Nenechám se očkovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22044
27.10.21 18:41
@Ba-stet píše:
Pokud stát nemá koule přimout zodpovědnost, je tedy podle Tebe cesta nátlaku, lži a pruzení ta správná? Kdyby Tvoje dítě na otáku, jak se mělo ve škole, vytřídilo informace jako Vojtěch na včerejší tiskovce, řekla bys OK a nebrala to jako lež?

Víš, já nějak neshledávám smysl v těchto hrách na princip. Samozřejmě, že cesta, kterou volí vláda, není správná - jistě, že by měli „mít koule“ a bez dalších diskusí očkování prostě nařídit, nyní dělají špatně snad všechno, co mohou - ale to ještě neznamená, že tím pádem je špatný i cíl té cesty.

Podstatná přece v tuto chvíli je jediná věc - dostat virus pod kontrolu v tom smyslu, že nebudou přehlceny nemocnice a v naší zemi bude plně fungující zdravotní systém (aniž by se musela omezovat odkladná péče). Jedinou cestou, jak tohoto dosáhnout, je očkování - což by si měl uvědomit a tomu se podřídit každý, i když se bohužel naše vláda chová jak nezvedená banda školáků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
27.10.21 18:41
@šklíbakočka píše:
Jo jo Škodovku. Ono totiž stačí zapátrat chvíli na mzv (přehled zemí) a je jasné, že neočkované pracovníky nebude potřebovat řada podniků (a možná se jich zbavěji). Proč čekat, až v zahraničí projde všemi testy, karanténou atd., prostě vezmu jiného, který je očkovaný.

Ty jsi tak strašně hnusná a zlá, že to nemá obdoby, ty bys prostě normálně chtěla, aby lidi byli bez práce, příjmů, nic nemohli, to je normální hnus. U tebe to není o očkování, u tebe to je hnusnou povahou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106249
27.10.21 18:43
@Trojlístek píše: Že se nějaká uživatelka nenecha očkovat. A někteří podobně založení píší, že se cosi odehrává, jakési tlaky a mě by zajímaly jaké. Vůbec žádne totiž nevidím.
Například:
Když přijdu na univerzitu, kde nyní dálkove studuji, tak tam sedí služba, která chce vidět, že ti co vejdou mají buť očkování nebo platný test. Jako nejvíc pindu a ti co zdržují jsou neočkování. Oni se hlavně ani neobtěžují testovat a myslí si, že proklouznou a pak se vztekaji, že nejsou vpuštěni. Akorát otravujou. A to si ty testy ještě nemusí hradit. Takže to má být jako ten tlak a vydírání?

No ja psala, ze prave vyckavam, jestli se z naznaku stane realita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.10.21 18:45
@arinecka píše:
Sice mimo téma, ale chci se zeptat, už jste z nejhoršího venku? Myslím bydlení :kytka:

Ne. Vůbec. Nestíhá se. Teď se muselo vše i zastavit na dva týdny. Takže sadrokartonař nemá dodělanou práci. Museli jsme všechny odvolat. Ještě celé přízemí nás čeká. Teď bylo plánované, že na prodloužený víkend se položí dlažba a pojedeme k našim. Že se musí vypnout topení, ať to neodskáce ta podlaha. Plán nevyšel. Tak nevím, kde pak půjdeme na ty čtyři dny. Volno nedostanu. Do příští středy nebo čtvrtku sem nikdo nesmí. Pak je snad nebudeme zas několik dní nahánět, ať jdou pokračovat. Je to nekonečný příběh. Plaveme v čase. A o venku nemluvě. Až příští rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101695
27.10.21 18:46
@šklíbakočka píše:
Jsou i jiné podniky.

To jsou, ale pokud se zrovna nezabyvaji ciste zahranicnimi aktivitami, tak to s tim vysilanim do zahraničí neni tak žhavé a jen kvuli ockovani si nevyhodi zaucene lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
27.10.21 18:50

@Renca8 ja se taky nenecham ockovat a nebojim se to nikde rikat :lol: proc taky. At si kazdy mysli svoje, protoze ja si to taky myslim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
27.10.21 18:51

Tady to handrkování je otřesne. Lidi se mezi sebou štěkají jak psi. Já jsem se dala očkovat a celá moje rodina taky. Důvodem je, že jsme tuto hnusotu prodělali před rokem a následky si nesu doteď. :nevim: Je mi úplně jedno, kdo je očkovaný a kdo není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
27.10.21 18:52
@Matt 02 píše:
Ty jsi tak strašně hnusná a zlá, že to nemá obdoby, ty bys prostě normálně chtěla, aby lidi byli bez práce, příjmů, nic nemohli, to je normální hnus. U tebe to není o očkování, u tebe to je hnusnou povahou.

Laskavě se uklidněte. Pokud bude podnik potřebovat posílat lidi ven a jsou tam dané nějaké podmínky (viz MZV, můžete si je přečíst), které jsou někde docela ostré, tak si takový podnik hodně rozmyslí, jestli chce neočkované. Každý má možnost se naočkovat, takže proč by byli lidi bez práce? Máte pocit, že zaměstnavatel má před nimi klečet a prosit je? Vaše psychologické (a nesmyslné) odhady si nechte od cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
27.10.21 18:52

Momentálně jsem v nemocnici s 3 měsíčním synem, který je pozitivní na covid. Má problémy s dýcháním, jeho tělo je zásobováné kyslíkem zatím dobře, ne tak jak mělo ale není to hraniční. Nic horšího jsem nezažila, nikdy jsem neměla větší strach. Dávají mu léky na roztažení průdušek, a inhalátor s kyslíkem, doufám že to zabere. I přesto že je mu nejspíš špatně, tak směje a žvatlá, je to náš malej hrdina :srdce: nevíme kde to chytl, já, dcera i přítel jsme negativní, do obchodu ho nebereme, vlastně nikam mezi lidi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33646
27.10.21 18:53
@Kelsey píše:
Ne. Vůbec. Nestíhá se. Teď se muselo vše i zastavit na dva týdny. Takže sadrokartonař nemá dodělanou práci. Museli jsme všechny odvolat. Ještě celé přízemí nás čeká. Teď bylo plánované, že na prodloužený víkend se položí dlažba a pojedeme k našim. Že se musí vypnout topení, ať to neodskáce ta podlaha. Plán nevyšel. Tak nevím, kde pak půjdeme na ty čtyři dny. Volno nedostanu. Do příští středy nebo čtvrtku sem nikdo nesmí. Pak je snad nebudeme zas několik dní nahánět, ať jdou pokračovat. Je to nekonečný příběh. Plaveme v čase. A o venku nemluvě. Až příští rok.

Uf, tak to mě mrzí. Je to běh na dlouhou tratˇje mi to jasný. Tak přeji hodně sil, a trpělivosti, musí to být o nervy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
27.10.21 18:53
@Myšák24 píše:
Tady to handrkování je otřesne. Lidi se mezi sebou štěkají jak psi. Já jsem se dala očkovat a celá moje rodina taky. Důvodem je, že jsme tuto hnusotu prodělali před rokem a následky si nesu doteď. :nevim: Je mi úplně jedno, kdo je očkovaný a kdo není.

Můžu se zeptat, po jaké době od nakažení ses nechala očkovat a jestli jsi po vakcíně pocítila nějaké následky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
27.10.21 18:54
@Kaktusanda píše:
Momentálně jsem v nemocnici s 3 měsíčním synem, který je pozitivní na covid. Má problémy s dýcháním, jeho tělo je zásobováné kyslíkem zatím dobře, ne tak jak mělo ale není to hraniční. Nic horšího jsem nezažila, nikdy jsem neměla větší strach. Dávají mu léky na roztažení průdušek, a inhalátor s kyslíkem, doufám že to zabere. I přesto že je mu nejspíš špatně, tak směje a žvatlá, je to náš malej hrdina :srdce: nevíme kde to chytl, já, dcera i přítel jsme negativní, do obchodu ho nebereme, vlastně nikam mezi lidi…

Chudinka, držím moc palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33646
27.10.21 18:58
@šklíbakočka píše:
Jo jo Škodovku. Ono totiž stačí zapátrat chvíli na mzv (přehled zemí) a je jasné, že neočkované pracovníky nebude potřebovat řada podniků (a možná se jich zbavěji). Proč čekat, až v zahraničí projde všemi testy, karanténou atd., prostě vezmu jiného, který je očkovaný.

Jojo, je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
27.10.21 18:59
@matkabagristy píše:
stat zodpovednost „vzal“
https://www.codexisuno.cz/aS8?…

Podle čeho bude vyhodnocovat, že je to újma díky vakcíně? Včera jsem si přečetla leták johnsona a přešla mě zase do očkováni chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
27.10.21 19:00

@Julča001 Půl roku od nákazy jsem měla první termín. Jediný následek u me byla bolest ruky po první dávce a u druhé dávky už bylo všechno v pohodě. Manžel úplně bez problémů, akorát tchýně měla po druhé dávce jeden den zvýšenou teplotu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek