Nemoc: předcházet nebo nechat proběhnout?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4071
12.11.18 19:47

Ani jedno. Pravda je někde mezi. Nelze byt ve sterilním prostředí, ale častými nemocemi a např. i léčbou antibiotiky, se imunita oslabuje. Navíc při opakovaných infekcích hrozí chronická onemocnění. Za mě otužovat, být hodně venku a v malém kolektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33018
12.11.18 19:48

Ja myslim, ze tem beznym nemocem proste nepredejdes. Ochladilo se a obe deti maj nudli u nosu, starsi i tri dny kaslal.
Oba po nastupu do skolky pritahli anginu, holka miva uz od miminka alespon jednou rocne zanet sojivek. Tomu se proste nevyhnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
12.11.18 19:51

podla mojho laickeho nazoru sa to neda takto jednoznacne povedat.

pokial sa jedna o jedinca s oslabenou imunitou, dieta byva casto chore, tak je urcite lepsie chorobam predchadzat, kym sa imunita posilni.

pokial ma dieta imunitu dobru, tak je to vlastne jedno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.11.18 19:52

Ten dotaz nedává smysl. Rýmu a kašel dříve či později, většinou dříve prodělá každé dítě. A rozhodně to není selháním prevence. Tomu fakt nezabráníte.

Tak jako tak je potřeba trénovat jeho imunitu.

Od toho je otužování, co nejvíce pobytu v přírodě a dostatek pohybu každý den, kontakt s „čistou špínou“ - hlína, bláto, nechlorovaná voda, dostatek pobytu na slunci bez 50 filtru, dostatek kvalitního spánku, vyvážená strava s čerstvým ovocem a zeleninou a tak.

Zázračné přípravky s alternativní přirážkou jsou nesmyslné placebo - možná uklidní neurotickou matku, ale fakt je lepší za ty prachy koupit ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
12.11.18 19:52

Tak zrovna u rýmy a kašle je to jedno, na to se asi protilátky získat nedají :think: horší nemoci jako angíny apod co se léčí antibiotikama bych schválně fakt nenechávala. Maximálně třeba neštovice, když chces aby dítě získalo imunitu. Jinak já se teda snažím všemu předcházet, hodně vitamínů, žádné sterilní prostředí, zdravé otužování, vyhýbám se zvlášť v těch obdobích kdy toho řadí hodně velkým obchodům a davům, ale někdy se tomu prostě nevyhneme, zvlášť jestli máš dítě ve školce, tam to jede ve velkém :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.11.18 19:53
@sediza píše:
Ani jedno. Pravda je někde mezi. Nelze byt ve sterilním prostředí, ale častými nemocemi a např. i léčbou antibiotiky, se imunita oslabuje. Navíc při opakovaných infekcích hrozí chronická onemocnění. Za mě otužovat, být hodně venku a v malém kolektivu.

Sterilní prostředí vede k závažným zdravotním problémům - a má velký podíl na autoimunitních chorobách.

https://cs.wikipedia.org/…ypot%C3%A9za

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
12.11.18 20:18

Proč by nedával smysl @Ou ?
Když vidím, že dítě začíná soplit nebo pokuckávat. Stáhnout z kolektivu a nechat „odpočinout“ a tím předejít nebo nechat kašlací a smrkací dítě dítě v kolektivu? Je to ideální svět, kdy můžu kdykoli zůstat bez „následků“ doma. Máme dítě jedno školou povinné a druhé školkové, vím jak to chodí. Nejsem mimo realitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
12.11.18 20:20
@Ou píše:
Ten dotaz nedává smysl. Rýmu a kašel dříve či později, většinou dříve prodělá každé dítě. A rozhodně to není selháním prevence. Tomu fakt nezabráníte.

Od toho je otužování, co nejvíce pobytu v přírodě a dostatek pohybu každý den, kontakt s „čistou špínou“ - hlína, bláto, nechlorovaná voda, dostatek pobytu na slunci bez 50 filtru, dostatek kvalitního spánku, vyvážená strava s čerstvým ovocem a zeleninou a tak.

Zázračné přípravky s alternativní přirážkou jsou nesmyslné placebo - možná uklidní neurotickou matku, ale fakt je lepší za ty prachy koupit ovoce.

