Nemáme peníze
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Janli píše:
Ne, ne, ne! Já jsem jen napsala, že mít moje děti hlad, tak ho klidně upeču. V dobách hojnosti dávám přednost méně konfliktní stravě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zabatko píše:
Domýšlivost lidí je nekonečná, proto už lidi vyhubili tolik druhů a další tento smutný osud čeká.
@lucenka píše:
ano zvíře je míň než člověk. Nenechala bych nikdy svoje dítě o hladu a přitom v klidu utrácela tisíce za zvíře.
ono to s tím hladem v téhle republice nebude tak hrozné, určitě se to dá nějak vyřešit.
Některé věci si prostě musí na čas odpustit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LKL píše:
@Zabatko tak si predstav, ze jsou to dve deti. pokud zaplatis nejlepsi moznou peci jednomu, druhe bude hlady.co udelas?
to je skvela otazka!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kam chodíte na veterinu? já mám dobrou zkušenost s klinikou na Zbraslavi, nechceš si tam zajet na konzultaci, třeba by tam byla léčba levnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jinak s tím oblečením. představ si, že já taky chodím nakupovat do sekáče, i když žádnou nouzi nemáme, kolikrát se tam dá ulovit značkový nenošený kousek za 30 kč.
A jak s tím autem, potřebuje ho manžel? to jsou taky velké náklady. No a s jídlem. Je tu plno diskuzí a receptů na levná jídla. Ono to totiž může být i tak, že jsi obklopena takovými těmi chlubiči, co mají sice nový ohoz a auto ale hypotéku a půjčky.
Jinak tedy nájem v centru za 15 i s energií je super, to bych se nestěhovala ani náhodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, nebo si najdi vsechny takove ty darovaci skupiny - tam se rozdavaji baliky detskeho obleceni za cokoladu nebo za usmev a vetsinou jsou to pekne “znackove” veci, jakoze ne baby gucci ale treba next apod uz ano. a ve finale obcas narazis i na to baby dior, protoze kdo na to ma a nutne to potrebuje, tak si koupi nove, zatimco kdo na to nema resi jak poridit levne v absolutnich meritkach, nikoli detska cepicka z druhe ruky zlevnena ze sesti tisic na tri. tudiz kdyz uz se to dava dal, je to spis formou daru nez prodeje. stejne tak lze poridit veskere vybaveni kuchyne, potazmo domacnosti - porad nekde vidim jak se rozdavaji spotrebice, nabytek a dalsi veci. spousta z nich i nepouzitych
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jinak to myslíte ostatní vážně s tím utrácením psa? A že snad mám psa radši než dítě? Stě normální? Je to člen rodiny, mám ho 13 let. To je vidět že vy žádné zvíře nemáte!!! A ještě že mám prodat dětskou ledvinu??? Jako vážně? Co stě to za lidi!!!
Hele a nepřehaníš to ty s tím psem? Jako chápu 13 let je 13 let. My jsme taky měli u našich psa. Museli jsme ho nechat ve 14 letech utratit, protože měl na zádech cystu a nemohl moc chodit, jak měl špatné klouby. Jako pod lékama by nějaký ten měsíc ještě vydržel (možná rok), ale celá rodina jsme se jednoznačně shodli, že by to bylo je trápení pro něj. Dívat se denně na jeho smutné očka, ve kterých se skrývala bolest z jeho stavu?? To jsme nedokázali. Ano ztrátu jsme obrečeli všichni, ale takhle to pro něj bylo lepší.
A to jsme na tu veterinu měli finance. Kdyby jsme byli ve stejné finanční situaci, tak by se mamka nerozmýšlela ani vteřinu a zvolila by si jídlo pro nás děti než léky pro psa… Takže zase tady nedělej že všech satany… Já v tvé situaci nejsem, ale pokud bych byla, musela bych se prostě některých věcí, které zatěžují rodinný rozpočet, vzdát. Je to sice smutné, ale jestli na tom závisí naše žití a nežití, tak bohužel.. V některých situací nemůže mít člověk všechno - to už učím i svého 7 letého syna.
Co se týče oblečení - téměř všechny věci má můj syn z druhé ruky - něco jen tzv. na doma, něco i krásné věci. Před nedávnem jsem byla v bazárku koupit mu trička na doma, protože ze všech vyrostl a 1 tričko jsem tam koupila krásné, které nosí do školky, do města i k doktorce a nikdo by nepoznal, že to bylo triko z druhé ruky. Mamka kdysi dávno ze sekáče přinesla krásnou kombinézku na holčičku hned jsem řekla (a to jsem byla puberťačka), že se schová pro mé dítě. První dítko je syn, takže jsem nevyužila, ale každou chvíli se naše rodina rozroste o holčičku a já se už nemůžu dočkat, až bude zima a já ji tu kombinézku dám..
Ale tak jestli na své situaci nechceš nic měnit, tak neměň a jen fňukej jak to máš těžké a nech se litovat, když si myslíš, že z toho se najíte… Rad tu padlo dost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@My Melody ahoj, moc děkuji.. Nečetla jsem všechny komentáře, protože to co holky psaly snad není ani možný. Hnus.. A tobě moc děkuji za rady, zvedla jsi mi náladumalé jsou dva měsíce, manžel v 6 odchází a v 9 se vrací… Jinak jsem levá na ruční práce, takže ne napadlo, kdybych udělala zavareniny na vánoce a hezký popsala
Kdyby malá byla větší, tak není co řešit, ale s takhle malým percksm se to moc nedá
Jinak co se holky ještě ptaly, tak má onemocnění srdce, je to bigl a léčba stojí 5600 Kč, léky, vyšetření měsíčně.
Zavařeniny jsou dobrý nápad. Efektní a eventuálně ještě levnější je mix na sušenky (třeba tady https://www.bakerella.com/mix-things-up/), podobně se dají udělat i různé muffiny, chleby… Dobrá varianta jsou i ochucené ořechy (tady teda není fotka, ale recept je fajn http://www.igurmet.cz/…a-smes-5635/). Těch levných homemade dárků je hromada. Když je dítě takhle malé, tak bych se Vánoci ani oslavami netrápila, v rodině si dejte dárky symbolické, dítěti zabalte klidně něco, co potřebuje, nejvíc ho stejně potěší obaly… Možná zjistíte, že se vám to zalíbí, když si všichni ušetříte stresy a nákupy a prostě budete spolu.
Co se psa týče, jakou má prognózu a kvalitu života? Je s těmi léky a vyšetřeními jako by byl zdravý? Očekává se, že to budeš měsíčně platit třeba ještě tři roky? To je ve vaší situaci opravdu neúnosné. Také bych se obrátila na jiného veterináře pro druhý názor. Sama mám velmi drahou veterinářku, když jde o vyšetření, dělá klidně testy za tisíce. Když vyšetřovala kocourovi ledviny a vypadalo to na možnost záchrany, nejdřív navrhla drahou operaci, ale když po důkladnějším zkoumání viděla, že je v terminálním stádiu, pustila nás bez léků, aby v klidu dožil, že léčba by ho jen stresovala. Tím neříkám, že máš psa úplně přestat léčit, ale možná by jiný doktor navrhl levnější, méně invazivní léčbu, která by mu pomohla udržet kvalitu života a pomalu dožít… Pokud jiná varianta není, opakuju, zkus se spojit s nějakým spolkem na ochranu zvířat - oni mají své veterináře, mohou posoudit stav zvířete a mohli by pomoct…
No a co se muže týče, pokud je opravdu v práci tak dlouho a peněz moc nevydělá, nebylo by možné pouvažovat o změně? Někdy chlapi nechtějí měnit rutinu nebo kolektiv, ale v situaci, kdy nemáte peníze a on si ani neužije dítě, prostě není čas na sentiment. A zatím je práce pořád dost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LKL píše:
@Zabatko tak si predstav, ze jsou to dve deti. pokud zaplatis nejlepsi moznou peci jednomu, druhe bude hlady.co udelas?
Nebude mit tu nejlepsi moznou peci, ale takovou na jakou mam finance. Konec koncu jako skoro 100% deti zde, protože na nejlepsi moznou peci tu ma prachy tak 20 lidí v republice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@werajsik jojo, co se týká oblečení, tak všude je ho plno, pro děti obzvlášť, všechny moje kamarádky posílají oblečení dál, buď zadarmo nebo vymění.
Jinak já před pár lety „ulovila“ lyžařskou kombinézu Bogner za dva tisíce, kdybych kupovala novou, dám za ní ke dvaceti tisícům. Chce to rozhodit sítě a slevit ze svých nároků na „dokonalý život“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 dobre, kdyz uz jsi se do toho pustila misto zabatka na kterou to bylo mirene: a jak nastavis to “na jakou mam penize”? tak ze to druhe dite bude mit hlad, fakt priskrtis vsude a das nejvyssi moznou castku na tu peci, nebo proste zajistis nejaky standard, ktery bude v danych podminkach odpovidajici (ne hlad) a veskere OSTATNI prostredky vynalozis na tu peci, ale uz si odpustis treba kabelku nebo dovolenou?
tady u zakladatelky to totiz vypada na tu prvni moznost, navic komplikovanou o skutecnost ze to neni dite vs dite, ale pes vs dite…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LKL Ne, zajistim zakladni standard, drobnou rezervu pro průser a veškeré dalsi prostředky na lecbu. Ale ono je to u toho ditete jednodussi v tom, ze alespon zaklad zaplati pojistovna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam dve dcery, je mi normalne blbe jen z te predstavy, ze jedna hladovi na ukor te druhe a tady se resi malinky miminko vs 13lety pes na stejne urovni
.No, pro zakladatelku padlo rad hodne, pri trose snahy i rady, jak prodluzovat zivot pejskovi nadale a pritom nezivorit.Jen doporucuji si nebrat dalsi pujcky, kdyz ted uz je problem je splacet.Tak preji stesti, vic se asi udelat neda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, ale tedy snad nikdo nehladoví ne? prvotní příspěvek byl o tom, že není na oblečení a na vánoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:
Holky, ale tedy snad nikdo nehladoví ne? prvotní příspěvek byl o tom, že není na oblečení a na vánoce.
Vzdyt psala ze nemaji na pohledavky, na jidlo, na Vanoce atd atd - na nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit