Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ka2ka tlak mam nižší, 100/60, ale to mam cely život. Stitnou z klasických naberu mam taky v poradku.
Ty prvni dve oblasti me taky napadly, pak jeste dostatek zeleza? ![]()
Jinak me to moc mrzi, urcite pracuji i nervy, taky nevim jestli to nemuze jeste byt tim, cim sis prosla, protoze nekdo ma cely prvni trimestr takto zvysenou teplotu ![]()
Jestli muzes, zustala bych jeste chvili na neschopence a snazila se z toho pomalicku dostat, muze Ti MUDr napsat vychazky?
@Helca83 železa mam méně. Ale jen železo. Hemoglobin a červené krvinky a transferin je ok. Kamaradka laborantka mě docela vyděsila, ze takové výsledky mají lidé, kterým anémií způsobuje jiná chronická nemoc (zánět ale i nádory…). A jelikož mam tu zvýšenou teplotu, bolesti hlavy… tak mam fakt sileny strach.
@Helca83 vycházky mam. Od 13-19. Jenže když jsem někde venku a mam
Jakoukoli zátěž, mam motani hlavy, jsem slaba, špatně vidim, jsem nejistá v nohou a špatně vidim… brýle mam, ale jen slabé. Takže jit někam je pro mě utrpení.
@Jeanine33 To bude tím zelezem a vším k tomu… Jasné, chapu, ale přeci nebudeš doma na veky zavřená, čerstvý vzduch Ti udělá dobre
Akorat proste po malých dávkách, nedělat žádné velké výpravy. Užíváš nějaké železo v tabletach? Držím palce, snad se to pomalinku spravi ![]()
@Helca83 dneska mi doktorka
Volala výsledky, prý mi nic není. Ale množství železa mi nebrala. Jen hemoglobin s červené krvinky a bílé. To mam sice nižší, ale v normě. Jenže ja vím, ze je několik druhu chudokrevnosti. Červené krvinky s hemoglobin ok, ale železa malo a to muže byt ukazatel nějakého jiného onemocnění. A jelikož crp mam
Ok, jen zánět to nebude. Volala jsem i známe a ta mi rekla, ze zvýšena teplota není rozhodne spojena se zelezem a jelikož jsem zoufalá, tak jsem hledala a pujdu si zaplatit testy na sebe. Ptz stavy, které mam a nezvládnu nic, mi normalni nepřijdou. 29 je mi a citim se hůř jak moje babicka ![]()
@Jeanine33 Dej tomu cas, urcite se to zacne pomalu zlepsovat ![]()
@Helca83 ja jsem plasan a mam o sebe sileny strach. 14 dni po zákroku není takova doba. Musim se dat do kupy ![]()
@Jeanine33 Tak ono se není moc čemu divit, já Tě chápu, a takhle před svátky… ale nezoufej, přebolí to na tělě i na duši a dáš se dokupy ![]()
Co se ponořit do vánočního úklidu, pečení, nákupů (pomaloučku) … věnovat se sobě, přečíst hezkou knížku, zajít si na masáž, manikůru, do sauny, ke kadeřnici… najít si nové hobby, třeba začít chodit na krátké a potom delší procházky a pak i postupně běhat, nebo dělat jógu nebo prostě cokoli, u čeho zabavíš hlavu… ![]()
@Helca83 jo to jsem se snažila, jenže vždycky skončím s motanim hlavy a migrénou. Takže zacinam opravdu pomalu. Nejhorsi je, ze mi je všechno tak nějak jedno, nic mě netěší a prijdu si porad prázdná. A tím jak mi je i fyzicky se přidaly i strachy o sebe. Ale rekla jsem, ze do půlky prosince pockam a pak zacnu poradne obíhat doktory. Objednala jsem se už i k zubari, jestli ta hlava není od mých osmicek, objednala jsem se na oční a uvidíme. Masaz mam v plánu, nehty si dělám doma. A nejhorsi je, ze bych utracela, ale z nemocenske není moc z čeho ????
A nemas neco odlozeno na horsi casy?
Mozna k tem doktorum pridej i doktora „na hlavu“, nemyslim zrovna psychiatra, ale treba psychologa, psychoterapeuta, nebo najdi neco co Ti pomuze - nekdo rad sdili pocity, nekdo si to spis drzi v sobe, dalsi se z toho musi vyvztekat. Jakmile prijdes na to, co Ti dela dobre, tak se to bude pomalinku zlepsovat ![]()
@Helca83 ja chodim k psychologovi. Máme každý týden terapie kvůli mým strachum. A nestydím se za to ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.