S posledním odstavcem nesouhlasím. Měla jsem dítko do roka v jednom kuse na hromadě, asi třikrát šestá nemoc, kašel, rýma, zánět průdušek, uši… Tisíce v lékárnach. Pak nám známí poradili tekuté colostrum. Dostalo nás to z toho. Už dva roky, klepu na nějakou tu rýmu jsme v pohodě, když se objeví teplota, dávám colostrum a za den, dva je ready. Možná to nefunguje každému ale nám ano ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
12.11.18 20:21
@Ou píše:

Od toho je otužování, co nejvíce pobytu v přírodě a dostatek pohybu každý den, kontakt s „čistou špínou“ - hlína, bláto, nechlorovaná voda, dostatek pobytu na slunci bez 50 filtru,dostatek kvalitního spánku, vyvážená strava s čerstvým ovocem a zeleninou a tak.

Zázračné přípravky s alternativní přirážkou jsou nesmyslné placebo - možná uklidní neurotickou matku, ale fakt je lepší za ty prachy koupit ovoce.

Nesouhlasím. V létě už dávno není pobyt na slunci bez ochrany kůže zdravou záležitostí. Naopak - za poslední léta ohromně vzrostl počet pacientů s rakovinou kůže. Melanomem dnes trpí i malé děti. Na poslední prohlídce nás naše kožní lékařka před pobytem na slunci bez ochrany varovala, neustále jí přibývají pacienti s rakovinou včetně dětí.
Navíc můj syn je světlý typ, pokud bych ho v létě nenamazala krémem s faktorem 50, měl by do večera puchýře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
12.11.18 20:41
@bublinek píše:
Proč by nedával smysl @Ou ?
Když vidím, že dítě začíná soplit nebo pokuckávat. Stáhnout z kolektivu a nechat „odpočinout“ a tím předejít nebo nechat kašlací a smrkací dítě dítě v kolektivu? Je to ideální svět, kdy můžu kdykoli zůstat bez „následků“ doma. Máme dítě jedno školou povinné a druhé školkové, vím jak to chodí. Nejsem mimo realitu.

No ale to neni predchazeni nemoci,to co popisujes. V obou pripadech uz ta nemoc propukla a zalezi na tom,jak ji nechas probehnout. Tim,co popisujes,maximalne predejdes tomu,aby se nemoc rozsirila mezi ostatni,ale probehne tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
12.11.18 20:42

@bublinek Tak pokud jiz dite ma nejake symptomi, tak je nakazene, imunita je oslabena. Pokud ho posles v takovem stavu do kolektivu, tak mu imunitu rozhodne nebudujes. Jen ti pritahne jeste neco horsiho, protoze je oslabene. Dospeli si prechazenim nemoci imunitu taky nebuduji, naopak si zadelavaji na vazne zdravotni problemy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6821
12.11.18 20:53
@Lucius08 píše:
S posledním odstavcem nesouhlasím. Měla jsem dítko do roka v jednom kuse na hromadě, asi třikrát šestá nemoc, kašel, rýma, zánět průdušek, uši… Tisíce v lékárnach. Pak nám známí poradili tekuté colostrum. Dostalo nás to z toho. Už dva roky, klepu na nějakou tu rýmu jsme v pohodě, když se objeví teplota, dávám colostrum a za den, dva je ready. Možná to nefunguje každému ale nám ano ;) .

U nás se zas tak velký zázrak s tekutým colostrem nekonal. Jako pravda, dítě mi trpí na hnusný kašel, od té doby, co nastoupil do školky. Léčím ho většinou 11 dní, takhle byl celkem v pohodě za 8 dní. Ale 800 stovek a za pět dní byla lahvička v pr.deli. Spoléhala jsem se na to, že půjde podle zkušeností za pár dní do školky na focení a karneval. :( Jak všichni psali, že je to zázrak. Já mu stejně zkusila koupit ještě ty tablety. Byly v akci a mám je na 4 měsíce, kdy jeden měsíc vyjde asi na 400. Takže jsem teď začala dávat a uvidím. Přinejhorším už pak nekoupím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
12.11.18 21:41

@bublinek Pod dětskou nemocí si tedy představuji něco jiného než rýmu a kašel :think: Ale k dotazu, já nevím :D Ničemu nějak vědomě nepředcházím. Děti jsou zdravé, výjimečně rýma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
13.11.18 14:13

@vejilka kupuju z bio-colostrum. Je levnější a stejné jak LR. Mám teda menší dítko (3roky) takže tu lahvičku mám na 14dni a ještě zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí