Nemovitost s polem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
17.7.12 14:05

JZD už prakticky neexistují a soukromí zemědělci jsou leckdy docela bezohlední. Dovolím si připomenout, že náš nejslavnější doživotní vězeň Kajínek býval taky soukromý zemědělec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
17.7.12 14:09
@Renčí2 píše:
Tak se zkus podívat do toho znaleckého posudku na základě čeho je to pole oceněné.
Jo a vy nevyjednáváte o ceně nemovitosti? Podle mě v dnešní době už každý čeká při prodeji, že s prodejní cenou vždycky bude muset jít trochu dolů. Pokud máte o nemovitost velký zájem, ale část peněz chybí, tak licitováním byste nic neztratili, ne? :nevim:

To je pravda. Nám vyšel odhad banky o dost níž, než prodejní cena a prodejcům netrvalo přistoupení na nižší částku ani půl dne… Zvlášť pokud budete jednat na rovinu a řeknete, kolik ještě banka dá, nemusel by to být problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
17.7.12 14:09

Nájemné od JZD nebo soukromníka bývají velmi směšná. Majitel pole je chápán tak, že může být rád, že pole neleží ladem a někdo na něm hospodaří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
17.7.12 14:10
@Jura007 píše:
JZD už prakticky neexistují a soukromí zemědělci jsou leckdy docela bezohlední. Dovolím si připomenout, že náš nejslavnější doživotní vězeň Kajínek býval taky soukromý zemědělec…

Taky pravda - hlavně se k tomu chovají přesně stylem „když to není moje“… Ten „náš“ to pole prolíval chemickým humusem tak, že se tam budu bát něco zaset… Od jara už si neškrtne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
17.7.12 14:19

Tak záleži hodně na lokalitě, třeba já žiju v oblasti, kde je hodně soukromých zemědělců a o půdu se doslova přetahují, přeplácí nájmy a co jde tak i kupují a ne za směšné částky. Takže je potřeba se přeptat, jak to je u vás. No a poznámka Jury mi přijde totálně mimo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
17.7.12 14:22

No ale 50 arů (opravdu jen padesát arů?) je směšná výměra, o tu se nikdo moc přetahovat nebude. A cena je teda taky šíleně přemrštěná, kdyby to mělo být pole. Zkus zjistit, jestli to v katastru není vedené spíš jako zahrada, to by pak možná odpovídalo. Jinak 300tis je blbost, to je cena za hektar orné půdy. Můžu se zeptat co jste za oblast?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
17.7.12 14:25
@Jura007 píše:

No, tak až takto bych to nepřeháněla :nevim:, asi o tom moc nevíš. JZD už samozřejmě nejsou, ale většina se jich přetransformovala na zemědělské společnosti a hospodaří více či méně úspěšně dál, je hodně soukromých zemědělců kteří hospodaří poměrně ve velkém. O zemědělskou půdu zájem je, jak pronájem, tak koupě. V našem kraji se zemědělci o pozemky přetahují, protože dotace jsou poměrně slušné a vyplácí se jim navyšovat obhospodařovanou výměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
17.7.12 14:27

Ale ta cena, se mi zdá také poměrně vysoká. Za půl hektaru chtít 200-300 tis.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.12 14:40
@Timura píše:
Ale ta cena, se mi zdá také poměrně vysoká. Za půl hektaru chtít 200-300 tis.?

Holky, já si to tak myslím, že to museli takhle vyčíslit, protože jinak ten barák není v takovém stavu, aby měl tak vys. odhadní cenu, proto si myslíme, že to navýšilo to pole. Prostředí je to hezké pod horama. Jinak majitelka to zdědila a ještě mě napadla možnost, že odhadci schválně odhadují výše, aby člověk musel platit vysokou daň z dědictví, ale za tu částku to pak neprodá, co myslíte? :think:

• Citovat
  • Upravit
18305
17.7.12 14:41

Je cena tržní a cena odhadní… Daně se platí z té, která je vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
17.7.12 14:43

Zkus na katastru zjisti BPEJ, podle toho odhadci oceňují pozemky. Uvidíš jestli cena odpovídá nebo ne. Že by odhadci úmyslně nadhodnocovali cenu s tím zkušenosti nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
17.7.12 14:44
@Anonymní píše:
Holky, já si to tak myslím, že to museli takhle vyčíslit, protože jinak ten barák není v takovém stavu, aby měl tak vys. odhadní cenu, proto si myslíme, že to navýšilo to pole. Prostředí je to hezké pod horama. Jinak majitelka to zdědila a ještě mě napadla možnost, že odhadci schválně odhadují výše, aby člověk musel platit vysokou daň z dědictví, ale za tu částku to pak neprodá, co myslíte? :think:

Odhady se dělají dva - jeden si dělá banka a v podstatě se jím určuje, do jaké míry bude ochotná za prodej danou nemovitostí ručit a tedy kolik vám půjčí - ten bývá většinou o dost nižší, než ten druhý, který si (až po prodeji) přijde udělat finančák kvůli vyměření daně. pokud je váš odhad od banky, silně pochybuji, že v něm hraje nějakou roli cena pole - i banka obvykle ví, že je v podstatě neprodejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.12 14:46
@Elke píše:
Odhady se dělají dva - jeden si dělá banka a v podstatě se jím určuje, do jaké míry bude ochotná za prodej danou nemovitostí ručit a tedy kolik vám půjčí - ten bývá většinou o dost nižší, než ten druhý, který si (až po prodeji) přijde udělat finančák kvůli vyměření daně. pokud je váš odhad od banky, silně pochybuji, že v něm hraje nějakou roli cena pole - i banka obvykle ví, že je v podstatě neprodejné.

Majitelce zemřeli rodiče. Barák je dědictví, ten odhad si nechala dělat majitelka po pohřbu. Nic víc se zatím neřešilo, to je pouze 1.odhad, co byl proveden

• Citovat
  • Upravit
3157
17.7.12 14:46

Tady najdeš něco o cenách půdy.. http://www.farmy.cz/cena-pudy/

Je to paradox, my sme sháněli barák s kusem pole a nebylo možné nic najít :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.12 14:49
@marmelada78 píše:
Tady najdeš něco o cenách půdy.. http://www.farmy.cz/cena-pudy/Je to paradox, my sme sháněli barák s kusem pole a nebylo možné nic najít :pankac:

Aha, tak to vypadá, že cena by nebyla tak vysoká, jak si myslím :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel