Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem doma od 16 tt a kdybych se měla znovu rozhodnout, zůstala bych opět doma. Ano, plat se poníží, ale… Mám spoustu volného času, konečně mohu dělat věci, které jsem odkládala číst knížky, navštěvovat známé, odpočívat, nebýt ve stresu a užívat si domácí pohodu. Jsou ženy, které se doma nudí, to neznám. Nikdy jsem se nenudila a věřím, že ani nudit nebudu. Když jsem chodila do práce odešla jsem z domu v 7 a vrátila se v 6. To už moc času nezbývá, jen se najíst, okoupat a spát a o víkendu se vzpamatovat z šíleného týdne a zase na novo. Ne, děkuji. Doma pro mě stokrát lépe. Peníze nejsou vše.
Pokud je těhu bezproblémové určo chodit do práce dokud to jde, jak po finanční stránce tak psychické. první těhu jsem byla ok a bylo super, další dvě na nemocenské a bylo to na palici, být odkázaná jen na vycházky, doma se to vleklo a celkově zbytečná izolace. Pokud nemáš práci nějak fyzicky náročnou co by ti nedělala dobře, zůstala by jsem v ní, stejně pak máš 6 týdnu doma před porodem ![]()
@Marffusha tak při takovém tempu se ti ani nedivím
. Hodně taky záleží na tom proč je těhulka na nemocenské, když ti bylo dobře tak jsi si mohla užívat ale pokud je třeba ležet nic nedělat je to na hlavu…
@Marffusha Měla jsem to velmi podobně. Moc jsem si ten čas užívala ![]()
@Pajule25 ale takhle to nefunguje
Rizikové je když je ženská v těhotenství nemocná, má problémy ne že si těhotná řekne co je výhodnější. Tak výhodnější je logicky chodit do práce ne
. Na neschopence máš max 6h vycházek ![]()
Já jsem s prvním byla v práci co nejdéle, jen jsem pak měla upravené směny (servírka). Ted mě dr poslal na rizikové hned kvůli krvácení. Pokud se ale stav zlepší dostatečně, chci chodit do práce, ležet na gauči a dodržovat vycházky mě moc nebaví ![]()
No urcite je lepsi chodit do prace. Ja jsem chodila cely tehotenstvi. Ale na MD jsem sla uz tech 8 tydnu pred TP. Uz jsem chtela byt doma a trochu si uzit klidu pred bouri
.
@Pajule25 Za mě určitě chodit do práce
Pracovala jsem ještě dva dny před porodem, proto mi těhotenství strašně rychle uteklo. Práce mi nedávala prostor sedět doma a pozorovat, kde mě co bolí.
Rozhlédni se tady na emiminu. Většina je na fingované neschopence s minimální nemocenskou, doma se nudí, chybí peníze proto dochází k hádkám. Ve finále chlap odchází a stát cáluje. :zed
@Pajule25 píše:
Ahoj jen by me zajimalo jestli je lepsi byt v tehu na nemocenske nebo chodit do prace. V cem je co vyhodnejsi?
@Pajule25 píše:
Ahoj jen by me zajimalo jestli je lepsi byt v tehu na nemocenske nebo chodit do prace. V cem je co vyhodnejsi?
Vtip? Pokud nemáš zdr. problém, tak na PN nemáš co dělat!
Já byla na neschopence cele těhotenství a nevadilo mi to uteklo to rychle ale také mám za sebou 13 hospitalizaci. A zas taková šílená nemocenska po finanční szranece to nebyla jako mít 16 a byt v klidu doma
@wendisek fakt? Byla jsem od 10.1. dva měsíce a když jsem to zjišťovala, tak se psalo že 60% a trochu se to postupně zvyšuje při dlouhodobé PN. 70% je mateřská ne?
@Gumidci píše:
Vtip? Pokud nemáš zdr. problém, tak na PN nemáš co dělat!
80% těhotných Češek jsou „rizikově“ těhotné. Oprávněně jen malá menšina, zbytek jsou jen líné.
Chci se zeptat, pracuju na DPČ a jsem v 5 měsíci a doktor mě pořád přemlouvá, ať jdu na nemocenskou, zatím jsem se nenechala, i když mám těžkou práci, pracuju v supermarketu a tahám těžké věci, i když kolegyně mě trochu šetří, chtěla bych pracovat dále, ale doktor je naléhavější, že bych měla být v klidu atd. Čekám první mimi, už jsem ani nevěřila, že budu někdy těhotná, akorát budu stará maminka(38).Chci se pouze zeptat, kdybych šla na nemocenskou(neplánuju to ale), jak to funguje u DPČ dohod a nástupu na mateřskou, měla bych nárok na mateřskou, když bych byla na neschopence z DPČ?