít zvýšené náklady a já už si nemůžu koupit táámhetu krásnou blůzičku, kterou sice nepotřebuju, ale strašně se mi líbí a ráda bych ji ve svém šatníku měla, tak je to jen a jen můj problém. A fňukat nad tím, jak strááášně těžké to mám, mi nepomůže…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kfětoslava píše:
Až dojde UM, věřím, že koupí novou krabici. Tady někdo se potřebuje držet myšlenky hladovějícího dítěte zuby nehty
Radši by místo UM měla koupit kvalitnější granule pro psa, zvíře hladovět nesmí, týrání zvířat je trestný čin… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chápu, jak je to tíživá situace. Mám dvě děti a taky si nemůžeme nijak vyskakovat. Podle mě je nejdůležitější mít na nájem a na jídlo. Zbytek se vždycky dá nějak udělat. Místo auta můžete jezdit hromadnou dopravou, na kole, pěšky…s pejskem, vím, že je to smutné, ale i on jednou odejde a je na rozvážení majitele, jestli to už není jen oddalování nevyhnutelného a trápení ho. Zvlášť jestli je takhle nemocný. A zbytek se dá vždycky nějak obstarat. Kolikrát se stačí poptat, jestli někdo nevyhazuje nějaké oblečení, my takhle dostali skoro všechny věci, co jsme pro malé potřebovali. A na oblečení ze sekáče není nic špatného. I tam jsou krásné kousky.
Um je snad jen dočasná záležitost, za rok už ho třeba nebude ani třeba.
No a jestli umíš třeba plést, šít, nebo podobné můžeš něco vyrábět a prodávat. Nebo zkusit prodávat kosmetiku, drogerii a tak dále.
Drž se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko,
Ja v centeu byla v podobne situaci.
VyresilA jsem, ze jsem rano chodila uklizet bary a restaurace. Rano jsem sla treba uz v 5 rano abych byla v 8 zpet, kdyz odchazel manzel. Chvilku jsem uklizela i arbnb, tam mi dovolili si vzit sebou dite. Soupla jsem ho do rohu a hral si na mobilu (vim, idealni to nebylo) ale rozpoctu jsem hodne pomohla ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahojky mám problém, nevím jak dál. Nemáme peníze, mazel je denně xhodin v práci a stejne to nestačí na jidlo, pohledávky a na věci pro malou. Teď nás čekají různé narozeniny a když slyším o vánocích, tak mi je na zvracení. Dáváme měsíčně X tisíc do léků pro psa, do umělého mléka. 15tis nájem.. Auto se nám rozpadá a nemáme skoro co jíst. Kolem mě jsou všichni šťastný na mateřský, jejich děti mají vše co jim na očích vidí a já jen uvnitř placu, že malá má vše že sekace a z druhé ruky.. Tak strašně moc bych ji chtěla koupit něco krásného. Na brigádu teď nemůžu, nemám hlídání a nevím kam dát holčičku. Je někdo v podobné situaci?
Zakladatelko, jak jste na tom. Je už líp?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Enmamma ano děkuji za optání už je to lepší
Tak to je bezva. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rada nad zlato
Napíšu ti radu jakou tady dávají běžně. Nažeň manžu na brigádu hned no a po nocích dělej livechat.
- Citovat
- Upravit
@XimDurdil píše:
Napíšu ti radu jakou tady dávají běžně. Nažeň manžu na brigádu hned no a po nocích dělej livechat.
Reaguješ mimo mísu na čtyři roky starou, neaktivní diskusi… ![]()
- Citovat
- Upravit