Jak funguje výhružka: Napočítám do tří?!

3157
30.7.13 09:38

Napočítám do tří

Otázka je jednoduchá. Vídám to kolem sebe, jak maminky dětem říkají „počítám do tří.. jedna, dvě..“ no a dítě většinou zafunguje.
Já jsem to vůbec nepochopila v čem to tkví. TO bylo potřeba dítě zmasakrovat do bezvědomí aby si to zapamatovalo o co jde ne? Jako představa že řeknu synovi „napočítm do tří a pak dostaneš na zadek“ už ho vidím jak je mu to úplně ukradené. Takže co následuje když napočítáte do tří a dítě neposlechne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
869
30.7.13 09:40

To je hodně magická věta. I já jí používala, ale díky bohu vždycky stačilo napočítat do dvou a děcka udělaly co měly. Nevím co bych udělala já kdybych napočítala až do tří. Nad tím jsem se nějak nikdy nezamyslela :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
30.7.13 09:40

Nějakej zákaz či fakt na p.del :nevim: :mrgreen:, my nepraktikujem

třeba to je taková jejich hra :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
30.7.13 09:41

Já vždycky říkám : a říkám to naposledy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
30.7.13 09:42

Tkví to v tom, že vědí, že potom opravdu nastane trest a už žádné řečičky nepomůžou. Ať už jde o plácnutí, sebrání věci, jít žalovat čertovi atd. Musí se to ale striktně dodržovat. Dítě to brzy pochopí a poté stačí opravdu počítat jen do dvou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
30.7.13 09:42
Synovi je teda teprv 20 měsíců. Ale viděla jsem u takových že jim to fungovalo. Vždycky přemýšlím, co bylo potřeba tomu dítěti udělat, aby už nikdy do tří napočítat nenechalo. Já to doopravdy nechápu a moc by mě to zajímalo, tak jestli má někdo zkušenost tak prosím napište.
@sali78 píše:
To je hodně magická věta. I já jí používala, ale díky bohu vždycky stačilo napočítat do dvou a děcka udělaly co měly. Nevím co bych udělala já kdybych napočítala až do tří. Nad tím jsem se nějak nikdy nezamyslela :lol: :lol:

To vážně? Jen tak to řekneš a dítě poslechne? To máš asi nějaké zlatíčko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
30.7.13 09:44
@Saman píše:
Tkví to v tom, že vědí, že potom opravdu nastane trest a už žádné řečičky nepomůžou. Ať už jde o plácnutí, sebrání věci, jít žalovat čertovi atd. Musí se to ale striktně dodržovat. Dítě to brzy pochopí a poté stačí opravdu počítat jen do dvou :)

No tak pokud máš dítě, kterému vadí, že dostane na prdel, požaluješ čertovi nebo mu sebereš hračku tak to je jasné že to funguje.
:think: :think: Já mám čím dál větší pocit že mám doma nějakej atyp..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
30.7.13 09:45

Když byla děcka malá, tak prostě občas dostala na zadek, teď stačí počítat - týká se např. úklidu pokoje, rvačky, hádky…vědí, že po napočítání do 3 sbalím PC, mobil a nedostanou to hodně dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
30.7.13 09:46
@marmelada78 píše:
No tak pokud máš dítě, kterému vadí, že dostane na prdel, požaluješ čertovi nebo mu sebereš hračku tak to je jasné že to funguje. :think: :think: Já mám čím dál větší pocit že mám doma nějakej atyp..

nedali ti manuál? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
30.7.13 09:48

@marmelada78 Vždycky je něco co dětem vadí. Jsou děti, co opravdu po se po plácnutí začnou smát s tím, že je to nebolí nebo „ještě“. Pak jdou zakázat pohádky, sladkosti, poslat dřív do postele…většinou se najde něco co na dítě platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
30.7.13 09:50

@marmelada78 Co je na tom nepochopitelného? Napočítám do tří a…donesu tě do postele, seberu ti to a to a tak dále. Prostě určit sama sobě i dítěti hranici, když už se rozhodneš konat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
30.7.13 09:53

Tkví to v tom, že dítěti dáš určitou hranici, za kterou když se dostane, bude něco následovat. Zákaz, sebrání věci, eventuelně i na zadek. Taky už jsem to kolikrát viděla a musím říct že do tří jsem nikoho ještě napočítat neslyšela :lol:
Přijde mi to úplně stejné, jako když řekneš že to už dělat nebude, že to bylo naposledy atd.
Nebo jak ty řešíš situace, když tě malej nechce poslechnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
30.7.13 09:58
@marmelada78 píše:
Otázka je jednoduchá. Vídám to kolem sebe, jak maminky dětem říkají „počítám do tří.. jedna, dvě..“ no a dítě většinou zafunguje.
Já jsem to vůbec nepochopila v čem to tkví. TO bylo potřeba dítě zmasakrovat do bezvědomí aby si to zapamatovalo o co jde ne? Jako představa že řeknu synovi „napočítm do tří a pak dostaneš na zadek“ už ho vidím jak je mu to úplně ukradené. Takže co následuje když napočítáte do tří a dítě neposlechne?

Nám to funguje od malička a dítě jsme do bezvědomí nenmasakrovali. Ani vlastně nevím, jak jsme toho dosáhli. Nějaký nepříjemná následek tam byl, bylo to odebrání hračky, vzdálení se, nebudu si s tebou hrát. apod., ale bití to nebylo. Bití u nás moc nefunguje, spíš vyvolává vzdor: „Nebolelo, nebolelo!“. Většinou stačí říct „jedna“, vyjímečně musí být „dvě“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
30.7.13 09:58

:D Je to jen výhružka fyzickým násilím. Netřeba dítě masakrovat. Podle psychologa je občas dobré tímto dítě postrašit, mnohem lepší, než strašit klekánicemi, čerty a jinými hororovými bytostmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
30.7.13 10:01

Jo, a ještě jedna věc: Nikdy, nehrozte tím, co nejste v případě dalšího odporu rozhodnuti uskutečnit! Radši mírnější trest (či nutné opatření), které přijde zákonitě, než přemrštěné hrozby, které neuskutečníte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí