Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Ba-stet píše:
Ale může zabírat zrovna to lůžko, které potřebuje teda mroe
s minimalni pravdepodobnosti. Zato zkuenosti za posledni 2 roky svedci o tom, ze kvuli covidakum se planovane operace opakovane odkladaji s temer 100% pravdepodobnosti.
@carsa píše:
Já jsem očkovaná, ale to neznamená, že mi očkování vygumovalo mozek z hlavy a nevidím, co se děje. Ten nátlak na neočkované je strašný a hlavně nebezpečný. A opravdu žasnu, že někdo může být tak zlý, že přeje neočkovaným lidem, aby přišli o práci. Navíc čím dál tím víc zjišťujeme, že očkování ani náhodou neznamená, že ten člověk nemůže být infekční a nakazit spoustu dalších lidí. Takže „povyšovat se“ nad neočkované je naprosté chucpe.
Kouzelný příklad je teď lex StarDance: „Očkovaní soutěžící StarDance se bojí očkované Terezy Kostkové, že je nakazí virem, proti kterému jsou očkováni. Protože právě tato očkovaná Tereza Kostková jim experimentálně ukázala, že očkování proti nákaze virem nechrání. A tito očkovaní nutí neočkované, kteří se nebojí viru, aby se nechali naočkovat, aby se mohli alespoň bát vedlejších následků očkování“.
Já sedím v open space, jsme tam čtyři. Jsme všichni naočkovaní, jelikož můj šéf naznačil již na jaře nulovou toleranci (jinak bychom asi nebyli naočkovaní všichni 4, ale jenom 3).
Kdyby se kterýkoliv z kolegů nenaočkoval, zatáhl to tam a nakazil mě, tak by veškeré kolegiální vztahy z mé strany skončily, prostě bych s tím člověkem nechtěla už mít nic společného. A to přesto, že mi těžký průběh nejspíš nehrozí a protilátky mám po očkování relativně vysoké. Já prostě nechci schytat velkou dávku toho svinstva od někoho, kdo sedí v kanclu x hodin vedle mě, nechci ani " úplně lehoučký průběh" se ztrátou čichu, nechci nakazit rizikového partnera a dítě, které se očkovat nemůže, nechci pokud možno ani zůstat trčet zavřená v karanténě s celou rodinou 2 týdny ve dvoupokojovém bytě. Proto se jiným potenciálně rizikovým kontaktům vyhýbám, jak můžu, ale do práce prostě občas musím.
Kdyby mi to náhodou předal někdo očkovaný, tak s tím nemám nejmenší problém. Prostě udělal, co mohl, a nevyšlo to, to je život.
@Ba-stet píše:
Kdyz tu postel zabere ockovany, tlusty neno kuřák, tak by ji mel taky uvolnit?
Dobra otazka, podle jejich fasounske logiky by tlustej clovek s covidem mel postel vlastne taky uvolnit, protoze obezita je super rizikovy faktor u covidu pro tezky stav. ![]()
Boze, 21 stoletni a lidi nic nepochopili, nikam se neposunuli…historicka pamet je tak kratka, kraticka… je 5 po dvanacte, aby se spolecnost prebrala z te medialni hypnozy a abychom si uvedlomili, jak strasne nebezpecne je deleni lidi na privilegovanych a ti, kteri budou trestani za sve rozhodnuti a bude jim znemoznovan normalnej zivot.
Martin Kulldorff : „For thousands of years, disease pathogens have spread from person to person. Never before have carriers been blamed for infecting the next sick person. That is a very dangerous ideology.“
Příspěvek upraven 27.10.21 v 21:23
@Kelsey píše:
@Ba-stet
Nám v únoru díky covidu zemřel kamarád. Který měl 37r. Byl hasič. On zachraňoval roky životy a jeho zachránit nedokázali. Očkování pro hasiče přišlo malinko později, už ho nestihnul. Doma má dvě malé děti. Mladší si ho pamatovat nebude. Nikdo neví, jak jeho tělo bude na tenhle drzý, vlezlý ha.zl reagovat. Přijde mi to výsměch lidem, kteří nás předčasně opustili.
Kdyby se dalo předpokládat, jak bude každé tělo reagovat. Tak je to jiné. Dcera má teď pouze bolení hlavy, byla unavená pár dní a stále necítí. Její spolužák má vysoké horečky. Takže trpí jinak a dalko víc. Tohle prostě nikdo předem neví, jak moc ho to sejme. Oni říkají, že může být i hladký průběh. Ale ten postcovidový syndrom může být zlý. Kolegyni takhle malém zemřel muž v dubnu. Dva dny čekala, jestli to dá nebo zavolají z nemocnice, že to nedal. Zasáhlo mu to orgány. Problémy má stále.
Samozřejmě, že když zemře někdo mladý, je to tragédie. A samozřejmě že takoví lidé byli. Nicméně podle odborníků je potřeba rozlišovat mutace - a ty první varinaty viru byly skutečně agresivnější než je podle všeho delta. Tady máš oficiální statistiky včetně věku. To, že rizikoví občané jsou ti starší a že je velký problém, že jejich očkování je s velkou pravděpodobností už slabé, není můj názor, ale názor odborníků. https://ockovani.opendatalab.cz/statistiky (tabulka srovnání očkovaných a neočkovaných).
Jinak o postcovidovém syndromu jsem psala dřív - ten nesouvisí s těžkými stavy, Znám hned tři lidi, kteří jím trpí (všichni teda onemocněli během prvního roku pandemie, tedy před Deltou) a nikdo z nich neměl těžký průběh. Nikdo neměl dokonce ani průběh srovnatelný s chřipkou
To, že očkování chrání před postcovidovým syndromem, nebo že očkovani jsou méně nakažlivý (menší nálož viru, rychlejší uzdravení) nejsou tvrzení podložená studiemi. Jsou to pouze názory některých epidemiologů (kterých je deset různých od deseti lidí), které media opakují jako fakt, aby motivovali k očkování
A bohužel, ti epidemiologové jen hádají - vem si Pekovou nebo Flégra, chvíli mesiáši, dnes blázni ![]()
Mimochodem, zrovna poslouchám debatu, další odborníci teď mluví o tom, že i očkovaní budou chodit do karantény a bude nutné je testovat. Takže v busoucnu možná budeš padat do karantény stejně jako Tvůj muž.
@matkabagristy píše:
s minimalni pravdepodobnosti. Zato zkuenosti za posledni 2 roky svedci o tom, ze kvuli covidakum se planovane operace opakovane odkladaji s temer 100% pravdepodobnosti.
@Ba-stet píše:
https://ockovani.opendatalab.cz/statistiky
vice vypovidajici je toto
https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/…luzkove-pece
Ja doufam, nejen kvuli pribuzne @mroe, ze nemocnice se uz nezahlti kvuli covidu /ne kvuli obeznim bez covidu- na tohle jsem reagovala, kvuli nim k omezenei lekarske pece nikdy v minulosti nedoslo/
@GabinkaCh píše:
Vy co se nechcete očkovat. Vsadim se že vaši rodiče očkováni jsouJe to vaše věc. Mě nejvíc fascinují lidí, kteří budou říkat že Civic neexistuje
byla jsem u praktického lékaře a jedna paní z vesnice mi začla vykládat že nechápe ty lidi co se nechávají očkovat. Že jsou tak hloupí a nevidí ty lži kolem toho. Prý je to všechno komedie. A ta paní je Jehovistka
měla jsem chuť jí říct že já zase nechápu ty magory Jehovisty
Moji rodiče očkovaní nejsou… Ani nebudou. Jen babička, ale ta se taky dlouho zdráhala…
Já si nemyslím, že je někdo hloupý.. Ani očko ani neočko… Jen nechápu ty, co se očkují kvůli tomu, aby směli tam a tam…to pro mě není důvod.
@Sonarka píše:
Moji rodiče očkovaní nejsou… Ani nebudou. Jen babička, ale ta se taky dlouho zdráhala…
Já si nemyslím, že je někdo hloupý.. Ani očko ani neočko… Jen nechápu ty, co se očkují kvůli tomu, aby směli tam a tam…to pro mě není důvod.
Pro mne jo, o jednu praci uz jsem kvuli covidu prisla, v dalsi je porad na programu snizovani stavu… Nechci na sebe negativne upozornovat
@Manon_Anonyme píše:
Já sedím v open space, jsme tam čtyři. Jsme všichni naočkovaní, jelikož můj šéf naznačil již na jaře nulovou toleranci (jinak bychom asi nebyli naočkovaní všichni 4, ale jenom 3).Kdyby se kterýkoliv z kolegů nenaočkoval, zatáhl to tam a nakazil mě, tak by veškeré kolegiální vztahy z mé strany skončily, prostě bych s tím člověkem nechtěla už mít nic společného. A to přesto, že mi těžký průběh nejspíš nehrozí a protilátky mám po očkování relativně vysoké. Já prostě nechci schytat velkou dávku toho svinstva od někoho, kdo sedí v kanclu x hodin vedle mě, nechci ani " úplně lehoučký průběh" se ztrátou čichu, nechci nakazit rizikového partnera a dítě, které se očkovat nemůže, nechci pokud možno ani zůstat trčet zavřená v karanténě s celou rodinou 2 týdny ve dvoupokojovém bytě. Proto se jiným potenciálně rizikovým kontaktům vyhýbám, jak můžu, ale do práce prostě občas musím.
Kdyby mi to náhodou předal někdo očkovaný, tak s tím nemám nejmenší problém. Prostě udělal, co mohl, a nevyšlo to, to je život.
@Sonarka píše:
Neznám nikoho, kdo by se primárně nechal očkovat kvůli koncertu nebo bazénu. Většina to dělá, protože věří v kolektivní imunitu, chce a musí se postarat o seniory, zjednoduší jim to profesní život a především už nechce další dlouhodobou distanční výuku.
@Akinee píše:
A na covidový zápal plic se dávají antibiotika? To mě fakt zajímá, protože loni mi lékaři řekli, že covidový zápal plic se antibiotikama neléčí.
Kdyz chces neco k tomu vic a kdyby se ti chtelo proluskat timhle, paci se ![]()
https://www.nature.com/…es/srep28698
J. H. Poupaert, B. Aguida, C. Hountondj, Study of the Interaction of Zinc Cation with Azithromycin and its Significance in the COVID-19 Treatment: A Molecular Approach, The Open Biochemistry Journal, Volume 14, (2020)
https://benthamopen.com/…OBIOCJ-14-33
Li, H.; Liu, S. M.; Yu, X. H.; Tang, S. L.; Tang, C. K. Coronavirus disease (COVID-19): Current status and future perspectives. Int. J. Antimicrob. Agents, 2019., http://dx.doi.org/….2020.105951
Cocito C., Giambattista M. D., Les antibiotiques inhibiteurs de la synthèse protéique, médecine/sciences, 1990, Vol6, pp 46-54
http://www.ipubli.inserm.fr/…990_1_46.pdf?…
Codjo Hountondji, Gilles Besnaïnou, Eugène Gaudet, Jacques Poupaert, The Open Biochemistry Journal, (2020), In press.
https://benthamopen.com/…OBIOCJ-14-33
Příspěvek upraven 27.10.21 v 22:53
@Venetia píše:
Pro mne jo, o jednu praci uz jsem kvuli covidu prisla, v dalsi je porad na programu snizovani stavu… Nechci na sebe negativne upozornovat
Aha…mně kdyby vedení řeklo, ať se nechám naočkovat, nebo půjdu, tak bych šla… Přestala bych si jich úplně vážit. Ale my jsme malá rodinná firma, žádná mega fabrika, kde si takové jednání asi i bohužel umím představit.
@ontarova.stara píše:
Neznám nikoho, kdo by se primárně nechal očkovat kvůli koncertu nebo bazénu. Většina to dělá, protože věří v kolektivní imunitu, chce a musí se postarat o seniory, zjednoduší jim to profesní život a především už nechce další dlouhodobou distanční výuku.
presne, ja do toho sla prednostne v dobe, kdy o nejakych omezenich nebyla rec. Jsem divna, mam to v hlave nastaveno tak, ze svym ockovanim proti infekcnim chorobam (v patek valim s prckem na chripku) chranim nejen sebe, ale i ostatni. Makam v kolektivech, pri infekcich jsem prvni na rane. DV me neskutecne se.re, v 6. tride znovu ucim prvni stupen, v 8. zas pred sebou valim kulicku jeste z sestky. Trpim spasitelskym syndromem asi. Az vytocis ontara, najde u me otevrenou naruc. Vim, ze je to vzhledem k tvym kvalitam ciste hypoteticka moznost ![]()
@Sonarka píše:
Aha…mně kdyby vedení řeklo, ať se nechám naočkovat, nebo půjdu, tak bych šla… Přestala bych si jich úplně vážit. Ale my jsme malá rodinná firma, žádná mega fabrika, kde si takové jednání asi i bohužel umím představit.
Tobe jeste neni tolik co mne a nemas za sebou pulrok beznadejnyho hledani.
Fakt stacilo.
Nazacatku se tvrdilo, jak ockovani ochrani pred covidem. Pak vyplouvalo na povrch, jak se ockovani mohou nakazit a zmenilo se to na to, ze chrani proti spatnemu prubehu.
Pak jak klesaji protilatky a podobne.
V mezicase se x-krat zmenila doporuceni k vakcinam a vekovym skupinam, vcetne k rozestupum mezi davkami. Spousta lidi ma naockovane dva typy vakcin, mluvi se o treti nebo se uz ockuje treti davkou, idealne dohromady s chripkou.
Za ten rok se toho zmenilo tolik, ze jsem nazor na ockovani nezmenila zatim.
Maximalne ze bych se naockovala jednou davkou a konec, abych mela klid, ale to jaksi je nemozne, protoze se ockuje minimalne dvema. A i u Johnsona se uz mluvi o preockovani, ale ne Johnsonem, nybrz jinou vakcinou, dekuji nechci.
Ale jsem typ cloveka, co se neda naockovat ani proti chripce (a ano, mela jsem ji pred dvema roky a rok predtim taky, od dcery, nic, co by se nedalo vydrzet, potvrzeno sterem). Staci mi preockovani tetanem jednou za cca 15 let.
Ani jsem o ty vakciny doted nestudovala, proste nemam zajem. Tetanovkou bych se taky neockovala v tak kratkem casovem rozestupu, nicim proste ![]()