Nemáme režim - 10 měsíců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
336
31.7.13 12:16

Zvláštní je, že píšeš, že dáš najíst, když má hlad, dáš spát, když chce spát, zbytek jako mazlení přfdpokládám tedy taky…a malý je ubrečený. Proč tě napadl zrovna režim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
31.7.13 12:19

Rezim moc nemame. I když cca ano. Mala se sape lidem do talire a jestli neci desetiměsíční vi, ze se to nedela, tak klobouk dolu. Ted jsem v nemecku u mamky a mala se zacla chovat normal, az poslední 4 dny a mama na me spustila, ze to je tim, ze nemam systém. Mozna jo, ale mala je většinou stastne a vesele dite a rezim se utrepava a nastavuje paradoxne uplne sam, jak mala roste a zraje

• Citovat
  • Upravit
Barushe
31.7.13 12:19

Jestlije nespokojeny, tak mu rezim zaved. Co je na tom tak tezkeho? Deti maji radi jistotu. Az bude starsi, tak si taky bude delat co bude chtit? Obedvat treba v 15:00 a chodit spat ve 23? Sijes si bic sama na sebe ;)

Příspěvek upraven 31.07.13 v 12:20

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.13 12:20

A jak ho teda nastavit? Když prostě v postýlce řve, že ještě nechce spát, jak to ho tam mám nechat hodinu řvát, protože už je čas na spaní??? Ale když spí jednou hodinu a podruhé 3 hodiny, tak to přece nejde sladit.
Já bych právě režim chtěla…Ale nějak nám to nejde.

zakl.

• Citovat
  • Upravit
336
31.7.13 12:21

@Becky00 A kdy se chodí spát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
31.7.13 12:23

Režim není o tom, že vstává v 7:00, oběd v 12:00 apod. Režim je o tom, že spí třeba 2× denně v +- podobnou dobu (holku jsem v tomto věku ukládala ke spaní v rozptylu -+ hodina).

To, že si uždibuje z talíře je podle mě zadělávání na problém se stravováním. I takhle malé dítě by mělo mít pravidelný přísun jídla. Když bude věčně něco uždibovat, nikdy se nenají pořádně.

Jestli je uplakaný a nespokojený, možná mu chybí právě ta jistota toho, co se kdy bude dít. Děti jsou docela konzervy na náhlé změny zvyků, stravování apod., proto když v podstatě žádné zvyky nemá pevně dané, může se to projevovat právě takovou nespokojeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.13 12:25

@LLL1 Jako u nás. Jak máš staré mimi?

zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.13 12:25

@katehon Jka to myslíš? co je na tom zvláštního?

• Citovat
  • Upravit
29577
31.7.13 12:26
@Anonymní píše:
A jak ho teda nastavit? Když prostě v postýlce řve, že ještě nechce spát, jak to ho tam mám nechat hodinu řvát, protože už je čas na spaní??? Ale když spí jednou hodinu a podruhé 3 hodiny, tak to přece nejde sladit.
Já bych právě režim chtěla…Ale nějak nám to nejde.zakl.

Tak mu nastav režim podle jeho potřeb, ne, že ho vrzneš do postýlky, když ty máš pocit, že by měl podle hodin spát, ale nejprve vypozoruj, kdy ty spací púotřeby máí a podle toho uzpůsob denní režim. Nic těžkého na tom není. Spíš lehkého- dopoledne dát svačinku, naložit po ní do kočárku a vyjet ven. Mě tak děti usínaly do 5 ti minut. A já si v klidu pokoupila. Odpoledne po hraní venku uložit do postýlky doma, nebo taky venku v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
31.7.13 12:27
@Anonymní píše:
Já bych právě režim chtěla…Ale nějak nám to nejde.zakl.

V kolik teda chodí spát? Ten odpolední spánek mu můžeš krátit, prostě ho vzbudíš dřív než po 3 hodinách.
U nás kvůli té školce musí být děti v posteli do 23 hod…takže jo, vlastně taky režim nastavujeme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.13 12:28

@berry4 To jako myslíš vážně, že když nemám režim, že špatně vychovávám a budu mít doma „pěknýho klacka“ To snad ne. To se odvíjí od režimu, jakej bude???

• Citovat
  • Upravit
4658
31.7.13 12:30

Moje dítě je režimové a to má teprve 7měsíců a musím říct, že mám fakt hodné dítě! sousedka má roční a hrozně se diví, že její malá je věčně uřvaná a nechápe, jakto, že ta moje je tak hodná..no tak ta naše chodí po obědě spát! večer je v 7 v postýlce a do Půl 8 je tuhá! ráno vstává také na 7…jsme tak obě spokojené…podle mě teda každé dítě potřebuje určitý režim, at si každý říká co chce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
31.7.13 12:34

Ne, opravdu všichni nemají režim, občas se mi přiblížíme, že zaregistruju, žeje třeba posílám spát zhruba ve stejnou dobu a občas je to úplně jinak a už pomalu ani neřeším to schéma snídaně-svačina-oběd-svačina-večeře, protože někdo nechce skoro jíst a někdo naopak žere jak mlejn, tak je těžko nacpu do jednoho schématu.
Když chce být někdo doma rotmistr tak fajn, já tu potřebu nějak nemám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
31.7.13 12:37

@Gladys ja te zeru :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
alli_li
31.7.13 12:45

Rezim u deti nemam vubec. Asi jsem zakladatelko stejny exot :-D
Nemam pocit ze by se mi to nejak melo vymstit - deti jsou spokojene, klidne, samostatne a poslouchaji na slovo.
Detem je 20 a 35 mesicu.
Rezim nikdy nemeli, ani jako miminka ani jako ted batolata. Chodi si spat sami, kdyz uznaji za vhodne - zalezou si sami do postylky a usnou, rano vstavaji kdy chteji nekdy v 6, nekdy po 8. :-) S jidlem problem nemam to jedi hezky - na sladkosti moc nejsou, takze v tonhle to mam jednodussi.
Az budou chodit do skolky, nejaky rezim v ramci uspavani/vstavani budou mit - ted si uzivaji bezstarostneho detstvi. ;-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML