Nemuzu kojit - vadí mi to

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6419
15.8.10 13:07

Víš co, pokud ti to vadí, vyřeš to sama se sebou a ne tady. Ono se dá asi těžko očekávat, že tu někdo bude veřejně psát, že kojí nerad a přesto takové ženy jsou. Jen by jim tu ostatní spílali, jak jsou sobecké a jak není nic důležitější než kojení. SPousta matek své děti nekojí, ať už je to z fyzického nebo psychického důvodu a děti nejsou na tom o nic hůř než ty kojené. Kojení je fajn, je to lepší, levnější i pohodlnější varianta, ale když to nejde, tak to nejde. A v tomto případě je určitě lepší, když ho dobře naladěná matka nakrmí UM než matka, která má nepříjemné pocity přenášející se na dítě krmí MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.10 13:15

…není důvod si to vyčítat, ale normální to není. Takže bych řekla, že když máš dojem, že se ti přechod na UM vyplatí (náklady finanční i časové), tak to udělej, ale určitě se pokus přijít na to, proč takové pocity máš, ať už pomocí psychologa nebo nějakého alternativce, třeba kineziologa. Kdo ví, v čem se tvoje problémy proti dítěti projeví příště.

• Citovat
  • Upravit
10713
15.8.10 13:43

kojení mi nevadí, když už musím kojit na veřejnosti, snažím se aspoň o trochu soukromí… Beru to jako potravu pro dítě a basta. Vadí mi akorát to, že to pořád docela bolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
15.8.10 13:56

kojení mi nevadilo, brala jsem ho jako velmi ulehčující ((-:, ale ke konci, než se děti odstavili, tak už jsem byla netrpělivá, byla mi při tom dlouhá chvíle, myslím, že jsme na tom s dětma byli podobně, taky už je to u toho prsu pak nebavilo. nebo jsem jim dávala signály, že už mě to nudí a je čas se odstavit ((-: všechny tři děti se odstavily kolem 9tého 10tého měsíce a přešly na UM, ale jinak jsem už v porodnici kojila max. 25 min, později 10 min a končila jsem, nejvíc toho vypily během prvních pěti minut, a pak už stejně jenom docucávaly. Ale kojit mě bavilo, děcka se ke mě hezky tulily a určitě nás to hodně sbližovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.10 19:18

Ahojky ja kojim velice rada tvoři to pouto s miminkem…A nevadi mi kojit ani na verejnosti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
misa.m
15.8.10 22:11
Anonymní píše: …není důvod si to vyčítat, ale normální to není. Takže bych řekla, že když máš dojem, že se ti přechod na UM vyplatí (náklady finanční i časové), tak to udělej, ale určitě se pokus přijít na to, proč takové pocity máš, ať už pomocí psychologa nebo nějakého alternativce, třeba kineziologa. Kdo ví, v čem se tvoje problémy proti dítěti projeví příště.
?? :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
363
16.8.10 15:43

Když jsem čekala svoje první mimčo, nedovedla jsem si představit, že budu kojit. Pak se to rozjelo a bylo. Ale třeba při prvním kojení doma s manželem vedle mi bylo dost divně. Na veřejnosti jsem moc ráda nekojila. Jenže když nebylo zbytí, tak jsem se snažila alespoň někde schovat. A musím přiznat (klidně mě kamenujte), že po roce kojení jsem to začala těžce nesnášet. Vždycky když malá chtěla mléko jsem málem dostávala vyřážku a byla vzteklá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
17.8.10 21:09

A, prodejkyně.:-) Nevšimla jsem si, že by tahle diskuze byla o nedostatku MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
7.10.17 10:52

Ahoj, oživuji diskuzi.
Jde o to, že jsem těhotná a až se mimi narodí, chci kojit, pokud to půjde. Nicméně si uvědomuji, že nebudu shopna kojit před nikym jiným, než před partnerem. Nějak si ani nedovedu představit, že budu na návštěvě třeba u babičky nebo ona u mě a já prostě si „odskočím“ vedle a půjdu kojit :(. Asi mi hrabe, ale babička je prostě v tomto staromódní, ona se vždycky tak divně kouká, i když je třeba v televizi scéna, kde si dva dají pusu :zed:. Měla jsem i lehký blok oznámit jí těhotenství, protože mě má pořád za malou holčičku (je mi 25). A taky ta reakce byla trochu divná :(. To samé před tátou. Prostě nevím. Asi jsem divná, ale byla jsem vychovávaná stylem, že všechno tam „dole“ a všechno intimní je „fuj“, nesahej na to, nedělej to. Možná kvůli tomu??? Nevím. Ale už teď nad tím přemýšlím, jak to vlastně bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová