Nenechám se očkovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9085
27.10.21 18:02
@arinecka píše:
No, doufám že ho dostaneš, protože tohle je fakt moc. To už není vyjádření názoru.

Až budu mít chvíli, tak ji nahlásím včetně příslušného paragrafu TZ :-), teď nemám čas. Zdá se mi, že někteří diskutující poněkud ztrácejí nervy. Pokud zaměstnavatel bude z různých důvodů potřebovat očkované lidi ) viz šmb, tak samozřejmě existují cesty, jak ty neočkované případně nechat doma. No a mohou být bez příjmu nebo jen s částečným. Což je jinde již také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
27.10.21 18:05
@šklíbakočka píše:
Až budu mít chvíli, tak ji nahlásím včetně příslušného paragrafu TZ :-), teď nemám čas.

Nadávky do krav jsou §3210 trestního zákoníku. Snad ti to pomůže. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106245
27.10.21 18:07
@Popeladym píše:
Nic od něj nepotřebuju, tak tam nechodím. Hrozné konce mi věštili od narození. Dnes mám dospělé děti, dosti vrstevníků už na hřbitově, a to, že nejsem nesmrtelná, mě nechává klidnou.
Ty jsi muj clovek :palec: taky nikam nelezu pokud nemusim
@j.a.n.i1 píše:
No, ono tedy pokud te zaskrabe v krku, tak antigenni test bude na 95% negativni, i když to covid bude, tolik k te ohleduplnosti.

Ja je delala na jare do prace a bylo to tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22043
27.10.21 18:08
@Sonarka píše:
Dobře a proč třeba u jiných dobrovolných očkovaní, tahle následná omezení nejsou? Ale jo, když člověk chce, vždycky si to nějak okecá, jak je to vlastně v pořádku. Ano následky svého rozhodnutí člověk ponese vždy, ale v případě očkování, či neočkování by se ty následky měly týkat jen zdravotního stavu, nikoliv zákazů, co smím a nesmím. To už není následek, alej vydírání a manipulace, nemůžu si pomoct. A upřímně, kdyby byl covid tak závažná choroba a ta vakcína tak skvělá, už jsme dávno naočkovaní všichni a zcela ze své vůle, bez nějakého vyhrožování.

Ne, tak to není - ty následky jsou předem známé a mohou se týkat čehokoli, nejen zdravotního stavu. Bohužel se na to (jako mnozí další) díváš pokřiveným pohledem - pokřiveným v tom smyslu, že nadřazuješ práva a zájem jednotlivce („je to moje zdraví, o něm si rozhoduju jenom já, nic dalšího mne nezajímá a nikdo nemá právo mi nic nařizovat“) nad zájmem společnosti (udržení funkčního a nepřetíženého zdravotnického systému, atd. atd.). A to prostě nejde - takhle to nefunguje a fungovat nemůže. Společnost, jde-li o zájem její jako celku, jednoznačně MÁ právo Ti nařizovat a zakazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
27.10.21 18:10
@BohunkaP píše:
Ne, tak to není - ty následky jsou předem známé a mohou se týkat čehokoli, nejen zdravotního stavu. Bohužel se na to (jako mnozí další) díváš pokřiveným pohledem - pokřiveným v tom smyslu, že nadřazuješ práva a zájem jednotlivce („je to moje zdraví, o něm si rozhoduju jenom já, nic dalšího mne nezajímá a nikdo nemá právo mi nic nařizovat“) nad zájmem společnosti (udržení funkčního a nepřetíženého zdravotnického systému, atd. atd.). A to prostě nejde - takhle to nefunguje a fungovat nemůže. Společnost, jde-li o zájem její jako celku, jednoznačně MÁ právo Ti nařizovat a zakazovat.

Máš pravdu. Je-li to tak, ať je očkování povinné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.10.21 18:11

@Venetia jsem jediná, kdo teď doma není v izolaci. Byla jsem na test. Jsem negativní, 2× očkovaná.
Takže funguji zcela v normálním režimu. Přestože mám pozitivní dítě. Chodím do práce, byla jsem dneska nakoupit. Děti a jejich tatínek jsou v izolaci. Jemu to o týden nevyšlo, že mu končila ta lhůta 180 dní. Nelíbí se mi, že se nechce očkovat. Má takovou práci, že pokud bude nevýhodný pro zaměstnavatele, tak se ho zbaví určitě. Jen si to nechce připustit. Už je tam pomalu inventář. Ale touhle vzpurnosti si vše pokazí. Oni potřebují lidí, které můžou posílá do světa na práci, zkoušky, školení, když potřebují a neřešit karantény/ izolace. Velmi doufám, že se můj muž probere. Snažíla jsem se mu to vysvětlit. Ale musí si to v hlavě sám srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33630
27.10.21 18:13
@šklíbakočka píše:
Až budu mít chvíli, tak ji nahlásím včetně příslušného paragrafu TZ :-), teď nemám čas. Zdá se mi, že někteří diskutující poněkud ztrácejí nervy. Pokud zaměstnavatel bude z různých důvodů potřebovat očkované lidi ) viz šmb, tak samozřejmě existují cesty, jak ty neočkované případně nechat doma. No a mohou být bez příjmu nebo jen s částečným. Což je jinde již také.

No právě, hodně lidí se bude divit. Šmb, myslíš Škodovku? No, tam to bude za chvilku mazec, a nejen tam. Každopádně se dá ale diskutovat slušně, ne hned psát to, co napsala. To už je hodně přehnané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
27.10.21 18:14
@MrsNorris píše:
Nadávky do krav jsou §3210 trestního zákoníku. Snad ti to pomůže. :srdce:

Jo já si to najdu, díky. Ono s použitím internetu jsou tam myslím, ještě další a jsou tam větší sazby :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106245
27.10.21 18:15
@Trojlístek píše:
A co se jako odehrává?

O cem je tato diskuze :D?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33630
27.10.21 18:17
@Kelsey píše:
@Venetia jsem jediná, kdo teď doma není v izolaci. Byla jsem na test. Jsem negativní, 2× očkovaná.
Takže funguji zcela v normálním režimu. Přestože mám pozitivní dítě. Chodím do práce, byla jsem dneska nakoupit. Děti a jejich tatínek jsou v izolaci. Jemu to o týden nevyšlo, že mu končila ta lhůta 180 dní. Nelíbí se mi, že se nechce očkovat. Má takovou práci, že pokud bude nevýhodný pro zaměstnavatele, tak se ho zbaví určitě. Jen si to nechce připustit. Už je tam pomalu inventář. Ale touhle vzpurnosti si vše pokazí. Oni potřebují lidí, které můžou posílá do světa na práci, zkoušky, školení, když potřebují a neřešit karantény/ izolace. Velmi doufám, že se můj muž probere. Snažíla jsem se mu to vysvětlit. Ale musí si to v hlavě sám srovnat.

Sice mimo téma, ale chci se zeptat, už jste z nejhoršího venku? Myslím bydlení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
27.10.21 18:17
@arinecka píše:
No právě, hodně lidí se bude divit. Šmb, myslíš Škodovku? No, tam to bude za chvilku mazec, a nejen tam. Každopádně se dá ale diskutovat slušně, ne hned psát to, co napsala. To už je hodně přehnané.

Jo jo Škodovku. Ono totiž stačí zapátrat chvíli na mzv (přehled zemí) a je jasné, že neočkované pracovníky nebude potřebovat řada podniků (a možná se jich zbavěji). Proč čekat, až v zahraničí projde všemi testy, karanténou atd., prostě vezmu jiného, který je očkovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
27.10.21 18:18
@šklíbakočka píše:
Jo já si to najdu, díky. Ono s použitím internetu jsou tam myslím, ještě další a jsou tam větší sazby :-))))

Jj, trest smrti. Ty budeš vůbec myslitelka.

(Za ironické označení za myslitelku je myslím tisíc ran na holou od internetové policie, tak to tam přidej. Je to někde okolo toho kravího paragrafu.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22043
27.10.21 18:20
@Ba-stet píše:
Máš pravdu. Je-li to tak, ať je očkování povinné :nevim:

Přesně tak - to, že povinné dosud není, je obrovská chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
@arinecka píše:
No, doufám že ho dostaneš, protože tohle je fakt moc. To už není vyjádření názoru.

To na co jsem reagovala je explicitní podpora totality, ale jasně, ta sprostá slova holt bijí do očí víc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
@MrsNorris píše:
Jj, trest smrti. Ty budeš vůbec myslitelka.(Za ironické označení za myslitelku je myslím tisíc ran na holou od internetové policie, tak to tam přidej. Je to někde okolo toho kravího paragrafu.)

Neblbni, dyť si vysloužíš hrách a pravítko 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek