Nemléčné kaše na noc
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nemléčné kaše na noc
Dobrý den,
mám dotaz ohledně vydatnější večeře.
Moje dcera má ABKM plus alergii na celé vajíčko. Jsme na Neocate, ale už tak 14 dní baští i zeleninku. Akorát na noc bych ji chtěla víc zasytit, aby spinkala dýl a nejedla pořád co tři hodinky.. Poradíte nějakou kašičku, nebo co uvařit? A tu kašičku dávát do lahvičky a nebo na lžičku z talířku? Moc Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@lusinka11 Kolik je malé to je asi to nejhlavnější aby se dalo poradit
- Citovat
- Upravit
@lusinka11 jsou i nemléčné kaše, myslím, že jsem něco kupovávala v Kauflandu, chce to projít složení. Buď jí to uvaříš z vody nebo z toho Neo (obdivuju, že ti to pije).
Pro ty mrňata to je instatní, tak to jen rozmícháš, časem můžeš koupit normální vločky a uvařit je ve vodě. Náš mladý teda kaše nikdy nechtěl - má taky alergii na kasein, bylo to vyhozenejch peněz. Když mi začal kolem roku konečně jíst, tak dostával normálně přílohu, maso a zeleninu - vařenou.
- Citovat
- Upravit
Zkusila bych Sinlac od Nestlé, prý je chuťově dobrá. Ale moc si od kaše delší spánek neslibuj, z mojí zkušenosti se většina mimin budí na mlíko ze zvyku, mnohem méně se jich budí hlady, který by vyřešila večerní kaše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kasi na noc jsme davali, ale znovu bych tu chybu neopakovala, ale kazdopadne kdyz uz tak koupit krupicku napr. ryzovou, pohankovou, spaldovou a varit jen ve vode. Ale to, ze se deti v noci budi hlady, povazuju za jeden z nejvetsich bludu, co se matkam vypravi (a nepiste mi tady prosim, ze se 1 z 20 dite hlady budilo, muj nazor tim nezmenite).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď má 7.měsíců. Poslední dva dny, když jsme večeřeli s manželem, tak se na nás tak smutně dívala a otvírala pusinku s námi, že jsem jí ohříla zbytek obědu a spala pak aspoň o dvě hodinky dýl než normálně.
Doporučujete tedy na noc dál jen ten Neocate?
Díky moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sunárek - první kašička rýžová nemléčná. Můžeš přidat buď jen vodu nebo to její mléko - Neocate.
Já ji dělám docela hustou (do misky, krmím lžičkou) a od té doby, co sní plnou porci (z 210-240ml vody + jeho mlíko), se v noci na jídlo nebudí.
A má ji hodně rád, opravdu mu chutná.
Nepíšeš, jak je malá stará. Takže dávku samozřejmě úměrně věku a chuti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lusinka11 CountryLife nebo Nominál dělají spoustu kaši, instatnich, i bezlepkovych (pokud nemáte ještě zavedený). Zajdi do zdravé výživy
dělali jsme z vody, pak z AC mlika, vy tedy z Neocatu. Večeře normálně s námi, kolem šesté a pak na spaní mlíko po sprše.
Edit: kaši na lžičku
Příspěvek upraven 16.02.18 v 15:40
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn má jen nemléčné kaše, kupuji v DM ( je to jejich značka) a mají hodně druhů. Jinak když syn dostával kaši na noc, tak se budil o to víc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misuled píše:
Kasi na noc jsme davali, ale znovu bych tu chybu neopakovala, ale kazdopadne kdyz uz tak koupit krupicku napr. ryzovou, pohankovou, spaldovou a varit jen ve vode. Ale to, ze se deti v noci budi hlady, povazuju za jeden z nejvetsich bludu, co se matkam vypravi (a nepiste mi tady prosim, ze se 1 z 20 dite hlady budilo, muj nazor tim nezmenite).
Můžu se zeptat proč jeden největší z bludu, že se děti v noci budi hlady?
A proč je kaše na noc chyba???
Nereju, jen jsem taky v ty situaci, tak proto se ptám.
Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tejule no spíš jde o to, že spousta dětí má po kaši těžké břicho a budí se spíš tím, že je jim těžko. Oba moji kluci kaše nechtěli takže nemůžu sloužit osobní zkušenosti, ale třeba kamarádka má děti, které je milují a tam neplatí, že by lépe spaly. Je kus od kusu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mollify83 a když teda u vás kaše nejely, tak co jste dávala na večeři?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lusinka11 napřed třeba jen zeleninu s přílohou, později husté polévky, přesnídávky takové ty husté s piškoty nebo různými vločkami (oba milují ty z DM), pečivo s pomazánkou. Měla jsem to jednoduché, kluci oba jedlíci a brzo kousali takže kolem roku už vše normálně s námi
paradoxně teď co jsou větší, tak kaše milují, ale jen ráno - takže snidame ovesné, quinoove, kuskusové - vždy s ovocem, sirupem z agáve a karobem ????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lusinka11 Za mě kaši ne. Buď bych ji udělala hustou polévku nebo co bylo k obědu a do postele ji dala to mléko. Jinak v noci dávat vodu/čaj pokud chceš aby spala celou noc. Moje děti se budí stále a to jsou velcí 3,5 a 2 roky.
- Citovat
- Upravit
Dávala jsem nemléčné obyčejné kaše - kukuřičná, pohanková, rýžová, jáhelná… atd, rozdělané jen ve vodě. Žádné „značkové“ - to, co měli ve zdravé výživě. Děcka to baštily dobře a spaly tak nějak akorát. V roce jsem třeba ještě 1-2× za noc kojila, ale brala jsem to za normální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit