Nenechám se očkovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106245
27.10.21 21:57
@Venetia píše:
Tobe jeste neni tolik co mne a nemas za sebou pulrok beznadejnyho hledani.
Fakt stacilo
A nemyslim si, ze by mi to takto rekli, ale ze kdyz je pozadavek na vyhozeni 10 lidi, tak bych mezi ne mohla lehce spadnout.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
27.10.21 22:00

@matkabagristy Moje dítě už má podruhé v tomto roce karanténu. Kolikátý týden školy máme? Osobně mě to až tolik neomezuje, jsem svým pánem, ale kolik takových je? To přece není kvůli nám, abychom si zašli po Zátopkovi na drink, ale aby ta další generace vůbec byla schopná generovat nějaký zisk, až my budeme vzpomínat u BH 90210 na mládí.
Respekt všem kantorům, vaše práce není dlouhodobě nahraditelná.

• Citovat
  • Upravit
19874
27.10.21 22:02
@Venetia píše:
Kdo si nechaval po covidu pred ockovanim delat protilatky?

Já. Před prvním očkováním. Neměla sjem nic, ačkoli byl covid v práci, v rodině, v sousedství… Byla jsem přesvědčená, že jsem se s ním potkat musela. Tak ne. Naočkovala jsem se a reakci jsem neměla ani v jednom případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
27.10.21 22:08
@ontarova.stara píše:
@matkabagristy Moje dítě už má podruhé v tomto roce karanténu. Kolikátý týden školy máme? Osobně mě to až tolik neomezuje, jsem svým pánem, ale kolik takových je? To přece není kvůli nám, abychom si zašli po Zátopkovi na drink, ale aby ta další generace vůbec byla schopná generovat nějaký zisk, až my budeme vzpomínat u BH 90210 na mládí.
Respekt všem kantorům, vaše práce není dlouhodobě nahraditelná.

klepu do dreva, jsme jeden z nejpostizenejsich regionu- kluci na gymplu omezeni, zakladky frci. U nas v karantene jedna trida, ucitele zdravi (proockovano skoro na 100%). Valim bomby, co se da. Decka zvykla, ze makam, spolupracuji. Ale pico, dv je na spadnuti. Si to nehodim, zaberu. Ale vim, ze ne kazdy ma tento pristup, decka ztracena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106245
27.10.21 22:10
@robínek píše:
Já. Před prvním očkováním. Neměla sjem nic, ačkoli byl covid v práci, v rodině, v sousedství… Byla jsem přesvědčená, že jsem se s ním potkat musela. Tak ne. Naočkovala jsem se a reakci jsem neměla ani v jednom případě.

A kdybych je mela vysoke?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
27.10.21 22:11
@Anonymní píše:
Nazacatku se tvrdilo, jak ockovani ochrani pred covidem. Pak vyplouvalo na povrch, jak se ockovani mohou nakazit a zmenilo se to na to, ze chrani proti spatnemu prubehu.
Pak jak klesaji protilatky a podobne.
V mezicase se x-krat zmenila doporuceni k vakcinam a vekovym skupinam, vcetne k rozestupum mezi davkami. Spousta lidi ma naockovane dva typy vakcin, mluvi se o treti nebo se uz ockuje treti davkou, idealne dohromady s chripkou.
Za ten rok se toho zmenilo tolik, ze jsem nazor na ockovani nezmenila zatim.
Maximalne ze bych se naockovala jednou davkou a konec, abych mela klid, ale to jaksi je nemozne, protoze se ockuje minimalne dvema. A i u Johnsona se uz mluvi o preockovani, ale ne Johnsonem, nybrz jinou vakcinou, dekuji nechci.

Ale jsem typ cloveka, co se neda naockovat ani proti chripce (a ano, mela jsem ji pred dvema roky a rok predtim taky, od dcery, nic, co by se nedalo vydrzet, potvrzeno sterem). Staci mi preockovani tetanem jednou za cca 15 let.

Ani jsem o ty vakciny doted nestudovala, proste nemam zajem. Tetanovkou bych se taky neockovala v tak kratkem casovem rozestupu, nicim proste :nevim:

Ty, vakcíny jsou podle mě ještě značně nevychytané, pač jsou dělané na rychlo.. A o té účinnosti si taky myslím své. Každopádně se ještě musí udat, neb v nich leží velké peníze.

• Citovat
  • Upravit
14719
27.10.21 22:11
@ontarova.stara píše:
Neznám nikoho, kdo by se primárně nechal očkovat kvůli koncertu nebo bazénu. Většina to dělá, protože věří v kolektivní imunitu, chce a musí se postarat o seniory, zjednoduší jim to profesní život a především už nechce další dlouhodobou distanční výuku.

Ja znam obe skupiny. A v obou je hodne lidi. Mnozi to fakt udelali ciste proto, aby meli pokoj a nemeli omezeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
27.10.21 22:13
@Venetia píše:
Tobe jeste neni tolik co mne a nemas za sebou pulrok beznadejnyho hledani.
Fakt stacilo.

Chápu a držím palce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
27.10.21 22:23
@ontarova.stara píše:
Neznám nikoho, kdo by se primárně nechal očkovat kvůli koncertu nebo bazénu. Většina to dělá, protože věří v kolektivní imunitu, chce a musí se postarat o seniory, zjednoduší jim to profesní život a především už nechce další dlouhodobou distanční výuku.

Mně teda většina lidí tvrdí, že to bylo kvůli dovolené a kvůli tomu, aby se nemuseli neustále testovat… Pokud to někdo udělá kvůli zdraví, nemám problém s tím, to pochopit, pač někdo ten strach mít opravdu může a může být i rizikový… Ale zatím se setkávám spíš s prvním případem.

• Citovat
  • Upravit
17935
27.10.21 22:36

@Sonarka
Dodavam, jsem vsemi deseti za ockovani ( dobrovolne) starych a rizikovych, ale povazuju za nehoraznost tlak na ockovani mladych, zdravych lidi a deti, nuceni, vydirani, trestani znemoznenim normalniho zivota.

Příspěvek upraven 27.10.21 v 22:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
27.10.21 22:42
@Sonarka píše:
Mně teda většina lidí tvrdí, že to bylo kvůli dovolené a kvůli tomu, aby se nemuseli neustále testovat… Pokud to někdo udělá kvůli zdraví, nemám problém s tím, to pochopit, pač někdo ten strach mít opravdu může a může být i rizikový… Ale zatím se setkávám spíš s prvním případem.

Tak předpokládám, že v generaci plus mínus dvacet to tak samozřejmě je, i moje devatenáctileté dítě zajisté řešilo především svůj social life. Ale myslím, že tu primárně řešíme produktivní generaci, rodiče od dětí, dospělé děti ;) seniorů atd. A tam ty důvody málokdo souvisí jen se zábavou.

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
27.10.21 22:52
@My Melody píše:
Sonarka, obavam se, ze to bude za chvilu i u vas podobny, tendence jsou podobne… ve statech jak Italie, Francie se lidi ockuji, aby mohli bezne fungovat, Francie -vek 15 - 30 se ockuji, aby mohli ven, na sport, do restauraci… zvracena doba, kdy se ockuji lidi a deti ne kvuli svemu zdravi, ale kvuli tlaku a vydirani politiky, aby mohli normalne fungovat.Svedska studie, ochrana po ockovani pada po 4 mesicich na 48% u symptomatickeho covidu, budou se deti ockovat kazdych 5, nebo 6 mesicu, aby je chranilo pred vaznou formou, kdyz deti vazne formy nemavaji??? (Vyjimky jak vzdy potvrzuji pravidlo.)
U BNT vakciny ochrana proti infekci padala z 92% 15 - 30 den na 47% v 121 - 180 den a v den 211 uz nemaji temer ochranu. Ty cisla jsou daleko od reklamnich kecu, ktere udavali vyrobci vakcin.
preprint : https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?…

Já doufám, že vydržíme a až si naočkují těch svých 80 procent, bude klid… Podle mě je to otázka jednoho roku max… Já zatím nemám důvod, o tom uvažovat, nejsem ten typ, který by pálil zadek a musel pořád někde být… Jsem ráda doma, případně na návštěvě u rodiny, či přátel… Mamka ta je zapřísáhlá anticoviďačka očkování u ní nehrozí.. U táty si jistá nejsem, tomu je to asi jedno… Jeho to taky nijak zatím neomezuje. Je Živnostník, práce má dost. Jen říkal, že když po něm budou chtít test v hospodě, kam každý pátek chodí, tak tam chodit přestane :lol: Pokud se někdo z nás nechá očkovat kvůli restrikcím, tipuji 16 letou dceru… Ta je přeci jen v tom věku, kdy by tahle omezení, mohla být opravdu omezující… Ale zatím zájem o očko neprojevila.

• Citovat
  • Upravit
17935
27.10.21 23:04
@Sonarka píše:
Já doufám, že vydržíme a až si naočkují těch svých 80 procent, bude klid… Podle mě je to otázka jednoho roku max… Já zatím nemám důvod, o tom uvažovat, nejsem ten typ, který by pálil zadek a musel pořád někde být… Jsem ráda doma, případně na návštěvě u rodiny, či přátel… Mamka ta je zapřísáhlá anticoviďačka očkování u ní nehrozí.. U táty si jistá nejsem, tomu je to asi jedno… Jeho to taky nijak zatím neomezuje. Je Živnostník, práce má dost. Jen říkal, že když po něm budou chtít test v hospodě, kam každý pátek chodí, tak tam chodit přestane :lol: Pokud se někdo z nás nechá očkovat kvůli restrikcím, tipuji 16 letou dceru… Ta je přeci jen v tom věku, kdy by tahle omezení, mohla být opravdu omezující… Ale zatím zájem o očko neprojevila.

Obavam se, ze nebude klid, Sonarko… s jidlem roste chut, ale bodej bys mela pravdu…strasne to vycerpava, ten tlak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
27.10.21 23:16
@My Melody píše:
Obavam se, ze nebude klid, Sonarko… s jidlem roste chut, ale bodej bys mela pravdu…strasne to vycerpava, ten tlak..

Hm, já jsem to nechtěla psát. :) Klid nebude. O čtvrté dávce už zprávy jsou. A to potřebné procento proočkovanosti taky stoupá. A co teprve jakási ta nová mutace, kterou testy neodhalí. Proti tě se bude muset očkovat rozhodně, když se nedá odhalit… Tady jsou prostě možnosti nekonečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
27.10.21 23:17
@Venetia píše:
A kdybych je mela vysoke?

Tak protilátky se místo očkování. Neuznávají. Já si je dělala, protože jsem četla, že na jaře doktor Balík ještě očkovaný nebyl a vysvětloval to protilátkám, které má. Taky říkal, že po 2. dávce to sehnulo dost zdravotníků, protože měli covidu bezpříznakový, takže protilátky a 2. dávka očkování pro ně byla už moc, vlastně jako třetí. Nicméně znám zdravotníky, co mají už 3. dávku a vše bez reakce. Tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek